X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Cześć dziewczyny!

Jeśli chodzi o telewizor to ja jestem z tych że nawet jak nie oglądam to musi coś grać ;)

Z jedzeniem tez mam problem, na nic nie mam ochoty oprócz pizzy, frytek i cheesów 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Mam nadzieje że mi przejdzie 🙏🏻

Ojej pizza 🤤🤤🍕 to ja tez z tych co bym mogla jesc ją codziennie hehe.

Evli jak podroz zniosłas juz w domu ?

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie badań, a konkretnie glukozy. Czy to jest badanie z piciem tego roztworu? I czy faktycznie trwa ono ok 3h..? Nie mam doświadczenia, a nie mówiłam nikomu o ciąży oprócz męża, chcemy jeszcze poczekać...

Krzywa cukrowa tyle trwa i wtedy pije sie ten roztwór

Wiedzma lubi tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze pobranie jest na czczo ,pijesz roztwór glukozy po pierwszym pobraniu. Drugie pobranie jest po godzinie i kolejne po 2 od pierwszego. Jest to krzywa trzypunktowa, wykonywana najczęściej w ciąży i z roztworem 75 g.

• Starająca Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma to krzywa cukrowa. Trwa 2h. Badasz cukier na czczo, później po 1h od wypicia i po 2h od wypicia

• Starająca Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma to krzywa cukrowa. Trwa 2h. Badasz cukier na czczo, później po 1h od wypicia glukozy i po 2h od wypicia glukozy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 13:53

• Evli Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Ojej pizza 🤤🤤🍕 to ja tez z tych co bym mogla jesc ją codziennie hehe.

Evli jak podroz zniosłas juz w domu ?

Już w domu, byliśmy o północy, czyli 15 godz nam wyszło.
    Podróż ok, nie mdliło mnie tylko całą podróż wypatrywałam Mc Donalda a jak w końcu mi się mąż zatrzymał to okazało się że zamknięty 🤦🏻‍♀️ Będę zdrowsza :)
    I tak słuchaliśmy nawigacji że się w Holandii znaleźliśmy 🤣

aniołkowa_mama lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Pepitka Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tv lub radio musi grać w tle. Nie lubię ciszy. Coś musi robić niewielki hałas. Już tak mam. 😅 z wyjątkiem nocy, spać muszę w ciszyy 😆

Evli lubi tę wiadomość

• AgaG88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Czytając was nie czuje się już sama z ciągła ochota na jedzenie. Mam wysoki cukier nadczco więc staram się jeść równo co 2,5 max 3 h. Diete trzymam, ale mam takie wzdęcia i głód że jak nie zjem to aż mi niedobrze. Ciągle odbija mi sie, i odruchy wymioty jak coś zasmierdzi albo dziwnie wyglada. Piersi tkliwe więc jestem jak najlepszej myśli.

A też coś czuję że już mam z kg na plusie, przez wzdęcia wyglądam czasami jak w 6 miesiącu.

Edit. A co do telewizora to nie mam i nigdy mieć nie będę. Telewizja zabiera czas i ogłupia.
    Jaki miałaś poziom glukozy na czczo? Robiłaś już na tym etapie krzywa cukrowa ?

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam tą ciąże z dokładnie ta sama waga co poprzednią. Poki co plus 0,6 kg wiec sie dzisiaj pocieszylam bo jak patrze na moj brzuch to myslalam ze mam przynajmniej +3 juz;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 15:12

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już widać w ogóle brzuch. Ja pierdzielę w 10 tc z om 😱 z małą to chyba koło 15 cokolwiek mi się wydawało, że widać .
    Lilou masz fajny suwaczek już

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do magnezu, to ja polecam magne b6, bo jest to lek a nie suplement. Czyli ktos potwierdzil badaniami jego skutecznosc.

Co do mdlosci to nie mam patentow, zarowno poprzednia ciaza jak i ta daje mi popalic w tym zakresie, zapachy to jakis koszmar i jak juz wydaje mi sei, ze znalazlam cos co pomaga to nastepnego dnia juz nie dziala :/

Moge pomoc w sprawie zaparc, tak jak tu juz dzieeczyny pisaly, suszone owoce i duzo wody, ale w krytycznej sytuacji - buraki. Buraki robia robote. Za to unikac trzeba merchewki w innej postaci niz surowa i ryzu, bo to pogarsza sprawe. W tej ciazy na razie jest ok, ale to pewnie kwestia czasu.

Co do tv to u mas robi tylko za ekran dla netflixa i hbo. Ja jestem serialomaniaczka <3 wiec nastaly dla mnie piekne czasy, kiedy duze wytwornie coraz wiecej inwestuja w seriale, a nie tylko filmy <3

Krzywa cukrowa sie robi w 2 trym. Chyba, ze w pierwszym glukoza na czczo wyszla za wysoko.

Ja ta ciaze zaczynam z nizsza waga niz pierwsza, ale w pierwszej przez pierwsza polowe chudlam, a druga przybieralam, wiec finalnie na kancu wyszlam na zero a po porodzie na -9 kg, no i tak startuje teraz. Na razie waga stou w miejscu, zobaczymy jak bedzie dalej. Ale ja generalnie nie zamierzam sie specjalnie spinac, dopoki nie bede przybierac az tak ze mogloby to zaszkodzic kropkowi to nie stawiam sobie jakis restrykcji. Przy czym ja w ogole nie jem slodyczy bo nie przepadam, wiec jest latwiej pewnie.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    Jaki miałaś poziom glukozy na czczo? Robiłaś już na tym etapie krzywa cukrowa ?

