❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Irola wrote:Hej dziewczyny! Wróciłam i jakoś tak sama nie wiem co myśleć... Lekarz potwierdzil ciaze ale wg niego to nie 6 a 5 tydzień. Zarodka jeszcze nie ma, pojawia się pęcherzyk zoltkowy.... Nie wiem sama
Owu ci się pewnie przesunęła. Spokojnie. Sprawdzałaas betę ?Kagu3 lubi tę wiadomość
-
Część dziewczyny to i ja się z wami nieśmiało witam
Podczytuje was od jakiegoś czasu, ale bałam sie uwierzyć, że mogę tu w końcu dołączyć. Staraliśmy się 2 lata. Dzisiaj byłam u lekarza, nasz Cud ma 4 mm i bijące serduszko ♥️
Malutka_94, martini92, Mildred, agniecha2101, MomOfBoys, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Owu mi się nie przesuneła bo miałam cykl stymulowany z monitoringiem... Ewentualnie jeden dzień, 16 dc mogła być. Lekarz mówił że zagnieżdżenie mogło być później. Czy któraś też tak miała? Siedzę i płaczę, nie wiem co mam myśleć... Betę robiłam w 32 dc i była ponad 700 a prog 42. Lekarz nie kazał powtarzać bety bo stwierdził, że i tak nie mamy na to wpływu czy rośnie czy nie... Myślicie że powtórzyć betę jutro? Do lekarz mam wizytę dopiero 2 stycznia bo on ma przerwę swietaczna
Mildred lubi tę wiadomość
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
AgaG88 wrote:Witam nowe dziewczyny i gratuluje wszystkim dziewczynom które miały wizytę pozytywnych wieści 😍 Ja dziś mega senna jestem 😂 Jakie macie smaki teraz? Mnie jakoś mocno nie mdli ale jeśli chodzi o apetyt to ciagle bym jadła owoce, bułki z serkiem topionym, czasem jakaś zupę i od paru dni mega fazę na frytki 🙈 to dopiero 8tydzien a już ciężko mi się dopiąć w spodnie już mi brzuch wywala szczególnie popołudniu/wieczorem. Ciekawe bo w pierwszej ciąży taki brzuch to miałam gdzieś na pewno po 12 tyg albo i dalej.
AgaG88, Malutka_94 lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyA ja się bardzo cieszę, że teraz, tak jak i w pierwszej ciąży, w ogóle na razie nie mogę patrzeć na słodycze 😁
Wiem, że później się to zmieni, ale na razie jem kilogramy mandarynek 😉 na wszelkie mięsa i wędliny też nie mogę nawet patrzeć 🙈agniecha2101, Malutka_94 lubią tę wiadomość
-
Małgo_100 wrote:Część dziewczyny to i ja się z wami nieśmiało witam
Podczytuje was od jakiegoś czasu, ale bałam sie uwierzyć, że mogę tu w końcu dołączyć. Staraliśmy się 2 lata. Dzisiaj byłam u lekarza, nasz Cud ma 4 mm i bijące serduszko ♥️Małgo_100 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Irola wrote:Owu mi się nie przesuneła bo miałam cykl stymulowany z monitoringiem... Ewentualnie jeden dzień, 16 dc mogła być. Lekarz mówił że zagnieżdżenie mogło być później. Czy któraś też tak miała? Siedzę i płaczę, nie wiem co mam myśleć... Betę robiłam w 32 dc i była ponad 700 a prog 42. Lekarz nie kazał powtarzać bety bo stwierdził, że i tak nie mamy na to wpływu czy rośnie czy nie... Myślicie że powtórzyć betę jutro? Do lekarz mam wizytę dopiero 2 stycznia bo on ma przerwę swietaczna
Kurcze ja zawsze bety się bałam i unikałam tego badania jak ognia. Jeśli chcesz wiedzieć nawet jeśli miało być źle to zrób betę. Będziesz wiedziała na czym stoisz i po 48 znowu sprawdzić przyrost. Ale tylko wtedy jeśli jesteś Ty pewna że tego chcesz , nic na siłę kochana. Bądź dobrej myśli. Tak jak ktoś tu pisał masz długie cykle.. mogło dojść do późnego zapłodnienia. -
Wiem że powinnam myśleć pozytywnie ale po poronieniu chyba każda się zastanawia czy z kolejną ciążą jest w porządku. Zobaczę co będzie za tydzień, pewnie zobacze serduszko i będę spokojniejsza😀 dzięki dziewczyny za wsparcie:*
