X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim 🙂

U mnie dziś paskudna pogoda. Pada i pada 😒 ale przynajmniej się dobrze czuje. Wczoraj zapisałam sobie luteinę bez aplikatora i wszystko ok nic nie wyciekło. Dziś z rana 1 tabsa nospy bo coś ćmiło w boku i już jest dobrze 🙂 oby już nic mnie więcej nie chwyciło.

Dziękuję za Waszą pomoc dziewczyny jesteście niezastąpione 🤗

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze jedna ważna informacja, szczególnie dla tych mających małe dzieci. W aptekach zaczyna brakować leków przeciwgorączkowych, a produkcja obecnie jest ciężka bo brakuje składników sprowadzanych najczęściej z zagranicy.

Dlatego warto wybrać się do apteki i kupić jeżeli w domu brakuje

zazu lubi tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu a przypomnij ty już na prenatalnych dowiedziałaś się, że dziewczynka nie ?
    Ja się zapisałam do lekarza na połówkowe, ale termin dopiero na 2 kwietnia :( nie wiem jak ja wytrzymam te 3 tygodnie ehhh :/ myślałam, że się uda chociaż za 2 tygodnie. Mąż się śmieje, że to na pewno dziewczynka bo wstydzioch się schował i już w brzuchu robi problemy hehe. Z synem w pierwszej ciąży na tym etapie już ze dwa razy miałam zapewnienie, że to chłopczyk tak się rozkładał 😂

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Ja brałam luteinę do 13 tygodnia. Przez jakiś czas było dobrze, a teraz znów brzuch mi twardnieje :( muszę o tym wspomnieć.

A w piątek idę do kardiologa z tym pulsem

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek:) wrote:
    Tydzień temu byłam u lekarza bo właśnie brzuch robił mi się twardy, napięty i pobolewal, szczególnie kiedy byłam zmęczona. Lekarz kazał mi brać luteinę i duphaston i wysłał na L4. Od kiedy biorę te leki i oszczędzam się jest dużo lepiej. Jeśli będziesz przez to spokojniejsza poproś o receptę. Nie powinnaś się martwić i denerwować a mi leki i odpoczynek faktycznie pomogły. 🙂
    Dzięki za radę, chyba tak zrobię.Wczoraj wspomniałam lekarzowi czy może by nie wrócić do duphastonu ale kategorycznie powiedziała że nie ma potrzeby. No ale to nie jej brzuch twardnieje i boli. Może dzisiejszy lekarz będzie bardziej empatyczny ☺️

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rząd podjął decyzje o zamknięciu wszystkich szkół w Polsce od poniedziałku wstępnie na dwa tygodnie... Ech czemu akurat teraz musiało się to przypałętać 😞 chyba trzeba iść na L4... Kurde zawsze coś.

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka moja mama się śmieje, że nie mam szczęścia do wypoczynku w ciąży. W pierwszej z przymusu leżałam w łóżku 3 miesiące, a teraz kiedy jestem w domu koronawirus i też zamknięta w domu. Dobrze, że teraz już mam swój dom i ogródek to może jakoś wytrwamy

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niezle z tymi szkołami, u mnie jeszcze wszystkich nie zamknęli.

Jestem po wizycie w szpitalu i tak jak myślałam, bez usg...ale posłuchałam sobie serduszka chociaż 😊
    Wizyta z usg w przyszłym tygodniu (19), to może się dowiem kogo mam w brzuchu 😊

agniecha2101, Malutka_94, tym_janek lubią tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • zazu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Rząd podjął decyzje o zamknięciu wszystkich szkół w Polsce od poniedziałku wstępnie na dwa tygodnie... Ech czemu akurat teraz musiało się to przypałętać 😞 chyba trzeba iść na L4... Kurde zawsze coś.
    To akurat dobrze że zamykają. Ciekawe czy tylko na 2 tygodnie i jak rozwinie się sytuacja.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Bela Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna się robić poważnie z tym wirusem. U mnie do szpitala zgłosił się pacjent z podejrzeniem wirusa i został przetransportowany do Łodzi. Mam nadzieje że się nie potwierdzi bo już nie wyjdę z domu a w sklepach będą szaleć ludzie. Zaczynam się martwić😱
    To prawda dlaczego akurat teraz to się wylęgło😩
    Siedzę w domu od dwóch miesięcy to teraz jeszcze wyjść nie będzie można masakra..

Ja już nie mogę się doczekać wizyty mam 19. A wczoraj byłam na luxmed i też bez usg😕 Nie widzę sensu w takich wizytach. jeszcze mnie tak ta lekarka zdenerwowała że już mam dosyć. Najwyżej za wszystkie badania będę płacić i będę chodzić tylko prywatnie do swojego gin.

