❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Bela wrote:Gratulacje dobrych wieści dziewczyny👍😊
Bierzecie jeszcze luteinę profilaktycznie? Ja zeszłam do najmniejszej dawki i zaleceń lekarza odstawiłam. Choć jeszcze bym brała.
Jak jest u was ?
Mi osobiście lepiej było zaaplikować aplikatorem wydawało mi się bardziej higienicznie;)
Ja biorę ze względu na krwiaka, ale pewnie na najbliższej wizycie będziemy już kończyć, dowiem się w czwartek.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Bela wrote:Gratulacje dobrych wieści dziewczyny👍😊
Bierzecie jeszcze luteinę profilaktycznie? Ja zeszłam do najmniejszej dawki i zaleceń lekarza odstawiłam. Choć jeszcze bym brała.
Jak jest u was ?
Mi osobiście lepiej było zaaplikować aplikatorem wydawało mi się bardziej higienicznie;)❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Iskierka87 wrote:Kurcze a ja wzięłam ten apap extra bo nie było innego ale chyba od jednej dawki nic się nie stanie. Jutro już wezmę zwykły
O ile się nie mylę to on zawiera kofeinę i pewnie dla tego nie jest wskazany w ciąży. Ale nie martw się od jednej tabletki nic się nie stanie.Iskierka87, agniecha2101 lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Ja od jutra schodzę do 1x50 przez tydzień i też odstawiam. Trochę pewniej się czuję jak biorę, ale w sumie nie mam plamień od dawna i skoro lekarz zleciła odstawienie to zaufam jej. I aplikuję palcem, przerażał mnie ten aplikator15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
nick nieaktualny
-
Iskierka od jednej tabletki na pewno nic się nie stanie
Niestety nie wiem czy besins wychodzi w badaniu krwi. Ja miałam go brać do 12 tc, ale lekarka mi ciagle przedłuża, a jak pojawił się krwiak to dołożyli mi jeszcze duphaston 2xdziennie.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
zazu wrote:Ja biorę prewencyjnie 2x200 ale z powodu ryzyka skracania się szyjki. Dopochwowa działa dobrze na szyjkę i wyciszajaco na skurcze macicy. Będę przyjmować do końca ciąży, pewnie gdzieś do 34-36 tygodnia.
zazu lubi tę wiadomość
-
Ja to najchętniej bym poszła za tydzień znowu na samo sprawdzenie płci 😂 podejrzewam, że nawet jutro mogłoby być już inaczej ułożone i byłoby widać. No mamy pecha
na poprzedniej wizycie w 16 tygodniu było ładnie widać narządy płciowe, ale lekarka stwierdziła, że na tym etapie nie można z pewnością określić płci choć teoretycznie mówiła, że wygląda na dziewczynkę. Natomiast lekarz od prenatalnych miesiąc wcześniej stwierdził prawie z pewnością dziewczynkę.
-
nick nieaktualnyMi lekarka kazała odstawić duphaston tydzień temu i od tamtej pory mam coraz mocniejsze twardnienie brzucha, trochę zazdroszczę Wam tej luteiny. Nie wiem czy to ma związek ale byłam spokojniejsza jak go brałam. Jutro na połówkowych jeszcze wspomnę coś o tych twardnieniach ,może coś przepisze, bo właśnie się położyłam i znowu zaczyna mi twardnieć 😕
-
Ja biorę 2 x na noc luteine i aplikuje palcem.
Besins brałam po invitro ale już koniec. Brałam go doustnie.
Duphaston biorę 2 x dziennie.
Ja od jutra 18 tydzień i nie wyobrażam sobie w 20 dalej nie znać płci na wizycie 🙁 już bym chciała szykować wyprawke... Tym bardziej że znajomi chcą mi dawać jakieś rzeczy po ich dzieciach a ja nie wiem jaka płeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 22:36
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Ktoś pytał - ja czuję ruchy już codziennie, na dole brzucha, tak nad spojeniem. Nie nazwałabym tego kopniakami, raczej pukaniem lub smyraniem, takie lekkie przeciąganie. Nie trwa to długo i jest to raz na jakiś czas, a najczęściej po obiedzie, zauważyłam już taką zależność
Ze względu na pracę, kiedy niemal cały dzień siedzę przed komputerem, uciskam akurat tę część brzucha i przez to wydaje mi się, że tracę trochę okazji do poczucia jej. -
zazu wrote:Tym Janek może Ty będziesz w stanie odpowiedzieć mi na takie dwa pytania które mnie nurtują. Albo ktoś inny może wie...
Ciężarne przechodzą łagodnie to znaczy że nie lądują na intensywnej terapii pod respiratorem ale ogólnie jak porządna grypa, czy łagodnie - czyli bardziej jak przeziębienie?
A drugie... Co z tym zwłóknieniem płuc o ktorym gdzieś tam mi mignelo... Czy ono się pojawia u osób u których był ciężki przebieg choroby, intensywna terapia itd, czy też ten wirus uszkadza płuca nawet przy lekkim przebiegu?
