Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam się w kolejnym tygodniu:)
Strasznie niewygodnie mi się śpi i budze sie spocona masakra. Wyspie sie chyba po porodzieSłuchajcie wiem ze juz byla mowa o tych poduchach do spania ale ja dopiero teraz zaczynam sie rozgladac. Ma któraś z was moze doswiadczenie z tymi z Motherhood? I drugie pytanie, trz z motherhood jest tam taka do karmienia poducha fasolka, myslicie że bedzie dobra? Nigdy nie uzywalam takich cudów wiec zielona jestem
A na wadze wczoraj prawie 61 kg. Tyle to mialam do porodu za pierwszym razemA moja córka teraz juz 59 kg
Hahaha a tak mi dokucza ze mam tluszczyk na plecach a sama sie wnet bedzie odchudzac
-
Zolza_ wrote:No ja wczoraj się zestresowałam tym że mała miała taki ospały dzień i pojechałam na IP.Juz wiem że moje dziecko bedzie zlosliwe, na próby nie reagowała na głaskanie nic a podłączyli KTG i dziecko ożyło... ewidentnie nie lubi tego urządzenia. Ale wszystko ok, ale dowiedziałam się jednego ze jak się jedzie na izbę to oni musza zatrzymać mnie na obserwację chyba że odmowie. Nawet jak KTG wyszlo książkowo to oni muszą mnie zostawić tylko po to bym po jedzeniu liczyła ruchy i nic więcej mi nie dadzą nie pomogą... Trochę to nie logiczne dla mnie ale ok.
Ale co najważniejsze informacja od ortopedy jest potraktowana poważnie i w karcie z izby przyjęć mam napisane już wskazanie do CC.
-
Mi jeszcze brzuch aż tak nie przeszkadza podczas spania pomimo że duży już jest. Ale poduche mam tyle że jej jeszcze nie używam bo mnie na razie denerwuje. Pewnie przyjdzie czas kiedy się przyda. Ja wygrałam poduche na bezpiecznym maluchu - nazywa się poduszka fikuszka
jest fajna bo ma wiele zastosowań.
-
Lavendova wrote:Witam się w kolejnym tygodniu:)
Strasznie niewygodnie mi się śpi i budze sie spocona masakra. Wyspie sie chyba po porodzieSłuchajcie wiem ze juz byla mowa o tych poduchach do spania ale ja dopiero teraz zaczynam sie rozgladac. Ma któraś z was moze doswiadczenie z tymi z Motherhood? I drugie pytanie, trz z motherhood jest tam taka do karmienia poducha fasolka, myslicie że bedzie dobra? Nigdy nie uzywalam takich cudów wiec zielona jestem
A na wadze wczoraj prawie 61 kg. Tyle to mialam do porodu za pierwszym razemA moja córka teraz juz 59 kg
Hahaha a tak mi dokucza ze mam tluszczyk na plecach a sama sie wnet bedzie odchudzac
Ja mam tę wielką poduchę premium z Motherhood. W zeszłym tygodniu wywaliłam ją z łóżka i od razu mi lepiej hahaha.
Wzięłam zwykłą poduszkę i daję ją między kolana. Liczę na to, że przy karmieniu się chociaż przyda.
Ale partner już mi kupił tę kurę babci Dany do karmienia. Po porodzie pewnie będę opychać wszystko co się nie przydało.
A jeszcze w temacie poduszek. Co sądzicie o tych motylkach antywstrząsowych dla dziecka???Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 09:17
-
Teraz dopiero patrzę na wydruk od gina że obwód główki mam z 32.1 tyg i już mnie to martwi. O 4 tyg wiecej !! Resztę z 29.2 a jestem W 28.2 tc. Termin z usg 29.07 a z miesiączki 08.0810.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Minus jest taki ze juz nie ma przytulania w łóżku
Liczę na to ze po porodzie przyda sie do karmienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 09:51
-
Ja mam z motherhood właśnie tą C, śpię z nią od trzeciego miesiąca i niestety się spłaszczyła.. miałam nadzieje, że tej jakości poduszka się utrzyma taka jędrna a tu lipa. A wcale nie jestem taka ciężka bo mam teraz niecałe 62kg, a zaczynałam od niecałych 53. Przyzwyczaiłam się do wtulania w nią, w męża nie mogę bo atakuje łokciami na prawo i lewo
Generalnie tak jak pisałam, 3 noce bez niej czułam ból w biodrach.
