X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ada2405 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...prosze mnie dopisać do listy termin 12.08.18r

d'nusia, niedograna, chabasse, Martula78 lubią tę wiadomość

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia strasznie mi przykro, że tyle stresu mialas, jeszcze w takim stabie! Ale dobrze, że już po operacji i że się udała. Trzymam kciuki, żeby szybko ci go oddali i żeby szybko doszedł do siebie :)

Existenz teraz jest lepiej chociaż dalej leżę w łóżku. Wczoraj nie mogłam zasnąć przez to bo ból rozchodził się aż do ud. :/ Nigdy tak nie miałam. Jedynie przed okresem zdarzał się ból ud więc lekka panika że znowu coś złego się dzieje. W środę mam wizytę o 10:30 i zobaczymy co lekarz powie i czy dalej widać serduszko.

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    dziewczyny jak u Was z libido? U mniej mniej niż zero :D mój mąż mówi, że dostanie rozstroju przeze mnie :D najpierw co drugi dzień serduszka, zmęczony - nie zmęczony walczymy, a teraz Sahara w tym temacie :D Na szczęście wie doskonale jak to jest z mdłościami, zmęczeniem i moją sennością i tylko żartuje

U mnie zabronione. :D mam się wstrzymać do 12 tyg.
    Ale nie brakuje mi. Faktycznie libido poniżej zera. :)

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak jest z piersiami u was? Bola, nie bolą?
    Do tej pory myślałam że mnie nie bola bo ich nie dotykałam. Jedynie sutki były wrażliwe. Dzisiaj pies mi uświadomił że jednak bola. Wystarczyło że położył pysk na piersi i myślałam że pobiegnę po okład do zamrażarki :P

eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zakaz seksu do odwołania.

• angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolą okropnie. Musiałam pójść na tydzień na l4 bo nie jestem w stanie funkcjonować. Spadły na mnie wszystkie dolegliwości ciążowe.

angelika22
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    Leticia strasznie mi przykro, że tyle stresu mialas, jeszcze w takim stabie! Ale dobrze, że już po operacji i że się udała. Trzymam kciuki, żeby szybko ci go oddali i żeby szybko doszedł do siebie :)

Existenz teraz jest lepiej chociaż dalej leżę w łóżku. Wczoraj nie mogłam zasnąć przez to bo ból rozchodził się aż do ud. :/ Nigdy tak nie miałam. Jedynie przed okresem zdarzał się ból ud więc lekka panika że znowu coś złego się dzieje. W środę mam wizytę o 10:30 i zobaczymy co lekarz powie i czy dalej widać serduszko.

Będzie już widać serce. Ja też e środę idę będzie 7.0 tc na 19sta.

Moje libido zero Ale nie wyobrażam sobie przy luteinie.
    Piersi raz mocniej raz mniej A dziś doszła senność i xserort głowy.
    Czekam ma mdłości :)

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 21:44

Iva79 lubi tę wiadomość

• niedograna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada2405 wrote:
    Witam...prosze mnie dopisać do listy termin 12.08.18r
    Witaj ;) gotowe

U mnie zakaz seksu az do porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 11:06

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia teraz już będzie dobrze !

U mnie na razie zakaz <3 ale szczerze nawet mi się nie chce.

Leticia lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No serduszko już było tydzień temu widac. Ostatnie poronienie miałam zatrzymane więc boje się teraz czy będzie dalej widać pulsujacy punkcik na monitorze.

Co do współżycia - na ostatniej wizycie lekarz nie mówił nic o wstrzemięźliwości mimo, że byłam u niego przez krawienia. Ale sama z siebie się boje chociaż ochota jest. Poczekam jeszcze jakoś czas, aż będzie pewniejsza sytuacja.

eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już temat był i odpowiedziałam- akurat pytałam u gin na wizycie 2tyg. temu.
    Kształt pęcherzyka zależy od nacisku sondy. Ginka mi pokazała że jak nie naciska to pęcherzyk jest mega duży i nie widać dzidzi. Jak jest nacisk, to robi się banan i wszystko w środku widać.
    Problem byłby gdyby się pęcherzyk gdzieś zapadał. Więc do takich kształtów nie ma co się przywiązywać bo zależy to od sondy.

