X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka a jakie mleko teraz macie? U mnie po bebilonie i nestle nan optipro bardzo ulewa. Ale ja tylko daje jej mm jak wezmę leki na migrenę i teraz stwierdziłam, ze muszę raz dziennie dokarmić, bo chyba ma troszkę mało mojego pokarmu. Ale to ulewanie jest problematyczne, No i chyba za bardzo jej nie smakują te mleka, bo je z mega skwaszoną mina i wypija 30 ml na raz, a jak jej dałam moje ściągnięte to bez problemu łyknęła 60 i chciała jeszcze.

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli ja tez zawsze mowilam, ze dziecko będzie spało w łóżeczku i tak od 2 tygodni już we trójkę śpimy 🙈

Evli lubi tę wiadomość

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
  • Molokay Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tez się zapierałam przy starszaki, ze nie ma opcji na współspanie. Zaczęły się pobudki na cyca co godzinę, to zwyczajnie samo mnie odcinało i spaliśmy we trójek. Teraz jeszcze nic takiego się nie dzieje, ale wiem, ze nie ma co się zapierać ;)
    Mała właśnie śpi na mnie, co ja odłożę to się budzi. Widać, ze potrzebuje bliskości i maminego ciepła :) Starszak tez śpi, wiec mam chwile ciszy :D
    Czy Wasze dzieci maja silny odruch moro? Starszak co chwile rozkładał ręce, a mała sporadycznie i zastanawiam się, czy to jest ok.

• Evli Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się zapierałam zapierałam i potrzeba snu wygrała 😅
    Molokay moja ma ten odruch, lekarka mówiła że zniknie do 3 mc życia 🤔 czy Wasze dzieci tez maja zatkane kanaliki łzowe?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Flara Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odruch moro obecny ale tez sporadyczny. Co mnie akurat cieszy, bo starsza wybudzała się co chwile przez to i szybko musiałam wpakować ją w tulika.
    Ale na pewno manifestuje odruch moro odpowiednio.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli moja co najwyżej wypije 60 i choć wiem że najedzona to też dalej szuka cycka a mi tak przykro że już mleka swojego nie mam bo tak bym chciała KP. Jak nie wina mleka to czego? Bo teraz ma bardzo obfite kupy wprost się zalewa po pachy.

I_ka wcześniej piła bebiko, potem lekarz kazał kupić enfamil 1 AR ale nigdzie nie mogliśmy dostać i kupiliśmy bebiko 1 AR i po nim lepiej bo nie ulewa już wgl ale za to te kupy takie i gazowanie.

Enfamil zamówimy na necie

• Evli Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nie wiem co doradzić 😕 pozostaje chyba tylko testowanie różnych mm..

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli moja starsza corka miała zatkany kanalik łzowy i powstało zapalenie woreczka łzowego. Bylismy u okulisty (to było straszne swoją drogą) Dostała antybiotyk w kroplach. Musielismy jej masować ten kanalik i "wyciskać" ropę. Ale po 2 dniach już praktycznie było ok.
    Molokay u nas też jest odruch ale nie jakoś często. Moja starsza córeczka też właśnie śpi a mała drzemie na mnie 😁

• i_ka Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odruch moro jest bardzo silny, co chwile macha rączkami, ale w ogóle jej to nie wybudza.
    Małej zatkał się kanalik w jednym oczku, było sporo ropy, ale masuje kanalik i już jest tylko trochę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 17:02

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
  • Molokay Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ten odruch jest słabszy u kolejnych dzieci, moze huki i ryki starszaka już przetrenowaly małą 🤣

Dzirwczyny, smarujecie czyms specjalnym skore na brzuchu? Póki co u mnie smutny (no mało jędrny) worek został i myślę czym by go tu wspomóc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Iskierka nie wiem co doradzić 😕 pozostaje chyba tylko testowanie różnych mm..

Tak, będziemy testować no bo nic innego niestety nie pozostaje. Szkoda mi tylko małej że się męczy bo ciągle coś jak nie ulewania to teraz te gazy i kupy ech...

Molokay ja niczym nie smaruje na razie ale mam w planach masaż ud wykonywać bo ten cellulit mi się zrobił i chce się go pozbyć jak najszybciej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molokay wrote:
    Może ten odruch jest słabszy u kolejnych dzieci, moze huki i ryki starszaka już przetrenowaly małą 🤣

Dzirwczyny, smarujecie czyms specjalnym skore na brzuchu? Póki co u mnie smutny (no mało jędrny) worek został i myślę czym by go tu wspomóc.
    Lili w ogóle nie reaguje na wrzaski Alicji 😅 także to chyba prawda

• madu Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja karmię tylko moim mlekiem z cyca już nie odciagam.noni wynik jest taki że młoda ma różne dni. czasem spokojnie zjada odpina się i albo śpi albo sobie żyje, a czasem ma tak ze się rzuca przy cycku ciągnie, szybko oddycha jakby chciała asas i nie chciała jednocześnie. i tak się czasem bujamy ze 2- 3 godziny zwykle wieczór między 21 a 24 czyli idealnie w godzinach aktywności z brzucha:D
    poza tym młoda ewidentnie ma większą potrzebę ssania (nie jedzenia) jak np ktoś nas odwiedzi albo jesteśmy w jakimś nowym miejscu, generalnie jak dzieje się coś innego niż siedzenie w domu.