Z góry przepraszam że sama sobie tego nie wyszukuje ale łapie mnie coraz gorsza panika kiedy zaczynam czytać te wszystkie rzeczy i wyszukiwać informacje i jako że miałam w przeszłości epizod depresyjno-lękowy to widzę że muszę mocno się kontrolować bo w mojej głowie nieciekawe rzeczy zaczynają się dziac 😑😑😑 ale te dwie kwestie bardzo mnie nurtują
Łagodny przebieg to znaczy taki, który nie wymaga hospitalizacji. Czyli jesteś w stanie dochodzić sobie sam w domu w swoim łóżku. W przypadku tego wirusa mogą chcieć hospitalizować w celach epidemiologicznych, czyli aby odizolować cię od innych, raczej niż rzeczywiście byś potrzebowała szpitala
Zwłóknienie płuc to jest coś co wybadali u tych, co koronawirusa nie przeżyli, słowem wyniki autopsji. I występowało nie u wszystkich badanych, tylko u części. Nie wiadomo jednak na jakim etapie choroby powstało, nie wiadomo czy występuje jedynie w trakcie choroby czy może nastąpić jako objaw wtórny (tak jak w przypadku niektórych innych wirusów). Więc zasadniczo nie wiadomo w tym temacie nic poza tym, że czasem się zdarza.zazu lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek wrote:Łagodny przebieg to znaczy taki, który nie wymaga hospitalizacji. Czyli jesteś w stanie dochodzić sobie sam w domu w swoim łóżku. W przypadku tego wirusa mogą chcieć hospitalizować w celach epidemiologicznych, czyli aby odizolować cię od innych, raczej niż rzeczywiście byś potrzebowała szpitala
Zwłóknienie płuc to jest coś co wybadali u tych, co koronawirusa nie przeżyli, słowem wyniki autopsji. I występowało nie u wszystkich badanych, tylko u części. Nie wiadomo jednak na jakim etapie choroby powstało, nie wiadomo czy występuje jedynie w trakcie choroby czy może nastąpić jako objaw wtórny (tak jak w przypadku niektórych innych wirusów). Więc zasadniczo nie wiadomo w tym temacie nic poza tym, że czasem się zdarza.tym_janek lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
dzień dobry
Ale dziś wiosennie za oknem
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
nick nieaktualnyAga, mogłaś zagadać, żeby wyjść na chwilę i spróbować po kolejnej pacjentce
umów się i podejrzyj, nie dziwię się, że już jesteś niecierpliwa..
Ja jadę zaraz odebrać wyniki krwi i do endokrynologa.
Wczoraj robiliśmy auto w warsztacie gdzie mój brat pracuje i jak wyjechał mój mąż na sprawdzenie, to okazało się, że były stare przewody hamulcowe (facet na przeglądzie to olał albo nie wyłapał) i jak ,dostały , nowego oleju, to pękły i hamulce prawie nie działają
Ktoś nad nami czuwa, że nie stało się to na ekspresówce jak jechalabym w sobotę 140 na uczelnię 🙏megson91 lubi tę wiadomość
-
Evli wrote:Z tego co wiem to Apap zwykły, extra w nadzwyczajnych wypadkach.
To ja mam inne pytanie. Czy któraś z was bierze progesteron besins? Jaka jest różnica jego a luteiny czy duphastonu?Evli lubi tę wiadomość
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
i_ka wrote:Iskierka od jednej tabletki na pewno nic się nie stanie
Niestety nie wiem czy besins wychodzi w badaniu krwi. Ja miałam go brać do 12 tc, ale lekarka mi ciagle przedłuża, a jak pojawił się krwiak to dołożyli mi jeszcze duphaston 2xdziennie.Evli, i_ka lubią tę wiadomość
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Ja do 13 tc brałam duphaston , potem odłożyłam i po pewnym czasie przepisał mi doktorek luteinę ze względu na jednorazowe plamienie . I tak sobie ja biorę używając tego aplikatora , dla mnie jest mega wygodny i wydaje mi się o wiele bardziej higieniczny
Pozazdrościłam Wam tych wizyt wiec wkręciłam się na szybkie usg do swojego lekarza , uwielbiam go, napisałam mu tylko wczoraj rano sms czy mogłabym gdzies do niego podjechać, bo strasznie się za nią stęskniłam i chciałabym zobaczyć co u niej ( przyjmuje w dwóch klinikach) , bo gdy zadzwoniłam do rejestracji w obu przypadkach usłyszałam , ze nie ma miejsc po czym wieczorem mi napisał , że zaprasza mnie dzisiaj do jednej z klinik ale napisze mi w międzyczasie o której, bo nie pamięta grafiku.
Nie wiem co bym bez niego zrobiła ❤️ Jest fantastycznym lekarzem . Inny by mnie olał i kazał czekać do wizyty a ta dopiero za 2 tyg 🙈
Nie mogę się doczekać zobaczyć jaka już jest ❤️❤️❤️Evli, agniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Iskierka87 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was bierze/brała luteinę dopochwowo? Ja bd po raz pierwszy i jak zobaczyłam ten aplikator to się przeraziłam trochę. Używałyście go? Ja bym wolała jednak bez tego ale nie wiem czy tak się da 🤷♀️
Miłego dnia wszystkim 😊 -
Marta35 wrote:Mi lekarka kazała odstawić duphaston tydzień temu i od tamtej pory mam coraz mocniejsze twardnienie brzucha, trochę zazdroszczę Wam tej luteiny. Nie wiem czy to ma związek ale byłam spokojniejsza jak go brałam. Jutro na połówkowych jeszcze wspomnę coś o tych twardnieniach ,może coś przepisze, bo właśnie się położyłam i znowu zaczyna mi twardnieć 😕