WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim 🙂

U mnie dziś paskudna pogoda. Pada i pada 😒 ale przynajmniej się dobrze czuje. Wczoraj zapisałam sobie luteinę bez aplikatora i wszystko ok nic nie wyciekło. Dziś z rana 1 tabsa nospy bo coś ćmiło w boku i już jest dobrze 🙂 oby już nic mnie więcej nie chwyciło.

Dziękuję za Waszą pomoc dziewczyny jesteście niezastąpione 🤗

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze jedna ważna informacja, szczególnie dla tych mających małe dzieci. W aptekach zaczyna brakować leków przeciwgorączkowych, a produkcja obecnie jest ciężka bo brakuje składników sprowadzanych najczęściej z zagranicy.

Dlatego warto wybrać się do apteki i kupić jeżeli w domu brakuje

zazu lubi tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu a przypomnij ty już na prenatalnych dowiedziałaś się, że dziewczynka nie ?
    Ja się zapisałam do lekarza na połówkowe, ale termin dopiero na 2 kwietnia :( nie wiem jak ja wytrzymam te 3 tygodnie ehhh :/ myślałam, że się uda chociaż za 2 tygodnie. Mąż się śmieje, że to na pewno dziewczynka bo wstydzioch się schował i już w brzuchu robi problemy hehe. Z synem w pierwszej ciąży na tym etapie już ze dwa razy miałam zapewnienie, że to chłopczyk tak się rozkładał 😂

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Ja brałam luteinę do 13 tygodnia. Przez jakiś czas było dobrze, a teraz znów brzuch mi twardnieje :( muszę o tym wspomnieć.

A w piątek idę do kardiologa z tym pulsem

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek:) wrote:
    Tydzień temu byłam u lekarza bo właśnie brzuch robił mi się twardy, napięty i pobolewal, szczególnie kiedy byłam zmęczona. Lekarz kazał mi brać luteinę i duphaston i wysłał na L4. Od kiedy biorę te leki i oszczędzam się jest dużo lepiej. Jeśli będziesz przez to spokojniejsza poproś o receptę. Nie powinnaś się martwić i denerwować a mi leki i odpoczynek faktycznie pomogły. 🙂
    Dzięki za radę, chyba tak zrobię.Wczoraj wspomniałam lekarzowi czy może by nie wrócić do duphastonu ale kategorycznie powiedziała że nie ma potrzeby. No ale to nie jej brzuch twardnieje i boli. Może dzisiejszy lekarz będzie bardziej empatyczny ☺️

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rząd podjął decyzje o zamknięciu wszystkich szkół w Polsce od poniedziałku wstępnie na dwa tygodnie... Ech czemu akurat teraz musiało się to przypałętać 😞 chyba trzeba iść na L4... Kurde zawsze coś.

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka moja mama się śmieje, że nie mam szczęścia do wypoczynku w ciąży. W pierwszej z przymusu leżałam w łóżku 3 miesiące, a teraz kiedy jestem w domu koronawirus i też zamknięta w domu. Dobrze, że teraz już mam swój dom i ogródek to może jakoś wytrwamy

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niezle z tymi szkołami, u mnie jeszcze wszystkich nie zamknęli.

Jestem po wizycie w szpitalu i tak jak myślałam, bez usg...ale posłuchałam sobie serduszka chociaż 😊
    Wizyta z usg w przyszłym tygodniu (19), to może się dowiem kogo mam w brzuchu 😊

agniecha2101, Malutka_94, tym_janek lubią tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • zazu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Rząd podjął decyzje o zamknięciu wszystkich szkół w Polsce od poniedziałku wstępnie na dwa tygodnie... Ech czemu akurat teraz musiało się to przypałętać 😞 chyba trzeba iść na L4... Kurde zawsze coś.
    To akurat dobrze że zamykają. Ciekawe czy tylko na 2 tygodnie i jak rozwinie się sytuacja.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Bela Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna się robić poważnie z tym wirusem. U mnie do szpitala zgłosił się pacjent z podejrzeniem wirusa i został przetransportowany do Łodzi. Mam nadzieje że się nie potwierdzi bo już nie wyjdę z domu a w sklepach będą szaleć ludzie. Zaczynam się martwić😱
    To prawda dlaczego akurat teraz to się wylęgło😩
    Siedzę w domu od dwóch miesięcy to teraz jeszcze wyjść nie będzie można masakra..

Ja już nie mogę się doczekać wizyty mam 19. A wczoraj byłam na luxmed i też bez usg😕 Nie widzę sensu w takich wizytach. jeszcze mnie tak ta lekarka zdenerwowała że już mam dosyć. Najwyżej za wszystkie badania będę płacić i będę chodzić tylko prywatnie do swojego gin.

