❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropka4 wrote:Ja standardowo z rana witam się z muszlą, a później w ciągu dnia to jest różnie. Raz lepiej, raz trochę gorzej ale i tak jest lepiej niz w porównaniu do tego co było jeszcz 2 tygodnie temu. Więc mam nadzieję, że powoli się nastrajam na drugi trymestr bo w poniedziałek chyba wracam do pracy po 1.5 miesięcznej przerwie. Ciekawe jak to przeżyje. A Wam dziewczyny, które pracują, jak dajecie radę ?
-
https://dzieckoexpert.pl/pl/p/BABYACTIVE
Bardzo proszęprzepiękny , a spacerówka z niego bajka.
Jak nie zmieni się płeć to wózek mam już wybrany ❤️7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Loczek:) wrote:Ja jeszcze nie skorzystałam ze zwolnienia. Czuję się całkiem dobrze, w sumie wymioty mnie raczej oszczędziły za to mdłości dały w kość, z resztą teraz też jeszcze czasem dokuczają. Wyszłam z założenia że chce pracować do swiat wielkanocnych. Praca typowo biurowa, jednak trochę stresu, terminy i nikt nie potrafi lub nie chce mnie zastąpić... oczywiście gdyby coś się działo, gdyby lekarz zasugerował że powinnam bardziej odpocząć od razu poszlabym na zwolnienie. A że wszystko jest ok to pracuje. Teraz jednak się zastanawiam czy warto... Są dni kiedy wracam totalnie wymęczona, nawet nie mam siły ugotować zupy a zawsze wracam do domu głodna ☺ z resztą zauważyłam że szybko się męczę, muszę robić przerwy np przy prasowaniu. Dzisiaj idę na wizytę do swojego lekarza i zobaczymy co powie ale chyba juz sama się przekonałam że czas odpocząć. Tylko trochę się martwię pracą. W weekend chcemy pochwalic się rodzinie a po niedzieli powiem o ciąży w pracy. Może zdejmą że mnie trochę roboty i wtedy jeszcze trochę popracuje...
Ja ze względu na mdłości i wymioty nie byłam w stanie pracować do tego pojawił się krwiak i miałam odpoczywać. Ale teraz myślałam, żeby wrócić jeszcze 3-4 miesiące. Moja praca też głównie biurowa ale stresowa. Myślę, że jak w pracy powiesz o ciąży to zmienią nastawienie do Ciebie i albo poszukają kogoś na zastępstwo albo część obowiązków przejmie ktoś inny żeby Cię odciążyć.
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Ja tez jestem niska - 159 cm i mieliśmy Mutsy IGO, mi pasował, bo mały jest i fajnie się prowadziło, ale jak przeszliśmy na spacerówkę to denerwował mnie mały koszyk .. i jakoś w ogóle jak gondola była ok, tak spacerówka średnio. Z reszta czesto tak jest, ze w tych 2w1 spacerówka jest ciężka i średnio się prowadzi. Teraz córka jest w Valco Snap 4 Trend i to był najlepszy wybór ever, wazy tylko 6,8 kg, latwo się składa, jest zwinna, ma dwa razy powiększana budkę no i kilka razy latała już z Nami samolotem i nie sprawiała Nam problemów 😉
Teraz celuję w bugaboo fox, albo może właśnie Valco, sama jeszcze nie wiem..
Fotelik mieliśmy cybex atom 5 z isofixem, spoko, ale ciężki. Łupinę zmieniliśmy na obrotowy britax romer dualfix m, jest mega wygodny, bo obracasz sobie fotelik i łatwo wkładasz dziecko, tym bardziej, ze córka jeździ dalej tyłem.
I tez nie wiem na jaki teraz zdecydujemy się ...
Za duży wybór wszystkiego jest 🙈😜
A poza tym zapomniałam pochwalić się, ze od kilku dni czuję już Jej ruchy 🥰🥰 fajnie sobie przypomnieć jakie to cudowne uczucie 🥰 oczywiście później jak będzie kopała jak dzika to już noe będzie takie cudowne 😂
zazu, Kagu3, aniołkowa_mama, agniecha2101, Malutka_94, MartitaS, Asasa lubią tę wiadomość
Aniołek 01.2016 - 6 tydzień
Aniołek 01.2017 - 10 tydzień -
Kropka4 wrote:Ja ze względu na mdłości i wymioty nie byłam w stanie pracować do tego pojawił się krwiak i miałam odpoczywać. Ale teraz myślałam, żeby wrócić jeszcze 3-4 miesiące. Moja praca też głównie biurowa ale stresowa. Myślę, że jak w pracy powiesz o ciąży to zmienią nastawienie do Ciebie i albo poszukają kogoś na zastępstwo albo część obowiązków przejmie ktoś inny żeby Cię odciążyć.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mommy wrote:Ja tez jestem niska - 159 cm i mieliśmy Mutsy IGO, mi pasował, bo mały jest i fajnie się prowadziło, ale jak przeszliśmy na spacerówkę to denerwował mnie mały koszyk .. i jakoś w ogóle jak gondola była ok, tak spacerówka średnio. Z reszta czesto tak jest, ze w tych 2w1 spacerówka jest ciężka i średnio się prowadzi. Teraz córka jest w Valco Snap 4 Trend i to był najlepszy wybór ever, wazy tylko 6,8 kg, latwo się składa, jest zwinna, ma dwa razy powiększana budkę no i kilka razy latała już z Nami samolotem i nie sprawiała Nam problemów 😉
Fotelik mieliśmy cybex atom 5 z isofixem, spoko, ale ciężki. Łupinę zmieniliśmy na obrotowy britax romer dualfix m, jest mega wygodny, bo obracasz sobie fotelik i łatwo wkładasz dziecko, tym bardziej, ze córka jeździ dalej tyłem.
