Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgo, a ile masz lat? Jeśli poniżej 35, to albo on Ci proponuje albo Ty zgłaszasz, że chcesz robić badania prenatalne i albo robi Ci je on, najlepiej jakby miał certyfikat fmf, albo robisz u takiego lekarza z certyfikatem.
    W I ciąży robiłam w 13 tyg zwykle USG na NFZ i poszłam dodatkowo do bardziej polecanego lekarza z lepszym sprzętem, żeby zbadał dokładniej i poznać płeć :) miałam 22 lata i nie myślałam wtedy o takich badaniach i nikt mi ich nie proponował

Mąż kupił glukozę cytrynową, coli nie mieli. Jeśli się nie zgodzą na smakową, to wypiję ich, trudno :) nie chce iść do innego labu, bo tylko w tym w rejestracji jak pokaże kartę ciąży, to dostaje numerek na pilne i nie muszę się tłumaczyć w kolejce ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 19:15

• czekamynaorzeszka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki!! A czy badania prenatalne wykonujecie u swojego ginekologa prowadzącego i jak to jest z pobieraniem krwi wtedy? Czy zapisujecie się zupełnie gdzie indziej?

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommy wrote:
    Przepraszam, ze do dopiero odpisuję. Moja córka w marcu skończy 2 latka, a na palcach u ręki mogę policzyć przespane noce ;)
    Ostatnie dwie można powiedzieć, ze spała bez cyca. Ogólnie jest tak jak u Ciebie. W dzien je tylko do drzemki, na noc i w nocy milion razy. Mniej ssie gdy wyszły Jej już wszystkie 5. Chybaze zle się czuje albo ma zły humor wtedy i w dzien wola mamo cycy. Tylkoze Ona to taki hajnidek, ja już się przyzwyczaiłam do tego albo bardziej poprostu pogodziłam się z tym, ze mam wymagające dziecko ;)
    Chciałabym, żeby sama się odstawiła i myślę, ze idzie powoli w to w dobrym kierunku ;)
    Ojj no to też "wesoło" macie ;-) Mój w dzień już nawet nie myśli o cycy i przynajmniej więcej je teraz, ale w nocy czasem tragedia... chciałabym do porodu go odstawić, bo boję się, że jak będę w szpitalu, to mąż z nim sobie nie poradzi sam w nocy . Poza tym karmienia w tandemie też sobie jakos nie wyobrażam :-P

mommy lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynaorzeszka wrote:
    Kobietki!! A czy badania prenatalne wykonujecie u swojego ginekologa prowadzącego i jak to jest z pobieraniem krwi wtedy? Czy zapisujecie się zupełnie gdzie indziej?

Zupełnie gdzie indziej, z jego polecenia, do jednego z 2 polecanych w Olsztynie z certyfikatem.

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nadrobić dziś wszystko podczas młodego popołudniowej drzemki, a sama padłam razem z nim 🙈 ale jak na zlość pospał niecałą godzinkę, więc ani się nie wyspałam ani Was nie nadrobiłam 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 19:20

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam umówionej wizyty na prenatalne ale ja bede robila u swojego i mam w sobote wizyte to zapytam na kiedy mnie zapisuje

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbox wrote:
    A jakie miałaś wyniki cukru?

Glukoza na czczo 95, krzywa 95-187-125

Chodzę do dwóch lekarzy prywatnie, jeden powiedział ze mam ograniczyć cukier i węglowodany a drugi wpisała dietę cukrzycowa i kazała umówić się z dietetykiem. Myślałam ze do drugiego trymestru będę wiedzieć kto mnie dalej poprowadzi ale ciagle się waham. Ta babka jest nie miła, wizyty są nieprzyjemne ale ona dużo zleca badań i bardziej się pochyla nam wynikami. To moja 4 ciąża, nie mam dzieci i panikuje.

Do tego dzisiaj dowiedziałam się że mam łożysko przodujące.
    Tez jestem na L4, krwawiłam, później plamiłam. Od 2 tygodniu spokój

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 19:30

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu, mnie wysypało bardzo, wyglądam jak nastolatka :(

Irola, ja jestem teraz na urlopie, a na następnej wizycie chciałabym wziąć L4. Nie dałabym rady tyle dojeżdżać z mdłościami, w dodatku wciąż wstaję w nocy do dziecka, jak sobie pomyślę że musiałabym jeszcze wstawać tuż po 4 do pracy to o matko. Chyba bym padła z przemęczenia

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne chyba będę robić u ginekologa który prowadził moją poprzednią ciążę, on ma certyfikat fmf. Wymaga żeby przyjść z wynikami pappa

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • czekamynaorzeszka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś kobietka tutaj napisała że pisała do swojego ginekologa w jakiejś tam sprawie. W jaki sposób piszecie - SMS czy mail?

• Bumbox Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2702 wrote:
    Glukoza na czczo 95, krzywa 95-187-125

Chodzę do dwóch lekarzy prywatnie, jeden powiedział ze mam ograniczyć cukier o węglowodany a drugi wpisała dietę cukrzycowa i kazała umówić się z dietetykiem. Myślałam ze do drugiego trymestru będę wiedzieć kto mnie dalej poprowadzi ale ciagle się waham. Ta babka jest nie miła, wizyty są nieprzyjemne ale ona dużo zleca badań i bardziej się pochyla nam wynikami. To moja 4 coąża, nie mam dzieci i panikuje.

