Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavendova wrote:To badanie na cukier gdzie trzeba wypić tą okropna glukoze? Myslalam ze tego nie dam rady wypić i sie zrzygam doslownie a później ledwo nie zaslablam. A dziecko dostało szalu jak na disko po takiej ilosci cukru. Ja dziękuję za to wiecej tego badania nie robię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 13:50
-
KlaudiaSG wrote:Hej dziewczyny.
Ja po wizycie i niestety muszę zostać w szpitalu na jakiś czas
Fasolka 1.28cm, serduszko bije, ale niestety łożysko jest w jednym miejscu odklejone. Najprawdopodobniej od tego były krwawienia..niewiadomo co będzie dalej.
Mam ścisłe zalecienie leżenia (wstawać mogę jedynie do toalety a siadać do posilku) dostaje leki zobaczymy jak się wszystko potoczy.
Nie chcę oczywiście nikogo nastraszyć moim przypadkiem cieszę się z waszych udanych wizyt i życzę powodzenia na kolejnych
Moja mama też przeleżała kawał czasu w szpitalu (właśnie takie ścisłe leżenie plackiem) będąc ze mną w ciąży, też miała krwawienia, była na podtrzymaniu. Ale jak widać jestem Udało się. Także pomyśl, że wszystko może się skończyć szczęśliwie. Trzymam kciuki. -
nick nieaktualny
-
Levandova nie wiadomo dlaczegi. Może mieć to związek z moimi wcześniejszymi lroblemami, ale też nie musi. Może coś więcej się dowiem w najbliższych dniach.
Alenka89 no to dałaś mi dobitny dowod, że może się udać aż mi lepiej21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
nick nieaktualny
-
Właśnie dzwoniła do mnie teściowa mojej siostry (wieści o pobycie w szpitalu bardzo szybko się rozchodzą heh). I też musiała lezec. W ostatniej ciąży 4 miesiące i nawet do toalety jej zabronili wstawać. Urodziła zdrowego syna. Okropne jest to, że kobiety muszą to przechodzić, ale pociesza mnie myśl że wiele kobiet mialo ten problem, a jednak urodzily zdrowe dzieci.
Na codzien nie słyszy się o takich problemach, ale nagle jak zaczynają się komplikacje lub poronienie okazuje się, że tak naprawdę wlasciwie każda kobieta miała coś niepokojącego w ciąży
I z góry przepraszam jeśli kogoś nastraszylam, albo zaniepokoiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 14:25
mi88 lubi tę wiadomość
21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała styczność z cukrzycą ciążową ?
Hmm. Mam takie pytanie. Zawsze na czczo mam wynik powyżej normy.
A po posiłkach jest ok..
Czy coś może wiecie na ten temat???
Jeśli chodzi o twój przypadek to prawdopodobnie wystarczy dieta. Trzeba się skonsultować z ginekologiem i on wyśle do diabetologa.PLPaulina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, powiedzcie mi. We wrześniu jak byłam w ciąży (która później okazała się biochemiczną), lekarz nawet nie chciał słuchać o przyjęciu wcześniej niż w 8 tygodniu. Czy teraz zawracać głowę lekarzowi? Czy czekać cierpliwie do stycznia? Generalnie to nic niepokojącego się nie dzieje.
Existenz lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaOna wrote:Przez cała ciążę masz 100% płatne. Nie wiem, czy to jest normalna procedura. Ja miałam L4 na 30 dni i co 30 dni dostawałam nastepne. Podobno nie daje się dłuższego L4 niż 30 dni
Ja dostałam na 2,5 miesiąca w drugiej ciąży na przykładKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Justa jak masz się stresować to lepiej idź wcześniej może już do innego lekarza?
Od 8 tygodnia USG jest pewniejsze, widać już sporo no i serduszko bije więc może dlatego nie chciał wcześniej cię przyjąć, ale wydaje mi się że skoro masz takie przejścia z poprzednią ciąża to nie powinno być problemu z wcześniejszą wizyta21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
Ja tez miałam cukrzycę ciążowa. Nie musiałam na szczęście brać żadnych leków jedynie dieta. Ale fakt ze trzeba uważać na to, bo różne rzeczy cukrzyca może porobić w organizmie. U mnie to wyszło właśnie na badaniu obciążenia glukoza. Potem codziennie kontrola glukometrem i notatki co i oktirej się jadło. Generalnie dało się to ogarnąć ale upierdliwe strasznie.
-
Poliś, wspaniała nowina z szansą na bliźniaki Zobaczymy co będzie dalej, czy rosną w Tobie dwa dzieciaczki
KlaudiaSG, jesteś w szpitalu pod opieką lekarzy, Chwała Panu Bogu za to, mają Cię na oku Zrobią wszystko, żebyś właśnie wróciła do domku wzmocniona i urodziła cudowne dziecko Będzie dobrze, nie daj się, niech strach nie wygrywa nad Tobą! Ty i maluszek jesteście ponad tym wszystkim i będzie dobrze
Ja się dziewczyny zastanawiam, czy iść drugi raz na betę i sprawdzić czy przyrost jest ok? Byłą w sobotę, to by może wypadało też iść w tą sobotę i zobaczyć jak rośnie beta? A może dać sobie spokój i siedzieć na tyłku do wizyty 29 grudnia...
Zastanawiam się też, czy chcę powiedzieć rodzicom i teściom w Wigilię, czy nie. Bo razem się będziemy widzieć Ewidetnie widzę zawirowania hormonalne i nie wiem czego chcę Zaczyna się
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualnyd'nusia wrote:Ja miałam. U mnie było za dużo i na czczo i po posiłkach. Chyba od 26-ego tyg do końca brałam insulinę.
Jeśli chodzi o twój przypadek to prawdopodobnie wystarczy dieta. Trzeba się skonsultować z ginekologiem i on wyśle do diabetologa.
bym się nie martwiła gdyby dieta miała załatwić problem.
No zobaczymy co będzie po krzywej cukrowej. Może nie będzie źle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 15:28
-
poliś wrote:Cześć dziewczyny ja już po wizycie i mam mega zagwozdke bo lekarz powiedział że na 70% widzi dwa dIdziusie, ale pewności nie ma, mówił że może to być jakiś cień pempowiny.. Powiedział też że jeśli to ciąża blizniacza, to jedno będzie kosmowkowe a drugie owodniowe.. Co to znaczy? Mówił że będę musiała leżeć pod koniec ciąży w szpitalu i raczej urodze wcześniej.. Następna wizyta za 3 tygodnie, wtedy wszystko będzie jasne..
A może powiedział że jednokosmówkowe i dwu owodniowe?mi88, Carolline lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:Nietety, obowiazowe w kazdej ciazy mozna dodac soku z cytryny do tego a potem popic woda. Ktos pisal ze nie mozna chodzic, mozna, mozna tez troche wody, jesc nie mozna.
MI nie pozwolili chodzić. Powiedzieli, że podczas chodzenia cukier sie szybciej spala i zaburza wynik badania. Kazali mi siedzieć tak, zeby mnie mieli na widoku, gdyby mi było słabo. Zabronili chodzić, sikać na szczęście jakoś przebrnęłam. Za pierwszym razem miałam ze soba laptopa i pracowałam - jakos zleciało, za drugim razem - książka, za trzecim znajoma też robiła to badanie, to sobie poplotkowałyśmy.
a glukoze można kupic o smaku cytrynowym - znośniejsza w smakuWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019