❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chodziłam na NFZ więc w przychodni zawiesił wizyty. Prywatnie się do niego nie dodzwoniłam. To już starszawy lekarz więc nie zdziwiłabym się gdyby w tej sytuacji przestał przyjmowac.
Następna wizytę mam za trzy tygodnie ale że to święta (zorientowałam się dopiero w domu) to pewnie pójdę za cztery, jak się sytuacja epidemiologiczna całkowicie nie pogorszy. Będę się jeszcze próbować dostać do swojego, ale jak nie będzie możliwości to się przeniose do tego. Ja miałam dzisiaj badanie na fotelu, USG dopochwowe i przez brzuch.[/url]
-
zazu wrote:Jest możliwe ale nie jest to dokładny pomiar. Bardziej taki "na oko".
Bo ja miałam badanie na fotelu, ale bez użycia USG - i mówił, że z szyjką wszystko ok i tak się zastanawiam, czy to wystarczająco?
USG już miałam tylko przez brzuch.08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
to_tylko_ja wrote:A szyjkę sprawdza się "ręcznie" czy USG dopochwowo?
Bo ja miałam badanie na fotelu, ale bez użycia USG - i mówił, że z szyjką wszystko ok i tak się zastanawiam, czy to wystarczająco?
USG już miałam tylko przez brzuch.to_tylko_ja lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
nick nieaktualnyOo, tego nie doczytałam w zaleceniach, tylko że mają dokładnie dezynfekować cały sprzęt po użyciu (co mam nadzieję zawsze robią)
Swoją drogą i tak badania w I trym muszą być przezpochwowe.
Ja mam dopiero 6.04 wizytę, zobaczymy jak będzie ale na pewno będzie trochę dziwnie.
Mój brat odwołał ślub z 18.04. współczuję im tego pokrzyżowania planów, gdy oczekują dziecka. -
nick nieaktualnyWlansie też czytałam o tym że mają nie badać na krześle, nie robić usg dopochwowo, nie pobierać cytologi, to samo mówiła mi na infolinię z lux medu. Mam nadzieję że mi przynajmniej usg przez brzuch zrobi.
A idąc teraz do lekarza zakładacie maseczki i rękawiczki jednorazowe? -
to_tylko_ja wrote:A szyjkę sprawdza się "ręcznie" czy USG dopochwowo?
USG już miałam tylko przez brzuch.to_tylko_ja lubi tę wiadomość
-
ewa.katarzyna wrote:Wlansie też czytałam o tym że mają nie badać na krześle, nie robić usg dopochwowo, nie pobierać cytologi, to samo mówiła mi na infolinię z lux medu. Mam nadzieję że mi przynajmniej usg przez brzuch zrobi.
A idąc teraz do lekarza zakładacie maseczki i rękawiczki jednorazowe?Ale mam czekać w aucie na telefon, ze mogę wejść. Oczywiście sama. Jeszcze jutro maja dzwonić z dokładna instrukcja
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
ewa.katarzyna wrote:Wlansie też czytałam o tym że mają nie badać na krześle, nie robić usg dopochwowo, nie pobierać cytologi, to samo mówiła mi na infolinię z lux medu. Mam nadzieję że mi przynajmniej usg przez brzuch zrobi.
A idąc teraz do lekarza zakładacie maseczki i rękawiczki jednorazowe?
No wlasnie mama ginekolog mowila o tym, ze maja ograniczyć badania na fotelu i usg dopochwowe, ze kobieta wydziela przy takim badaniu te swoje bakterie czy nie wiem jak ona to nazwała i ponoc druga pacjentka wchodząc po niej moze sie zarazic .
Ja nie mam maseczki ani rękawiczek nigdzie nie moge dostac od dłuższego czasu👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Ja też nie mam dostępu do maseczek i rękawiczek 😑
W badaniu ginekologicznym nawet wprawiony lekarz nie oceni wszystkiego. Długość "na oko " może sprawdzić ale nie jest to wiarygodny pomiar. Na pewno może zbadać konsystencję, czy szyjka ma odpowiednią twardość. Ale już nie jest w stanie ocenić czy szyjka jest zamknięta, czy nie robi się wewnętrzne rozwarcie, tzw lejek.
