❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas noce koszmarne. Jak już się obudzi to nie śpi do rana. To chyba kolki, chociaż nie zawsze kończy się wypróżnieniem albo bąkami, więc nie wiem. Dziś rekord od 3 do 8 płakała, przysypiała, znowu płakała a jeszcze muszę ogarnąć starszą. Próbowałam już wszystkiego, dosłownie.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a jak Wasze dzieci tak długo nie wstają w nocy to nie macie problemów z odparzeniami? Moja Anielka ostatnio przespała 4 godziny a następnego dnia miała strasznie odparzoną dupkę 😩 aż miałam wyrzuty sumienia że jej nie wybudziłam wcześniej🥺
-
U mnie była dzisiaj położna i młody waży 4310! Jak tak dalej pójdzie to siły mi braknie żeby go dźwigać. Tydzień temu, we wtorek, u pediatry ważył 3980.
U nas też problemy z brzuszkiem. Bardzo jest wzdęty. Noce w miarę przesypia, budzi się tylko na karmienie, ale w dzień za to wrzask jest okropny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 17:28
-
m@rzenie wrote:Dziewczyny a jak Wasze dzieci tak długo nie wstają w nocy to nie macie problemów z odparzeniami? Moja Anielka ostatnio przespała 4 godziny a następnego dnia miała strasznie odparzoną dupkę 😩 aż miałam wyrzuty sumienia że jej nie wybudziłam wcześniej🥺
U nas nie ma problemów, ja to w ogóle od tygodnia przestałam przebierać pieluchę w nocy i nic się nie dzieje (przebieram tylko jak czuje kupę, karmimy się raz koło 2-3 w nocy i jako wyrodna matka nie chce mi się iść do przewijaka) ze starsza tez tak robiłam jak tylko przestała kupy w nocy robić, to ja przestałam w nocy przebierać i było ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 18:44
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
marzenie moja sika i kupka już pod koniec tego czasu który przesypia tak ze mokro ma powiedz mu te pół godziny więc nie odparza jejsoe pupa. z tym że jak ja w nocy karmię to w godzinę 3-4 pieluchy przebieram:/
Kagu ha widzę że jak moja nie może spać w nocy to potrzebuje wiecej cza1su do odbicia a jak już nic nie dział a to cycek i kładę ka obok siebie.i zasypiam razem.
moja jak męczy kupą to bardzo steka jest niespokojna, chce cycka i nie chce szarpie się i zaraz przed kupą bardzo piszczy. wyczytałam że to dyschezja niemowleca i trzeba przetrwać także zaczęłam nowy serial na Netflixie i wieczorami i jak młody jest w pkolu to czilujemy w gorsze dni.21.10.2015 Leon -
nick nieaktualnyMadu, to nic nie daje, nawet spiąć na mnie wybudza się z krzykiem :'(
Przerobiliśmy ;
Masaż brzuszka różnymi sposobami
Rowerki
Podginanie nóżek
Delicol
Espumisan
Spanie na brzuszku
Spanie na mnie
Zawsze.odbijamy po jedzeniu, patrzę czy chwyta głęboko sutka, nie łapie powietrza
Czopki
U nas atak trwa nawet do 5 godzin, pierwszy po kąpieli i jest krótki, drugi w nocy i wtedy już koniec spania -
Flara wrote:U nas nie ma problemów, ja to w ogóle od tygodnia przestałam przebierać pieluchę w nocy i nic się nie dzieje (przebieram tylko jak czuje kupę, karmimy się raz koło 2-3 w nocy i jako wyrodna matka nie chce mi się iść do przewijaka) ze starsza tez tak robiłam jak tylko przestała kupy w nocy robić, to ja przestałam w nocy przebierać i było ok.21.10.2015 Leon
-
Kagu3 wrote:Madu, to nic nie daje, nawet spiąć na mnie wybudza się z krzykiem :'(
Przerobiliśmy ;
Rowerki
Podginanie nóżek
Delicol
Espumisan
Spanie na brzuszku
Spanie na mnie
Zawsze.odbijamy po jedzeniu, patrzę czy chwyta głęboko sutka, nie łapie powietrza
Czopki
U nas atak trwa nawet do 5 godzin, pierwszy po kąpieli i jest krótki, drugi w nocy i wtedy już koniec spania
Biedna:( pierś ha też nie uspakaja? faktycznie brzmi trochę jak kolka:( A dajesz jakiś probiotyk?21.10.2015 Leon -
Kagu3 wrote:Madu, to nic nie daje, nawet spiąć na mnie wybudza się z krzykiem :'(
Przerobiliśmy ;
Rowerki
Podginanie nóżek
Delicol
Espumisan
Spanie na brzuszku
Spanie na mnie
Czopki
U nas atak trwa nawet do 5 godzin, pierwszy po kąpieli i jest krótki, drugi w nocy i wtedy już koniec spania
Przykro mi, moja pierwsza tez tak miała. Dzień w dzień histeryczny płacz zawsze od 19 do 23 i im więcej emocji w dany dzień było, tym większy płacz (wiec u nas to nie do końca były tylko kolki) trwało tak około miesiąc i powoli przeszło.
