X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • zazu Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość się martwi tymi porodami rodzinnymi i brakiem odwiedzin widzę... To jest do przejścia, naprawdę. Jesteśmy silne i damy radę. Najważniejsze żeby nie zachorować bo wyobraźcie sobie izolację dziecka na kilkanaście dni po porodzie... Nie można przytulić, dotknąć, nakarmić... To jest mój najgorszy koszmar. Poród z partnerem to super sprawa, pomoc po porodzie też jest nieoceniona. Ale to naprawdę jest do przejscia w pojedynkę, byle nasze dzieci nie były od nas oddzielone.

Evli, Iskierka87, Kropka4, ewa.katarzyna, MartitaS, Malutka_94, megson91, tym_janek lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Flara Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez się wydaje ze firma nie ma znaczenia, aczkolwiek z tymi tańszymi to lepiej podotykać.

My mamy łóżeczko z firmy woodies i jestem bardzo zadowolona.
    https://woodies.pl/

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Większość się martwi tymi porodami rodzinnymi i brakiem odwiedzin widzę... To jest do przejścia, naprawdę. Jesteśmy silne i damy radę. Najważniejsze żeby nie zachorować bo wyobraźcie sobie izolację dziecka na kilkanaście dni po porodzie... Nie można przytulić, dotknąć, nakarmić... To jest mój najgorszy koszmar. Poród z partnerem to super sprawa, pomoc po porodzie też jest nieoceniona. Ale to naprawdę jest do przejscia w pojedynkę, byle nasze dzieci nie były od nas oddzielone.
    też tak uważam. Ja zakładam, że w sierpniu jadę, rodzę i po 2-3 dniach wychodzimy do domu i tam się cieszymy sobą. Innej opcji w ogóle nie dopuszczam

zazu lubi tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Evli Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się martwię tym żeby moja cała rodzina wyszła z tej epidemii cało. Samotny poród to jest nic w porównaniu do straty kogoś bliskiego..
    Co do łóżeczka to ja mam z ikei z 3 szufladami.

zazu, Kropka4, ewa.katarzyna, megson91 lubią tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie przejmuje porodem w samotności bo i tak bd miała CC więc od początku było wiadomo że bd sama. Grunt to bym szybko wyszła z moją zdrową córeczka by móc cieszyć się pełna rodzinką w domu ❤️

zazu, megson91, tym_janek lubią tę wiadomość

• i_ka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    AgaG88 ja też będę miała te przeciwciała podane. A to robi gibekokog na wizycie czy trzeba się udać np do szpitala?
    Wydaje mi się, ze te przeciwciała podaje polożna albo pielęgniarka. Lekarz wypisuje receptę. Ja miałam podawane w szpitalu po krwotoku to mi pielęgniarka podała (zastrzyk w pupę).

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    A co do termometru tez mamy z microlife nawet raz mi sie wodą zalał i dalej dziala bez zarzutu, 9 lat go mam i ani razu jeszcze nie wymieniana nawet bateria. :D

A jaki masz dokładnie model tego termometru ? ☺

Zozo lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko mam takie tylko szufladą jest w kolorze boków a same szczebelki ciemniejsze bo podpasowalismy do mebli 😉

f886cc075296.jpg

agniecha2101, Loczek:) lubią tę wiadomość

• AgaG88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    AgaG88 ja też będę miała te przeciwciała podane. A to robi gibekokog na wizycie czy trzeba się udać np do szpitala?
    Nie mam pojęcia, dowiem się na wizycie 9kwietnia :) ale mam nadzieje ze do szpitala nie będzie trzeba jechać tylko położna w przychodni to zrobi.

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy meble z firmy Bellamy, ładne i dość drogie, ale szczerze mówiąc nie jest to niewiadomo co jeśli chodzi o jakość - płyta z okleiną i to dość cienką, łóżeczko mamy w dwóch miejscach obite po delikatnym uderzeniu. Także nie ma co przepłacać :)

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że jest do przeżycia, ale jednak epidemia, nie epidemia, to dla mnie to jest po prostu ważne. Rodzi się moje drugie dziecko i dla mnie i dla mojej rodziny to ważny czas..nie powinno nikogo dziwić, że jednak modlę się, by do tego czasu było spokojniej :P

Poza tym, nie wiesz na jakie położne trafisz,taka brutalna prawda niestety. Po doświadczeniach związanych z pierwszym porodem, mąż jest dla mnie szczególnie ważny przy drugim. Nie chcę wchodzić w temat, ale po prostu to jest osoba tylko dla Ciebie, ktorej szczególnie zależy na naszym dobru..

