X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało 110 dni :) Bardzo mało...
    Pod ręką dość szybko u mnie dało się wyczuć, a teraz to nawet da się zobaczyć, kiedyś chyba nawet się wypiął w jednym miejscu, bo była taka twarda gulka :D I stanowczo nie pasuje mu siedzenie, w pracy zawsze jest aktywny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 11:57

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi 107 czyli niewiele ponad 90 :P

My dzisiaj z młodą jedziemy do pl, niestety mój nas zawieźć nie może więc już wkurzona jestem. A jeszcze jutro w pl to durne święto, ani sklepy ani nic. W piątek usg 3d już sie nie mogę doczekać a w sobotę dentysta i spadamy :D

• squirrel Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z ruchami też nie ma żadnej regularności. No poza tym, że rusza się codziennie i zawsze przed południem i wieczorem, ale godziny są róże. Raz mi tańczy w nocy, a raz w nocy nic się nie rusza. Raz rusza się od razu po przebudzeniu nad ranem, a raz dopiero po śniadaniu. Wieczorem raz rusza się po kolacji o 19 a czasami dopiero przed pójściem spać. Są dni kiedy czuje pojedyncze ruchy praktycznie przez cały dzień od rana, a bywają też dni spokojniejsze kiedy tylko rano i wieczorem.

Poza tym moja aplikacja podaje, że od 27 tygodnia maleństwo potrafi przespać nawet 15 godzin w ciągu doby. Nie jest to regułą, ale może którejś z nas trafi się jakiś śpioch to tych ruchów nie będzie się czuło za dużo.

W innym temacie to muszę się wyżalić. Mam chyba hemoroidy ;(. Popuszczam też mocz.. No normalnie załamka :( Te hemoroidy to nie wiem od czego bo nie mam problemów z zaparciami, a mimo to myjąc się ostatnio na bidecie odkryłam kilka guzków w okolicy odbytu i bolą jak siedzę :(

W piątek ruszam na glukozę. Mam nadzieję, ze z racji weekendu nie będzie dużo ludzi, bo trochę się boję jak mi ta mieszanka posmakuje.

Ogólnie do końca ciąży chyba się rozsypię..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 13:08

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam wziąć kanapki do zjedzenia po badaniu i zasłabłam w kolejce w piekarni :(

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę jak z tym żelazem będzie w trakcie posiłków, 10.05 mam wizytę to też zapytam o coś innego.
    Na glukozę wybieram się w piątek, muszę podjechać samochodem i właśnie boję się czy dam radę wrócić :)

pumka1990 lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    U mnie z ruchami też nie ma żadnej regularności. No poza tym, że rusza się codziennie i zawsze przed południem i wieczorem, ale godziny są róże. Raz mi tańczy w nocy, a raz w nocy nic się nie rusza. Raz rusza się od razu po przebudzeniu nad ranem, a raz dopiero po śniadaniu. Wieczorem raz rusza się po kolacji o 19 a czasami dopiero przed pójściem spać. Są dni kiedy czuje pojedyncze ruchy praktycznie przez cały dzień od rana, a bywają też dni spokojniejsze kiedy tylko rano i wieczorem.

Poza tym moja aplikacja podaje, że od 27 tygodnia maleństwo potrafi przespać nawet 15 godzin w ciągu doby. Nie jest to regułą, ale może którejś z nas trafi się jakiś śpioch to tych ruchów nie będzie się czuło za dużo.

W innym temacie to muszę się wyżalić. Mam chyba hemoroidy ;(. Popuszczam też mocz.. No normalnie załamka :( Te hemoroidy to nie wiem od czego bo nie mam problemów z zaparciami, a mimo to myjąc się ostatnio na bidecie odkryłam kilka guzków w okolicy odbytu i bolą jak siedzę :(

W piątek ruszam na glukozę. Mam nadzieję, ze z racji weekendu nie będzie dużo ludzi, bo trochę się boję jak mi ta mieszanka posmakuje.

Ogólnie do końca ciąży chyba się rozsypię..
    Ja też mam hemoroida. Ale ja mam co jakiś czas problem z WC i wtedy jak to trwa dłużej to mi wychodzi a później znika.

