X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja truskawki raz jadłam, ale były bez smaku. Czekam jak pojedziemy do teściowej to się się będę objadac bo mają dużo swoich. Co do nektarynek to była moja zachcianka w styczniu,gdzie nigdzie nie było, mąż chodził po sklepach i szukał, udało się znaleźć w kauflandzie. Cena oczywiście była kosmiczna, ale pochlanialam z takim smakiem ☺ teraz kupiłam w biedrze i dziwne bo biegunka mnie po nich męczyła.
    Co do żelaza to ja dostałam na wizycie w marcu tabletki Szelazo i hemoglobina po miesiącu ładnie się podniosła.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam Tardyferon... miałam hemoglobinę 9

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego mój synus taki leniwy....? Sprawdzałam detektorem tętno 135-142 ale ruchów to tyle co nic :(

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela to współczuję twardych drewnianych krzesel :/ Znam ten ból w poprzedniej ciazy tak sie wpakowalam, labo z horroru.

Truskawki tez jemy ale bardziej mam ochotę na czereśnie. Widzialam w sklepie za 15 e :D

• e_mii Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam od początku ciąży na maliny :D

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja truskawek jeszcze nie jem, czekam na polskie. Dzieciom takich wczesnych też nie daje bo jednak boje się tej chemii. Ja znów czekam na czereśnie i mam nadzieję że zdążę się najeść porządnie zanim urodzę bo potem już będę się bała że jednak duza ilość może wpłynąć na pokarm i ból brzuszka u dziecka. Tak tak wiem że też krąży przekonanie że to nic wspólnego nie ma, ale w szpitalu po porodzie Póki wszystkie dostały zupę kapuśniak i stan emocjonalny dzieci wieczorem znacznie się pogorszy i wszystkie pielęgniarki mówili że to przez to. Więc jedni twierdzą tak inni inaczej. Kiedyś może medycyna była na gorszym poziomie, ale jednak pewna wiedza babć jest bezcenna i warta choć wysłuchania. Np kąpiele w rumianku czy krochmalu - polecam każdemu dla dziecka z problemami skóry a wyniesione właśnie z dawnych pokoleń.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja truskawki jadam polskie. :) mam tutaj u siebie swój sklep Eko, który ma tylko sezonowe rzeczy. :)
    Wiem skąd mają te warzywa i owoce. A ceny nie są z kosmosu.. :)

Mój mąż mówi że trochę takie za mało słodkie. Ale mi właśnie takie smakują. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 16:37

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możemy używać jakiś kropli do oczu? Nawilżających, a najlepiej łagodzących?
    Mam taką sesję roboczą przy kompie, że już ledwo widzę :/

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja truskawki jadam polskie. :) mam tutaj u siebie swój sklep Elo, który ma tylko sezonowe rzeczy. :)
    Wiem skąd mają te warzywa i owoce. A ceny nie są z kosmosu.. :)

Mój mąż mówi że trochę takie za mało słodkie. Ale mi właśnie takie smakują. :D
    To super, u nas same popakowane w plastik z zagranicy i wielkie i piekne. Ale jeszcze trochę i zaraz będą w tym roku będziesz sporo truskawek

7w3d 💔
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dostałam tardyferon na niską hemoglobinę. Miałam 9,5 a po miesiącu podniosła mi sie do 11.

Co do owoców, to ja mam ostatnio faze na arbuzy, jem je codziennie:) ale to jeszcze nie ten smak, za kilka tygodni będą duzo lepsze, tj. słodsze :D

3i492n0agf4rykt3.png
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    U mnie mimo suplementacji i leków hemoglobina spadała, do wczoraj dostawałam w szpitalu tabletki, dziś pierwszą kroplówka z żelaza, liczę że teraz wyniki szybko się poprawią (napewno dostanę jeszcze 2 co dwa dni).
    Ehh jak nie urok to ..
    Był dzisiaj swój lekarz w szpitalu? Rozmawiałaś z nim? Założą Ci peesar? Mają na Ciebie jakiś plan prócz tego że tam Leżysz I dostaliście sterydy na plucka?

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Możemy używać jakiś kropli do oczu? Nawilżających, a najlepiej łagodzących?
    Mam taką sesję roboczą przy kompie, że już ledwo widzę :/

nie wiem jak z kroplami ale możesz zrobić parę ćwiczeń, np. patrzeć na horyzont po konturach drzew albo zasłoń oczy rękami tak żebyś widziała totalną ciemność i wpatruj się w nią jakieś pół minuty, po tym jak spojrzysz powinnaś czuć tymczasową ulgę :)

Chociaż wydaje mi się, że te na bazie sztucznych łez nie powinny mieć na nic wpływu, tylko pytanie czy coś pomogą :)

nesssssa lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropos ruchów, to mój młody w ogole jest bardzo leniwy. Ruchy czuje tylko rano, kiedy leże w łożku, po jakims solidnym posiłku i wiczorem jak sie kłade spać. W ciągu dnia praktycznie nigdy.