co do odruchu moro to ma lekki nieporównywalne z synem. też ja nie ruszają krzyki Leona.
    Ale powiem Wam że ja się tak cieszyłam że.duza różnica wieku ale jednak mój straszak "glupieje" przy niej. najbardziej "kocham" jak młoda wieczór krzyczypo kąpieli i przychodzi syn zatyka uszy i zaczyna krzyczectak jak ona (bo to takie śmieszne, wg niego) a mnie głowę rozwala wtedy, bo o ile nawet nieźle funkcjonuje to wieczór jestem zmęczona a wiem że do 24 na pewno spać nie pójdę.
    Iskierka mnie się wydaje że jednak brzuszek.musi się przyzwyczaić do mleka. z czasów z synem pamiętam że dziewczynom z grupy bardzo podchodzili.mleko hipp bio combiotic. Ja nie mam doświadczenia bo syna dokarmialam sporadycznie bebilonem pepti z apteki dla dzieci z alergia na bmk.
    Evil mojej też ropieje oczko. Ja ogólnie pasuje i przecieram sola fizjo. prosiłam też.moim mlekiem i też fajnie łagodzi. ogólnie czekam aż przejdzie. syn też miał trwało to jakoś 3 m-ce i przeszli z dnia na dzień.

co do wspolspania. czasem biorę do łóżka czasem nie ogólnie jestem elastyczna pod tym względem a Kaja też nie ma jakiejś wielkiej potrzeby bycia przyklejone do mnie. ogólnie spokojnie śpi w łóżeczku chyba że ja brzuch męczy to wolę ja mieć w łóżku bo cc trochę łagodzi sprawę. ja juz nie mam siły to oddelegowuje ja do męża i on ja nosi.
    Generalnie to mam wrażenie po 4 tygodniach że dosyć łatwy egzemplarz mi się trafił tym razem, nawet pomimo gorszych dni.

21.10.2015 Leon <3
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molokay ja smaruje oliwką bo mi została ale raczej to go nie ujędrni 😅 Mi niestety jeszcze trochę odstaje. Jest mniej wiecej taki jak w 4 miesięcu ciąży (a był już dość spory). W tej ciąży szybko pojawił się brzuch i przytyłam też wiele więcej niż w poprzedniej ciąży 🤷🏼‍♀️ Zostało mi jeszcze 10 kg.
    Moja mała też nie reaguje na wrzaski starszej 😅 No chyba że czymś rzuci to mała czasami podskoczy 🤐
    Ale póki co to nie mogę narzekać bo też w miarę łatwy egzemplarz nam się trafił. Oby tak dalej ✊

• Molokay Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala w sumie tez nie sprawia większych kłopotów. Jest podobna zachowaniem do brata, ciekawe tylko co będzie dalej, bo starszak stał się jojczkiem, gdy skonczyl 4 msce.

Dziewczyny, które miały zakładane szwy wchłanialne- po jakim czasie wypadły? U mnie prawie 3 tygodnie minęło od porodu, a jeszcze siedzą i chyba jest to długo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 22:14

• Molokay Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu, niespodzianka z ostatniej zmiany pieluchy- brak kikuta. Zza pleców go wyciągałam :)

i_ka, Evli, YoYo85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu chętnie bym spróbowała tego hippa ale przeszliśmy na mleko AR z racji częstych ulewań i teraz musimy kupować takowe no chyba że z hipp też mają AR jakieś. Póki co na razie nie bd zmieniać zobaczymy czy zaakceptuje te, jeśli nie to będziemy próbować innego. Dziś w sumie ciut lepiej bo nie płakała tak mocno i spała w miarę dobrze.

Zazdroszczę Wam takich grzecznych i bezproblemowych dzieci oby moja za to później zrobiła się spokojniejsza 😉

Molokay wchłanialne się wchłaniają mi tam nic nie wypadło po prostu znikły czyli się wchłonęły 🙂

• Molokay Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko, zachowanie dzieci to sytuacja dynamiczna, z tygodnia na tydzień może być inaczej, ba, nawet każdy dzień może być inny. U nas noc dziś słaba, a to czy, a to Pielucha, a to czkawka, a to „a wezmę nie pospie”.

Chyba pomyliłam pojęcia co do szwów, bo rozpuszczalne to chyba te wewnętrzne stosowane przy cc, a ja miałam szyte pęknięcie przy SN, wiec u mnie to szwy rozpuszczalne. Niemniej, mogłyby już zniknąć. Po starszaku dużo szybciej wypadły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molokay mam tylko nadzieję że oswoi się z mlekiem i będzie spokojniejsza bo wszyscy się męczymy. Ona że płacze i ja coś boli a my że pomoc jej nie umiemy i tak w kółko.

Co do szwów to wchłanialne i rozpuszczalne to to samo 😉 bo jednych i drugich ściągać nie trzeba. Tobie lekarz powiedział że masz takie to powinny już się wchłonąć może czujesz po prostu tylko tą bliznę po szyciu bo zapewne trochę się teraz różni niż przed porodem

• Molokay Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, widziałam, moje szwy tam siedzą :D

‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