❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zozo wrote:Ja slyszalam odwrotnie i u mojej siostry tak bylo, ze powiedzieli jej ze dziewczynka a dopiero pozniej jakies 3 miesiace przed terminem ze chlopak .
Moi znajomi do samego porodu byli przekonani, że będą mieli drugą córkę, a urodził się chłopak 😁 Przedtem nigdy nie wierzyłam w takie historie👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Małgo_100 wrote:Gratuluję Lilolu 🙂 Fajnie już mieć takie do re wieści 🙂
Ja mam prenatalne 1 lutego, wstępnie zapisałam się tylko na USG. Wcześniej mam u wizytę i wtedy popytam lekarza czy powinnam również robić to badanie z krwi.
Z tego co tutaj czytam to chyba spora część z was decyduje się na te rozszerzone badania. Tak?
Wcześniej wydawało mi się że USG jest wystarczające, teraz już sama nie wiem..Małgo_100 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Megson - ja jeszcze nie robiłam tego badania, więc nie pomogę...
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Kagu3 wrote:https://www.rodzice.pl/temat/wrozba-z-obraczki-a-plec-dziecka/
Z przymrużeniem oka 😁a no i obrączkę się wieszało na włosie, a nie nitce
Mi wychodziło zawsze tak samo, że pierwszy chłopak, potem dziewczynka, znów chłopak i na czwarte jakoś tak niewyraźnie jeszcze się zawsze kręciło... 😅 Oczywiście ja to traktowałam zawsze jako zabawę, ale faktycznie mam pierwszego syna
Jak teraz się okaże dziewczynkaz to będę skłonna nawet w tą wróżbę uwierzyć 😁
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Nadzieja777 wrote:Ja zawsze marzyłam o córeczce . Teraz czuje , że będzie chłopak
ciekawe ile w tym prawdy 😁
Poinformowaliście już otoczenie o swoim stanie czy dalej trzymacie to w tajemnicy ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 21:12
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Irola wrote:Cudowne wiadomości po badaniach dziewczyny!
)
Pewnie znowu powiecie że przesadzam... Ale... Byłam dziś u babci, tam był chłopczyk 2 letni, wyszedł na krzesło, ja siedziałam koło niego i go zdjelam z tego krzesła na rękach,bo prawie by spadł, teraz się martwię bo był dość ciężki. Nie wzięłam go całkiem na ręce tylko tak "zdjelam"... Dziewczyny, które macie starsze dzieciaki, nosicie je podczas ciąży?
Najlepiej to chyba by mi było zamknąć się na te 9 miesiący i nie wychodzić, bo albo coś zjem nie takiego albo coś głupiego zrobię/// ale tak się nie da
Najbardziej cierpi na tym tylko mój kręgosłup.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 21:21
Irola lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyKagu3 wrote:Iskierka, dam znać 😁 na pewno fajna opcja będzie pójście na zajęcia z mamo to ja, i ile dotrą do Olsztyna w tym roku 😂 w pierwszej ciąży byłam i dostałam gadżety i zniżki i było trochę i pierwszej pomocy, można było wygrać nagrody różne. Wtedy w Gdańsku byłam bo tam mieszkałam ale oni jezdza po Polsce
O fajnie by było gdyby w Ol było coś takiego 🙂 -
Ja jestem że Śląska 😉 30 km od Katowic ale lecze się w Klinice w Katowicach.
U mnie wie o ciąży mój mąż, 4 kumpele z pracy (bo zwalnialam się co chwilę na badania, źle się czuję, biorę dużo leków więc ciężko było oszukiwać) i tyle. Czekam do końca 12 tygodnia czyli 4. Lutego z informacją dla rodziców i tesciow.
U nas to będzie news życia bo staramy się z mężem 3,5 roku a po ślubie już 6 lat. Mam wtedy wiyte na NFZ i z Lux Med więc liczę na jakieś ładne zdjęcie do pokazania.