Iva79 lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przyszły właśnie zakupy z allegro, użytkownik EUDEMON.
    Pozamawiałam tam pieluchy tetrowe, flanelowe, muślinowe, ręczniczek, prześcieradła, kocyk minky i taką jakąś pieluchoceratkę. Z jednej strony ceratka, a z drugiej materiał. Może się przyda do przewijania, a może nie.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Do mnie przyszły właśnie zakupy z allegro, użytkownik EUDEMON.
    Pozamawiałam tam pieluchy tetrowe, flanelowe, muślinowe, ręczniczek, prześcieradła, kocyk minky i taką jakąś pieluchoceratkę. Z jednej strony ceratka, a z drugiej materiał. Może się przyda do przewijania, a może nie.
    I polecasz? Warto?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    I polecasz? Warto?

w sumie pewnie się okaże dopiero w użytkowaniu. Ale wygląda to wszystko całkiem spoko.
    Mają szeroki asortyment. Przesyłka szybka.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie butelki dla niemowląt polecacie? chodzi mi o takie z ktorych miarka, czy nadruki nieścieraja sie po kilku użyciach. U nas maly upodobal sobie butelki z babyono, maja symetryczny miekki smoczek ( inne nie wchodza w gre), ale co miesiac musze wymieniac bo sie scieraja te nadruki. Malemu odrazu chcialabym kupic i przyzwyczajac do butelki, ktora bedzie mogl uzywac dluzej niz miesiac.

Eszkilu lubi tę wiadomość

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymyśliłam że położymy w sypialni tapetę i teraz masz babo placek... Nie wiem jaką :P Chcę karuzelę, ale nie chcę żeby było pstrokato... a pokój mamy ciemny i tapeta ma go rozjaśnić. Będę siedzieć i szukać teraz :D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    U mnie to samo, jak młody leniwy to wołam męża i zaraz jest dyskoteka, maluch zawsze na niego reaguje ;)

Aplikacja pokazuje mi dziś 100 dni do porodu, mamy studnioweczkę.
    Dziś też kończymy nasz majowy weekend, mąż musi jutro być w pracy.
    to ja 100dniówek przegapiłam, dziś 97 dni do terminu, ale liczę, że jak zawsze, urodzę wcześniej :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Mi 107 czyli niewiele ponad 90 :P

My dzisiaj z młodą jedziemy do pl, niestety mój nas zawieźć nie może więc już wkurzona jestem. A jeszcze jutro w pl to durne święto, ani sklepy ani nic. W piątek usg 3d już sie nie mogę doczekać a w sobotę dentysta i spadamy :D
    ej może bez tego durne. Rocznica uchwalenia konstytucji. Jest jaka jest ale to dość istotna data dla Polski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 15:06

Eilleen, PLPaulina, Patti_MG lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Zapomniałam wziąć kanapki do zjedzenia po badaniu i zasłabłam w kolejce w piekarni :(
    o rany, nic Ci się nie stało??

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka 30 wrote:
    Jakie butelki dla niemowląt polecacie? chodzi mi o takie z ktorych miarka, czy nadruki nieścieraja sie po kilku użyciach. U nas maly upodobal sobie butelki z babyono, maja symetryczny miekki smoczek ( inne nie wchodza w gre), ale co miesiac musze wymieniac bo sie scieraja te nadruki. Malemu odrazu chcialabym kupic i przyzwyczajac do butelki, ktora bedzie mogl uzywac dluzej niz miesiac.
    ja używam zawsze aventu i nadruki nie zmyły sie, a teraz to już i do zmywarki potrafie wrzucic.

7w3d 💔
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka 30 wrote:
    Ja kupuje na probe tommee tippee i MAM i zobacze ktoea malej podpasuje...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    o rany, nic Ci się nie stało??

na szczęście nie, ale muszę przestać być takim bezmózgiem i nosić ze sobą chociaż batona na takie sytuacje :/

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do butelek, to u mnie z Aventa używanego z różną częstotliwością przez 9 miesięcy nic się nie zmyło.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis pojechalam robic test glukozy a tu przychodnia zamknieta eh

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spotkałam dziś koleżankę z 4-tygodniowym synkiem. Już zapomniałam jakie te noworodki są małe i niegramotne :)

P.S. W Biedrze jest dobra promocja na pampersy, za 50 zł jest np. 78 sztuk rozmiaru 5 czy 144 sztuki rozmiaru 2. Nie sądziłam, że wyprawkę dla drugiego dziecka zainaugurujemy zapasem pieluch :D

ingelita lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