❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
To moja 3 beta . Z jaka startowałas?
15.05.2019 Aniołek [*]
04.12 Dwie kreseczki
05.12 beta 13dpo-155,9 PRG 59,03ng/ml
07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
13.12 beta 21dpo- 5084,0
27.12 kropek 0,8mm ❤
3.01.20 kropek 15mm ❤
10.01 kropek 24mm ❤ walcz kochanie ✊ -
nick nieaktualnyDziewczyny, nie oceniamy nikogo jeśli nie znamy jego historii.
Każdy ma prawo czuć różne emocje. Jesteś zaskoczona ciąża, masz prawo do takich emocji, to forum jest po to, zeby się wygadać.
Mi się udało za pierwszym razem i też byłam zaskoczona, nie wiedziałam, że mówiąc o tym, ktoś poczuje się gorzej każdy ma tu inne doświadczenia, plany, sytuację życiową. Trzeba to uszanować. Nie zawsze ciąża i macierzyństwo to same dni przepełnione szczęściem. Mamy prawo do gorszego dnia, myśli itd. ja rozumiem, że bezskuteczne staranie się o dziecko to jest coś niesprawiedliwego, zgadzam się z tym i nie rozumiem tego, dlaczego życie jest niesprawiedliwe i nie kazdemu daje największe szczęście .
Twój mąż na pewno pokocha Wasze dziecko i nie masz się czym martwić. Każdy bierze odpowiedzialność za swoje czynyFlara, Seli, MartitaS, mommy lubią tę wiadomość
-
Zmartwiona wrote:To moja 3 beta . Z jaka startowałas?
Trzeciej chyba robić nie będę, bo sam przyrost mnie nie uspokoi. W drugiej połowie przyszłego tygodnia chcę iść do lekarza, żeby upewnić się, że ciąża znajduje się tam gdzie powinna, i liczę na to, że wtedy już będzie serduszko bić. Wtedy przestanę się nakręcać.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
nick nieaktualny
-
Kagu3 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was planuje zakup adaptera do pasów dla ciężarnych, albo już go stosowalyscie ? Biję się z myślami, czy kupić
Ja stosowałam w pierwszej ciąży, ale jest to dobra opcja dopiero jak brzuszek zaczyna wystawać na tyle, że pas przestaje się opierać na kolcach biodrowych tylko na brzuchu właśnie, więc jeszcze masz czas na decyzję👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Kagu3 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was planuje zakup adaptera do pasów dla ciężarnych, albo już go stosowalyscie ? Biję się z myślami, czy kupić
Mi w pierwszej ciazy brakowało go, korzystałam z normslnych pasów i jak brzuch był już duży to miałam pewne obawy. Tym razem chyba się skuszę i zakupie.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Ja się tak biłam z myślami przy poprzednich ciążach i w końcu nie kupiłam, "bo drogie", "bo za mało bedzie używane jak za tę cenę". A gdybym zrobiła to za pierwszym razem to wykorzystałabym przy kolejnych ciążach.
A dużo jeździsz autem? Ja jeździłam mało.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
MomOfBoys wrote:Robiłam dwie. Jedną w ten wtorek (404), drugą wczoraj (1085). Przyrost mnie nie martwi tylko wysokość bety jak na ten czas ciąży.
Trzeciej chyba robić nie będę, bo sam przyrost mnie nie uspokoi. W drugiej połowie przyszłego tygodnia chcę iść do lekarza, żeby upewnić się, że ciąża znajduje się tam gdzie powinna, i liczę na to, że wtedy już będzie serduszko bić. Wtedy przestanę się nakręcać.
15.05.2019 Aniołek [*]
04.12 Dwie kreseczki
05.12 beta 13dpo-155,9 PRG 59,03ng/ml
07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
13.12 beta 21dpo- 5084,0
27.12 kropek 0,8mm ❤
3.01.20 kropek 15mm ❤
10.01 kropek 24mm ❤ walcz kochanie ✊ -
nick nieaktualnyJa bardzo dużo jeżdżę autem, mieszkam na wsi blisko miasteczka i do większego miasta dojeżdżam ekspresówką. W ciąży z małą miałam wypadek na stacji, wjechał w mój bok facet, nic się nie stało, ale może zwiększyłoby to bezpieczeństwo.. dzięki za opinie 💕
Chyba kupię wkrótce i raczej be safe. pamiętam, że był polecany? -
Byłam dziś na wizycie. Pęcherzyk jest 19mm. Według lekarza zarodek prawdopodobnie też i było widać tętnienie, ale kazał przyjść za tydzień żeby sprawdzić że może po prostu się osunęło wszystko o parę dni. Niby w lutym rodziłam i miałam jakieś zawahania z okresem że był pozniej niz powinien...
Ale tak się strasznie martwię.. Już chyba nastawiam się na najgorsze
-
Imagination wrote:Byłam dziś na wizycie. Pęcherzyk jest 19mm. Według lekarza zarodek prawdopodobnie też i było widać tętnienie, ale kazał przyjść za tydzień żeby sprawdzić że może po prostu się osunęło wszystko o parę dni. Niby w lutym rodziłam i miałam jakieś zawahania z okresem że był pozniej niz powinien...
Ale tak się strasznie martwię.. Już chyba nastawiam się na najgorsze
Idź w poniedziałek do lekarza z innym sprzętem. Może ten zobaczy więcej. Tydzień będzie Ci się bardzo dłużył.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Dziewczyny zawsze możecie sobie wrzucić swoje wyniki do kalendarza beta hcg i tam Wam powie, czy przyrost jest prawidłowy ja się bije z myślami, czy robić jeszcze jakaś betę? Czy już czekać na kolejne USG? Przypomne, ze 2 dni temu pęcherzyk 11mm i zarodka jeszcze nie było widać.KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Meggie1 wrote:Dziewczyny zawsze możecie sobie wrzucić swoje wyniki do kalendarza beta hcg i tam Wam powie, czy przyrost jest prawidłowy ja się bije z myślami, czy robić jeszcze jakaś betę? Czy już czekać na kolejne USG? Przypomne, ze 2 dni temu pęcherzyk 11mm i zarodka jeszcze nie było widać.
Bo kalkulatora już używałam, ale tak jak pisałam wcześniej, przy ciąży pozamacicznej przyrost też był prawidłowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 17:52
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
MomOfBoys wrote:A gdzie jest taki kalendarzyk? 😳
Bo kalkulatora już używałam, ale tak jak pisałam wcześniej, przy ciąży pozamacicznej przyrost też był prawidłowy.KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero