❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Strasznie dużo piszecie, dopiero was nadrobilam😀 ja mam dzisiaj prenatalne o 18. Trochę się boję że będzie za wcześnie i lekarz będzie kazał przyjechać drugi raz. No ale zobaczymy.
Co do terminu ja się będę trzymać terminu z usg prenatalnego. Synek urodził się dokładnie w tym dniu a z OM miałam 3 dni wczesniej termin.
U mnie objawy wróciły już jakiś czas temu i z jednej strony się cieszę A z drugiej czekam aż się skończą😀
Aniołek 9 tydzień 19.08.2019
-
A sny też mam bardzo realistyczne. Tylko później się zastanawiam skąd takie głupoty się w głowie biorą😀
Ja mam 29 lat, w lutym skończę 30.
Z wróżby z obrączki na razie synek mi się sprawdził. Teraz ma być dziewczynka i jeszcze jeden chłopczyk. Zobaczymy, mężowi tak samo wychodzi😀agniecha2101 lubi tę wiadomość
Aniołek 9 tydzień 19.08.2019
-
Dzień dobry
Kciuki za dzisiejsze wizyty!
U mnie w pierwszej ciąży wiek ciąży wyznaczany był na prenatalnych i później już się lekarze trzymali tego terminu do końca.
Dlatego teraz czekam do prenatalnych by podać już datę porodu która się nie zmieni.
Włosy już farbowałam
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Tak, jestem fryzjerka i szkoleniowcem
Z farb ,które są bardzo polecane i te którymi również ja mam zamiar się farbować jutro to seria preciouse nature z Alfaparf Milano . To farby bez amoniaku z owocówpachną pieknie i są bardzo delikatne .
Co do tego „ bez amoniaku „ uważajcie na to określenie i mocno go sprawdzajcie , bo prawda jest taka , ze bez amoniaku nie zajdzie reakcja chemiczna. Dlatego amoniak w większości przypadków zamieniany jest na inny składnik - monoetyloamine ( to tzw mea ) która jest o wiele gorsza od amoniaku i tylko niektóre firmy mające farby bez amoniaku z zastępstwem me’i maja jej ilości dopuszczalne przez normy .Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 10:06
Iskierka87, agniecha2101 lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
nick nieaktualny
-
Nadzieja777 wrote:Znaczy lubie za wiadomość wcześniejsza i kciuki , nie lubie za dół i samopoczucie .
To może jakaś książka i koc ? Pogoda jest dobijająca wiec nie ma się co dziwićale dobre i to
Za to w nocy dał tak popalić, że ledwo nogi za sobą ciągam dziś, a głowa boli, że masakra 😥👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Kagu3 wrote:Nadzieja, a jakie to firmy? Cholera teraz się boje iść do fryzjera, bo głupio mi tak ja sprawdzać7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
aniołkowa_mama wrote:właśnie zastanawiam się jak to jest z tymi kremami do depilacji. nienawidzę maszynki- zawsze wrastają mi włosy po niej, a jak odrastają to swędzi niemiłosiernie. w piątek wizyta, a Grażyna woła o wizytę u fryzjera
nogi chyba pojadę woskiem- robię sobie sama od dłuższego czasu więc chyba nie powinno być problemu.
Nadzieja- doskonale rozumiem ten strach... u nas pierwsza ciąża zakończyła się bardzo wcześnie, druga właśnie na tym etapie, na którym jestem teraz...👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyNadzieja777 wrote:Tak, jestem fryzjerka i szkoleniowcem
Z farb ,które są bardzo polecane i te którymi również ja mam zamiar się farbować jutro to seria preciouse nature z Alfaparf Milano . To farby bez amoniaku z owocówpachną pieknie i są bardzo delikatne .
Co do tego „ bez amoniaku „ uważajcie na to określenie i mocno go sprawdzajcie , bo prawda jest taka , ze bez amoniaku nie zajdzie reakcja chemiczna. Dlatego amoniak w większości przypadków zamieniany jest na inny składnik - monoetyloamine ( to tzw mea ) która jest o wiele gorsza od amoniaku i tylko niektóre firmy mające farby bez amoniaku z zastępstwem me’i maja jej ilości dopuszczalne przez normy .
O to dzięki poszukam takiej farby co by była odpowiednia 🙂 -
czekamynaorzeszka wrote:Ja mam 19 lat to wyobraź sobie jak się na mnie gapią.. Podjęliśmy z narzeczonym świadomą decyzję że chcemy dzidziusia, nie była to żadna wpadka (uprzedzając wszystkie komentarze). Gdziekolwiek jestem, u ginekologa ostatnio to myślałam że mnie zeżrą wzrokiem i jak mówiłam że mam wizyte o 12 to zaczęły się chamsko odzywać... Dzisiaj byłam w smyku kupić prezent to też tragedia była. Chyba już z domu nie mogę wychodzić
Ja też bardzo wcześnie marzyłam już o dziecku, tylko na odpowiedniego faceta do założenia rodziny przyszło mi trochę dłużej poczekać
i pierwsze dziecko w wieku 27 lat się dopiero pojawiło
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyczekamynaorzeszka wrote:Ja mam 19 lat to wyobraź sobie jak się na mnie gapią.. Podjęliśmy z narzeczonym świadomą decyzję że chcemy dzidziusia, nie była to żadna wpadka (uprzedzając wszystkie komentarze). Gdziekolwiek jestem, u ginekologa ostatnio to myślałam że mnie zeżrą wzrokiem i jak mówiłam że mam wizyte o 12 to zaczęły się chamsko odzywać... Dzisiaj byłam w smyku kupić prezent to też tragedia była. Chyba już z domu nie mogę wychodzić
Ja też mam jeszcze 19lat. Do maja moje ostatnie naście. 😒 i zaczyna się dzieścia. My też z partnerem wcale nie wpadliśmy jak to większość sobie pewnie myśli. Mieszkamy ze sobą od czerwca. I wiem, że to poważny związek, zmienił dla mnie całe życie. Bo ponad godzinę drogi ode mnie mieszkał i wynajęliśmy mieszkanie u mnie w rodzinnej miejscowości. Musiał zmienić prace. Wiem, że dużo go to kosztowało, ale kocha mnie. I nie obchodzi mnie to co ktoś o mnie pomyśli. Chociaż nie powiem, jak siedziałam u ginekologa z partnerem i jak już wychodziłam z gabinetu (na korytarzu słychać jak bije serduszko) to wszystkie kobiety patrzyły się na mnie jak na ufo jakieś. Jakbym komuś krzywdę zrobiła i z takim politowaniem też momentami, że wpadłam w takim wieku. Aż mi dziwnie było jak miałam ubrać kurtkę i ubrałam ją na zewnątrz. Ale miejmy to gdzieś. Najważniejsze jest to, żebyśmy my były szczęśliwe, nasi partnerzy i dziecko w brzuszku zdrowo rosło. -
Aż zazdraszczam że w tak młodym wieku decydujecie się na dziecko
Ja jak miałam 19 lat to mój instynkt macierzyński był poniżej poziomu morza i tak to trwało następne 10 lat ...
No ale tez nie było dawcy 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 10:35
ewa.katarzyna, Lilou1984, megson91, tym_janek lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
ewa.katarzyna wrote:A tak poza czekamynaorzeszka to ile macie dziewczyny lat?
ja 29.
Czekamynaorzeszka nie przejmuj się ludźmizawsze gadają albo się głupio patrza. To Twoje życie i Twoja sprawa kiedy decydujesz się na dziecko. Sama w Twoim wieku myslalam już o dziecku. No ale życie się inaczej potoczyło, potem problemy ze zdrowiem o i 30 na karku
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Evli wrote:Aż zazdraszczam że w tak młodym wieku decydujecie się na dziecko
Ja jak miałam 19 lat to mój instynkt macierzyński był poniżej poziomu morza i tak to trwało następne 10 lat ...
No ale tez nie było dawcy 😅
ja podobnie ale jeszcze pozniej. u mnie decyzja podjeta zostala w moje 35 urodziny. wczesniej absolutnie nie przyszloby mi to do glowy -
Nadzieja777 wrote:https://naforum.zapodaj.net/096f11680587.jpg.html
JestEm szczęśliwamaluch ma 4,6cm , podrósł wiec na styk lekarz wszystko pieknie pomierzyl - powiedział , ze mucha nie siada
11+4
No i wychodzi na to , ze będę mieć córeczkę 😍😍
Dziękuje za kciuki !Nadzieja777 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja już gonie do pracy. Dziewczyny, u mnie te dziwne bóle na dole brzucha dalej.. Czasami coś zakuje tak jakby przy jajniku. Mdłości umiarkowane. Ale zaparcia mnie męczą, nie mogę znowu się załatwić
myślicie że te bóle mogą być tym spowodowane?
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewa.katarzyna wrote:Dziewczyny ile razy miałyscie do tej pory robione usg? Bo jutro mam tą dodatkowa wizytę - to by było 4 usg. Mąż mi nie każe iść bo mówi że za często żeby źle nie wpłynęło. Sama się zaczęłam zastanawiać 🤷♀️
Ja miałam na razie jedno usg, było ono 13stycznia. Następne usg będę miała 10lutego. Średnio jak wszystko jest w porządku to powinno się chodzić na wizytę co 4tygodnie. Ale nie ma żadnych przeciwwskazań, żeby chodzić częściej, jeśli tego potrzebujesz. Podobno to nie szkodzi w żaden sposób dziecku.