Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:Oj na tym etapie już niektóre nie mają i właśnie dziecko zaczyna być tak wysoko że ciężko oddech złapać. Widać też masz predyspozycje takie. Sąsiadka w ciąży tydzień przed nami już od jakiegoś czasua cycki na brzuchu. Wszystko zależy od budowy. U mnie np też nigdy pępek na wierzch nie wychodzi.
Być możeteż nie mam pępka na wierzchu i w pierwszej ciąży nie miałam.
-
nick nieaktualnyJa też już po. Oj ciężko było przez pierwsze 30-40 minit myslalam ze zaslabne. Dobrze ze mało ludzi bylo i wygodne pollezace fotele. Moja mała chyba śpi. A ja pierwsze co to mc
Musialam cos na szybko zjesc bo bym nie dojechała po córkę do szkoły. Nigdy wiecej tej tortury.
-
Existenz wrote:Właśnie doczytałam że w 3 trymestrze potrzebujemy 6 mg żelaza na czczo z wir C by lepiej się wchlanialo. Ja mam kropelki w domu actiferol
w tym jest 28mg zelaza i wit C. Lekarka mi polecila ten bo można wlaśnie po jedzeniu bez problemu łykać co zmniejsza jakies skutki uboczne.
Póki co wybiorę opakowanie i sprawdzę czy działa. A jak nie to Actiferol spróbuję bo w sumie dała mi te dwa do wyboru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:17
-
e_mii wrote:Tylko ja na moją hemoglobine (11,5) dostaję końskie dawki? 80mg żelaza 2x dziennie, przed śniadaniem i kolacją... Popijam sobie wodą z cytryną lub sokami.
Hehe ja przy 10.6 dostałam te 28mg właśnie. I to bez zbytniej paniki. Lekarka stwierdziła, że zapasy się wyczerpują i mam łykać, żeby utrzymać powyżej 10.
A tak przy okazji, jecie już truskawki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:23
-
e_mii wrote:Tylko ja na moją hemoglobine (11,5) dostaję końskie dawki? 80mg żelaza 2x dziennie, przed śniadaniem i kolacją... Popijam sobie wodą z cytryną lub sokami.
Mi przy 11,5 powiedział lekarz że mam dobrą morfologię i nic nie trzeba z tym robić. Biorę tylko femibion natal plus, tam niby jest żelazo ale wiadomo jak w takich tabletkach to się wchłania
Wynik mam z 27.03 więc przy najbliższej wizycie jak nie będzie chciał morfologii to sama go o to poproszę.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Hm... ja mam 11,9 i nic mi nie kazał przyjmować.
U mnie w labie normę podają od 11,2.
-
nick nieaktualny
-
Jak napisałyście o tej pokrzywie to zaczęłam pić jeden kubek dziennie ale co drugi dzień bo chyba za dużo jej też nie można w ciąży. Normy mam takie jak e_mii tylko to są normy dla nie ciężarnych.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Ja też już po. Oj ciężko było przez pierwsze 30-40 minit myslalam ze zaslabne. Dobrze ze mało ludzi bylo i wygodne pollezace fotele. Moja mała chyba śpi. A ja pierwsze co to mc
Musialam cos na szybko zjesc bo bym nie dojechała po córkę do szkoły. Nigdy wiecej tej tortury.
ale po tym kryzysie już poszło gładko
i pierwsze co do bula z ogórkiem kiszonym. Teraz spać mi się chce i cały czas marze o ogorkach albo kapuście kiszonej chociaż żadnego w domu nie ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 12:24
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
U mnie mimo suplementacji i leków hemoglobina spadała, do wczoraj dostawałam w szpitalu tabletki, dziś pierwszą kroplówka z żelaza, liczę że teraz wyniki szybko się poprawią (napewno dostanę jeszcze 2 co dwa dni).Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37