X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, ale z tego co wiem, to dostałaś link w wiadomości prywatnej od darkest

• Flara Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dlatego nam pediatra mówiła żeby się nie spieszyć, bo wtedy często wychodzą nieprawidłowości, które samoczynnie ustępują dopiero koło tego 6 tygodnia.

Kagu3 lubi tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce koszmarne. Jak już się obudzi to nie śpi do rana. To chyba kolki, chociaż nie zawsze kończy się wypróżnieniem albo bąkami, więc nie wiem. Dziś rekord od 3 do 8 płakała, przysypiała, znowu płakała :/ a jeszcze muszę ogarnąć starszą. Próbowałam już wszystkiego, dosłownie.

• madu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Madu, ale z tego co wiem, to dostałaś link w wiadomości prywatnej od darkest

neistety nie :(

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza córka byla taka jak Kaja, od początku zawsze noce przespane, max jedna pobudka i bardzo ciężko mi się przestawić

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Wasze dzieci tak długo nie wstają w nocy to nie macie problemów z odparzeniami? Moja Anielka ostatnio przespała 4 godziny a następnego dnia miała strasznie odparzoną dupkę 😩 aż miałam wyrzuty sumienia że jej nie wybudziłam wcześniej🥺

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była dzisiaj położna i młody waży 4310! Jak tak dalej pójdzie to siły mi braknie żeby go dźwigać. Tydzień temu, we wtorek, u pediatry ważył 3980.

U nas też problemy z brzuszkiem. Bardzo jest wzdęty. Noce w miarę przesypia, budzi się tylko na karmienie, ale w dzień za to wrzask jest okropny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 17:28

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Dziewczyny a jak Wasze dzieci tak długo nie wstają w nocy to nie macie problemów z odparzeniami? Moja Anielka ostatnio przespała 4 godziny a następnego dnia miała strasznie odparzoną dupkę 😩 aż miałam wyrzuty sumienia że jej nie wybudziłam wcześniej🥺

U nas nie ma problemów, ja to w ogóle od tygodnia przestałam przebierać pieluchę w nocy i nic się nie dzieje (przebieram tylko jak czuje kupę, karmimy się raz koło 2-3 w nocy i jako wyrodna matka nie chce mi się iść do przewijaka) ze starsza tez tak robiłam jak tylko przestała kupy w nocy robić, to ja przestałam w nocy przebierać i było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 18:44

• madu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenie moja sika i kupka już pod koniec tego czasu który przesypia tak ze mokro ma powiedz mu te pół godziny więc nie odparza jejsoe pupa. z tym że jak ja w nocy karmię to w godzinę 3-4 pieluchy przebieram:/

Kagu ha widzę że jak moja nie może spać w nocy to potrzebuje wiecej cza1su do odbicia a jak już nic nie dział a to cycek i kładę ka obok siebie.i zasypiam razem.

moja jak męczy kupą to bardzo steka jest niespokojna, chce cycka i nie chce szarpie się i zaraz przed kupą bardzo piszczy. wyczytałam że to dyschezja niemowleca i trzeba przetrwać:) także zaczęłam nowy serial na Netflixie i wieczorami i jak młody jest w pkolu to czilujemy w gorsze dni.

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, to nic nie daje, nawet spiąć na mnie wybudza się z krzykiem :'(
    Przerobiliśmy ;
    Masaż brzuszka różnymi sposobami
    Rowerki
    Podginanie nóżek
    Delicol
    Espumisan
    Spanie na brzuszku
    Spanie na mnie
    Zawsze.odbijamy po jedzeniu, patrzę czy chwyta głęboko sutka, nie łapie powietrza
    Czopki

U nas atak trwa nawet do 5 godzin, pierwszy po kąpieli i jest krótki, drugi w nocy i wtedy już koniec spania

• madu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    U nas nie ma problemów, ja to w ogóle od tygodnia przestałam przebierać pieluchę w nocy i nic się nie dzieje (przebieram tylko jak czuje kupę, karmimy się raz koło 2-3 w nocy i jako wyrodna matka nie chce mi się iść do przewijaka) ze starsza tez tak robiłam jak tylko przestała kupy w nocy robić, to ja przestałam w nocy przebierać i było ok.
    też tak robiłam przy starszym i przy młodej też tak planuje ale moje dzieci raczej z tych dlugo robiących kupę w nocy:)

21.10.2015 Leon <3
  • madu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Przerobiliśmy ;
    Rowerki
    Podginanie nóżek
    Delicol
    Espumisan
    Spanie na brzuszku
    Spanie na mnie
    Zawsze.odbijamy po jedzeniu, patrzę czy chwyta głęboko sutka, nie łapie powietrza
    Czopki

U nas atak trwa nawet do 5 godzin, pierwszy po kąpieli i jest krótki, drugi w nocy i wtedy już koniec spania

Biedna:( pierś ha też nie uspakaja? faktycznie brzmi trochę jak kolka:( A dajesz jakiś probiotyk?

21.10.2015 Leon <3
  • Flara Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Przerobiliśmy ;
    Rowerki
    Podginanie nóżek
    Delicol
    Espumisan
    Spanie na brzuszku
    Spanie na mnie
    Czopki

Przykro mi, moja pierwsza tez tak miała. Dzień w dzień histeryczny płacz zawsze od 19 do 23 i im więcej emocji w dany dzień było, tym większy płacz (wiec u nas to nie do końca były tylko kolki) trwało tak około miesiąc i powoli przeszło.
    Z czasem trochę pomagało ciasne spowijanie (kupiliśmy wtedy tulika, zaczynaliśmy Od zwykłej pieluchy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 19:14

• i_ka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce są ok, mała budzi się około 2 i wtedy daje jej cyca na leżąco i nie przebieram pieluchy. Nie ma odparzeń i generalnie raczej sygnalizuje mokra pieluchę, wiec chyba jest ok. Potem budzi się koło 5, wiec ja przebieram, karmie już na siedząco wtedy i muszę trochę ponosić, żeby zasnęła. Idziemy spać i budzi się po 8 wtedy. Ja na początku miałam na tyle nierówno pod sufitem, ze jak ja uśpilam po 5 to już wstawałam, robiłam sobie kawę i ogarnialam mieszkanie albo jedzenie. Potem wieczorem na karmieniu głowa mi opadała. Teraz spie z nią. Ogólnie większych problemów brzuszkowych nie mamy, ale rano jak się budzi to się wierci i stęka trochę i potem ida głośne baczury. Nie płacze przy tym raczej, ale widać, ze się meczy. Czy w takim przypadku leki na kolki tez by pomogły?

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, nie daję, słyszałam coś i bio gai, może kupię i wypróbujemy 🤔
    Teraz np prężyła się i śpi na mnie ale mocno niespokojnie. Mąż mi robi kolację i ogarnia starszą córkę, bo jak się ruszę to się budzi z krzykiem. Pośpi do północy, zje i później od 2-3 znowu będziemy walczyć..

Pierś uspokaja na chwilę, podczas jedzenia odrywa się i krzyczy w tych godzinach z kolką. Normalnie w dzień je bez krzyku.

Zazdroszczę Wam tych spokojnych nocy, bez obserwowania bólu dziecka. Nie wiedziałam, że mogą tak uprzykrzyć życie dziecku i rodzicom a szczególnie maleństwu

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Ika, moim zdaniem, jeśli sobie ostatecznie radzi z pozbyciem się gazów i wypróżnieniem, to nie wchodziła bym z lekami. Chyba, że bardzo długo się męczy. Możesz jej pomóc masażem brzuszka, rowerkami
    Ja daję małej Espumisan i delicol, bo ona sama sobie nie radzi w większości z wypróżnieniem i bąkami

i_ka lubi tę wiadomość

• Asasa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika popieram Kagu, nie dawałabym kropelek bez konieczności. Jak nie jest źle to lepiej żeby organizm się nie przyzwyczajał do wspomagaczy. Poza tym po co ładować chemię.

Flara przybijam piątkę, ja też z tych leniwych ;-)

Flara, i_ka lubią tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

My też walczymy z brzuszkiem. Nie wiem do końca czy to kolki czy nie ale mała ewidentnie ma problem z odbijaniem po karmieniu i płacze. Nosimy, oklepujemy co nie tylko i nie pomaga. Na chwilę przyśnie a zaraz znowu krzyk. Kupy robi więc nie wiem o co chodzi. No i chyba mam zanik pokarmu bo już ledwo co leci także pozostaje nam mm ale i tak jestem zadowolona że chociaż troche dostała mojego.

• madu Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu, ja moja pochwalilam ...wczoraj masakra była się biedula męczyła tak samo jak Ty opisujesz :( nic nie pomagało, zasnęła o 1 dopiero...od 17 wisiala na cycku do 1...a kupy do teraz nie zrobiła:(

ika jeśli samoidzie i bez płaczu to ja bym nic nie podawała.

Iskierka jak nie wiadomo o co chodzi to czasem chodzi o refluks. wtedy pomaga ssanie mleka pomaga a z drugiej strony y nasila. czasem to właśnie może objawiać się takimi naglymi wybudzeniami z płaczem. spróbuj kłaść z głowa trochę wyżej może i U Ciebie Kagu pomoże.

co do probiotykow to czasem pomagają czasem nie...u nas raczej nie, przynajmniej na brzuch. ale ogólnie jestem dużym zwolennikiem probiotukow. mój syn bierze nieprzerwanie od 4,5 roku i super sobie radzi że wszelkimi infekcjami, a jelirowki nie miał jeszcze ani razu (odpukac) więc tak dlugoterminowo myślę że probiotyk jest bardzo skuteczny.

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu a wiesz że też o tym pomyślałam, że to może być refluks. U nas cycka nie ssa tylko z butli pije ale tak zrobię. Położę jej główkę wyżej może pomoże. Dzięki 🙂

‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