❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiedźma gratulacje!
Iskierka a miałaś może mleko Bebiko pro+? Przy córce moja koleżanka położna polecała mi go, że bardzo fajnie "działa" na brzuszek, kupy i tego typu problemy. Ona stosowała i jej koleżanka też i widziały różnicę.
U nas dzisiaj prawie nieprzespana noc, jak nie mały, to starsza. Ścieło ją wczoraj już o 18, więc o 3 w nocy stwierdziła, że się wyspała i był problem żeby zasnęła.
Pocieszacie trochę z tym częstym karmieniem, bo u nas jest to samo. Jak wcześniej budził się 2 razy w nocy, tak teraz co 2 godziny... w dzień jeszcze częściej czasami się dopomina. Już nawet przez głowę mi przeszła myśl "daj mu wody" chociaż wiem, że nie powinnam. A to przez to, że córka na początku źle przybierała, więc karmiła ją często i też dokarmiałam, a potem tak przykoksowała, że była na 75 centylu i wyglądała jak pączek w lukrze. Obawiam się, że teraz będzie tak samo i stąd takie myśli.
Wiedzma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny
byłam dzisiaj na wizycie patronazowej, na szczęście mały ładnie b przybiera mimo tego jedzenia więc trochę mnie to uspokoiło. Pediatra dała nam kropelki delicol, spróbujemy mu dawać, jeśli będzie poprawa to będę szczęśliwa!
Za to namieszała mi w kwestii szczepionek. .. strasznie dużo tego jest. A i u nas USG bioderek będzie w 4tyg życia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 15:39
-
Molokay, ja na pewno będę szczepić na rota. Starsza córka chodzi do przedszkola, więc zawsze to jakieś zabezpieczenie. Też była szczepiona, bo wiedziałam, że pójdzie do żłobka. Pneumokoki braliśmy przy starszej płatne. Wszystkie szczepienia przeszła bardzo dobrze, mam nadzieję, że z drugą będzie tak samo.
Wiedzma, gratulacje! -
Ja starszą szczepiła na Rota i młodsza tez będę. Wg mnie szczególnie istotne jak dziecko ma chodzić do żłobka albo ma starsze rodzeństwo - bo w zlobku rotawirusy dostaje się w pakiecie powitalnym
Pneumokoki brałam w opcji darmowej, teraz jeszcze nie wiem - pogadam z pediatra przed szczepieniem dopiero.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Dziewczyny, wiem, że był już ten temat ale siedzę w internecie i szukam przyczyn bólów brzusia i często pojawiają się opinie, że jest to wina witaminy D3. Jaka u was się sprawdza, może to tylko takie gadanie, ale czemu nie spróbować. My mamy apoD3 krople
-
Ja wlasnie chcialabym na pneumokoki płatna ale ponoc nie ma nigdzie w hurtowniach. Jak jest u was tez brakuje tych szczepionek ? Dzwonilam na infolinie dzisiaj apteki Doz bo my mamy za tydzien szczepienie i nie wiedza kiedy bedzie dostepna ponoc w calej Polsce brakuje👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
U nas i tak nie można przynieść własnej szczepionki i nawet jak chce szczepić płatnymi to kupuje je podczas wizyty szczepiennej, więc nawet nie wiem jakie rodzaje szczepionek mają, 3 lata temu jak szczepiłam starsza to akurat mieli spory wybór tych płatnych.
A patrzyłaś na stronie https://ktomalek.pl/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 08:41
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Madu u mnie to samo z tym cycem. Czasem ładnie zje i zasypia, a czasami ssie i niby zasypia ale nie może i wtedy rzuca sie na cycka. Wtedy go odbijam i przystawiam znowu bo szuka i dalej to samo. Nie wiem czemu tak robi... Chce spać ale nie może i wtedy też chce ssać ale się wkurza przy cycku i właśnie wieczorami to się z nim bujam prawie 4 h... Momentami z bezsilności daje smoczka z aventu ale może z 5 x go chwycił a tak to się nim dławi i jest płacz. Myślałam, żeby może kupić z lovi dynamiczny bo niby nie zaburza KP. Ogólnie trochę się boję dawać mu smoczka ale czasami naprawdę nie mam pomysłu na niego...
Odruch moro ma ale już trochę mniejszy niż w pierwszym tygodniu życia. Za to czasem kaszle przez sen i nie wiem czy dlatego, że często się krztusi przy jedzeniu? Bo czasami mi mocno leci to mleko i on chyba nie nadąża pić a w koło cała pielucha mokra. I ogólnie jakoś niespokojnie śpi.
Edit: Wiedźma gratuluję.
Ja na pewno zaszczepie na rotawirusy bo synek pójdzie do żłobka. Pneumokoki też weźmiemy płatne. Jutro wizyta patronazowa więc pod pytam jak to u nas wygląda z tymi szczepieniami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 10:12
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Flara wrote:U nas i tak nie można przynieść własnej szczepionki i nawet jak chce szczepić płatnymi to kupuje je podczas wizyty szczepiennej, więc nawet nie wiem jakie rodzaje szczepionek mają, 3 lata temu jak szczepiłam starsza to akurat mieli spory wybór tych płatnych.
