X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki! Mam wizytę o 19. Mam nadzieje, że nie będzie żadnego opóźnienia bo i tak godzina późna :/ oby wszystko było dobrze.

Evli, MartitaS, OranżadA, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki! Mam wizytę o 19. Mam nadzieje, że nie będzie żadnego opóźnienia bo i tak godzina późna :/ oby wszystko było dobrze.

Bedzie dobrze :) 3mam kciuki :D

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Bumbox Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Oranżada ponoć jak się śni koń to oznacza chłopa 😁 tzn w senniku tak kiedyś wyczytałam ale nie wiem w jakim sensie heh.

Mnie dziewczyny znowu dopadł ten ból jest straszny i tylko z prawej strony. Nie wiem co robić. Myślicie pojechać do lekarza? Strasznie się boję czy z małą wszystko jest ok 😔

Powinnaś pojechać.
    Jeżeli boli mocno to masz prawo.sie niepokoić.

• Irola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na detektor... Oby mnie uspokoił 🙏
    Jeśli nie będę mogła się obsłużyć nim, mogę liczyć na Wasza pomoc?

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty 😊

Ja w tej ciąży nie mam głupich snów, ale jak byłam w poprzedniej to ciągle śniły mi się głupoty. Raz miałam taki sen że bardzo chciałam zobaczyć jak wygląda moje dziecko więc wyjęłam je z brzucha żeby pooglądać a potem nie miałam jak odłożyć na miejsce więc do końca ciąży nosiłam je w reklamówce z biedronki 🙈

Evli, agniecha2101, OranżadA, to_tylko_ja, megson91, Kropka4, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:
    Ja czekam na detektor... Oby mnie uspokoił 🙏
    Jeśli nie będę mogła się obsłużyć nim, mogę liczyć na Wasza pomoc?
    Jasne ☺️ zapomniałam dodać że dziś mi lekarz powiedział, że jak boli po bokach to jest ok nawet jeżeli mocno, najgorzej jak boli tuż pod pępkiem i pomimo nospy nie przestaje boleć

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    Trzymam ☺️

• Irola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    Jasne ☺️ zapomniałam dodać że dziś mi lekarz powiedział, że jak boli po bokach to jest ok nawet jeżeli mocno, najgorzej jak boli tuż pod pępkiem i pomimo nospy nie przestaje boleć
    Udało Ci się dostać do lekarza? Super, że wszystko jest dobrze ❤️
    Moja wizyta dopiero w czwartek...

Dziewczyny Wy macie wyswietlacze na tych detektorach? Bo na tym co ja bd mieć to chyba nie ma jak teraz patrzę...

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    5.12 II 🙏❤️

• Starająca Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 krzymam kciuki ✊✊✊

• AsIuLa2020 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:

Dziewczyny Wy macie wyswietlacze na tych detektorach? Bo na tym co ja bd mieć to chyba nie ma jak teraz patrzę...

A z jakiej marki zamówiłaś? Niektóre mają do siebie aplikację w telefonie, które służa wyświetlaniu tętna. Ja mam ten Angelsounds :)

f2w39n73bboy892q.png
  • AsIuLa2020 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak apropo powiedzcie czy kopniaki czujecie zawsze w tych samych miejscach? :)

Jak często się Wam zdarzają?

f2w39n73bboy892q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:

Ja mam wyświetlacz, ale czasami pojawia mi się moje tętno i jest to w okolicach 90, a dziecka w okolicach 150. Dziecka serce bije znacznie szybciej, więc łatwo rozpoznać.

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsIuLa2020 wrote:
    Dziewczyny tak apropo powiedzcie czy kopniaki czujecie zawsze w tych samych miejscach? :)

Jak często się Wam zdarzają?

tak jak pisałam u mnie raczej czuć mizianie niż kopniaki. ale jak się zdarzają to w każdej części brzucha.

Od wczorajszego południa cisza w brzuchu, dosłownie nic nie czuje. Ani po czekoladzie, ani po coli, dosłownie cisza. Nie wiem, może kopie w moje narządy i to dlatego. Dobrze, że mam właśnie detektor to rano i teraz wieczorem sprawdziłam czy wszystko ok i jestem trochę bardziej spokojna

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Irola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był używany detektor Angel sounds tylko nie ten nowy z apką a wcześniejszy. Dzięki Bogu od razu nam się udało znaleźć ❤️. Trochę się uspokoiłam chociaz i tak te dziwne bóle i kłucia mnie niepokoją... A wizyta w czwartek 🙏

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    5.12 II 🙏❤️

• AsIuLa2020 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:
    To był używany detektor Angel sounds tylko nie ten nowy z apką a wcześniejszy. Dzięki Bogu od razu nam się udało znaleźć ❤️. Trochę się uspokoiłam chociaz i tak te dziwne bóle i kłucia mnie niepokoją... A wizyta w czwartek 🙏

Na tym etapie na szczęście łatwo znaleźć tętno, więc nie trzeba się długo denerwować.

Ja już czuję kopniaki więc jestem spokojniejsza gdy nie używam detektora :)

Irola lubi tę wiadomość

f2w39n73bboy892q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u mojego lekarza. Z dzidzią na szczęście wszystko dobrze i poza tym pod względem ginekologicznym też ok bo on nic niepokojącego nie widzi. Zbadał mnie dokładnie, przepisał luteinę i zapisał apap + nospe. Jak nie pomoże to jutro do szpitala mam się zgłosić ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. No i mam dużo pić. Mówił że macica rośnie i ma prawo pobolewać. Najważniejsze że z malutką wszystko dobrze i płeć potwierdził też 🙂

Irola, agniecha2101, Evli, Marta35, MartitaS, aniołkowa_mama, megson91, Malutka_94, Madlene28, tym_janek, OranżadA lubią tę wiadomość

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dobrych wieści dziewczyny ☺ mi Pani Doktor mówiła, że podczas rozciągania macicy to mogą być takie bóle, że trzeba aż przykucnąć. Ja póki co to czasami czuję kłucie po bokach ale nie jest najgorzej. Współczuję Wam tych bóli

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was bierze/brała luteinę dopochwowo? Ja bd po raz pierwszy i jak zobaczyłam ten aplikator to się przeraziłam trochę. Używałyście go? Ja bym wolała jednak bez tego ale nie wiem czy tak się da 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 20:56

aniołkowa_mama lubi tę wiadomość

• Evli Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka ja biorę ale bez aplikatora (nie wiem nawet jak on wyglada 🧐).

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli czy normalnie palcem da radę? Bo ja właśnie też chciałam tak ale nie wiedziałam czy nie wypłynie bo np za płytko włożę czy coś. Zaraz podeślę zdj tego aplikatora

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