Tak właśnie też czytałam w tych materiałach dzisiaj że mają nie robić USG przez pochwe i ograniczyć badanie ginekologiczne. Nie wiem jak to ma funkcjonować. U mnie na każdej wizycie jest USG przezpochwowe żeby ocenic skracanie szyjki bo się skraca. I liczę na założenie pessara w końcu (oby w sobotę 😶). Także o kant dupy te zalecenia w takim przypadku.
Idę spać bo głowa mnie już boli od tych stresów. Co za okropny czas.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Mojemu mężowi dzisiaj udalo się zdobyć maseczki. Bo tak to też nigdzie nie mogliśmy dostać.
Ja miałam w sobotę wizytę i miałam USG przez brzuch i badanie na samolocie ale już bez USG przez pochwe a do tej pory miałam na każdej wizycie. U nas w kraju sytuacja dopiero jest rozwojowa, a tak bardzo już bym chciała żeby ilość chorych malała, wtedy światełko w tunelu by się pojawiło, że życie wraca do normy...darkestfear lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNadzieja,gratki ☺️
Ja jeszcze tydzień do wizyty i już odliczam godziny.Dzis mąż zawiózł mój mocz na badania i wyniki w normie i od dziś czuję delikatne puknięcia w brzuchu,więc to chyba kopanie,ale są bardzo delikatne,więc trudno stwierdzić.Juz chciałabym żeby mnie nawet skopała od środka do bolu obym wiedziała,że to ona ☺️agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja za bardzo nie rozumiem tego noszenia rękawiczek.. Bo przecież chodzi o to żeby nie dotykać twarzy rękoma. Czy ma się rękawiczki czy nie i dotknie się twarzy to się zaraża.
Jakieś dwa tygodnie temu obserwowałam kasjerkę w Carrefourze. Miała rękawiczki, dotykała produktów i wszystkiego co popadnie a później drapała się po nosie...i się pytam po co jej te rękawiczki?gdzie tu jest logika?🤔agniecha2101, aniołkowa_mama, mommy, tym_janek lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualnyEvli wrote:A ja za bardzo nie rozumiem tego noszenia rękawiczek.. Bo przecież chodzi o to żeby nie dotykać twarzy rękoma. Czy ma się rękawiczki czy nie i dotknie się twarzy to się zaraża.
Jakieś dwa tygodnie temu obserwowałam kasjerkę w Carrefourze. Miała rękawiczki, dotykała produktów i wszystkiego co popadnie a później drapała się po nosie...i się pytam po co jej te rękawiczki?gdzie tu jest logika?🤔
Powiem Ci tak- rękawiczki trzeba umiec nosić i odpowiednio zdejmować. Jeśli masz rękawiczki, to nimi dotykasz ,brudnych, dla Ciebie przedmiotów. Dla mnie brudne w sklepie jest wszystko, łącznie oczywiście z towarami. Robię zakupy w rękawiczkach, pakuje zakupy w torbę, do płatności zdejmuje jedną rękawiczkę, by czysta ręką wyjąć kartę i zapłacić. I w ręce z rękawiczka niosę zakupy do auta, znowu czysta ręką do otwarcia drzwi mojego auta(chociaż tu mógłby dotkac ktoś z zewnątrz a ja mogę nie wiedzieć..) ale na koniec wyrzucam rękawiczki i dezynfekuje ręce porządnie .
Niestety, ale kasjerki i ludzie często sobie nie zdają sprawy, po co mają te rękawiczki. Dzis widziałam kilka osób jak mąż poszedł po zakupy, co wyszło że sklepu w rękawiczkach i w tych rękawiczkach odebrało telefon i otworzyło auto 😱 bezsensu wtedy staje się ich nakładanie. Sensem jest, gdy myślisz i pamiętasz po co one są
-
nick nieaktualnyA i w domu myję wszystkie produkty i opakowania. Zakupy z auta wyciągam w nowej czystej rękawiczce.
Boże, jakie tematy trzeba już prowadzić. Piszę trochę jak fanatyczka 😅
To jakaś abstrakcja już aż ciężko uwierzyć, że to się dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 23:50
-
nick nieaktualny
-
Kagu 😅😅😅 no masakra 🙆♀️ Ja nie dotykam twarzy i myje ręce często. Chociaż ostatnio nie wychodzę to nie mam problemów.
Ruchy też już czuje 😁😁😁 W sumie od czwartkowego usg. Same dobre wieści usłyszałam i nagle zaczęła mnie mała szturchać 😜Kagu3, agniecha2101, MartitaS, aniołkowa_mama, tym_janek lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualny