Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi zostało 110 dni
Bardzo mało...
Pod ręką dość szybko u mnie dało się wyczuć, a teraz to nawet da się zobaczyć, kiedyś chyba nawet się wypiął w jednym miejscu, bo była taka twarda gulkaI stanowczo nie pasuje mu siedzenie, w pracy zawsze jest aktywny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 11:57
-
nick nieaktualnyMi 107 czyli niewiele ponad 90
My dzisiaj z młodą jedziemy do pl, niestety mój nas zawieźć nie może więc już wkurzona jestem. A jeszcze jutro w pl to durne święto, ani sklepy ani nic. W piątek usg 3d już sie nie mogę doczekać a w sobotę dentysta i spadamy -
U mnie z ruchami też nie ma żadnej regularności. No poza tym, że rusza się codziennie i zawsze przed południem i wieczorem, ale godziny są róże. Raz mi tańczy w nocy, a raz w nocy nic się nie rusza. Raz rusza się od razu po przebudzeniu nad ranem, a raz dopiero po śniadaniu. Wieczorem raz rusza się po kolacji o 19 a czasami dopiero przed pójściem spać. Są dni kiedy czuje pojedyncze ruchy praktycznie przez cały dzień od rana, a bywają też dni spokojniejsze kiedy tylko rano i wieczorem.
Poza tym moja aplikacja podaje, że od 27 tygodnia maleństwo potrafi przespać nawet 15 godzin w ciągu doby. Nie jest to regułą, ale może którejś z nas trafi się jakiś śpioch to tych ruchów nie będzie się czuło za dużo.
W innym temacie to muszę się wyżalić. Mam chyba hemoroidy ;(. Popuszczam też mocz.. No normalnie załamkaTe hemoroidy to nie wiem od czego bo nie mam problemów z zaparciami, a mimo to myjąc się ostatnio na bidecie odkryłam kilka guzków w okolicy odbytu i bolą jak siedzę
W piątek ruszam na glukozę. Mam nadzieję, ze z racji weekendu nie będzie dużo ludzi, bo trochę się boję jak mi ta mieszanka posmakuje.
Ogólnie do końca ciąży chyba się rozsypię..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 13:08
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
squirrel wrote:U mnie z ruchami też nie ma żadnej regularności. No poza tym, że rusza się codziennie i zawsze przed południem i wieczorem, ale godziny są róże. Raz mi tańczy w nocy, a raz w nocy nic się nie rusza. Raz rusza się od razu po przebudzeniu nad ranem, a raz dopiero po śniadaniu. Wieczorem raz rusza się po kolacji o 19 a czasami dopiero przed pójściem spać. Są dni kiedy czuje pojedyncze ruchy praktycznie przez cały dzień od rana, a bywają też dni spokojniejsze kiedy tylko rano i wieczorem.
Poza tym moja aplikacja podaje, że od 27 tygodnia maleństwo potrafi przespać nawet 15 godzin w ciągu doby. Nie jest to regułą, ale może którejś z nas trafi się jakiś śpioch to tych ruchów nie będzie się czuło za dużo.
W innym temacie to muszę się wyżalić. Mam chyba hemoroidy ;(. Popuszczam też mocz.. No normalnie załamkaTe hemoroidy to nie wiem od czego bo nie mam problemów z zaparciami, a mimo to myjąc się ostatnio na bidecie odkryłam kilka guzków w okolicy odbytu i bolą jak siedzę
W piątek ruszam na glukozę. Mam nadzieję, ze z racji weekendu nie będzie dużo ludzi, bo trochę się boję jak mi ta mieszanka posmakuje.
Ogólnie do końca ciąży chyba się rozsypię..Iva79 lubi tę wiadomość
-
Do mnie przyszły właśnie zakupy z allegro, użytkownik EUDEMON.
Pozamawiałam tam pieluchy tetrowe, flanelowe, muślinowe, ręczniczek, prześcieradła, kocyk minky i taką jakąś pieluchoceratkę. Z jednej strony ceratka, a z drugiej materiał. Może się przyda do przewijania, a może nie.
-
nesssssa wrote:Do mnie przyszły właśnie zakupy z allegro, użytkownik EUDEMON.
Pozamawiałam tam pieluchy tetrowe, flanelowe, muślinowe, ręczniczek, prześcieradła, kocyk minky i taką jakąś pieluchoceratkę. Z jednej strony ceratka, a z drugiej materiał. Może się przyda do przewijania, a może nie.
-
Jakie butelki dla niemowląt polecacie? chodzi mi o takie z ktorych miarka, czy nadruki nieścieraja sie po kilku użyciach. U nas maly upodobal sobie butelki z babyono, maja symetryczny miekki smoczek ( inne nie wchodza w gre), ale co miesiac musze wymieniac bo sie scieraja te nadruki. Malemu odrazu chcialabym kupic i przyzwyczajac do butelki, ktora bedzie mogl uzywac dluzej niz miesiac.
Eszkilu lubi tę wiadomość
-
Dooti wrote:U mnie to samo, jak młody leniwy to wołam męża i zaraz jest dyskoteka, maluch zawsze na niego reaguje
Aplikacja pokazuje mi dziś 100 dni do porodu, mamy studnioweczkę.
Dziś też kończymy nasz majowy weekend, mąż musi jutro być w pracy.7w3d 💔 -
Lavendova wrote:Mi 107 czyli niewiele ponad 90
My dzisiaj z młodą jedziemy do pl, niestety mój nas zawieźć nie może więc już wkurzona jestem. A jeszcze jutro w pl to durne święto, ani sklepy ani nic. W piątek usg 3d już sie nie mogę doczekać a w sobotę dentysta i spadamyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 15:06
Eilleen, PLPaulina, Patti_MG lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
myszka 30 wrote:Jakie butelki dla niemowląt polecacie? chodzi mi o takie z ktorych miarka, czy nadruki nieścieraja sie po kilku użyciach. U nas maly upodobal sobie butelki z babyono, maja symetryczny miekki smoczek ( inne nie wchodza w gre), ale co miesiac musze wymieniac bo sie scieraja te nadruki. Malemu odrazu chcialabym kupic i przyzwyczajac do butelki, ktora bedzie mogl uzywac dluzej niz miesiac.7w3d 💔
-
myszka 30 wrote:Jakie butelki dla niemowląt polecacie? chodzi mi o takie z ktorych miarka, czy nadruki nieścieraja sie po kilku użyciach. U nas maly upodobal sobie butelki z babyono, maja symetryczny miekki smoczek ( inne nie wchodza w gre), ale co miesiac musze wymieniac bo sie scieraja te nadruki. Malemu odrazu chcialabym kupic i przyzwyczajac do butelki, ktora bedzie mogl uzywac dluzej niz miesiac.
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Spotkałam dziś koleżankę z 4-tygodniowym synkiem. Już zapomniałam jakie te noworodki są małe i niegramotne
P.S. W Biedrze jest dobra promocja na pampersy, za 50 zł jest np. 78 sztuk rozmiaru 5 czy 144 sztuki rozmiaru 2. Nie sądziłam, że wyprawkę dla drugiego dziecka zainaugurujemy zapasem pieluchingelita lubi tę wiadomość