❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aniolkowa to już jest prawdziwy kolos 😍
aniołkowa_mama lubi tę wiadomość
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
aniołkowa_mama wrote:dziękuję za kciuki- mają magiczną moc :*
Maluch ma 6,01 cm 😍 zdjęcia nie mamy, bo model nie miał nastroju na sesję zdjęciowąbadanie trwało prawie godzinę, bo doktor nie mógł zmierzyć ani nt ani znaleźć kości nosowej
ostatecznie kość na 99% widział, a z racji tego, że w środę mam prenatalne na lepszym sprzęcie, to już mnie nie męczył
w nagrodę we wtorek idę do fryzjeraaniołkowa_mama lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Aniolkowa no i cacy ! Tak ma być ! 🥰🥰🥰
aniołkowa_mama lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
nick nieaktualnyJa mam dziś dość wyniotowlaam 5x i mam migrene leżę i się nie ruszam nawet. Nie wiem jak bez leków przetrwam. Zawsze jak tylko czułam że mi się migrena zbliża to brałam ibuprom.
Dziewne jest to że mąż miał wczoraj wieczorem też migrene tyle że on biedny ma z aura. -
ewa.katarzyna wrote:Ja mam dziś dość wyniotowlaam 5x i mam migrene leżę i się nie ruszam nawet. Nie wiem jak bez leków przetrwam. Zawsze jak tylko czułam że mi się migrena zbliża to brałam ibuprom.
Dziewne jest to że mąż miał wczoraj wieczorem też migrene tyle że on biedny ma z aura.
Strasznie współczuję. Znam ten bólmi pomaga na migrenę tylko sen z mokrą ścierką na czole i oczach. Wiem jak to brzmi, ale takie są fakty. 2 godziny snu i jak nowa narodzona
-
ewa.katarzyna wrote:Ja mam dziś dość wyniotowlaam 5x i mam migrene leżę i się nie ruszam nawet. Nie wiem jak bez leków przetrwam. Zawsze jak tylko czułam że mi się migrena zbliża to brałam ibuprom.
Dziewne jest to że mąż miał wczoraj wieczorem też migrene tyle że on biedny ma z aura.
Możesz wziąć Ibuprom w ciąży. Zabroniony jest tylko w 3 trymestrze.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
nick nieaktualnyMadlene28 wrote:Strasznie współczuję. Znam ten ból
mi pomaga na migrenę tylko sen z mokrą ścierką na czole i oczach. Wiem jak to brzmi, ale takie są fakty. 2 godziny snu i jak nowa narodzona
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi Pani ginekolog powiedziała, że jakby mnie bolał mocno brzuch to mogę wziąć Apap. A ogółem to wczoraj bolała mnie strasznie głowa, aż nie mogłam patrzeć momentami, a byłam w pracy to poprosiłam partnera, żeby się wybrał do apteki i kupił coś na ból głowy dla kobiet w ciąży. To przywiózł mi zwykły paracetamol. Farmaceutka powiedziała, że można brać zwykły paracetamol. Co prawda słabe ale po jakimś czasie zadziałało. Lepsze to na mocny ból niż nic.
-
zazu wrote:Możesz wziąć Ibuprom w ciąży. Zabroniony jest tylko w 3 trymestrze.
Chyba nie mozna. Paracetamol mozna w ciazyagniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
ewa.katarzyna wrote:Można ibuprom? Wszędzie czytam że nie wolno że najwyżej apap a on mi i tak nie pomaga nigdy wice wolę nic nie brać :/jakoś przemecze
Ibupromu nie można, jedynie apap i paracetamol. Współczuję wymiarów. Ja w tej ciąży dopiero co zaczęłam kilka dni ale max 2 razy dziennie. W ciąży z córką nieraz wymiotowałam całe dnie. Pomagały migdały, banany i wafle ryżowe, ale i tak czułam się jak zombie do 15 tcNiki345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie czekam na męża bo miał po pracy kupić jakies jedzenie i te banany, może coś mi pomogą. Nawet nie mam siły obiadu ugotować.. Kupiłam Oststnio pregna vomi niby na mdłości wlansie wzięłam nie dawno to po 5 sekundach wyniotowalam. To ja nie wiem jak to ma działać 😂
-
Mildred wrote:Polin a jak ty się czujesz ? Jesteśmy na tym samym etapie?