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • zazu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja się naprawdę cieszę że wprowadzają tę wszystkie ograniczenia. Zdaje sobie sprawę jakie to może być trudne logistycznie dla wielu osób i współczuję. Ale mam wrażenie że dopiero teraz ludzie zaczynają poważnie traktować zagrożenie i skończyły się heheszki, bo nagle zaczęło ich to bezpośrednio dotyczyć i przyszła jakąś refleksja. Może się opamiętają ludzie i zaczną odpowiedzialnie podchodzić do tej zarazy. Może jest jeszcze nadzieja żeby nie skończyć jak we Włoszech.

Kagu3, agniecha2101 lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    To akurat dobrze że zamykają. Ciekawe czy tylko na 2 tygodnie i jak rozwinie się sytuacja.

Ja tego nie neguję, też uważam ze to dobry pomysł. Tylko czemu akurat teraz musiało się to pojawić 😞

mhsvj44jaatf8jcr.png

• zazu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Ja tego nie neguję, też uważam ze to dobry pomysł. Tylko czemu akurat teraz musiało się to pojawić 😞
    Wiem 😑😑😑 też mi z tym ciężko i boje się ale co zrobić...

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieźle....mój mały ostatnie 2 tyg nie chodził do przedszkola przez ten szpital i problemy z jedzeniem. Od poniedziałku wrócił do przedszkola a teraz znowu 2 tyg siedzenia w domu 😳 niby dobrze ze tak ograniczają możliwość rozprzestrzenienia się wirusa ale teraz mam tyle pracy do końca marca ze ja nie wiem jak to pogodzę a mąż tez brał dużo wolnego ostatnio jak w szpitalu byliśmy :/ kurde muszę po ciociach dzwonić żeby opiekę zapewnić bo babcia niestety pracująca jeszcze :p

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • AsIuLa2020 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy często macie infekcję intymne? Mam na myśli pieczenie swędzenia?

Jak sobie radzicie ?

Z góry dziękuję

f2w39n73bboy892q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula ja kiedyś często miewałam takie problemy ale od razu łapałam za sok z żurawiny i wodę z cytryną żeby zakwaszać organizm di tego furagina ale w ciąży nie wiem czy można jej używać

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:

Ja już nie mogę się doczekać wizyty mam 19. A wczoraj byłam na luxmed i też bez usg😕 Nie widzę sensu w takich wizytach. jeszcze mnie tak ta lekarka zdenerwowała że już mam dosyć. Najwyżej za wszystkie badania będę płacić i będę chodzić tylko prywatnie do swojego gin.

Bela wyjęłaś mi to z ust,wczoraj lekarka w enelmedzie mnie się spytała dlaczego nie pojechałam do szpitala skoro mnie boli.Na szczęście do gabinetu wszedł mój mąż i odpowiedział jej ,że po to jest abonament żeby rozwiewać wątpliwości a nie chodzić po szpitalach gdzie są chorzy ludzie na każdym kroku. zrobiło jej się głupio i przeprosiła i powiedziała, że mam prawo sprawdzać takie rzeczy jak się boję,że coś się dzieje.

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsIuLa2020 wrote:
    Dziewczyny, czy często macie infekcję intymne? Mam na myśli pieczenie swędzenia?

Jak sobie radzicie ?

Z góry dziękuję

Ja kiedyś miałam średnio co 2 miesiące... Trafiłam na dobrą ginekolog pezepisała globulki dopochwowe i od tamtej pory mam spokój czyli jakieś pół roku ale też winny u mnie mógł być żel do higeny intymneji, odstawiłam go całkiem.

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    Bela wyjęłaś mi to z ust,wczoraj lekarka w enelmedzie mnie się spytała dlaczego nie pojechałam do szpitala skoro mnie boli.Na szczęście do gabinetu wszedł mój mąż i odpowiedział jej ,że po to jest abonament żeby rozwiewać wątpliwości a nie chodzić po szpitalach gdzie są chorzy ludzie na każdym kroku. zrobiło jej się głupio i przeprosiła i powiedziała, że mam prawo sprawdzać takie rzeczy jak się boję,że coś się dzieje.

Tak mówią żeby jechać do szpitala... A jak mnie wysłał rodzinny bo miałam skurcze i nawet miałam skierowanie, a zostałam tak potraktowana że szkoda gadać. I pretensje czemu nie pojechałam do swojego ginekologa. Tak się zastanawiam gdzie jest logika ? Bo jak bym krwawiła czy zaczęła rodzić to tez mam jechać do swojego lekarza ?

mhsvj44jaatf8jcr.png

• zazu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jadę do tego endokrynologa. W dupę z tym, nie będę się narażać. Odwołałem już wizytę i kamień z serca szczerze mówiąc.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