❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Evli wrote:Cześć dziewczyny!
Jeśli chodzi o telewizor to ja jestem z tych że nawet jak nie oglądam to musi coś grać
Z jedzeniem tez mam problem, na nic nie mam ochoty oprócz pizzy, frytek i cheesów 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Mam nadzieje że mi przejdzie 🙏🏻
Ojej pizza 🤤🤤🍕 to ja tez z tych co bym mogla jesc ją codziennie hehe.
Evli jak podroz zniosłas juz w domu ?👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Wiedzma wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie badań, a konkretnie glukozy. Czy to jest badanie z piciem tego roztworu? I czy faktycznie trwa ono ok 3h..? Nie mam doświadczenia, a nie mówiłam nikomu o ciąży oprócz męża, chcemy jeszcze poczekać...
Krzywa cukrowa tyle trwa i wtedy pije sie ten roztwórWiedzma lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualnyPierwsze pobranie jest na czczo ,pijesz roztwór glukozy po pierwszym pobraniu. Drugie pobranie jest po godzinie i kolejne po 2 od pierwszego. Jest to krzywa trzypunktowa, wykonywana najczęściej w ciąży i z roztworem 75 g.
Wiedzma lubi tę wiadomość
-
Zozo wrote:Ojej pizza 🤤🤤🍕 to ja tez z tych co bym mogla jesc ją codziennie hehe.
Evli jak podroz zniosłas juz w domu ?
Już w domu, byliśmy o północy, czyli 15 godz nam wyszło.
Podróż ok, nie mdliło mnie tylko całą podróż wypatrywałam Mc Donalda a jak w końcu mi się mąż zatrzymał to okazało się że zamknięty 🤦🏻♀️ Będę zdrowsza
I tak słuchaliśmy nawigacji że się w Holandii znaleźliśmy 🤣aniołkowa_mama lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Mildred wrote:Czytając was nie czuje się już sama z ciągła ochota na jedzenie. Mam wysoki cukier nadczco więc staram się jeść równo co 2,5 max 3 h. Diete trzymam, ale mam takie wzdęcia i głód że jak nie zjem to aż mi niedobrze. Ciągle odbija mi sie, i odruchy wymioty jak coś zasmierdzi albo dziwnie wyglada. Piersi tkliwe więc jestem jak najlepszej myśli.
A też coś czuję że już mam z kg na plusie, przez wzdęcia wyglądam czasami jak w 6 miesiącu.
Edit. A co do telewizora to nie mam i nigdy mieć nie będę. Telewizja zabiera czas i ogłupia.
-
nick nieaktualny
-
Co do magnezu, to ja polecam magne b6, bo jest to lek a nie suplement. Czyli ktos potwierdzil badaniami jego skutecznosc.
Co do mdlosci to nie mam patentow, zarowno poprzednia ciaza jak i ta daje mi popalic w tym zakresie, zapachy to jakis koszmar i jak juz wydaje mi sei, ze znalazlam cos co pomaga to nastepnego dnia juz nie dziala
Moge pomoc w sprawie zaparc, tak jak tu juz dzieeczyny pisaly, suszone owoce i duzo wody, ale w krytycznej sytuacji - buraki. Buraki robia robote. Za to unikac trzeba merchewki w innej postaci niz surowa i ryzu, bo to pogarsza sprawe. W tej ciazy na razie jest ok, ale to pewnie kwestia czasu.
Co do tv to u mas robi tylko za ekran dla netflixa i hbo. Ja jestem serialomaniaczka wiec nastaly dla mnie piekne czasy, kiedy duze wytwornie coraz wiecej inwestuja w seriale, a nie tylko filmy
Krzywa cukrowa sie robi w 2 trym. Chyba, ze w pierwszym glukoza na czczo wyszla za wysoko.
Ja ta ciaze zaczynam z nizsza waga niz pierwsza, ale w pierwszej przez pierwsza polowe chudlam, a druga przybieralam, wiec finalnie na kancu wyszlam na zero a po porodzie na -9 kg, no i tak startuje teraz. Na razie waga stou w miejscu, zobaczymy jak bedzie dalej. Ale ja generalnie nie zamierzam sie specjalnie spinac, dopoki nie bede przybierac az tak ze mogloby to zaszkodzic kropkowi to nie stawiam sobie jakis restrykcji. Przy czym ja w ogole nie jem slodyczy bo nie przepadam, wiec jest latwiej pewnie.agniecha2101 lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
AgaG88 wrote:Jaki miałaś poziom glukozy na czczo? Robiłaś już na tym etapie krzywa cukrowa ?
Krzywa jeszcze nie ale mam zamiar zrobić w przyszłym tygodniu. Nadczco cukier 112/107/101 roznie ale wysoka ponad normę. 🙁. Staram się uważać co jem. Wstaje o 3 w nocy biorę euthyroxu o 5:30 pierwsze śniadanie bo już mnie strasznie ssie.
W czwartek 9.01 wizyta u gin bedzie 9 tydz mam nadzieję że da mi skierowanie do poradni.
A jak u Ciebie ? -
Kagu3 wrote:U mnie już widać w ogóle brzuch. Ja pierdzielę w 10 tc z om 😱 z małą to chyba koło 15 cokolwiek mi się wydawało, że widać .
Lilou masz fajny suwaczek już
-
Mildred wrote:Krzywa jeszcze nie ale mam zamiar zrobić w przyszłym tygodniu. Nadczco cukier 112/107/101 roznie ale wysoka ponad normę. 🙁. Staram się uważać co jem. Wstaje o 3 w nocy biorę euthyroxu o 5:30 pierwsze śniadanie bo już mnie strasznie ssie.
W czwartek 9.01 wizyta u gin bedzie 9 tydz mam nadzieję że da mi skierowanie do poradni.
A jak u Ciebie ?
-
Mildred wrote:Ja mialam problemy wcześniej. Mam hiperglikemie poposilkowa więc dietka była już wcześniej. Teraz kombinuje co jeść a co nie żeby mi tak cukier nie skakał nadczco. Ciagle jestem głodna a to nie pomaga w diecie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 16:01
-
AgaG88 wrote:A to pewnie jesteś w temacie czy właśnie taka długa przerwa nocna tzn. 13h i więcej może wpływać na wzrost cukru na czczo? Ja tez jestem często głodna a jak dłużej nie zjem to właśnie zaczyna mnie mdlic 😏
Ale tak przerwa nie może być długa to też wszystko indywidualnie u każdej. -
Dziewczyny powiedzcie mi czy na umowie gdzie jest najniższa krajowa to jak jet wyliczone l4 ? W przypadku gdy nie jest na godzinę tylko pensja stała
15.05.2019 Aniołek [*]
04.12 Dwie kreseczki
05.12 beta 13dpo-155,9 PRG 59,03ng/ml
07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
13.12 beta 21dpo- 5084,0
27.12 kropek 0,8mm ❤
3.01.20 kropek 15mm ❤
10.01 kropek 24mm ❤ walcz kochanie ✊ -
Zmartwiona wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy na umowie gdzie jest najniższa krajowa to jak jet wyliczone l4 ? W przypadku gdy nie jest na godzinę tylko pensja stała🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