Nie chciałabym się wtracac ale.przy tych wynikach skonsultowała bym się z diabetologiem. Ten drugi wynik jest już naprawdę wysoki i może zaszkodzić dziecku. Wizyta u diabetologa po pierwsze pomoże Ci dobrać dietę a po drugie dostaniesz glukometr i paski i będziesz mogła na bieżąco kontrolować poziom cukru. Wizyta u diabetologa na NFZ przysługuje Ci w ciągu 7 dni.

aniołkowa_mama lubi tę wiadomość

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Ja też już wstałam, czas po 3 tygodniach wrócić do pracy :)

Czy jest ktoś jeszcze u nas komu już przeszedł ból piersi? Od paru dni już wróciły do normalności, dobrze że mi mdłości jeszcze zostały bo bym schizowala
    Mi piersi w ogóle nie bolały, tylko same sutki i od jakiś dwóch tygodni już nie bolą.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki345 wrote:
    Trzymam kciuki ✊

Też zaczynają mi się śnić durności o wysokim stopniu realizmu, rano sama siebie pukam w głowę, dzisiaj śniło mi się że byłam w restauracji na sushi i kelner usiadł mi na kolanach aby przyjąć zamówienie i nie chciał zejść więc się z nim kłuciłam 🤦‍♀️
    😂😂😂
    Przystojny chociaż był ten kelner?? 😁😁😁

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Małgo_100 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Małgo, a ile masz lat? Jeśli poniżej 35, to albo on Ci proponuje albo Ty zgłaszasz, że chcesz robić badania prenatalne i albo robi Ci je on, najlepiej jakby miał certyfikat fmf, albo robisz u takiego lekarza z certyfikatem.
    W I ciąży robiłam w 13 tyg zwykle USG na NFZ i poszłam dodatkowo do bardziej polecanego lekarza z lepszym sprzętem, żeby zbadał dokładniej i poznać płeć :) miałam 22 lata i nie myślałam wtedy o takich badaniach i nikt mi ich nie proponował

Mam 31 lat, ale jestem po in vitro. Szczerze to zpełnie nie jestem ogarnięta w badaniach, co i kiedy muszę. In vitro i całe przygotowania wystarczające psychicznie mnie zmęczyły, jak się udało to po prostu oddałam się w ręce lekarza z podobno bardzo dobrej kliniki i nie ogarniam co i kiedy mam mieć. Chyba jednak muszę bardziej tego wszystkiego pilnować.
    Sprawdzałam, że lekarze z tej kliniki mają te wymagane certyfikaty, więc prenatalne mogą tam wykonać.
    Mój lekarz na pierwszej wizycie dał mi swój numer telefonu i od razu powiedział żebym w razie pytań dzwoniłam lub pisała, więc bardzo na plus.

hchyflw19s5dgw5x.png
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbox bardzo dziękuje za rade, już szukam jakiegoś w okolicy

Bumbox lubi tę wiadomość

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za uspokojenie w sprawie luteiny :)

Ja właśnie skończyłam zamawiać kalendarze dla dziadków... ufff..
    m@rzenie wrote:
    Pewnie tak. Ja spodziewam sie, że gdzieś w połowie lutego będą prenatalne 😊

ja jestem w podobnym tygodniu do Was i mam prenatalne na 14 lutego :)

A co do pracy, póki co pracuje, ale chyba zostanę jakoś do marca. W pierwszej ciąży pracowałam długo i niestety 8,5h za biurkiem mi nie służyło. Brzuch mi bardzo twardniał od takiego siedzenia. I niestety widzę, że teraz robi się podobnie. Dzisiaj mnie bardzo bolał jak wróciłam do domu, musiałam wziąć no spe. Mimo, że właśnie fajnie wyjść do ludzi i trochę ruszyć szare komórki to tym razem chyba postawię na odpoczynek. I mam nadzieję, że nie spędze ostatnich miesięcy przykuta do łóżka

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynaorzeszka wrote:
    ja się zapisałam do innego lekarza, mimo iż u mojego też mogłabym wykonać. Ale idę do lekarza, który specjalizuje się w badaniach prenatalnych i jest także genetykiem. Pobrać krew można u niego w dniu badania USG

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem Wam, że siedzę w domu i wyglądam strasznie. Nie mam motywacji żeby się ubrać, nawet tyłka nie ruszam z domu. No ale wczoraj znów miałam cały dzień plamienie. Znowu pojawiają się jakieś czarne myśli w mojej głowie 😩 najchętniej zapadlabym w zimowy sen i obudziła w drugim trymestrze 🤪

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgo, to bez stresu, na pewno przeprowadzą u Ciebie wymagane badania 😉

Takie wyniki również skonsultowałabym z diabetologiem

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich ostatnich pozytywnych wieści z wizyt ❤❤❤ i witam nowe ciężaróweczki 😘😘😘

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