❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMałgo, a ile masz lat? Jeśli poniżej 35, to albo on Ci proponuje albo Ty zgłaszasz, że chcesz robić badania prenatalne i albo robi Ci je on, najlepiej jakby miał certyfikat fmf, albo robisz u takiego lekarza z certyfikatem.
W I ciąży robiłam w 13 tyg zwykle USG na NFZ i poszłam dodatkowo do bardziej polecanego lekarza z lepszym sprzętem, żeby zbadał dokładniej i poznać płeć miałam 22 lata i nie myślałam wtedy o takich badaniach i nikt mi ich nie proponował
Mąż kupił glukozę cytrynową, coli nie mieli. Jeśli się nie zgodzą na smakową, to wypiję ich, trudno nie chce iść do innego labu, bo tylko w tym w rejestracji jak pokaże kartę ciąży, to dostaje numerek na pilne i nie muszę się tłumaczyć w kolejce ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 19:15
-
mommy wrote:Przepraszam, ze do dopiero odpisuję. Moja córka w marcu skończy 2 latka, a na palcach u ręki mogę policzyć przespane noce
Ostatnie dwie można powiedzieć, ze spała bez cyca. Ogólnie jest tak jak u Ciebie. W dzien je tylko do drzemki, na noc i w nocy milion razy. Mniej ssie gdy wyszły Jej już wszystkie 5. Chybaze zle się czuje albo ma zły humor wtedy i w dzien wola mamo cycy. Tylkoze Ona to taki hajnidek, ja już się przyzwyczaiłam do tego albo bardziej poprostu pogodziłam się z tym, ze mam wymagające dziecko
Chciałabym, żeby sama się odstawiła i myślę, ze idzie powoli w to w dobrym kierunkumommy lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyczekamynaorzeszka wrote:Kobietki!! A czy badania prenatalne wykonujecie u swojego ginekologa prowadzącego i jak to jest z pobieraniem krwi wtedy? Czy zapisujecie się zupełnie gdzie indziej?
Zupełnie gdzie indziej, z jego polecenia, do jednego z 2 polecanych w Olsztynie z certyfikatem. -
Miałam nadrobić dziś wszystko podczas młodego popołudniowej drzemki, a sama padłam razem z nim 🙈 ale jak na zlość pospał niecałą godzinkę, więc ani się nie wyspałam ani Was nie nadrobiłam 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 19:20
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja tez nie mam umówionej wizyty na prenatalne ale ja bede robila u swojego i mam w sobote wizyte to zapytam na kiedy mnie zapisuje👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Bumbox wrote:A jakie miałaś wyniki cukru?
Glukoza na czczo 95, krzywa 95-187-125
Chodzę do dwóch lekarzy prywatnie, jeden powiedział ze mam ograniczyć cukier i węglowodany a drugi wpisała dietę cukrzycowa i kazała umówić się z dietetykiem. Myślałam ze do drugiego trymestru będę wiedzieć kto mnie dalej poprowadzi ale ciagle się waham. Ta babka jest nie miła, wizyty są nieprzyjemne ale ona dużo zleca badań i bardziej się pochyla nam wynikami. To moja 4 ciąża, nie mam dzieci i panikuje.
Do tego dzisiaj dowiedziałam się że mam łożysko przodujące.
Tez jestem na L4, krwawiłam, później plamiłam. Od 2 tygodniu spokójWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 19:30
-
Kagu, mnie wysypało bardzo, wyglądam jak nastolatka
Irola, ja jestem teraz na urlopie, a na następnej wizycie chciałabym wziąć L4. Nie dałabym rady tyle dojeżdżać z mdłościami, w dodatku wciąż wstaję w nocy do dziecka, jak sobie pomyślę że musiałabym jeszcze wstawać tuż po 4 do pracy to o matko. Chyba bym padła z przemęczeniaMalutka_94
-
Paula2702 wrote:Glukoza na czczo 95, krzywa 95-187-125
Chodzę do dwóch lekarzy prywatnie, jeden powiedział ze mam ograniczyć cukier o węglowodany a drugi wpisała dietę cukrzycowa i kazała umówić się z dietetykiem. Myślałam ze do drugiego trymestru będę wiedzieć kto mnie dalej poprowadzi ale ciagle się waham. Ta babka jest nie miła, wizyty są nieprzyjemne ale ona dużo zleca badań i bardziej się pochyla nam wynikami. To moja 4 coąża, nie mam dzieci i panikuje.
