❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała_Gwiazdka wrote:U mnie dzisiaj tak samo. Też mnie żołądek męczy
Ja swojej wizyty nie mogę się już bardzo doczekać. Też mam raz na 3 tygodnie. Teraz też w piątek prenatalne A w sobotę wizyta u mojego lekarza. I może te rewolucje żołądkowa właśnie od tego bo z każdym dniem poziom stresu wzrasta
Stres na pewno ma znaczenie. Ja mam jeszcze tak dziwnie, że jak coś mnie boli, albo niepokoi to potem w nocy mi się śnią straszne rzeczy, że coś się stało z Maluchem
Ja wizyty teraz mam już raz na miesiąc. Straszne jest to czekanie.
Na prenatalnych na pewno wszystko będzie dobrze
33 lata
05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️
Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
27.08 - transfer blastki 2BB ☹️
13.09 - start II procedury. Długi protokół
21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A)beta 3,56 - cb
27.11 - transfer blastki 3BA
3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
12 dpt - beta 665,7
19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
23 dpt - mamy serduszko ♥️ -
nick nieaktualnyMocne kciukacze za wizyty ✊
Witaj Loczek i gratuluję 🤗🙂
Kropka a rozmawiałaś o tym z lekarzem?
Ja też wizyty mam co 3 tygodnie i już się nie mogę doczekać kolejnej prenatalne ale to dopiero 18 lutego tak bym już chciała poznać płeć i móc coś kupić dla maleństwa 🙂 -
Iskierka87 wrote:Mocne kciukacze za wizyty ✊
Witaj Loczek i gratuluję 🤗🙂
Kropka a rozmawiałaś o tym z lekarzem?
Ja też wizyty mam co 3 tygodnie i już się nie mogę doczekać kolejnej prenatalne ale to dopiero 18 lutego tak bym już chciała poznać płeć i móc coś kupić dla maleństwa 🙂
Jeszcze nie, ale na sobotniej wizycie poruszę ten temat. Czytałam, że przez wzrost ciśnienia krwi kobietom w ciąży zdarzają się krwawienia z nosa.
Witaj Loczek ☺
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Hej. Ale nasmarowałyście przez weekend 😮😛 Mam co nadrabiać.
U nas po staremu 🙂 Mdłości sporadycznie się jeszcze zdarzają, a miałm nadzieję, że mogę już o nich zapomnieć, bo w poprzedniej ciąży wraz z rozpoczęciem drugiego trymestru, wszystkie dolegliwości pierwszego jak reką odjął, a tu niestety... Jednak prawda, że każda ciąża inna 🙂
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Nie wiem czy dzwonić do tego mojego gina, czy wystawi mi zwolnienie na tydzień... Czy to będzie lekkie nadużycie z mojej strony, co myślicie???
Rodzinny już nie rejestruje bo za dużo ludzi a po za tym średnio mi się uśmiecha siedzieć z tymi ludzi grypowymi kilka godzin w kolejce kiedy sama mam katar i boli mnie gardło
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Wracając do tematu laktatora i karmienia piersią... Po pierwsze potwierdzam, że rozmiar piersi nie ma żadnego znaczenia jeśli chodzi o ilość pokarmu czy też problemy z karmieniem. Ja mam też nieduże piersi, a mleka miałam MORZE 😁 i należę do tych szczęściar, które większych problemów z karmieniem nie miały 🙂 nie licząc mega uciążliwego nawału na początku, kilku problemów z zastojami i jednego zapalenia piersi 😛 Mój mały od początku był mega cycoholikiem, nie miał większych problemów z nauką chwytania piersi itp. Wisiał mi na cycku praktycznie non stop przez pierwsze dni, więc laktacja rozkręciła mi się bez problemu i to aż za bardzo 😀 ale akurat laktator cieszyłam się, że kupiłam jeszcze przed porodem, bo przydał mi się szybciej niż myślałam 😛 miałam taki nawał, że musiałam ratować się odciąganiem, mimo że mały jadł dużo i często. Poza tym ja akurat sporo zaoszczędziłam dzięki temu, że kupiłam go w PL jak jeszcze miałam możliwość. Ogólnie najczęściej korzystałam z laktatora właśnie na początku przy nawale, później jak robiły się czasem lekkie zastoje to okazywał się pomocny. Czasem w nocy jak mały wyjątkowo spał dłużej bez pobudki, to musiałam wstawać na nocną randkę z laktatorem, bo rozsadzało mi pierś z nadmiaru pokarmu i nie dałam rady spać z bólu, a szkoda było małego specjalnie budzić skoro w końcu wyjątkowo lepiej spał 😛
zazu lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
ja też już przechodzę na tryb wizyt raz w miesiącu. teraz dopiero za 2,5 tyg. cieszę się, że jednak zdecydowałam się na ten detektor, to czasem podsłucham bobasa
tak bym chyba jajko zniosła
zazu, Nadzieja777 lubią tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Ktoś pytał jeszcze o wózki i foteliki...
