Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Paulina no ciesze sie i zaczynam sie zastanawiać czy ten wynik nue byl nieprawidlowy z racji tego ze nie zachowalam min 12h kulinarnej abstynencji bo nie wiedzialam ze az tyle trzeba... i teraz niepotrzebny szum wokol cukrzycy ktorej nie mam...
Możliwe.. czasami się zdarza, że coś zaburza wynik.
Teraz mierzysz cukier. Jak będą dobre to z lekarzem dojedziecie do wniosku że to nie cukrzyca..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 22:43
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Ja nospy nie brałam chyba nigdy. Gratuluję udanych wizyt. Ale duże juz te dzieciaczki. Ania jak tam twój synek?
Waży 1100g. Pewnie będzie mniejszy jak siostra.
Mówiła że mały akrobata bardzo ruchliwy. Akurat miał czkawkę. Często ma bo czuje. Ułożony poprzecznie narazie.
Szyjka 4.5 cm zamknięta.Lavendova, PLPaulina, jej odbicie, ingelita, Dooti, justyna14, d'nusia, misia-kasia, Eilleen, Leticia, agania, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Gratuluje udanych wizyt!
ja dziś byłam kupić sukienkę na komunie. Pojechałam do happymum jak polecałyście i kupiłam dwie. Nigdy nie nosiłam takich kolorów wiosennych ale teraz sie skusiłam, jak nie w ciąży to kiedy?
Poza tym zamówiłam fotelik z bazą i umówiłam sie na sesje brzuszkowa pod koniec czerwca idealnie na początek 8 miesiąca.
d'nusia, Australijka lubią tę wiadomość
-
Mi88 zmierze jutro sobie dla testu krotko po owocach... dzis juz zdesperowana zjadlam batonika zeby zmierzyć cukier i po pol godzinie 101 haha...
Paulina cukrzyca czy nie nawet jak tak to dla maluszka przezyje nawet Z tylko skolowana tymi wynikami jestem...
A co do porodu i ulatwienia to u nas polecaja bardzo olejek do masazu krocza weleda... na szkole rodzenia mielismy test na tej skorce przy kciuku i po takim masazu kciuk w dloni gdzie ta skora byla masowana tym olejkiem jak zlozylismy dlonie byl fuzo dalej odciagniety jak w dloni nie masowanej wiec kupie i bede probowacmi88, nesssssa, pumka1990 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ania241188 wrote:Dopiero wróciłam do domu. Mały dobrze
Waży 1100g. Pewnie będzie mniejszy jak siostra.
Mówiła że mały akrobata bardzo ruchliwy. Akurat miał czkawkę. Często ma bo czuje. Ułożony poprzecznie narazie.
Szyjka 4.5 cm zamknięta.super, że wszystko dobrze i jaka szyjka długa
moja 2 cm krótsza juz
7w3d 💔 -
Ja o 3 wstawałam na siku
ale zasnęłam, pomaga mi rozszczelnione okno bo z zamkniętym całkiem jest mi duszno w nocyi śpię z tą poduchą C, teraz na tydzień wyjeżdżamy i mąż mówi, żebym ją zabrała do hotelu ale zastanawiam się czy jest sens? Na Wielkanoc nie miałam jej ze sobą u teściów to jedyne co to po trzech dniach bolały mnie biodra tylko nie wiem czy to od tego.
Super, że rosną te dzieciaczki, ja odliczam do usg trzeciego trymestru zostało 10 dnidzisiaj lecę z badaniem moczu żeby był na wizytę
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:Ja o 3 wstawałam na siku
ale zasnęłam, pomaga mi rozszczelnione okno bo z zamkniętym całkiem jest mi duszno w nocyi śpię z tą poduchą C, teraz na tydzień wyjeżdżamy i mąż mówi, żebym ją zabrała do hotelu ale zastanawiam się czy jest sens? Na Wielkanoc nie miałam jej ze sobą u teściów to jedyne co to po trzech dniach bolały mnie biodra tylko nie wiem czy to od tego.
Super, że rosną te dzieciaczki, ja odliczam do usg trzeciego trymestru zostało 10 dnidzisiaj lecę z badaniem moczu żeby był na wizytę
Zazdroszczę usg za 10 dni, ja dopiero za 18 dni...
-
justyna14 wrote:Ale późno masz wizyty. Gratuluję
super, że wszystko dobrze i jaka szyjka długa
moja 2 cm krótsza juz
No szyjka długa z małą miałam 3.5
-
ingelita wrote:Dziewczyny, znów mam forumowego lenia, tylko Was czytam, a pisać mi się nie chce... Potem znów będę miała zryw i kilka postów dziennie. Ze skrajności w skrajność
Gratuluję udanych wizytAle duże już dzieciaki!
-
Cccierpliwa wrote:Mi88 zmierze jutro sobie dla testu krotko po owocach... dzis juz zdesperowana zjadlam batonika zeby zmierzyć cukier i po pol godzinie 101 haha...
Paulina cukrzyca czy nie nawet jak tak to dla maluszka przezyje nawet Z tylko skolowana tymi wynikami jestem...
A co do porodu i ulatwienia to u nas polecaja bardzo olejek do masazu krocza weleda... na szkole rodzenia mielismy test na tej skorce przy kciuku i po takim masazu kciuk w dloni gdzie ta skora byla masowana tym olejkiem jak zlozylismy dlonie byl fuzo dalej odciagniety jak w dloni nie masowanej wiec kupie i bede probowac
-
Marta..a wrote:Ja o 3 wstawałam na siku
ale zasnęłam, pomaga mi rozszczelnione okno bo z zamkniętym całkiem jest mi duszno w nocy
ja też śpię przy rozszczelnionym bo inaczej bym się udusiła chyba, a i tak bywa ciężko.
Potrafię się obudzić i łapię powietrze jak ryba. Masakra. Dopiero pooddycham wtedy i robi się trochę lepiej.
-
Ja wczoraj byłam na wizycie. Olek waży 700 g. Rozwija się ładnie. Ułożony jest główką w dół. Zdjęcia ładnego nie mam bo się zakrywał.
Z moją glukozą gdzie martwiłam się że skończę z glukometrem jest jednak wszystko ok. Mówiła że jedynie mam jeść regularnie bo mam szybki metabolizm cukru.Ania241188, d'nusia, PLPaulina, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
No ja wczoraj się zestresowałam tym że mała miała taki ospały dzień i pojechałam na IP.Juz wiem że moje dziecko bedzie zlosliwe, na próby nie reagowała na głaskanie nic a podłączyli KTG i dziecko ożyło... ewidentnie nie lubi tego urządzenia. Ale wszystko ok, ale dowiedziałam się jednego ze jak się jedzie na izbę to oni musza zatrzymać mnie na obserwację chyba że odmowie. Nawet jak KTG wyszlo książkowo to oni muszą mnie zostawić tylko po to bym po jedzeniu liczyła ruchy i nic więcej mi nie dadzą nie pomogą... Trochę to nie logiczne dla mnie ale ok.
Ale co najważniejsze informacja od ortopedy jest potraktowana poważnie i w karcie z izby przyjęć mam napisane już wskazanie do CC.d'nusia lubi tę wiadomość