Z czasem trochę pomagało ciasne spowijanie (kupiliśmy wtedy tulika, zaczynaliśmy Od zwykłej pieluchy)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 19:14
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
U nas noce są ok, mała budzi się około 2 i wtedy daje jej cyca na leżąco i nie przebieram pieluchy. Nie ma odparzeń i generalnie raczej sygnalizuje mokra pieluchę, wiec chyba jest ok. Potem budzi się koło 5, wiec ja przebieram, karmie już na siedząco wtedy i muszę trochę ponosić, żeby zasnęła. Idziemy spać i budzi się po 8 wtedy. Ja na początku miałam na tyle nierówno pod sufitem, ze jak ja uśpilam po 5 to już wstawałam, robiłam sobie kawę i ogarnialam mieszkanie albo jedzenie. Potem wieczorem na karmieniu głowa mi opadała. Teraz spie z nią. Ogólnie większych problemów brzuszkowych nie mamy, ale rano jak się budzi to się wierci i stęka trochę i potem ida głośne baczury. Nie płacze przy tym raczej, ale widać, ze się meczy. Czy w takim przypadku leki na kolki tez by pomogły?
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
nick nieaktualnyMadu, nie daję, słyszałam coś i bio gai, może kupię i wypróbujemy 🤔
Teraz np prężyła się i śpi na mnie ale mocno niespokojnie. Mąż mi robi kolację i ogarnia starszą córkę, bo jak się ruszę to się budzi z krzykiem. Pośpi do północy, zje i później od 2-3 znowu będziemy walczyć..
Pierś uspokaja na chwilę, podczas jedzenia odrywa się i krzyczy w tych godzinach z kolką. Normalnie w dzień je bez krzyku.
Zazdroszczę Wam tych spokojnych nocy, bez obserwowania bólu dziecka. Nie wiedziałam, że mogą tak uprzykrzyć życie dziecku i rodzicom a szczególnie maleństwu -
nick nieaktualnyWiesz co Ika, moim zdaniem, jeśli sobie ostatecznie radzi z pozbyciem się gazów i wypróżnieniem, to nie wchodziła bym z lekami. Chyba, że bardzo długo się męczy. Możesz jej pomóc masażem brzuszka, rowerkami
Ja daję małej Espumisan i delicol, bo ona sama sobie nie radzi w większości z wypróżnieniem i bąkamii_ka lubi tę wiadomość
-
Ika popieram Kagu, nie dawałabym kropelek bez konieczności. Jak nie jest źle to lepiej żeby organizm się nie przyzwyczajał do wspomagaczy. Poza tym po co ładować chemię.
Flara przybijam piątkę, ja też z tych leniwychFlara, i_ka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
My też walczymy z brzuszkiem. Nie wiem do końca czy to kolki czy nie ale mała ewidentnie ma problem z odbijaniem po karmieniu i płacze. Nosimy, oklepujemy co nie tylko i nie pomaga. Na chwilę przyśnie a zaraz znowu krzyk. Kupy robi więc nie wiem o co chodzi. No i chyba mam zanik pokarmu bo już ledwo co leci także pozostaje nam mm ale i tak jestem zadowolona że chociaż troche dostała mojego. -
Kagu, ja moja pochwalilam ...wczoraj masakra była się biedula męczyła tak samo jak Ty opisujesz nic nie pomagało, zasnęła o 1 dopiero...od 17 wisiala na cycku do 1...a kupy do teraz nie zrobiła:(
ika jeśli samoidzie i bez płaczu to ja bym nic nie podawała.
Iskierka jak nie wiadomo o co chodzi to czasem chodzi o refluks. wtedy pomaga ssanie mleka pomaga a z drugiej strony y nasila. czasem to właśnie może objawiać się takimi naglymi wybudzeniami z płaczem. spróbuj kłaść z głowa trochę wyżej może i U Ciebie Kagu pomoże.
co do probiotykow to czasem pomagają czasem nie...u nas raczej nie, przynajmniej na brzuch. ale ogólnie jestem dużym zwolennikiem probiotukow. mój syn bierze nieprzerwanie od 4,5 roku i super sobie radzi że wszelkimi infekcjami, a jelirowki nie miał jeszcze ani razu (odpukac) więc tak dlugoterminowo myślę że probiotyk jest bardzo skuteczny.21.10.2015 Leon -
nick nieaktualny