Mildred lubi tę wiadomość
Aniołek 9 tydzień 19.08.2019
-
agniecha2101 wrote:My właśnie godzinę temu wyjechaliśmy do Polski... Nie wiem jak przeżyję w aucie 1600km z moimi mdłościami i jak tym razem młody zniesie podróż... Ojj będzie chyba ciężko...🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Irola wrote:Owu mi się nie przesuneła bo miałam cykl stymulowany z monitoringiem... Ewentualnie jeden dzień, 16 dc mogła być. Lekarz mówił że zagnieżdżenie mogło być później. Czy któraś też tak miała? Siedzę i płaczę, nie wiem co mam myśleć... Betę robiłam w 32 dc i była ponad 700 a prog 42. Lekarz nie kazał powtarzać bety bo stwierdził, że i tak nie mamy na to wpływu czy rośnie czy nie... Myślicie że powtórzyć betę jutro? Do lekarz mam wizytę dopiero 2 stycznia bo on ma przerwę swietaczna
Wiem, że łatwo się mówi a trudno robi ale spróbuj być dobrej myśli. W usg dużo zależy od kompetencji lekarza i jakości sprzętu, łatwo o niedopatrzenie. W poprzedniej ciąży miałam usg w 7tc i lekarz ledwo się dopatrzył zarodka, ale fakt, sprzęt pozostawiał wiele do życzenia. Jeśli uważasz że zrobienie bety Cię uspokoi to ją zrób, ale pomyśl czy się jeszcze bardziej nie nakręcisz i czy będziesz potrafiła zinterpretować wynik po takim czasie, że akurat taki przyrost jest ok. -
Martini - chyba dam sobie spokój z tą betą... Trzeba będzie cierpliwie czekać na rozwój sytuacji... Gdyby nie ta przerwa świąteczna to za kilka dni mogłabym iść znowu, po pecherzyku zoltkowym 2-4 dni i pojawia się niby zarodek... Można by sprawdzić, czy się pojawi. No ale nie mam za bardzo już gdzie się dostać eh... A tak się cieszyłam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 21:13
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Cześć Dziewczyny,
Nieśmiało się przyłączam Dzisiaj USG potwierdziło, że beta nie kłamała i że maluch jest tam gdzie być powinien
Termin wychodzi mi na 16 sierpniaMalutka_94, MomOfBoys, agniecha2101, aniołkowa_mama, MartitaS lubią tę wiadomość
On: wszystko ok
Ona: AMH - 3,08; TSH - 3.053 -> Euthyrox N25; PCO
03.2019-start I procedury in vitro (źle przeprowadzona stymulacja dała 1 pecherzyk, który pękł przed punkcją)
04.2019-torbiel
05.2019-torbiel zniknęła; start II procedury in vitro; 23.05. punkcja (pobrano 15 oocytów; zapłodniono 6; 4 zarodki); 25.05. transfer 2-dniowego czterokomórkowca; 05.06. beta <0.2 w 13dpt 😪
27.11.2019- transfer 🌻🌻 2dn
9 dpt-beta 25.7 mlU/ml prog 38.9 ng/ml
11 dpt-beta 56.4 mlU/ml prog 41.8 ng/ml
14 dpt-beta 143 mlU/ml prog 36.5 ng/ml
16 dpt-beta 279 mlU/ml prog 37.3 ng/ml
21 dpt-beta 2215 mlU/ml prog 40.6 ng/ml
22 dpt - mamy zarodek!!!
36 dpt - mamy ❤
został ❄ -
Arcala gratulacje!
@just90
na forum jest kilka dziewczyn po poronieniu i doskonale wiemy, co czujesz. Wiem, że stres będzie pojawiał się przed każdą wizytą, ale musisz uwierzyć w swoje dzieciątko i w to, że będzie dobrze. Trzymam kciukiarcala, MomOfBoys, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
-
A jak nie chcesz czekać aż do stycznia na kolejną wizytę to poszukaj jakiegoś lekarza na jedną wizytę po świętach. Zaoszczędzisz sobie długich nerwów.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Niki345 wrote:A taka dla podróż nie jest niebezpieczna dla wcześniej ciąży?
Ja osobiście bardziej jestem na nie jeśli chodzi o latanie samolotem w pierwszym trymestrze ze względu na zmiany ciśnień. Choć też większość uważa, że to bezpieczne.MomOfBoys lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