A to, że każdy ma to przejść bez choroby jest dla mnie tak oczywiste, że o tym nie pisze w kontekście porodu.

agniecha2101, Kropka4 lubią tę wiadomość

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie poród bez męża czy brak odwiedzin też nie jest najgorszą wizją, chociaż nie ukrywam, jego obecność z uwagi na stanowczy charakter, jest dla mnie niemal jak powietrze, od razu jest lepiej. Ale to pewnie jak u każdej z nas :) Mam jednak szczerą nadzieję, że do sierpnia sytuacja się zmieni i wrócimy chociaż trochę do normalności i że uda nam się to ominąć. Pocieszam się, że jeszcze trochę czasu do porodu, no i że pojawiło się światełko w tunelu we Włoszech.

Kagu3 lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    Jaki masz model z tego microlife?

Microlife NC 100 Siostra ma inny model z microlife i juz byl do kitu. Ja jestem zadowolona jak mi padnie to drugi tez na pewno kupię ten .

ewa.katarzyna, Kropka4 lubią tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:

Ja też sie tylko martwię o to by nie zachorować i moi najbliżsi . U mnie z porodem i tak będzie kłopot w sensie, ze partner zjeżdża tylko na week wiec jesli nie bedzie wskazań do Cc to ja i tak bede skazana na porod sama bo nie wiadomo kiedy do niego dojdzie, chyba ze zdarzy sie akurat na week jak moj bedzie :D oby tylko przetrwac ten ciężki czas i móc znowu żyć bez lęków o nas i najbliższych.

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Microlife NC 100 Siostra ma inny model z microlife i juz byl do kitu. Ja jestem zadowolona jak mi padnie to drugi tez na pewno kupię ten .

Ja mam ten sam termometr 😊 od 8 lat i jestem bardzo zadowolona. Mam też dla porównania stary rtęciowy i wiem że nie przekłamuje wyników.

Zozo lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym mialam biale drewniane łóżeczko z ikea
    Tym razem stawiamy na turystyczne właśnie dzisiaj przyszło Lionelo simon https://www.empik.com/lionelo-simon-lozeczko-turystyczne-kojec-szary-lionelo,p1228675360,dziecko-p

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Dziewczyny jaki termometr do mierzenia temp. dziecku polecacie ? Bo chciałbym się zaopatrzyć w jakiś wiarygodny bo dużo jest takich co źle mierzą. Oraz czy macie sprawdzone aspiratorki do nosa ?
    My mamy termometr bezdotykowy Haxe i mimo, że kupiłam go po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii, to ja go nie polecam... Na początku w miarę ok mierzył, tylko trochę zaniżał, a po roku zaczął w ogóle wariować i przy kilku następujących po sobie pomiarach, każdy ma inny wynik :-/ Przy gorączce i tak dla pewności mierzyłam w pupie takim zwykłym elektronicznym z giętką końcówką. Ale żeby w nocy mieć orientacyjny pomiar bez rozbierania dziecka, to teraz chcę kupić Brauna taki do ucha, tutaj w szpitalach i przychodniach tylko takich używają i ponoć bardzo dobre.
    Aspiratorek do nosa mamy z Pingo elektryczny, ale użyty dosłownie z dwa razy, bo mój mały nie daje sobie w ogóle odciągać, więc za bardzo nie mogę wyrazić opinii... Napewno przy wodnistym katarze da radę, ale przy gęstym może być już ciężko.

Kropka4 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nas tez zamykaja w domach, zakaz poruszania sie po ulicach, tylko sklepy apteki i lekarz, poki co do 11 kwietnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 13:36

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    Dziewczyny a jakiej firmy polecacie łóżeczka? Myślałam o jakimś które ma szufladę na spodzie. Ma wgl znaczenie firma czy zwykle z Ikei też będzie dobre? Pewnie nie będę mieć możliwości sprawdzenia na żywo tylko kupimy przez internet.
    Jak mnie wkurza to forum czasem... trzeci raz piszę, bo ciągle niechcący usuwam :-/ a tak się rozpisałam i już nie chce mi się trzeci raz pisać :-/ Więc w skrócie co do łóżeczka, to moim zdaniem nie ma znaczenia na jakie się zdecydujecie i ile na nie wydacie... Bardziej skupiłabym się na dobrym materacu. Co do szuflady, to z jednej strony fajna sprawa, szczególnie jak się ma małe mieszkanie, bo dochodzi nam dodatkowa przestrzeń do przechowywania, ale wiem też, że niektórzy się nie decydują, bo uważają, że to zbiorowisko kurzu.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Przyszedł wózek 🤩 Jestem zachwycona! 😃
    Poka jak wygląda na żywo 😀

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