Krzywa jeszcze nie ale mam zamiar zrobić w przyszłym tygodniu. Nadczco cukier 112/107/101 roznie ale wysoka ponad normę. 🙁. Staram się uważać co jem. Wstaje o 3 w nocy biorę euthyroxu o 5:30 pierwsze śniadanie bo już mnie strasznie ssie.
    W czwartek 9.01 wizyta u gin bedzie 9 tydz mam nadzieję że da mi skierowanie do poradni.
    A jak u Ciebie ?

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    U mnie już widać w ogóle brzuch. Ja pierdzielę w 10 tc z om 😱 z małą to chyba koło 15 cokolwiek mi się wydawało, że widać .
    Lilou masz fajny suwaczek już
    Jesteśmy prawie na tym samym etapie i u mnie też już brzuch większy 🙈 w dżinsy ciężko mi się dopiąć jeszcze rano luz ale po południu/wieczorem odpięty guzik 😂 w pierwszej ciąży miałam ogólnie bardzo mały brzuch, prawie w ogóle mi nie przeszkadzał nawet przy końcówce i tez dopiero tak 15-20 tydzień zaczął się powiększać. Aż się boje co to będzie tym razem 🙈

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez juz ciasno w spodniach 😱 ale podobno w drugiej i kolejnych ciazach zawsze szybciej brzuch widac.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Krzywa jeszcze nie ale mam zamiar zrobić w przyszłym tygodniu. Nadczco cukier 112/107/101 roznie ale wysoka ponad normę. 🙁. Staram się uważać co jem. Wstaje o 3 w nocy biorę euthyroxu o 5:30 pierwsze śniadanie bo już mnie strasznie ssie.
    W czwartek 9.01 wizyta u gin bedzie 9 tydz mam nadzieję że da mi skierowanie do poradni.
    A jak u Ciebie ?
    Sama tak zrobiłaś sobie trzy razy ma czczo dla porównania czy lekarz zalecił ? Miałaś wcześniej jakieś problemy z tym? Ja robiłam pierwszy raz w piątek i wyszło mi 91- niby na granicy bo norma do 92 choć niby te 92 to już nieprawidłowe wiec zmiescilam się na styk. W środę mam lekarza ciekawe co powie. Ja nigdy żadnych problemów nie miałam ani w pierwszej ciąży wiec dziwne chociaż byłam na badaniu dopiero o 9 30 a jadłam o 20 poprzedniego dnia i bardzo mało piłam w ostatnich dniach a podobno taka długa przerwa w jedzeniu wpływa na wzrost glukozy...

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam problemy wcześniej. Mam hiperglikemie poposilkowa więc dietka była już wcześniej. Teraz kombinuje co jeść a co nie żeby mi tak cukier nie skakał nadczco. Ciagle jestem głodna a to nie pomaga w diecie.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Ja mialam problemy wcześniej. Mam hiperglikemie poposilkowa więc dietka była już wcześniej. Teraz kombinuje co jeść a co nie żeby mi tak cukier nie skakał nadczco. Ciagle jestem głodna a to nie pomaga w diecie.
    A to pewnie jesteś w temacie czy właśnie taka długa przerwa nocna tzn. 13h i więcej może wpływać na wzrost cukru na czczo? Ja tez jestem często głodna a jak dłużej nie zjem to właśnie zaczyna mnie mdlic 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 16:01

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    A to pewnie jesteś w temacie czy właśnie taka długa przerwa nocna tzn. 13h i więcej może wpływać na wzrost cukru na czczo? Ja tez jestem często głodna a jak dłużej nie zjem to właśnie zaczyna mnie mdlic 😏
    Zależy jak zasypiam ogólnie ostatni posiłek powinien być około 22 zeby tak przerwa.nie był długa między posiłkami niektóre kobitki budza się nawet w nocy żeby coś zjesc,ja mam czasami problem z zasypianiem i zasypiam około 12-1 w nocy. Więc wtedy mi się wszystko przesuwa.
    Ale tak przerwa nie może być długa to też wszystko indywidualnie u każdej.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Zmartwiona Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy na umowie gdzie jest najniższa krajowa to jak jet wyliczone l4 ? W przypadku gdy nie jest na godzinę tylko pensja stała

3jgx3e3kgoaqe99b.png
    15.05.2019 Aniołek [*]
    04.12 Dwie kreseczki
    05.12 beta 13dpo-155,9 PRG 59,03ng/ml
    07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
    13.12 beta 21dpo- 5084,0
    27.12 kropek 0,8mm ❤
    3.01.20 kropek 15mm ❤
    10.01 kropek 24mm ❤ walcz kochanie ✊
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwiona wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy na umowie gdzie jest najniższa krajowa to jak jet wyliczone l4 ? W przypadku gdy nie jest na godzinę tylko pensja stała
    L4 ciążowe just płatne 100% o ile się nie mylę na podstawie średniej z ostatniego roku pracy

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