A patrzyłaś na stronie https://ktomalek.pl/
U nas tak samo trzeba zamowic w aptece i przyniesc na wizyte . Zaraz zerkne na ta stronke
Edit
Prawie 500 km ode mnie dostepna ta szczepionka 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 10:56
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Kropka ja jeszcze nie próbowałam że smoczkiem i jeszcze się wstrzymam póki daje radę. ogólnie to męczące to jest fizycznie takie jedzenie niejedzenie, w pewnym momencie brakuje mi już sił w rękach:) ogólnie strategię mam taką że daje cycka ile wlezie ale jednak chodzi o ssanie. mam jednego z którego mniej leci i tego w tych okresach bardziej preferuje więc nie chodzi o to że jest głodna tylko że chce ssać, tylko że nie byle co bo jak dałam palca to pluła. no wiec przystawiam raz dijednego raz do drugiego w różnych pozycjach, pomiędzy daje do odbicia bo się w tym szamotaniu też potrafi powietrza nalykac, jak już nic nie działa to daje mężowi do noszenia ze by się trochę uspokoiła ale to tam na mac 10 minut po czym znów przystawiam. jak już widzę że jest naprawdę zmęczona kładę się obok niej i daje cycka na leżąco no i wtedy odpada. tyle że to działa właśnie dopiero na dam koniec:/ także 19-23/24 ok kilku dni tak właśnie wygląda. w nocy z kolei stęka, powiedziałabym że tylko podsypia. z tego stekania dopiero rano jest kupa. na szczęście nie płacze więc o tyle dobrze. a dziś to ma taki dzień że też od rana.patwie nie śpi tylko ma turbodrzemki, cały czas się wierci przy tym i ciśnie.
niby 5 tydzień jej leci w tedy jest pierwszy skok rozwojowy. więc czekam aż minie;)21.10.2015 Leon -
Kropka4 wrote:Madu u mnie to samo z tym cycem. Czasem ładnie zje i zasypia, a czasami ssie i niby zasypia ale nie może i wtedy rzuca sie na cycka. Wtedy go odbijam i przystawiam znowu bo szuka i dalej to samo. Nie wiem czemu tak robi... Chce spać ale nie może i wtedy też chce ssać ale się wkurza przy cycku i właśnie wieczorami to się z nim bujam prawie 4 h... Momentami z bezsilności daje smoczka z aventu ale może z 5 x go chwycił a tak to się nim dławi i jest płacz. Myślałam, żeby może kupić z lovi dynamiczny bo niby nie zaburza KP. Ogólnie trochę się boję dawać mu smoczka ale czasami naprawdę nie mam pomysłu na niego..
...🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Niki345 wrote:Z czego wynikają obawy przed smoczkiem?
Jest teoria ze ssanie smoka zaburza ssanie piersi. Bo to maluchy uczą sie dwoch odruchów ssania i potem ciągną piers tak jak smoka czyli zle .👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Niki345 wrote:Z czego wynikają obawy przed smoczkiem?
z lenistwa;)
a tak serio widzę że w gruncie rzeczy nie potrzebuje jakoś mocno w porównaniu do syna, potrafimy ją inaczej uspokoić niż ssaniem a lenistwo to dlatego że później nie chce mi sie budzić w nocy bo smok z buzi wypadnie;) a mieliśmy taki czas że już nie było kp w nocy ale za to ten smok nieszczęsny generowal mnóstwo pobudek, więc póki widzę opcję braku konieczności smoczka to korzystam. choć nie wykluczam że w końcu będziemy próbować podać. Nie jestem przeciwniczka skoczków uważam wręcz że często ratują spokój dziecka i rodziców:)21.10.2015 Leon -
Dzień dobru!
Jak sobie radzicie?
Evli, no pięknie przybiera
Sama jestem ciekawa ile przytyła moja kluska. Czuje, nosząc ja, ze przybyło jej raczej sporo, do tego poliki i druga broda są już wyraźne. Pomiary będą dopiero na szczepieniu w październiku. muszę umowic usg stawów biodrowych.
U nas póki co bez smoka, cyc jest raczej tylko spożywczo traktowany. Ogólnie bardzo swym zachowaniem mała przypomina brata.
-
Dzień dobry
Moje młodsze dziecko od samego rana tylko turbo drzemki i krzyk. Najchętniej to by spała u mnie na rękach. Tym samym ja nie mogę nic zrobić.. Na szczęscie udało mi się uspać starszą jakimś cudem. Swoją drogą my kobiety to mamy moc. Bujałam starszą w wózku prawą ręką na drugiej ręce trzymałam młodszą a ramieniem prawej ręki trzymałam telefon i rozmawiałam z mamą bo miała jakąś sprawę nje cierpiącą zwłoki. Już naprawdę muszę się zaopatrzyć w chustę czy chustonosidło bo rąk mi brakuje 😅
Właśnie, dziewczyny co bardziej polecacie. Bo ja już naprawdę nie wiem co kupić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 13:23