Co do małej poduszki do karmienia dostałam po kuzynce z fiki miki i jest milsza, miększa i w dotyku i bardziej sprężystamożliwe, że duża z tej firmy tez byłaby lepsza
Z drugiej strony duża poducha leży w łóżku i jej nie ruszam, a ta małą teraz sobie używam w ciągu dnia jak siedzę na kanapie i podkładam pod kręgosłup albo jak leżę pod głowę, więc też nią ruszam na prawo i lewo, więc może dlatego odzyskuje swój kształt.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
misia-kasia wrote:Dooti, mam takie pytanie z innej beczki jak sie dowiedziałaś ze masz trombofilie? Jeśli oczywiście chcesz sie podzielić tą informacja..
Mm na koncie trzy poronienia i szukaliśmy przyczyn. Mieliśmy badane w poradni genetyczneh kariotypy, podstawowe mutacje i wszystko wyszło ok. Na koniec hematolog kazała mi zrobić jeszcze białka Ś i C aby wykluczyć problemy z krzepliwością. Wyszło obniżone białko S które kwalifikuje się jako trombofilia. Od pozytywnego testu biorę zastrzyki przeciwzakrzepowe i jest już ok.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Existenz dzieci rosną teraz skokowo pewnie się wyrówna
A co do motylków jeszcze to ponoć są fajne do spacerówki bo dziecko może sobie oprzeć główkę o nie jak mu się przyśnie6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Eilleen wrote:U nas jest problem z otwieraniem okna bo mój M. łatwo przeziebia zatoki i mi narzeka na otwarte okno. Jest ciut otwarte jedynie ale ja i tak budzę się rano cała spocona.
-
nesssssa wrote:Ja mam tę wielką poduchę premium z Motherhood. W zeszłym tygodniu wywaliłam ją z łóżka i od razu mi lepiej hahaha.
Wzięłam zwykłą poduszkę i daję ją między kolana. Liczę na to, że przy karmieniu się chociaż przyda.
Ale partner już mi kupił tę kurę babci Dany do karmienia. Po porodzie pewnie będę opychać wszystko co się nie przydało.
A jeszcze w temacie poduszek. Co sądzicie o tych motylkach antywstrząsowych dla dziecka???
Co do motylka, to mam, ale kilka razy próbowałam jej użyć i nie znalazłam dla niej zastosowania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 11:00
-
Dooti wrote:Mm na koncie trzy poronienia i szukaliśmy przyczyn. Mieliśmy badane w poradni genetyczneh kariotypy, podstawowe mutacje i wszystko wyszło ok. Na koniec hematolog kazała mi zrobić jeszcze białka Ś i C aby wykluczyć problemy z krzepliwością. Wyszło obniżone białko S które kwalifikuje się jako trombofilia. Od pozytywnego testu biorę zastrzyki przeciwzakrzepowe i jest już ok.
-
ingelita wrote:U nas to samo... Jak otwarte, to ten marudzi, że się rano chory budzi. Jak zamknięte, to ja się pocę jak prosiak i spać nie mogę.
ja sie w nocy pocę a pózniej sie odkrywam i budzę sie lekko zmarznięta - ciężko dogodzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 11:11
-
Ja dostałam z pracy w prezencie taka mała poduszkę-rogala do karmienia.
Od koleżanki, która miała taka duża do spania usłyszałam ze to super.. ona miała tylko duża i z niej nie korzystała do karmienia bo podobno była za duża, niewygodna do ułożenia i jej było gorąco jak się nią obłożyła (zwłaszcza ze dzieciaczek tez trochę grzeje).
Chciałam kupić taka do spania, ale na razie używam wielkiej pierzastej poduchy takiej zwykłej do spania. Tzn nikt na niej nie spał, bo jest za duża, ja śpię na małej albo na jasku. A ta jest tak wielka ze mi wystarcza między uda i kawałek pod brzuch, mogę ja sobie ugnieść jak mi pasuje -
Ja mam tą dużą C do spania i jestem zadowolona. Podpieram nią sobie plecy, głowę i między kolana, śpi mi się naprawdę wygodnie. Do karmienia mam też fasolkę z tej firmy, po córce. W szpitalu się świetnie sprawdziła, w domu na początku, później było mi lżej karmić na leżąco. Po 3 latach walania się po domu kupiłam jej nowe poszewki i wygląda jak nowa.
My śpimy przy otwartym oknie, mój mąż zawsze otwiera, chociaż ja się boję że mi pająki jakieś wejdą. Ale przy zamkniętym byłoby bardzo duszno. -
Eilleen wrote:Nam w szkole rodzenia z kolei mówili żeby nie kupować gotowych olejków do masażu krocza bo się przepłaca tylko kupić zwykły olej roślinny typu ze słodkich migdałów, oliwę z oliwek i dodać do tego kupiona witaminę E w kapsułkach. Mówiła że jak producenci zwęszyli tylko że jest nowa moda na masaż krocza to chcą zarobić.
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700