Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja truskawki raz jadłam, ale były bez smaku. Czekam jak pojedziemy do teściowej to się się będę objadac bo mają dużo swoich. Co do nektarynek to była moja zachcianka w styczniu,gdzie nigdzie nie było, mąż chodził po sklepach i szukał, udało się znaleźć w kauflandzie. Cena oczywiście była kosmiczna, ale pochlanialam z takim smakiem ☺ teraz kupiłam w biedrze i dziwne bo biegunka mnie po nich męczyła.
Co do żelaza to ja dostałam na wizycie w marcu tabletki Szelazo i hemoglobina po miesiącu ładnie się podniosła.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
Ja truskawek jeszcze nie jem, czekam na polskie. Dzieciom takich wczesnych też nie daje bo jednak boje się tej chemii. Ja znów czekam na czereśnie i mam nadzieję że zdążę się najeść porządnie zanim urodzę bo potem już będę się bała że jednak duza ilość może wpłynąć na pokarm i ból brzuszka u dziecka. Tak tak wiem że też krąży przekonanie że to nic wspólnego nie ma, ale w szpitalu po porodzie Póki wszystkie dostały zupę kapuśniak i stan emocjonalny dzieci wieczorem znacznie się pogorszy i wszystkie pielęgniarki mówili że to przez to. Więc jedni twierdzą tak inni inaczej. Kiedyś może medycyna była na gorszym poziomie, ale jednak pewna wiedza babć jest bezcenna i warta choć wysłuchania. Np kąpiele w rumianku czy krochmalu - polecam każdemu dla dziecka z problemami skóry a wyniesione właśnie z dawnych pokoleń.7w3d 💔
-
nick nieaktualnyJa truskawki jadam polskie.
mam tutaj u siebie swój sklep Eko, który ma tylko sezonowe rzeczy.
Wiem skąd mają te warzywa i owoce. A ceny nie są z kosmosu..
Mój mąż mówi że trochę takie za mało słodkie. Ale mi właśnie takie smakują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 16:37
-
PLPaulina wrote:Ja truskawki jadam polskie.
mam tutaj u siebie swój sklep Elo, który ma tylko sezonowe rzeczy.
Wiem skąd mają te warzywa i owoce. A ceny nie są z kosmosu..
Mój mąż mówi że trochę takie za mało słodkie. Ale mi właśnie takie smakują.7w3d 💔 -
Dooti wrote:U mnie mimo suplementacji i leków hemoglobina spadała, do wczoraj dostawałam w szpitalu tabletki, dziś pierwszą kroplówka z żelaza, liczę że teraz wyniki szybko się poprawią (napewno dostanę jeszcze 2 co dwa dni).
Był dzisiaj swój lekarz w szpitalu? Rozmawiałaś z nim? Założą Ci peesar? Mają na Ciebie jakiś plan prócz tego że tam Leżysz I dostaliście sterydy na plucka? -
nesssssa wrote:Możemy używać jakiś kropli do oczu? Nawilżających, a najlepiej łagodzących?
Mam taką sesję roboczą przy kompie, że już ledwo widzę
nie wiem jak z kroplami ale możesz zrobić parę ćwiczeń, np. patrzeć na horyzont po konturach drzew albo zasłoń oczy rękami tak żebyś widziała totalną ciemność i wpatruj się w nią jakieś pół minuty, po tym jak spojrzysz powinnaś czuć tymczasową ulgę
Chociaż wydaje mi się, że te na bazie sztucznych łez nie powinny mieć na nic wpływu, tylko pytanie czy coś pomogąnesssssa lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
apropos ruchów, to mój młody w ogole jest bardzo leniwy. Ruchy czuje tylko rano, kiedy leże w łożku, po jakims solidnym posiłku i wiczorem jak sie kłade spać. W ciągu dnia praktycznie nigdy.
Kuzynka, któa urodziła miesiac temu mnie jednak uspokoiłabo mowiła ze ruchy dziecka mogą świadczyć o jego późniejszej aktywnosci. Jej synek buszował w brzuchu zawsze najwiecej w nocy, czasem tak mocno ze az sie budziła z tego kopania. I teraz jest tak samo, mały nie śpi po nocach nocach, budzi sie, płacze i ona biedna wstaje do niego co 1-2h....