Wózek moim zdaniem bardzo indywidualna sprawa. Dużo zależy co się w ogóle komu wizualnie podoba, po jakim terenie będzie wózek jeździł, czy będzie konieczność wnoszenia go po schodach itp... My akurat 2w1 mieliśmy Bebetto Vulcano i byliśmy zadowoleni, choć jak przesiedliśmy się z gondoli w spacerówkę, to dość szybko kupiliśmy drugą, bo ta z zestawu była bardzo duża i dość ciężka. Kupiliśmy Joie Mytrax i mały nadal w niej jeździ
Co do fotelików to napewno nie jakieś zwykłe nosidełko z zestawu 3w1... Nam zależało, żeby był z bazą, żeby miał wysokie noty w testach itp. Kupiliśmy Recaro Guardia z bazą SmartClick, ale powiem szczerze, że nie byliśmy do końca zadowoleni 😕 Jak już wyjęliśmy wkładkę noworodkową, to małemu leciała strasznie główka w tym foteliku jak był wpięty w bazę... Jak był zamontowany na pasy, było ok, ale nie po to kupowaliśmy bazę, żeby męczyć się z pasami... No i też często się zacinał właśnie przy wypinaniu z bazy 😕 Miał być to fotelik też dla kolejnego dziecka, a jednak będziemy kupować inny... Skłaniam się teraz ku Kiddy Evolution lub Cybex Cloud. My robimy trasy do PL i spowrotem po 1700km i potrzebujemy naprawdę jak najlepszego, najwygodniejszego fotelika. Syn od około ósmego miesiąca jeźdźi w Britaxie Dualfix M i z tego fotelika jesteśmy mega zadowoleni. A zmieniliśmy tak szybko właśnie z tego względu, że z Recaro nie byliśmy zadowoleni, a nie opłacało nam się kupować już kolejnej skorupki na kilka miesięcy, więc kupiliśmy odrazu większy.
A i jeszcze bardzo ważne jest to, żeby fotelik kupić jednak nieużywany. Po pierwsze nigdy, mimo zapewnień sprzedawcy, nie mamy 100% pewności, że fotelik jest bezwypadkowy, a to jest mega ważne. Czasem gołym okiem może wyglądać, że jest z nim wszystko ok, a może mieć już jakieś micro pęknięcia, przez które nie jest już fotelikiem w pełni bezpiecznym. A po drugie, foteliki też mają daty przydatności i zazwyczaj są to 4 lata.zazu, Kropka4, to_tylko_ja, aniołkowa_mama, Malutka_94 lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualny
-
Kagu3 wrote:Właśnie, wczoraj dostałam wyniki pappa
Wszystkie ryzyka wyszły niskie, termin porodu z USG wpisali mi na 3.08.2020, chociaż podczas badania określili, że dziecko jest dzień młodsze, więc jak dla mnie zostaje 4.08.
Lekarz w kartę wpisał mi 11.08, z USG z 6 tc. Ale chyba powinien liczyć się termin z USG prenatalnego, jak to u Was jest? Przeglądam to z nim, bo tydzień różnicy to dużo, jeśli chodzi później o wywoływanie, z córką z OM przenosiłam o 2 tyg
U mnie jak do tej pory dużej rozbieżności nie było pomiędzy terminami wychodzącymi z USG, a OM, ale pamiętam że w poprzedniej ciąży na każdym USG ciąża wychodziła o te 4-5 dni młodsza niż z OM i jak miałam połówkowe to mi gin zmieniła termin na kilka dni wcześniej właśnie na podstawie wszystkich USG, które miałam do tamtej pory. Tym razem pewnie też na połówkowych zostanie ustalony ostateczy termin. No ale tu dużo się rózni od prowadzenia ciąży w PL.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyIskierka, zadzwoń tu https://www.google.com/search?q=dentysta+jaroty+olsztyn&oq=dentysta+jaroty+&aqs=chrome.1.69i57j0l3.3136j0j7&client=ms-android-xiaomi-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#trex=m_t:lcl_akp,rc_f:rln,rc_ludocids:3747128562345831663,ru_lqi:ChdkZW50eXN0YSBqYXJvdHkgb2xzenR5blojCghkZW50eXN0YSIXZGVudHlzdGEgamFyb3R5IG9sc3p0eW4
Ja do nich chodzę, sprawdzaja też ząbki mojej córce, można im zaufać. -
nick nieaktualny
-
Kagu ja tu wchodzę zeby sprawdzić co Twoje dziecko ma między nogami a Ty jakieś posty nie na temat wstawiasz kobieto 😆
agniecha2101 lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
nick nieaktualny
-
Kagu powodzenia! 🤗
Dziewczyny zadzwoniłam.. Kazał mi odpoczywać w domu i tylko napisać od kiedy do kiedy zwolnieniebardzo w porządku jest ten moj lekarz.
Gardło mnie boli i siedzę w tej robocie, przychodzi ogrom ludzi i jeszcze kaszlą na mnie!! Panie Boże oby tylko nie zagroziło to dzidziusiowi 🙏zazu, Mildred, agniecha2101 lubią tę wiadomość
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Irola wrote:Kagu powodzenia! 🤗
Dziewczyny zadzwoniłam.. Kazał mi odpoczywać w domu i tylko napisać od kiedy do kiedy zwolnieniebardzo w porządku jest ten moj lekarz.
Gardło mnie boli i siedzę w tej robocie, przychodzi ogrom ludzi i jeszcze kaszlą na mnie!! Panie Boże oby tylko nie zagroziło to dzidziusiowi 🙏
Super, że Twój lekarz jest taki w porządku i wyrozumiały ☺ po powrocie do domu odpoczywaj i życzę szybkiego powrotu do zdrowia 😘
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualnyCóreczka 👧😄😁 !!!!
Jestem szczesliwa, w aucie wyje 😁
Jadę do męża mu powiedzieć !!
m@rzenie, Evli, i_ka, zazu, Irola, Kropka4, to_tylko_ja, MartitaS, aniołkowa_mama, AgaG88, Iskierka87, Malutka_94, Mała_Gwiazdka, tym_janek, Loczek:), megson91, ewa.katarzyna, agniecha2101, mommy, Niki86, Asasa lubią tę wiadomość