Nie chciałabym się wtracac ale.przy tych wynikach skonsultowała bym się z diabetologiem. Ten drugi wynik jest już naprawdę wysoki i może zaszkodzić dziecku. Wizyta u diabetologa po pierwsze pomoże Ci dobrać dietę a po drugie dostaniesz glukometr i paski i będziesz mogła na bieżąco kontrolować poziom cukru. Wizyta u diabetologa na NFZ przysługuje Ci w ciągu 7 dni.aniołkowa_mama lubi tę wiadomość
-
Mała_Gwiazdka wrote:Ja też już wstałam, czas po 3 tygodniach wrócić do pracy
Czy jest ktoś jeszcze u nas komu już przeszedł ból piersi? Od paru dni już wróciły do normalności, dobrze że mi mdłości jeszcze zostały bo bym schizowala👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Niki345 wrote:Trzymam kciuki ✊
Też zaczynają mi się śnić durności o wysokim stopniu realizmu, rano sama siebie pukam w głowę, dzisiaj śniło mi się że byłam w restauracji na sushi i kelner usiadł mi na kolanach aby przyjąć zamówienie i nie chciał zejść więc się z nim kłuciłam 🤦♀️
Przystojny chociaż był ten kelner?? 😁😁😁👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Kagu3 wrote:Małgo, a ile masz lat? Jeśli poniżej 35, to albo on Ci proponuje albo Ty zgłaszasz, że chcesz robić badania prenatalne i albo robi Ci je on, najlepiej jakby miał certyfikat fmf, albo robisz u takiego lekarza z certyfikatem.
W I ciąży robiłam w 13 tyg zwykle USG na NFZ i poszłam dodatkowo do bardziej polecanego lekarza z lepszym sprzętem, żeby zbadał dokładniej i poznać płeć miałam 22 lata i nie myślałam wtedy o takich badaniach i nikt mi ich nie proponował
Mam 31 lat, ale jestem po in vitro. Szczerze to zpełnie nie jestem ogarnięta w badaniach, co i kiedy muszę. In vitro i całe przygotowania wystarczające psychicznie mnie zmęczyły, jak się udało to po prostu oddałam się w ręce lekarza z podobno bardzo dobrej kliniki i nie ogarniam co i kiedy mam mieć. Chyba jednak muszę bardziej tego wszystkiego pilnować.
Sprawdzałam, że lekarze z tej kliniki mają te wymagane certyfikaty, więc prenatalne mogą tam wykonać.
Mój lekarz na pierwszej wizycie dał mi swój numer telefonu i od razu powiedział żebym w razie pytań dzwoniłam lub pisała, więc bardzo na plus. -
Dziękuję za uspokojenie w sprawie luteiny
Ja właśnie skończyłam zamawiać kalendarze dla dziadków... ufff..
m@rzenie wrote:Pewnie tak. Ja spodziewam sie, że gdzieś w połowie lutego będą prenatalne 😊
ja jestem w podobnym tygodniu do Was i mam prenatalne na 14 lutego
A co do pracy, póki co pracuje, ale chyba zostanę jakoś do marca. W pierwszej ciąży pracowałam długo i niestety 8,5h za biurkiem mi nie służyło. Brzuch mi bardzo twardniał od takiego siedzenia. I niestety widzę, że teraz robi się podobnie. Dzisiaj mnie bardzo bolał jak wróciłam do domu, musiałam wziąć no spe. Mimo, że właśnie fajnie wyjść do ludzi i trochę ruszyć szare komórki to tym razem chyba postawię na odpoczynek. I mam nadzieję, że nie spędze ostatnich miesięcy przykuta do łóżka -
czekamynaorzeszka wrote:Kobietki!! A czy badania prenatalne wykonujecie u swojego ginekologa prowadzącego i jak to jest z pobieraniem krwi wtedy? Czy zapisujecie się zupełnie gdzie indziej?
-
Ja powiem Wam, że siedzę w domu i wyglądam strasznie. Nie mam motywacji żeby się ubrać, nawet tyłka nie ruszam z domu. No ale wczoraj znów miałam cały dzień plamienie. Znowu pojawiają się jakieś czarne myśli w mojej głowie 😩 najchętniej zapadlabym w zimowy sen i obudziła w drugim trymestrze 🤪
-
nick nieaktualny