❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Większość się martwi tymi porodami rodzinnymi i brakiem odwiedzin widzę... To jest do przejścia, naprawdę. Jesteśmy silne i damy radę. Najważniejsze żeby nie zachorować bo wyobraźcie sobie izolację dziecka na kilkanaście dni po porodzie... Nie można przytulić, dotknąć, nakarmić... To jest mój najgorszy koszmar. Poród z partnerem to super sprawa, pomoc po porodzie też jest nieoceniona. Ale to naprawdę jest do przejscia w pojedynkę, byle nasze dzieci nie były od nas oddzielone.
Evli, Iskierka87, Kropka4, ewa.katarzyna, MartitaS, Malutka_94, megson91, tym_janek lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
zazu wrote:Większość się martwi tymi porodami rodzinnymi i brakiem odwiedzin widzę... To jest do przejścia, naprawdę. Jesteśmy silne i damy radę. Najważniejsze żeby nie zachorować bo wyobraźcie sobie izolację dziecka na kilkanaście dni po porodzie... Nie można przytulić, dotknąć, nakarmić... To jest mój najgorszy koszmar. Poród z partnerem to super sprawa, pomoc po porodzie też jest nieoceniona. Ale to naprawdę jest do przejscia w pojedynkę, byle nasze dzieci nie były od nas oddzielone.
zazu lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Ja tam się martwię tym żeby moja cała rodzina wyszła z tej epidemii cało. Samotny poród to jest nic w porównaniu do straty kogoś bliskiego..
Co do łóżeczka to ja mam z ikei z 3 szufladami.zazu, Kropka4, ewa.katarzyna, megson91 lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualny
-
ewa.katarzyna wrote:AgaG88 ja też będę miała te przeciwciała podane. A to robi gibekokog na wizycie czy trzeba się udać np do szpitala?
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Zozo wrote:A co do termometru tez mamy z microlife nawet raz mi sie wodą zalał i dalej dziala bez zarzutu, 9 lat go mam i ani razu jeszcze nie wymieniana nawet bateria.
A jaki masz dokładnie model tego termometru ? ☺Zozo lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualny
-
ewa.katarzyna wrote:AgaG88 ja też będę miała te przeciwciała podane. A to robi gibekokog na wizycie czy trzeba się udać np do szpitala?
ale mam nadzieje ze do szpitala nie będzie trzeba jechać tylko położna w przychodni to zrobi.
-
nick nieaktualnyWiem, że jest do przeżycia, ale jednak epidemia, nie epidemia, to dla mnie to jest po prostu ważne. Rodzi się moje drugie dziecko i dla mnie i dla mojej rodziny to ważny czas..nie powinno nikogo dziwić, że jednak modlę się, by do tego czasu było spokojniej
Poza tym, nie wiesz na jakie położne trafisz,taka brutalna prawda niestety. Po doświadczeniach związanych z pierwszym porodem, mąż jest dla mnie szczególnie ważny przy drugim. Nie chcę wchodzić w temat, ale po prostu to jest osoba tylko dla Ciebie, ktorej szczególnie zależy na naszym dobru..
A to, że każdy ma to przejść bez choroby jest dla mnie tak oczywiste, że o tym nie pisze w kontekście porodu.agniecha2101, Kropka4 lubią tę wiadomość
-
Dla mnie poród bez męża czy brak odwiedzin też nie jest najgorszą wizją, chociaż nie ukrywam, jego obecność z uwagi na stanowczy charakter, jest dla mnie niemal jak powietrze, od razu jest lepiej. Ale to pewnie jak u każdej z nas
Mam jednak szczerą nadzieję, że do sierpnia sytuacja się zmieni i wrócimy chociaż trochę do normalności i że uda nam się to ominąć. Pocieszam się, że jeszcze trochę czasu do porodu, no i że pojawiło się światełko w tunelu we Włoszech.
Kagu3 lubi tę wiadomość
-
ewa.katarzyna wrote:Jaki masz model z tego microlife?
Microlife NC 100 Siostra ma inny model z microlife i juz byl do kitu. Ja jestem zadowolona jak mi padnie to drugi tez na pewno kupię ten .ewa.katarzyna, Kropka4 lubią tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
zazu wrote:Większość się martwi tymi porodami rodzinnymi i brakiem odwiedzin widzę... To jest do przejścia, naprawdę. Jesteśmy silne i damy radę. Najważniejsze żeby nie zachorować bo wyobraźcie sobie izolację dziecka na kilkanaście dni po porodzie... Nie można przytulić, dotknąć, nakarmić... To jest mój najgorszy koszmar. Poród z partnerem to super sprawa, pomoc po porodzie też jest nieoceniona. Ale to naprawdę jest do przejscia w pojedynkę, byle nasze dzieci nie były od nas oddzielone.
Ja też sie tylko martwię o to by nie zachorować i moi najbliżsi . U mnie z porodem i tak będzie kłopot w sensie, ze partner zjeżdża tylko na week wiec jesli nie bedzie wskazań do Cc to ja i tak bede skazana na porod sama bo nie wiadomo kiedy do niego dojdzie, chyba ze zdarzy sie akurat na week jak moj bedzieoby tylko przetrwac ten ciężki czas i móc znowu żyć bez lęków o nas i najbliższych.
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Zozo wrote:Microlife NC 100 Siostra ma inny model z microlife i juz byl do kitu. Ja jestem zadowolona jak mi padnie to drugi tez na pewno kupię ten .
Ja mam ten sam termometr 😊 od 8 lat i jestem bardzo zadowolona. Mam też dla porównania stary rtęciowy i wiem że nie przekłamuje wyników.Zozo lubi tę wiadomość
-
Kropka4 wrote:Dziewczyny jaki termometr do mierzenia temp. dziecku polecacie ? Bo chciałbym się zaopatrzyć w jakiś wiarygodny bo dużo jest takich co źle mierzą. Oraz czy macie sprawdzone aspiratorki do nosa ?
Przy gorączce i tak dla pewności mierzyłam w pupie takim zwykłym elektronicznym z giętką końcówką. Ale żeby w nocy mieć orientacyjny pomiar bez rozbierania dziecka, to teraz chcę kupić Brauna taki do ucha, tutaj w szpitalach i przychodniach tylko takich używają i ponoć bardzo dobre.
Aspiratorek do nosa mamy z Pingo elektryczny, ale użyty dosłownie z dwa razy, bo mój mały nie daje sobie w ogóle odciągać, więc za bardzo nie mogę wyrazić opinii... Napewno przy wodnistym katarze da radę, ale przy gęstym może być już ciężko.Kropka4 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualny
-
ewa.katarzyna wrote:Dziewczyny a jakiej firmy polecacie łóżeczka? Myślałam o jakimś które ma szufladę na spodzie. Ma wgl znaczenie firma czy zwykle z Ikei też będzie dobre? Pewnie nie będę mieć możliwości sprawdzenia na żywo tylko kupimy przez internet.
a tak się rozpisałam i już nie chce mi się trzeci raz pisać
Więc w skrócie co do łóżeczka, to moim zdaniem nie ma znaczenia na jakie się zdecydujecie i ile na nie wydacie... Bardziej skupiłabym się na dobrym materacu. Co do szuflady, to z jednej strony fajna sprawa, szczególnie jak się ma małe mieszkanie, bo dochodzi nam dodatkowa przestrzeń do przechowywania, ale wiem też, że niektórzy się nie decydują, bo uważają, że to zbiorowisko kurzu.
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