WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim 🙂

3mam kciuki za dzisiejsze wizytujące ✊

Ja w sobotę poczułam pierwsze znaki z brzuszka 😃 było to delikatne pukanie ale wiem że to mogła być tylko dzidzia bo nigdy wcześniej takiego uczucia nie miałam. Ciesze się że powoli zaczyna się ze mną komunikować hihi czekam na więcej 😁

Miłego poniedziałku 🌞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 06:17

agniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość

• Mildred Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dzidzia daje znać coraz częściej i mocniej chodź jako pierworodka sama nie wiem czy to jest to. Ale no normalnie raz to był kopniak w brzuch trochę niżej na takiej wysokości jak się włosy łonowe zaczynają. Później lekkie stukania i rybka właśnie czułam mała rybkę w swoim brzuchu 😍😍. Nie mogę się doczekać mocnych kopniaków. ❤️

Powodzenia na wizytach. Czekam na fotorelację waszych słodkich maleństw.

Dziewczyny czy wy chodzicie jeszcze do pracy ?

agniecha2101, Malutka_94, Kropka4, tym_janek lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Czy mogłybyście mi doradzić co mogłabym zacząć brać na zaczynające się przeziębienie ? Lekko boli mnie gardło i czuje po nosie, że coś mnie bierze, a bardzo nie chciałabym się rozchorować. Jakie mikstury wypić/ zrobić / kupić ?

Kciuki mocne za wizyty ❤️

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja czosnek, mleko z miodem, cytrynka, syrop z cebuli. Jest też taki proszek w saszetkach na gardło prenalen

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Nadzieja czosnek, mleko z miodem, cytrynka, syrop z cebuli. Jest też taki proszek w saszetkach na gardło prenalen

Dzięki iskierka.
    Zbieram się na chwilkę do pracy ale wracam za godzinkę, dwie - i planuje odpoczywać pod kocem.

I jeszcze pytanie - robicie test potrójny ? ( tak się to nazywa? ) ten miedzy 17 a 20 tygodniem?
    Przypomniało mi się, ze tam gdzie robiłam usg prenatalne i te testy z krwi kazali podjechać w któryś dzień zrobić to badanie krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 07:44

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie bd robić. Zrobiłam pappe i prenatalne. Wizyta 17 i wierze że wszystko z dzidzią dobrze ❤️

• to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Mi też dzidzia daje znać coraz częściej i mocniej chodź jako pierworodka sama nie wiem czy to jest to. Ale no normalnie raz to był kopniak w brzuch trochę niżej na takiej wysokości jak się włosy łonowe zaczynają. Później lekkie stukania i rybka właśnie czułam mała rybkę w swoim brzuchu 😍😍. Nie mogę się doczekać mocnych kopniaków. ❤️

Powodzenia na wizytach. Czekam na fotorelację waszych słodkich maleństw.

Dziewczyny czy wy chodzicie jeszcze do pracy ?
    Ja chodzę :)

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    I jeszcze pytanie - robicie test potrójny ? ( tak się to nazywa? ) ten miedzy 17 a 20 tygodniem?

jest jeszcze jakiś test z krwi teraz? to jakaś nowość dla mnie :) ani teraz, ani w pierwszej ciąży nikt o tym nie wspominał. Ja idę po prostu na dokładniejsze usg, gdzie sprawdza narządy + echo serca maluszka

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Dzień dobry :)

Czy mogłybyście mi doradzić co mogłabym zacząć brać na zaczynające się przeziębienie ? Lekko boli mnie gardło i czuje po nosie, że coś mnie bierze, a bardzo nie chciałabym się rozchorować. Jakie mikstury wypić/ zrobić / kupić ?

