❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuje 🍀🍀🍀
Powiedzcie mi czy nie przesadzam teraz?
Chciałabym powtórzyć betę jeszcze w ten piątek 13.12, żeby wykluczyć ciąże biochemiczną i powtórzyć kolejny raz 19.12. żeby sprawdzić czy w ogóle jest po co iść na wizytę USG, którą mam umówioną na 20.12.
Poniżej bety 1000 nie będzie na usg nic widać, prawda?06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnymegson91 wrote:Dziękuje 🍀🍀🍀
Powiedzcie mi czy nie przesadzam teraz?
Chciałabym powtórzyć betę jeszcze w ten piątek 13.12, żeby wykluczyć ciąże biochemiczną i powtórzyć kolejny raz 19.12. żeby sprawdzić czy w ogóle jest po co iść na wizytę USG, którą mam umówioną na 20.12.
Poniżej bety 1000 nie będzie na usg nic widać, prawda? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie dzisiaj beta od poprzedniego badania przyrosła prawidlowo. Dzisiaj ponad 600 beta. Jeszcze w piatek musze zrobic i modlić sie aby dalej tez wszysyko bylo w porzadku. Chociaz troche juz mi stres przeszedł po tym dzisiejszym wyniku .
Kagu3, Agape91 lubią tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny Bardzo bardzo nieśmiało chciałam dołączyć do sierpniówek dziś test pokazał bladziocha. W sumie nie spodziewałam się pozytywnego wyniku bo po kilku miesiącach intensywnych starań całkiem odpuściłam i spisałam ten cykl na straty, a tu taka niespodzianka Wstępnie wyliczyłam datę na 21 sierpnia.
Lilou1984 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny powtorzylam dzisiaj USG na dobrym sprzecie u sprawdzonego specjalisty i jest moj CUD!!!! Maly czlowieczek 5mm z bijacym serduszkiem!!!
Dziewczyny moj przypadek pokazuje ze trzeba robic wczesne usg na bardzo dobrym sprzecie. Wczoraj robilam w lux med i pusty pecherzyk.... masakra
kasia_pra, Sylwia:) , AgaG88, MartitaS, megson91, Meggie1, Kagu3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też już po wizycie , jest fasolka jest serduszko nawet je słyszałam razem z moim M.😍 Zarodek ma 5 mm i wychodzi 6t2d czyli prawidłowo .karta ciąży założona, Dostałam skierowanie na badania prenatalne już żeby zadzwonić i się umówić w okolicach na okolice 12 tygodnia. Następna wizyta 13 stycznia 😍😍 pięknie kończymy ten rok , Lilou a nie mówiłam że dużo robi sprzet ! Gratulacje pięknie 😍
P.s duphaston mam dokończyć opakowanie i odstawić już całkowicieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 21:01
AgaG88, MartitaS, Lilou1984, Kagu3 lubią tę wiadomość
-
Hej. Chciałabym się dopisać do listy sierpniówek. Belly wylicza mi termin na 14 sierpnia.
Wczoraj (4t4d) zrobiłam betę - wynik 404.I tu moje pytanie do Was. Jakie miałyście bety w tym czasie? Ja boję się, że to trochę za mało, bo taką betę miałam w podobnym terminie (różnica 1 dnia) kilka lat temu przy ciąży pozamacicznej. W ciąży z pierwszym synem beta byla 3 razy wyższa w tym czasie. I zaczęłam się niepotrzebnie nakręcać. Help.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Ja wczoraj 4t1d miałam betę 112,2 mlU/ml natomiast przyrost w ciągu 2 dni 219% ☺️ Powtarzałaś wynik po 48h? Pozamaciczna ma niskie przyrosty.06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
MomOfBoys wrote:Hej. Chciałabym się dopisać do listy sierpniówek. Belly wylicza mi termin na 14 sierpnia.
Wczoraj (4t4d) zrobiłam betę - wynik 404.I tu moje pytanie do Was. Jakie miałyście bety w tym czasie? Ja boję się, że to trochę za mało, bo taką betę miałam w podobnym terminie (różnica 1 dnia) kilka lat temu przy ciąży pozamacicznej. W ciąży z pierwszym synem beta byla 3 razy wyższa w tym czasie. I zaczęłam się niepotrzebnie nakręcać. Help.
Sama wysokoscia bety z tego co wiem nie ma sie co sugerowac - wazny jest prawidlowy przyrost. Musi byc minimum 66% po 48h. Powtorz bete:)
-
nick nieaktualnyMomOfBoys wrote:Hej. Chciałabym się dopisać do listy sierpniówek. Belly wylicza mi termin na 14 sierpnia.
Nie ma co porównywać bety z kim innym, zrób kolejna po 48 h i sprawdz przyrost tak jak pisala Lilou conajmniej 66%
P.s ja dziewczyny umieram ... Wymioty mdłości nie mają końca już nie mam siły w nocy się budzę i to samo , dostałam jakieś czopki na to wczoraj od lekarki muszę iść wykupić może pomogą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 09:10
-
Mała_Gwiazdka wrote:Ja mam dzisiaj termin @. Mam nadzieję że się nie spotkamy 😂 temperatura wysoko więc mam nadzieję że groszek rośnie 😁
Udało mi się też w końcu dotrzeć na bete, teraz pozostaje czekać do 17tej na wynik
Ja miałam wczoraj termin @ 😜
Także idziemy praktycznie równiusieńko 💜
Trzymam kciuki za wyniki bety 😘
Ja idę powtórzyć trzeci raz betę w sobotę 14.12 16dpo, wtedy jest kluczowy dzień tworzenia cewy nerwowej i zazwyczaj gorszy przyrost w tym dniu świadczy o tym, że z ciąży nic nie będzie... 😞 także też proszę jeszcze o kciuki 🤞🏻06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnySylwia ja to samo 😭 w nocy 3x dziś wymiotowałam 😭 a gdzie tu jeszcze opieka nad córką. W ciągu dnia co zjem to wymiotuję. W tamtej ciąży miałam silne mdłości spowodowane wzmożonym czuciem zapachów, teraz glownie Mnie rwie na wymioty od razu. Mdłości też ale inaczej. Nie mam siły.