X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Evli Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Evli, jak to u Was wygląda z tym zakazem opuszczania domu poza lekarzem, apteka i sklepem?
    Czy możesz wyjść do własnego ogródka?
    Te oświadczenia sobie sama wypełniasz czy jak?
    Ludzie tego rzeczywiście przestrzegają ? Zmniejszyła się lista osób chorych?

Jak ktoś ma ogródek to może do niego wyjść, tak samo jak z balkonem.
    Zaświadczenia są do pobrania w internecie. Samemu się wpisuje dane, adres i datę i trzeba mieć ze sobą dowód.
    Można wyjść do sklepu, lekarza, apteki i na spacer ale max 1 km od domu.
    I tutaj z tym spacerem są największe kontrowersje, bo ludzie wykorzystują to. Coś słyszałam że będzie trzeba wpisywać godzinę wyjścia również. Jakoś musza to zaostrzyć, bo nagle dużo biegaczy się zrobiło 🤣 ( rower jest zabroniony, parki zamknięte).
    Dziś ma być jakieś nowe ogłoszenie- możliwe zaostrzenie-godzina policyjna-czy przedłużenie o nastepne tygodnie.
    Lista chorych narazie się zwiększa, co jest normalne, bo teraz chorzy są Ci przed wprowadzeniem jeszcze kwarantanny.
    Gonimy Włochy 😔

Kagu3 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki i Aniołkowa kciukasy za połówkowe ✊🍀

Ja mam dziś też wizytę zwykłą ale w końcu zobaczę małą i mam nadzieję że wszystko dobrze też proszę Was o kciuki dziewczyny 🙏

aniołkowa_mama, Kropka4, Nadzieja777, Niki345, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź. Cóż, niestety ludzie są na tyle nieodpowiedzialni, że już musi dochodzić do pilnowania ich..
    Przykre to. Mam nadzieję, że cały świat podzwignie się z tego upadku .
    Właśnie bałam się, że w razie czego nie będę mogła wyjść do własnego ogródka a tam mamy chociaż jakas przestrzeń

• Evli Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty dziewczyny 😁😁😁

Niki345 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Evli Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu ludzie są nieodpowiedzialni niestety... wczoraj widziałam wideo. Babka wychodziła z supermarketu i w wózku miała...koło 10 butelek coca coli 🤦🏻‍♀️ Policja jak to zobaczyła to się spytała czy szykuje się na jelitowke 😅 i że jest niepoważna. Następnym razem dostanie mandat za takie zakupy. Babka najprawdopodobniej wychodziła sobie tak codziennie czy pare razy dziennie, tylko po to żeby po prostu wyjść.

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Zazu. Termometr na początku elektroniczny z giętką końcówką do pupy, wkładany oczywiście delikatnie. Udawało mi się też czasem pod paszką. Potem kupiliśmy też bezdotykowy z firmy Omron, ale zawsze robię kilka pomiarów, bo nie do końca mu wierzę. Szczerze mówiąc zawsze mierzenie temperatury zaczynam od ręki i porównuje na dwóch termometrach. No chyba ze ewidentnie jest rozpalona, to wtedy nie ma na to czasu.

Do nosa na początku używaliśmy Fridy do odciągania przez rodziców, ale po roku było to za mało, lepszy jest ten do odkurzacza, chyba nazywa się właśnie Katarek. Mamy też taki elektryczny, ale nie polecam, zdecydowanie lepsza jest NoseFrida na początek.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki345 wrote:
    No to obie mamy dzisiaj połówkowe, o której masz badanie? 😊 Trzymam kciuki aby wszystko było ok 🍀
    też trzymam za Ciebie :)
    teoretycznie 15.45 (jeśli nic się nie opóźni, bo wizyta potwierdzona)

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam właśnie, że dobre są termometry z Microlife, sama nawet przymierzałam się do zmiany.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa_mama wrote:
    wbrew pozorom Tata nigdy nie narzekał ;) każda z nas potrafi i traktorem pojechać i ciasto upiec ;)

Ja też jeździłam traktorem! 😀 rodzice prowadzą gospodarstwo także nic z tych rzeczy nie jest mi obce i chyba mi coś z tego zostało bo pracuję w dziale technicznym (jako jedyna dziewczyna)co prawda w biurze ale zamawiam różne cześci itp. i się w tym odnajduję 😊

aniołkowa_mama, agniecha2101 lubią tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty :)

Ja mam termometr Oromed Oro-baby classic i sprawdza się :)

Kropka4, Niki345, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przez wirusa żyjemy teraz w stresie, nie dość że się martwię żebyśmy nie złapali, to jeszcze u męża w pracy zapowiedzieli że nie będą przedłużać umów, on ma do końca maja. Ale produkcja tak im spadła, że możliwe że zwolnią go wcześniej.