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • zazu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja się naprawdę cieszę że wprowadzają tę wszystkie ograniczenia. Zdaje sobie sprawę jakie to może być trudne logistycznie dla wielu osób i współczuję. Ale mam wrażenie że dopiero teraz ludzie zaczynają poważnie traktować zagrożenie i skończyły się heheszki, bo nagle zaczęło ich to bezpośrednio dotyczyć i przyszła jakąś refleksja. Może się opamiętają ludzie i zaczną odpowiedzialnie podchodzić do tej zarazy. Może jest jeszcze nadzieja żeby nie skończyć jak we Włoszech.

Kagu3, agniecha2101 lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    To akurat dobrze że zamykają. Ciekawe czy tylko na 2 tygodnie i jak rozwinie się sytuacja.

Ja tego nie neguję, też uważam ze to dobry pomysł. Tylko czemu akurat teraz musiało się to pojawić 😞

mhsvj44jaatf8jcr.png

• zazu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Ja tego nie neguję, też uważam ze to dobry pomysł. Tylko czemu akurat teraz musiało się to pojawić 😞
    Wiem 😑😑😑 też mi z tym ciężko i boje się ale co zrobić...

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieźle....mój mały ostatnie 2 tyg nie chodził do przedszkola przez ten szpital i problemy z jedzeniem. Od poniedziałku wrócił do przedszkola a teraz znowu 2 tyg siedzenia w domu 😳 niby dobrze ze tak ograniczają możliwość rozprzestrzenienia się wirusa ale teraz mam tyle pracy do końca marca ze ja nie wiem jak to pogodzę a mąż tez brał dużo wolnego ostatnio jak w szpitalu byliśmy :/ kurde muszę po ciociach dzwonić żeby opiekę zapewnić bo babcia niestety pracująca jeszcze :p

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • AsIuLa2020 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy często macie infekcję intymne? Mam na myśli pieczenie swędzenia?

Jak sobie radzicie ?

Z góry dziękuję

f2w39n73bboy892q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula ja kiedyś często miewałam takie problemy ale od razu łapałam za sok z żurawiny i wodę z cytryną żeby zakwaszać organizm di tego furagina ale w ciąży nie wiem czy można jej używać

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:

Ja już nie mogę się doczekać wizyty mam 19. A wczoraj byłam na luxmed i też bez usg😕 Nie widzę sensu w takich wizytach. jeszcze mnie tak ta lekarka zdenerwowała że już mam dosyć. Najwyżej za wszystkie badania będę płacić i będę chodzić tylko prywatnie do swojego gin.

Bela wyjęłaś mi to z ust,wczoraj lekarka w enelmedzie mnie się spytała dlaczego nie pojechałam do szpitala skoro mnie boli.Na szczęście do gabinetu wszedł mój mąż i odpowiedział jej ,że po to jest abonament żeby rozwiewać wątpliwości a nie chodzić po szpitalach gdzie są chorzy ludzie na każdym kroku. zrobiło jej się głupio i przeprosiła i powiedziała, że mam prawo sprawdzać takie rzeczy jak się boję,że coś się dzieje.

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsIuLa2020 wrote:
    Dziewczyny, czy często macie infekcję intymne? Mam na myśli pieczenie swędzenia?

Jak sobie radzicie ?

Z góry dziękuję

Ja kiedyś miałam średnio co 2 miesiące... Trafiłam na dobrą ginekolog pezepisała globulki dopochwowe i od tamtej pory mam spokój czyli jakieś pół roku ale też winny u mnie mógł być żel do higeny intymneji, odstawiłam go całkiem.

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    Bela wyjęłaś mi to z ust,wczoraj lekarka w enelmedzie mnie się spytała dlaczego nie pojechałam do szpitala skoro mnie boli.Na szczęście do gabinetu wszedł mój mąż i odpowiedział jej ,że po to jest abonament żeby rozwiewać wątpliwości a nie chodzić po szpitalach gdzie są chorzy ludzie na każdym kroku. zrobiło jej się głupio i przeprosiła i powiedziała, że mam prawo sprawdzać takie rzeczy jak się boję,że coś się dzieje.

Tak mówią żeby jechać do szpitala... A jak mnie wysłał rodzinny bo miałam skurcze i nawet miałam skierowanie, a zostałam tak potraktowana że szkoda gadać. I pretensje czemu nie pojechałam do swojego ginekologa. Tak się zastanawiam gdzie jest logika ? Bo jak bym krwawiła czy zaczęła rodzić to tez mam jechać do swojego lekarza ?

mhsvj44jaatf8jcr.png

• zazu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jadę do tego endokrynologa. W dupę z tym, nie będę się narażać. Odwołałem już wizytę i kamień z serca szczerze mówiąc.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