Kuzynka, któa urodziła miesiac temu mnie jednak uspokoiła :P bo mowiła ze ruchy dziecka mogą świadczyć o jego późniejszej aktywnosci. Jej synek buszował w brzuchu zawsze najwiecej w nocy, czasem tak mocno ze az sie budziła z tego kopania. I teraz jest tak samo, mały nie śpi po nocach nocach, budzi sie, płacze i ona biedna wstaje do niego co 1-2h....

3i492n0agf4rykt3.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to na arbuza greckiego czekam...

A narazie nie ogarniam tej mojej niby cukrzycy bo we wtorek krzywa i procz tego wyniku na czczo wszystko wzorowo, wczoraj juz nawet na czczo ok i caly dzien tez a jaflam jak zwykle bez dietowania, dzis tez na czczo 89 a godzine po takim sniadaniu jak zwykle plus kawa pol na pol z mlekiem i z lyzeczka cukru 103... wiec coraz bardziej nie zastanawia fakt tego czy ta cukrzyca istnieje czy sie bazarlam 8h przed krzywa i mialam sfalszowany wynik na czczo

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały dzisiaj spokojny. Jeszcze nawet czkawki nie miał :P

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Ehh jak nie urok to ..
    Był dzisiaj swój lekarz w szpitalu? Rozmawiałaś z nim? Założą Ci peesar? Mają na Ciebie jakiś plan prócz tego że tam Leżysz I dostaliście sterydy na plucka?

Tak był dzisiaj, mówi że nie ma co już zakładać pessara, że więcej szkody może teraz już zrobić niż pomóc i że raczej czeka mnie długi pobyt na oddziale. Sterydy dostałam wczoraj i dziś, dziś to mi świeczki stanęły w oczach jak mi pielęgniarka (baba herod) wbiła tę strzykawe. Ale już się uspokoiłam i poukładałam wszystko w głowie. Musi być dobrze.

vanilia120, pumka1990 lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Tak był dzisiaj, mówi że nie ma co już zakładać pessara, że więcej szkody może teraz już zrobić niż pomóc i że raczej czeka mnie długi pobyt na oddziale. Sterydy dostałam wczoraj i dziś, dziś to mi świeczki stanęły w oczach jak mi pielęgniarka (baba herod) wbiła tę strzykawe. Ale już się uspokoiłam i poukładałam wszystko w głowie. Musi być dobrze.

Przepraszam, że pytam... ale to boli? Też mnie to czeka. Trzymaj sie. Masz tam jakies fajne dziewczyny na sali?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    apropos ruchów, to mój młody w ogole jest bardzo leniwy. Ruchy czuje tylko rano, kiedy leże w łożku, po jakims solidnym posiłku i wiczorem jak sie kłade spać. W ciągu dnia praktycznie nigdy.

Kuzynka, któa urodziła miesiac temu mnie jednak uspokoiła :P bo mowiła ze ruchy dziecka mogą świadczyć o jego późniejszej aktywnosci. Jej synek buszował w brzuchu zawsze najwiecej w nocy, czasem tak mocno ze az sie budziła z tego kopania. I teraz jest tak samo, mały nie śpi po nocach nocach, budzi sie, płacze i ona biedna wstaje do niego co 1-2h....

Ja w zasadzie czuję głównie rano po śniadaniu i wieczorem tak po 21. Najbardziej wieczorem od 21-23.
    Dzisiaj o 6 rano jeszcze były harce. W ciągu dnia też bardzo rzadko.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas są teraz chyba hiszpańskie truskawki. W zeszłym roku bedac w pl na lato bylam rozczarowana tymi polskimi, kwasne i nie czerwone. Pewnie kwestia gatunku czy dostępu do słońca. Mi tam wszystko jedno skąd byle dobre. Austriackie tez są później, mniejsze takie bardziej poziomkowe. A ja i tak wolę czereśnie. Czeresnie w polsce byly z czech :D A arbuzy to nie wiem skąd są ale raczej nie traficie regionalnych :D

Moja dzidzia grzecznie w nocy śpi, budzę ją dopiero sikaniem o 6 rano. Ale czy pozostanie to sie nie łudze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 14:22

• Dooti Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na łóżku obok leży moja przyjaciółka z hemoglobiną 8,2 (znamy się 9 lat) i terminem na koniec lipca więc damy radę. Ogólnie na mojej sali są trzy łóżka, mamy tv, lodówkę na korytarzu, da się przeżyć ;)
    Wczoraj zasztrzyk mnie nie bolał a dziś masakra, ale myślę że to dużo zależy od tego kto daje. Wczoraj były inne babki na zmianie, dziś inne.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