No i teraz się zastanawiamy czy nie byłoby najlepiej gdyby złożył cv na inny dział, tam chcą zatrudnić 10 osób.

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pozostanę przy fridzie skoro elektroniczny do bani. Termometr z mikrolive sama miałam tylko owulacyjny 😉 także spoko są i racze zostanę przy takim zwyklym właśnie z giętką końcówką dla dzieci. Moim zdaniem są najlepsze i najdokładniejsze.

• AgaG88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się trochę uspokoiłam bo dzwonili do mnie z Przychodni i się pytali jak się czuje i czy cos się dzieje z ciąża i czy chce przyjść na wizytę jutro czy ma zostać 9kwietnia. Bałam się ze może będą odwoływać a tu miłe zaskoczenie bo szczerze bardziej się boje braku kontroli ciąży niż ryzyka zarażenia. Mam też połówkowe 2 kwietnia w tej samej przychodni tylko u innego lekarza z certyfikatem. Jestem już spokojna że wizyty się odbędą. Mam zamiar założyć maseczkę i rękawiczki.
    Dziewczyny ja mam nadzieje ze za te 4-5 miesiącu już będzie jak dawniej i nie będziemy musiały rodzic same i być same potem z dzidzia bo na sama myśl chce mi się płakać :( chyba bardziej przeraża mnie ten brak odwiedzin niż samotny poród. A czasem trzeba zostać dłużej w szpitalu jak dziecko żółtaczkę ma także wtedy psychicznie nie wiem jak dam radę sama nie widząc męża i synka :(
    Jeszcze dostałam info od pani z rejestracji ze badań krwi mam nie robić na razie tylko w nagłych przypadkach. Także odpuszczam badania krwi na tego 9kwietnia zobaczymy jak dalej bo mamy konflikt krwi i muszę badać przeciwciała i mam mieć zastrzyk profilaktyczny po 28 tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 10:50

mommy lubi tę wiadomość

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wasze wizyty połówkowe :) i zwykle tez :D

Moja corka nie byla szczepiona na ospę i dopiero teraz w 2 klasie zalapala a miala styczność kilka razy w przedszkolu z ospą i w zlobku . Bardzo łagodnie zniosła tą ospę na szczescie .

Niki345 lubi tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do termometru tez mamy z microlife nawet raz mi sie wodą zalał i dalej dziala bez zarzutu, 9 lat go mam i ani razu jeszcze nie wymieniana nawet bateria. :D

agniecha2101 lubi tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 ja też będę miała te przeciwciała podane. A to robi gibekokog na wizycie czy trzeba się udać np do szpitala?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    A co do termometru tez mamy z microlife nawet raz mi sie wodą zalał i dalej dziala bez zarzutu, 9 lat go mam i ani razu jeszcze nie wymieniana nawet bateria. :D

Jaki masz model z tego microlife?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakiej firmy polecacie łóżeczka? Myślałam o jakimś które ma szufladę na spodzie. Ma wgl znaczenie firma czy zwykle z Ikei też będzie dobre? Pewnie nie będę mieć możliwości sprawdzenia na żywo tylko kupimy przez internet.

• aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    Dziewczyny a jakiej firmy polecacie łóżeczka? Myślałam o jakimś które ma szufladę na spodzie. Ma wgl znaczenie firma czy zwykle z Ikei też będzie dobre? Pewnie nie będę mieć możliwości sprawdzenia na żywo tylko kupimy przez internet.
    myślę że firma nie ma znaczenia.
    my mamy 3 czy 4 producentów 15 km od nas to podjedziemy kiedyś i kupimy

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł wózek 🤩 Jestem zachwycona! 😃

Kindoll, aniołkowa_mama, Kropka4, Zozo, MartitaS, Malutka_94, agniecha2101 lubią tę wiadomość

‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