Kciuki mocne za wizyty ❤️
    Dzień dobry ☺️
    Tak jak iskierka polecam mleko z miodem (moja babcia do tego dodawała jeszcze masło), dużo wody z cytryną, czosnek najlepiej świeży, syrop z cebuli na kaszel jeżeli się pojawi (obrzydlistwo ale naprawdę działa) i duże ilości soku malinowego. Lekarze pozwalają też na Tantum Verde jakby gardło nie odpuszczało i jak zacznie się gorączka (odpukać) to paracetamol. Podobno wyższa temperatura jest groźniejsza niż paracetamol.Ja wczoraj wyszłam do parku gdzie było mnóstwo ludzi i też mnie coś bierze i drapie w gardle. Do tego mieszkam niedaleko zakaźnego w Warszawie, więc muszę zmienić kierunek spacerów 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Kagu, na którą idziesz? Ja jutro dopiero wieczorem, więc będę siedzieć cały dzień jak na szpilkach...
    Ja na 14.50. szybko mi zleci bo właśnie szykuje się do promotorki i do archiwum, to nawet nie wiem czy zdążę do domu wrócić na obiad :) nie lubię umawiać się właśnie na późne godziny, bo dzień trochę stracony przez czekanie, dla mnie ta 14.50 to już późno bo znając mojego lekarza i opóźnienia to wejdę o 15.30 najwcześniej (on długo trzyma pacjentki)

tym_janek lubi tę wiadomość

• Mildred Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo sama nie wiem co robic czy chodzic do pracy czy wziasc zwolnienie. Pracuje w firmie export import jestem sprzedawca mam kontakt z roznymi ludzmi i z Polski i z zagranicy. I coraz bardziej sie boje zarazenia tu nir chodzi o paranoje koronawirusem ale grypa przeziebieniem, jakims zapaleniem gardla czy angina. Ogolnie boje sie o swoje zdrowie i mojego cudu. Spytam mojego prof co mam robic co on radzi. A wy jakie macie plany dlugo jeszcze chcecoe chodzic do pracy.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Bo sama nie wiem co robic czy chodzic do pracy czy wziasc zwolnienie. Pracuje w firmie export import jestem sprzedawca mam kontakt z roznymi ludzmi i z Polski i z zagranicy. I coraz bardziej sie boje zarazenia tu nir chodzi o paranoje koronawirusem ale grypa przeziebieniem, jakims zapaleniem gardla czy angina. Ogolnie boje sie o swoje zdrowie i mojego cudu. Spytam mojego prof co mam robic co on radzi. A wy jakie macie plany dlugo jeszcze chcecoe chodzic do pracy.
    ja właśnię między innymi z tego powodu od dzisiaj jestem na zwolnieniu i nie zamierzam już wracać w tej ciąży do pracy :)

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:

Ja się dlugo nie zastanawiałam pracuje w szpitalu, po pierwsze dźwigam wiec odrazu na starcie praca odpada ale lekarz mowił zeby trzymac sie z dala od ludzi chorych a wiadomo w szpitalu pełno tego. Jesli masz mozliwosc isc na zwolnienie to czemu nie idziesz ? Ja bym teraz nie ryzykowała i poszla na zwolnienie na twoim miejscu .

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mildred, ja jeszcze pracuję. Nie mam dokładnego planu ale do końca maja/czerwca chciałabym pracować. Mam przeczucie, że w domu bym oszalała, analizowała każdy objaw, ruch (lub ich brak), czytała za dużo internetu na ten temat itp. Powiedziałam tylko szefowi, że muszę mieć taką ilość pracy, żeby wypełniać zalecenia lekarskie co do cukrzycy (regularnie jedzenie + badania krwi) i żeby móc czasem wstać zza biurka. No i poprosiłam, żeby nie wysyłał na rozprawy. Zobaczymy jak to będzie.

Myślę, że konsultacja z lekarzem to dobry pomysł.

ckai3e3kbk0ms415.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred też bym szła na zwolnienie. Nie ma co ryzykować.

Evli jak tam sytuacja we Francji z tą epidemia? Tzn wiem jak tyle co z internetu, ale jak to na miejscu wygląda... Ludzie raczej spokojnie podchodzą do tematu?

Ja się zaczynam stresować coraz.bardziej szczerze mówiąc. Do tego stopnia że nie wiem co zrobic z wizytą u endokrynologa. Mam za tydzień w poniedziałek w szpitalu wolskim w przychodni, dziewczyny z Warszawy beda wiedziały który to... Wielki szpital, przychodnia też duża, przekrojowo wszystko tam jest endokrynolog, diabetolog itd... masa ludzi i ogromne ogromne opóźnienia u mojego lekarza. Nie wiem co mam zrobić. Na wizytę czekam od początku ciąży bo lekarz był kilka miesięcy na zwolnieniu czy czymś i nie było możliwości się do niego dostać. Więc teraz wszystkich pacjentów poprzesuwano i spodziewam się naprawdę tłumów. Lekarz jest cudowny i mam do niego pełne zaufanie jeśli chodzi o moją tarczycę ale czy warto się tak narażać... 😶😶 Nie wiem naprawdę co robić.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Zazu moze jakas maska na twarz, a jest opcja np zebys tam zadzwoniła i powiedziala ze jestes w ciazy jak obsuwa zeby dali ci znac . Albo na sam koniec pacjentow to bys tylko szybko przeszla przez szpital i odrazu weszła tam do gabinetu ? Kurcze sama nie wiem. Ale jak robimy badania np w labolatorium to u mnie zawsze jest masa ludzi i tez sie nie uchronię od nich :(