A poza tym zapomniałam pochwalić się, ze od kilku dni czuję już Jej ruchy 🥰🥰 fajnie sobie przypomnieć jakie to cudowne uczucie 🥰 oczywiście później jak będzie kopała jak dzika to już noe będzie takie cudowne 😂
Super, też już bym chciała czuć ruchy, zawsze człowiek jest spokojniejszy i nie musi czekać od wizyty do wizyty ☺Iskierka87, mommy lubią tę wiadomość
-
Loczek:) wrote:Oby było tak jak mówisz bo momentami mam już naprawdę dosc ale wiem że jak teraz odejdę to szef będzie totalnie w d_pie. A ja po macierzyńskim na pewno będę chciała wrócić do tej samej pracy 🙂 wydaje mi się że jak czujesz się lepiej to śmiało możesz wrócić a czas pokaże na jak długo... W końcu ile też można w domu siedzieć 😉
Myślę, że Cię odciążą i na pewno Szef będzie chciał żebyś zdążyła kogoś przyuczyć ☺ dokładnie, jak się lepiej czuję to się nudzę, a jak źle to mi wszystko jedno i tylko leżę... Zobaczymy co powie Pani Doktor czy nie ma przeciwwskazań.
-
nick nieaktualnyNadzieja777 wrote:https://dzieckoexpert.pl/pl/p/BABYACTIVE
Bardzo proszęprzepiękny , a spacerówka z niego bajka.
Jak nie zmieni się płeć to wózek mam już wybrany ❤️
Coś jest źle bo się nie otwieraWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 13:38
-
Marta35 wrote:...
Agniecha zazdroszczę Ci tego gorąca, mnie non stop telepie. Podobno w ciąży jest non stop gorąco, więc chyba mam jakąś odwrotną ciążę 😉Ja z natury zmarźlak jestem, ale jednak wolę jak mi zimno niż tak jak teraz, że czuję się non stop jak w upały 😅
Aż nie chcę myśleć co to będzie latem 🙉Marta35 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
AsIuLa2020 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy lekarz zabronił Wam przez jakiś okres współżyć?
Czy naturalnie od początku nie zrezygnowalyscie z tego ?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Flara wrote:Dla mnie baza to straszna wygoda, nie trzeba się za każdym razem zastanawiać czy się dobrze wpięło fotelik, zwłaszcza jak się często jeździ.
Tylko nie do każdego auta baza będzie pasować, tzn pasować będzie ale może się okazać ze fotelik jest pod niewłaściwym kątem, dlatego polecam kupić w sklepie gdzie przymierza bazę i fotelik do waszego auta.
Ja mam stary model volvo i niewiele fotelików z baza prawidłowo pasowała do auta.No i jeśli baza isofix (bo są też takie na pasy), to trzeba też sprawdzić czy aby napewno ma się zaczepy isofix w aucie.
I potwierdzam, że baza to mega wygodaJa sobie nie wyobrażam motania się z pasami za każdym razem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 14:00
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualny
-
mommy wrote:Ja tez jestem niska - 159 cm i mieliśmy Mutsy IGO, mi pasował, bo mały jest i fajnie się prowadziło, ale jak przeszliśmy na spacerówkę to denerwował mnie mały koszyk .. i jakoś w ogóle jak gondola była ok, tak spacerówka średnio. Z reszta czesto tak jest, ze w tych 2w1 spacerówka jest ciężka i średnio się prowadzi. Teraz córka jest w Valco Snap 4 Trend i to był najlepszy wybór ever, wazy tylko 6,8 kg, latwo się składa, jest zwinna, ma dwa razy powiększana budkę no i kilka razy latała już z Nami samolotem i nie sprawiała Nam problemów 😉
A poza tym zapomniałam pochwalić się, ze od kilku dni czuję już Jej ruchy 🥰🥰 fajnie sobie przypomnieć jakie to cudowne uczucie 🥰 oczywiście później jak będzie kopała jak dzika to już noe będzie takie cudowne 😂a najpierw mieliśmy Recaro i tu zawód
i kompletnie nie wiem jaki teraz kupić jako pierwszy... Kilka mam na oku, ale w każdym coś nie do końca pasuje
Pewnie pojedziemy do hurtowni jak będziemy w maju w PL i wtedy się na coś zdecydujemy.
A ruchów zazdroszczęJa mam nadzieję, że tym razem nie będę musiała czekać aż do 24 tygodnia
mommy lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
to że mierzyć fotelik do auta to wiem
zastanawiam się tylko czy dołożyć do teoretycznie lepszego fotelika ale bez bazy, czy jednak z bazą
megson91 lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Mommy tez jestem mysla przy bugaboo ale najpierw myslalam nad cameleon 3, pozniej na dubatti ale one maja kubełkowe siedzenia i jakos mnie nie przekonują. Boje sie ze bedzie niewygodnie i na krótko wystarcza . Jezzcze cybex priam lux ze zwykla spacerówka ale slyszalam ze one sa awaryjne ale w ostateczności chyba na cybexa
mommy lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020