Dzis umówiłam prenatalne na 12 luty. Mam za darmo bo po invitro a mam tylko 29 lat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 21:23
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
nick nieaktualnyagniecha2101 wrote:Moja koleżanka też 😁😁😁
U mnie był złoty strzał bo seksik był tylko raz i akurat żeśmy się wstrzelili 😃 a doktorek mówił że nie było owulki to się nie staraliśmy i tak oto jestem teraz z Wami 🙂agniecha2101, Evli, Atina, MartitaS lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem czy za dużo czytałam o tych bakteriach w moczu czy co ale dopóki nie zobaczyłam wyników to objawów żadnych nie miałam a teraz mnie swędzi, piecze i boli z prawej strony. Gabinet był dzisiaj zamknięty wiec nie podrzuciłam wyników. Nie wiem czy coś mogę wziąć.
Kupiłam sok 100% żurawiny i wypiłam cała szklankę pół na pół z wodą. -
Iskierka87 wrote:U mnie był złoty strzał bo seksik był tylko raz i akurat żeśmy się wstrzelili 😃 a doktorek mówił że nie było owulki to się nie staraliśmy i tak oto jestem teraz z Wami 🙂
Ja w pierwszą ciążę też zaszłam w cyklu, w którym się słabo w ogóle tego spodziewałam i uważałam cykl za stracony, a kilka cykli wcześniejszych bezskutecznych z mierzeniem temperatury, obserwacją śluzu itp... Teraz też w ogóle bez spiny podeszliśmy, nawet byliśmy bardziej za tym, żeby się dopiero za kilka miesięcy udało, a tu bam, zaskoczyło odrazu, w ogóle bez "przykładania się"
Iskierka87 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Na insulinie się nie znam, ale glukoza po godzinie wysoka, chociaż dobrze, że spada po dwóch. Masz strzałką zaznaczone, który parametr nie mieści się w normach. Wychodzi na to, że tylko glukoza po 1h za wysoka.
megson91 lubi tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
nick nieaktualnyAgniecha ja to byłam zszokowana no staraliśmy się ponad 4 lata i czego to się nie robiło żeby się udało i nic a tu tak od jednego bzyka którego można powiedzieć że nawet nie pamiętam 😂 to był mega prezent na święta. No ale operacja na pewno się do tego przyczyniła tj pomogło 🙂
Atina, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
polin wrote:Nie wiem czy za dużo czytałam o tych bakteriach w moczu czy co ale dopóki nie zobaczyłam wyników to objawów żadnych nie miałam a teraz mnie swędzi, piecze i boli z prawej strony. Gabinet był dzisiaj zamknięty wiec nie podrzuciłam wyników. Nie wiem czy coś mogę wziąć.
Kupiłam sok 100% żurawiny i wypiłam cała szklankę pół na pół z wodą.
Miałam tak samo w pierwszej ciąży. Jak szłam oddać próbkę do labu to jeszcze nic nie czułam, wieczorem dostałam wyniki i się zdziwiłam że tyle bakterii mi wyszło, a na drugi dzień już miałam zapalenie pełną parąMalutka_94
-
agniecha2101 wrote:Ja też zawsze słyszałam odwrotnie.
Moi znajomi do samego porodu byli przekonani, że będą mieli drugą córkę, a urodził się chłopak 😁 Przedtem nigdy nie wierzyłam w takie historie
I ja znam takie przypadkiale nie słyszałam nigdy żeby z chłopaka zrobiła się dziewczynka
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Malutka_94
-
A patrzyłyście jaką płeć Wam wróży chiński kalendarz płci?
mi dziewczynkę, poprzednio pokazało chłopca i jest
O, a kiedyś, jak jeszcze chodziłam do gimnazjum, zaczepił mnie taki facet na przystanku i powiedział że moje pierwsze dziecko to będzie syn. Uliczny wróżbita 😅agniecha2101 lubi tę wiadomość
Malutka_94
-
Boze jak źle się czuje 😭😭😭
Było już trochę lepiej ale teraz zdycham.
Ile jeszcze to będzie trwało 😭😭😭
Cieszę się dziewczyny ze z Waszymi maluchami wszystko ok.
Z moim raczej też bo serduszko na detektorze ladnie pracuje i to na pewno mnie.podnosi na duchu w tym złym samopoczuciu ale i tak mam już dosyć dosyć dosyć.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
zazu wrote:Boze jak źle się czuje 😭😭😭
Było już trochę lepiej ale teraz zdycham.
Ile jeszcze to będzie trwało 😭😭😭
...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 04:34
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