My wybraliśmy Stokke Trailz. Też kubełkowe siedzisko. Wcześniej miałam okazję użytkować X- Landera xa- wózek nie do zdarcia. Teraz te nowe wersje są słabe... szkoda bo model z 2008 to był czołg...
    I użytkowałam Tako Jumper Light. Bardzo miękki. Gondola jeździła do 9mż a spacerówka jako tako ale bez szału. Wszystkie te wózki mają jak dla mnie krótkie podnóżki.
    W X- Landerze mieściło się bez problemu na długość 3 letnie dziecko a w Tako podkulone nogi miało już 1,5 roczne...

Przez to że jestem 'wózkomaniaczką', to jak na razie nic innego jak Stokke mi nie pasuje. Planujemy kupić już w marcu/ kwietniu bo M tak będzie w domu akurat.

A na razie to czekam na czwartek i wizytę... nie mogę odgonić czarnych myśli :/

• mola Debiutantka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido póki co zerowe.
    Piersi trochę bolą, ale nie masakrycznie, poza tym cały czas mnie mdli, no i oczywiście chodzę spać o 20 z synkiem :)

relge6ydh8wiv5w7.png
    relgs65gaarhss2y.png

Aniołek 11t 2013
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam, aż mi ochotę wróci, bo troszkę mi szkoda tego mojego Bidulka :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie libido wręcz kosmiczne ale w poprzedniej ciazy tez miałam znacznie większa ochotę niż zwykle . Wole nadrobić czas po porodzie bo wtedy to juz absolutnie nie będzie ochoty ani tym bardziej czasu

polkosia lubi tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja też idę w czwartek na mój pierwszy podgląd i cykor mam bo nie wiem czy maleństwo tam jest a wiesz czekałam na niego 15 lat !!

mi88 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ania ja też idę w czwartek na mój pierwszy podgląd i cykor mam bo nie wiem czy maleństwo tam jest a wiesz czekałam na niego 15 lat !!

My byliśmy 2tyg temu i było <3. Po wizycie 3 dni i wszystkie dolegliwości przeszły... zajmuję głowę wyprawką, przyszłymi zakupami żeby nie myśleć w tą gorszą stronę. M miał dzisiaj lecieć na statek ale zmienili plany i na razie termin na sobotę. Całe szczęście bo pojedzie ze mną na usg chociaż...
    Ja już jestem zapisana na bezpłatne prenatalne 12.01 więc żyję od daty do daty i tutaj raczej się nie udzielam... zwariować idzie. Ale liczę że będzie ok bo waleczny Kropek od początku i w czwartek będą chociaż 3cm i szybsze <3.
    Ale to jeszcze tyle czasu... :/

• mateoska Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam libido ponizej zera. Poza tym czuje dziś jakis niepokój, czytam o waszych objawach. A mi nic nie jest. Już nawet zaczynam myśleć że wmawiam sobie te mdłości rano. I zaczynam się martwic czy to normalne. Jedyne co to piersi mnie bolały a od wczoraj jakby mniej bola i stały się takie bardziej miękkie, nie takie twarde.. nie wiem już nic. Zaczynam się mega martwic..

uwo9yx8dinpjwqpo.png
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mateoska wiem, że łatwo mówić (tym bardziej że sama wariuje) ale np moja szwagierka nie miała żadnych objawow. Mówiła że jedynie lekkie zmęczenie bylo, które przeszło w drugim trymestrze. Może jesteś jedną z tych 'szczesliwych' kobiet, które omijają objawy :)

eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer 15 lat !! Ogromny szacunek za wytrwałość i siłę do walki, ja się starałam 2 lata i już byłam psychicznie zmęczona tymi niepowodzeniami

U mnie przez ostatnie lata problemem były plamienia przed okresem które zaczynały się niedługo po owulacji i trwały do samego okresu..nieraz był to tydzień nieraz kilkanaście dni
    W obecnym cyklu z pozytywnymi testami plamienia się nie pojawiły...tylko takie minimalne przez 2 razy a teraz nic..i oby tak zostało bo bardzo się boję, że jak pojawią się plamienia to nie będzie dobrze.
    Powiedzcie mi jak to u was jest we wczesniej ciąży ? bo u mnie na przykład bardzo dużo białego wodnistego śluzu.i właśnie ciągle mi mokro przez co trochę się schizuje, czy to aby nie brązowe już...a tu wypadało by się nie stresować :/

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