-
Ja to na arbuza greckiego czekam...
A narazie nie ogarniam tej mojej niby cukrzycy bo we wtorek krzywa i procz tego wyniku na czczo wszystko wzorowo, wczoraj juz nawet na czczo ok i caly dzien tez a jaflam jak zwykle bez dietowania, dzis tez na czczo 89 a godzine po takim sniadaniu jak zwykle plus kawa pol na pol z mlekiem i z lyzeczka cukru 103... wiec coraz bardziej nie zastanawia fakt tego czy ta cukrzyca istnieje czy sie bazarlam 8h przed krzywa i mialam sfalszowany wynik na czczo
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
vanilia120 wrote:Ehh jak nie urok to ..
Był dzisiaj swój lekarz w szpitalu? Rozmawiałaś z nim? Założą Ci peesar? Mają na Ciebie jakiś plan prócz tego że tam Leżysz I dostaliście sterydy na plucka?
Tak był dzisiaj, mówi że nie ma co już zakładać pessara, że więcej szkody może teraz już zrobić niż pomóc i że raczej czeka mnie długi pobyt na oddziale. Sterydy dostałam wczoraj i dziś, dziś to mi świeczki stanęły w oczach jak mi pielęgniarka (baba herod) wbiła tę strzykawe. Ale już się uspokoiłam i poukładałam wszystko w głowie. Musi być dobrze.vanilia120, pumka1990 lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dooti wrote:Tak był dzisiaj, mówi że nie ma co już zakładać pessara, że więcej szkody może teraz już zrobić niż pomóc i że raczej czeka mnie długi pobyt na oddziale. Sterydy dostałam wczoraj i dziś, dziś to mi świeczki stanęły w oczach jak mi pielęgniarka (baba herod) wbiła tę strzykawe. Ale już się uspokoiłam i poukładałam wszystko w głowie. Musi być dobrze.
Przepraszam, że pytam... ale to boli? Też mnie to czeka. Trzymaj sie. Masz tam jakies fajne dziewczyny na sali? -
gosia.kak wrote:apropos ruchów, to mój młody w ogole jest bardzo leniwy. Ruchy czuje tylko rano, kiedy leże w łożku, po jakims solidnym posiłku i wiczorem jak sie kłade spać. W ciągu dnia praktycznie nigdy.
Kuzynka, któa urodziła miesiac temu mnie jednak uspokoiłabo mowiła ze ruchy dziecka mogą świadczyć o jego późniejszej aktywnosci. Jej synek buszował w brzuchu zawsze najwiecej w nocy, czasem tak mocno ze az sie budziła z tego kopania. I teraz jest tak samo, mały nie śpi po nocach nocach, budzi sie, płacze i ona biedna wstaje do niego co 1-2h....
Ja w zasadzie czuję głównie rano po śniadaniu i wieczorem tak po 21. Najbardziej wieczorem od 21-23.
Dzisiaj o 6 rano jeszcze były harce. W ciągu dnia też bardzo rzadko.
-
nick nieaktualnyU nas są teraz chyba hiszpańskie truskawki. W zeszłym roku bedac w pl na lato bylam rozczarowana tymi polskimi, kwasne i nie czerwone. Pewnie kwestia gatunku czy dostępu do słońca. Mi tam wszystko jedno skąd byle dobre. Austriackie tez są później, mniejsze takie bardziej poziomkowe. A ja i tak wolę czereśnie. Czeresnie w polsce byly z czech
A arbuzy to nie wiem skąd są ale raczej nie traficie regionalnych
Moja dzidzia grzecznie w nocy śpi, budzę ją dopiero sikaniem o 6 rano. Ale czy pozostanie to sie nie łudze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 14:22
-
Na łóżku obok leży moja przyjaciółka z hemoglobiną 8,2 (znamy się 9 lat) i terminem na koniec lipca więc damy radę. Ogólnie na mojej sali są trzy łóżka, mamy tv, lodówkę na korytarzu, da się przeżyć
Wczoraj zasztrzyk mnie nie bolał a dziś masakra, ale myślę że to dużo zależy od tego kto daje. Wczoraj były inne babki na zmianie, dziś inne.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37