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • kasia_pra Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Mildred też bym szła na zwolnienie. Nie ma co ryzykować.

Evli jak tam sytuacja we Francji z tą epidemia? Tzn wiem jak tyle co z internetu, ale jak to na miejscu wygląda... Ludzie raczej spokojnie podchodzą do tematu?

Ja się zaczynam stresować coraz.bardziej szczerze mówiąc. Do tego stopnia że nie wiem co zrobic z wizytą u endokrynologa. Mam za tydzień w poniedziałek w szpitalu wolskim w przychodni, dziewczyny z Warszawy beda wiedziały który to... Wielki szpital, przychodnia też duża, przekrojowo wszystko tam jest endokrynolog, diabetolog itd... masa ludzi i ogromne ogromne opóźnienia u mojego lekarza. Nie wiem co mam zrobić. Na wizytę czekam od początku ciąży bo lekarz był kilka miesięcy na zwolnieniu czy czymś i nie było możliwości się do niego dostać. Więc teraz wszystkich pacjentów poprzesuwano i spodziewam się naprawdę tłumów. Lekarz jest cudowny i mam do niego pełne zaufanie jeśli chodzi o moją tarczycę ale czy warto się tak narażać... 😶😶 Nie wiem naprawdę co robić.

Zazu, a ta Hiszpanka, która jest zarażona koronawirusem nie leży przypadkiem w Wolskim Szpitalu..? Kurcze, trudna sytuacja. A nie masz możliwości iść do tego lekarza jakoś prywatnie?

3PGLp1.png

33 lata
    05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
    1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
    Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
    3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️

Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
    22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
    27.08 - transfer blastki 2BB ☹️

13.09 - start II procedury. Długi protokół
    21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
    24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A) :( beta 3,56 - cb
    27.11 - transfer blastki 3BA :)
    3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
    12 dpt - beta 665,7
    19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
    23 dpt - mamy serduszko ♥️
  • zazu Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Kurcze Zazu moze jakas maska na twarz, a jest opcja np zebys tam zadzwoniła i powiedziala ze jestes w ciazy jak obsuwa zeby dali ci znac . Albo na sam koniec pacjentow to bys tylko szybko przeszla przez szpital i odrazu weszła tam do gabinetu ? Kurcze sama nie wiem. Ale jak robimy badania np w labolatorium to u mnie zawsze jest masa ludzi i tez sie nie uchronię od nich :(
    No ja właśnie w laboratorium mam pustki. Jak jestem u ginekologa.tovjako ostatnia pacjentka wchodzę.i z.nikim się nie mijam nawet.
    Do Endo jako ostatnia nie.moge wchodzić bo mam tego dnia jeszcze ginekologa... Zostaje opcja żeby się wepchnąć jako pierwsza. Nigdy mi się to nie zdarzyło i nienawidzę takich sytuacji że muszę się kogoś prosić i tłumaczyć ale jeśli się zdecyduje jechać to chyba tylko to mi zostaje... 🙈 Już widzę tę miny i komentarze tłumu. Wszyscy zawsze są tam wkurwieni przez te obsuwy czasowe.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • zazu Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_pra wrote:
    Zazu, a ta Hiszpanka, która jest zarażona koronawirusem nie leży przypadkiem w Wolskim Szpitalu..? Kurcze, trudna sytuacja. A nie masz możliwości iść do tego lekarza jakoś prywatnie?
    Nie no ona chyba w zakaźnym leży? Co prawda dwie przecznice dalej 🙈🙈🙈🙈 chyba że coś pokrecilam to mnie naprostujcie bo ja już nie myślę trzeźwo chyba.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zakaźnym na pewno. Nawet transmisja w TV była z zakaźnego. Mój mąż naprzeciwko ma siłownię i teraz boi się tam chodzić 😉

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