Ja właściwie nieźle o ile pilnuję żeby zjeść co 2 Max 2,5 h to nawet nie mam mdłości. To jest dla mnie ciężkie bo zazwyczaj w pracy jadłam tylko jeden posiłek wiec teraz częściej latam do kuchni:) Dzieć się domaga jedzenia często, staram się nie opychać i nie objadać ale i tak jem więcej, na szczęście narazie na zdrowo i bez słodyczy bo jakoś mnie do nich nie ciągnie.
Niestety jak nie zjem na czas to można mnie z podłogi ściągać tak straszne mdłości dopadają.
Wieczorami czasami w ciągu dnia czuję ból w okolicy prawego jajnika - z niego była owulacja. Czasami zaswędzi na brzuchu ale piersi się już uspokoiły. Jest zdecydowanie lepiej już. -
zazu wrote:Możesz wziąć Ibuprom w ciąży. Zabroniony jest tylko w 3 trymestrze.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
nick nieaktualnyEwa, mdłości są paskudne, znam to niestety , niewiele pomaga, a trzeba je przejść. Spróbuj też z migdałami. Ogólnie u mnie trochę neutralizowany na chwilę mdłości, ale w najgorszych tygodniach to nawet chwilą była zbawienna.jadlam też miętówki, ale to akurat nie jest ani zdrowe, ani na dłuższą metę dobre. Unikaj ciężkich pokarmów, smażonych i tego, co sama czujesz, że Ci zaszkodzi.
W ogóle, odkąd jestem na diecie cukrzycowej czuje się jeszcze lepiej. Dieta ta jest dla mnie lekkostrawna. Wieczorami tylko jest gorzej, ale zawsze to lepiej niż co godzinę wymioty.
Pamiętajcie, że wkrótce pierwszy trymestr za nami, a wierzcie mi, że w którymś momencie wieksZosci przejdą dolegliwości i będziemy w rozkwicie. Najbardziej magicznie wspominam II trumestr- nie wymiotowałam, nie miałam mdłości, miałam śliczny mały brzuch, nie byłam ociężała, poprawiły mi się włosy, cera, paznokcie i miałam wysokie libido 😁
W III trymestrze przyszła zgaga, też nie jest najprzyjemniejsza, no i że śmiesznych rzeczy to jak chciałam rano wstać z łóżka, to nie mogłam się dobrze dźwignąć przez brzuch 😂ewa.katarzyna, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Cytat z mamyginekolog:
Ibuprofen - Lek ten podobnie jak Paracetamol występuje w postaci tabletek dla dorosłych i starszych dzieci oraz w syropie i czopkach dla małych dzieci i niemowląt. Niesteroidowe leki przeciwzapalne nie są już tak bezpieczne jak paracetamol i niektóre osoby mogą mieć przeciwwskazania do ich stosowania. Do najważniejszych przeciwwskazań należą: nadwrażliwość na lek mogąca wywołać astmę, czynna lub przebyta choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy. Leku nie należy stosować w ciąży (w razie wysokiej konieczności i decyduje o tym lekarz dopuszcza się użycie w I i II trymestrze, natomiast w III trymestrze leku nie wolno stosować). Ibuprofen jest dozwolony w okresie karmienia piersiąagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Strasznie się boje dzisiejszej wizyty ☹️ W ogóle dowiedziałam się, że mój teściu rozmawiał z moim mężem i powiedział mu, że jak okaże sie, że sezamek nie żyje, to na pewno się rozwiedziemy ☹️☹️☹️06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C