❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kagu3 wrote:Evli, jak to u Was wygląda z tym zakazem opuszczania domu poza lekarzem, apteka i sklepem?
Czy możesz wyjść do własnego ogródka?
Te oświadczenia sobie sama wypełniasz czy jak?
Ludzie tego rzeczywiście przestrzegają ? Zmniejszyła się lista osób chorych?
Jak ktoś ma ogródek to może do niego wyjść, tak samo jak z balkonem.
Zaświadczenia są do pobrania w internecie. Samemu się wpisuje dane, adres i datę i trzeba mieć ze sobą dowód.
Można wyjść do sklepu, lekarza, apteki i na spacer ale max 1 km od domu.
I tutaj z tym spacerem są największe kontrowersje, bo ludzie wykorzystują to. Coś słyszałam że będzie trzeba wpisywać godzinę wyjścia również. Jakoś musza to zaostrzyć, bo nagle dużo biegaczy się zrobiło 🤣 ( rower jest zabroniony, parki zamknięte).
Dziś ma być jakieś nowe ogłoszenie- możliwe zaostrzenie-godzina policyjna-czy przedłużenie o nastepne tygodnie.
Lista chorych narazie się zwiększa, co jest normalne, bo teraz chorzy są Ci przed wprowadzeniem jeszcze kwarantanny.
Gonimy Włochy 😔
Kagu3 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziękuję za odpowiedź. Cóż, niestety ludzie są na tyle nieodpowiedzialni, że już musi dochodzić do pilnowania ich..
Przykre to. Mam nadzieję, że cały świat podzwignie się z tego upadku .
Właśnie bałam się, że w razie czego nie będę mogła wyjść do własnego ogródka a tam mamy chociaż jakas przestrzeń -
Kagu ludzie są nieodpowiedzialni niestety... wczoraj widziałam wideo. Babka wychodziła z supermarketu i w wózku miała...koło 10 butelek coca coli 🤦🏻♀️ Policja jak to zobaczyła to się spytała czy szykuje się na jelitowke 😅 i że jest niepoważna. Następnym razem dostanie mandat za takie zakupy. Babka najprawdopodobniej wychodziła sobie tak codziennie czy pare razy dziennie, tylko po to żeby po prostu wyjść.2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Ja podobnie jak Zazu. Termometr na początku elektroniczny z giętką końcówką do pupy, wkładany oczywiście delikatnie. Udawało mi się też czasem pod paszką. Potem kupiliśmy też bezdotykowy z firmy Omron, ale zawsze robię kilka pomiarów, bo nie do końca mu wierzę. Szczerze mówiąc zawsze mierzenie temperatury zaczynam od ręki i porównuje na dwóch termometrach. No chyba ze ewidentnie jest rozpalona, to wtedy nie ma na to czasu.
Do nosa na początku używaliśmy Fridy do odciągania przez rodziców, ale po roku było to za mało, lepszy jest ten do odkurzacza, chyba nazywa się właśnie Katarek. Mamy też taki elektryczny, ale nie polecam, zdecydowanie lepsza jest NoseFrida na początek. -
Niki345 wrote:No to obie mamy dzisiaj połówkowe, o której masz badanie? 😊 Trzymam kciuki aby wszystko było ok 🍀
teoretycznie 15.45 (jeśli nic się nie opóźni, bo wizyta potwierdzona)
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
aniołkowa_mama wrote:wbrew pozorom Tata nigdy nie narzekał
każda z nas potrafi i traktorem pojechać i ciasto upiec
Ja też jeździłam traktorem! 😀 rodzice prowadzą gospodarstwo także nic z tych rzeczy nie jest mi obce i chyba mi coś z tego zostało bo pracuję w dziale technicznym (jako jedyna dziewczyna)co prawda w biurze ale zamawiam różne cześci itp. i się w tym odnajduję 😊aniołkowa_mama, agniecha2101 lubią tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
My przez wirusa żyjemy teraz w stresie, nie dość że się martwię żebyśmy nie złapali, to jeszcze u męża w pracy zapowiedzieli że nie będą przedłużać umów, on ma do końca maja. Ale produkcja tak im spadła, że możliwe że zwolnią go wcześniej.
No i teraz się zastanawiamy czy nie byłoby najlepiej gdyby złożył cv na inny dział, tam chcą zatrudnić 10 osób.Malutka_94
-
nick nieaktualny
-
A ja się trochę uspokoiłam bo dzwonili do mnie z Przychodni i się pytali jak się czuje i czy cos się dzieje z ciąża i czy chce przyjść na wizytę jutro czy ma zostać 9kwietnia. Bałam się ze może będą odwoływać a tu miłe zaskoczenie bo szczerze bardziej się boje braku kontroli ciąży niż ryzyka zarażenia. Mam też połówkowe 2 kwietnia w tej samej przychodni tylko u innego lekarza z certyfikatem. Jestem już spokojna że wizyty się odbędą. Mam zamiar założyć maseczkę i rękawiczki.
Dziewczyny ja mam nadzieje ze za te 4-5 miesiącu już będzie jak dawniej i nie będziemy musiały rodzic same i być same potem z dzidzia bo na sama myśl chce mi się płakaćchyba bardziej przeraża mnie ten brak odwiedzin niż samotny poród. A czasem trzeba zostać dłużej w szpitalu jak dziecko żółtaczkę ma także wtedy psychicznie nie wiem jak dam radę sama nie widząc męża i synka
Jeszcze dostałam info od pani z rejestracji ze badań krwi mam nie robić na razie tylko w nagłych przypadkach. Także odpuszczam badania krwi na tego 9kwietnia zobaczymy jak dalej bo mamy konflikt krwi i muszę badać przeciwciała i mam mieć zastrzyk profilaktyczny po 28 tygodniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 10:50
mommy lubi tę wiadomość
-
Kciuki za wasze wizyty połówkowe
i zwykle tez
Moja corka nie byla szczepiona na ospę i dopiero teraz w 2 klasie zalapala a miala styczność kilka razy w przedszkolu z ospą i w zlobku . Bardzo łagodnie zniosła tą ospę na szczescie .Niki345 lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
A co do termometru tez mamy z microlife nawet raz mi sie wodą zalał i dalej dziala bez zarzutu, 9 lat go mam i ani razu jeszcze nie wymieniana nawet bateria.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ewa.katarzyna wrote:Dziewczyny a jakiej firmy polecacie łóżeczka? Myślałam o jakimś które ma szufladę na spodzie. Ma wgl znaczenie firma czy zwykle z Ikei też będzie dobre? Pewnie nie będę mieć możliwości sprawdzenia na żywo tylko kupimy przez internet.
my mamy 3 czy 4 producentów 15 km od nas to podjedziemy kiedyś i kupimy
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
nick nieaktualny