❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kropka, to fajna u Was gromadka, na Święta musi być tłoczno
Niki, co do różnicy wieku to chyba jest bardzo indywidualna kwestia. A nawet jeśli z początku lub za kilka lat ten kontakt nie będzie taki silny z racji różnicy wieku czy zainteresowań, to pewnie nadrobią w dorosłym życiu. Tak często słyszałam od znajomych, że chociaż na początku nie mieli silnej relacji z rodzeństwem starszym lub młodszym, to kiedy założyli swoje rodziny okazało się, że te relacje są jednak silne i spędzają dużo czasu razem.
No i dla mnie, jako dziecka bardzo późnego i dużo młodszego od starszego brata (różnica 12 lat), w większej różnicy wieku fajne jest to, że można dobrze skupić się na każdym dziecku - małe jest wymagające czasowo i ma się wtedy więcej możliwości niż przy dwójce maluchów, a duże już jest na takim etapie, że można się z nim dogadać i dużo załatwić rozmową -
nick nieaktualnyIskierka87 wrote:Dziewczyny ja ze sprawą cyckową do Was. Polecicie jakiś wygodny, dobrze podtrzymujący i nie za drogi stanik? Wszystkie zrobiły się za małe a tak z gołym cyckiem nie bardzo mi łazić bo nie wygodnie nawet w domu
Może orientujecie się w tym temacie?
Ja nienawidze stanikow, a cyckow malych nie mam i latam bez stanika🤣 a teraz w ciazy wszystko mmie uciska i jest mi niedobrze, wiec nienawidze ich jeszcze bardziej, ale tez chetnie sie dowiem czy cos wygodnego polecacie -
Iskierka87 wrote:Dziewczyny ja ze sprawą cyckową do Was. Polecicie jakiś wygodny, dobrze podtrzymujący i nie za drogi stanik? Wszystkie zrobiły się za małe a tak z gołym cyckiem nie bardzo mi łazić bo nie wygodnie nawet w domu
Dla mnie najlepsze są biustonosze z Triumpha, cena ok. 100 -150 zł za gładki cielisty, ale według mnie warte swojej ceny. -
Iskierka87 wrote:Dziewczyny ja ze sprawą cyckową do Was. Polecicie jakiś wygodny, dobrze podtrzymujący i nie za drogi stanik? Wszystkie zrobiły się za małe a tak z gołym cyckiem nie bardzo mi łazić bo nie wygodnie nawet w domu
Iskierka ja polecam staniki z esotiq. Mają taką serię dla mam karmiących. Ja od urodzenia pierwszej córki 9 lat temu cały czas jestem wierna tej serii 🤪 są mega wygodne i ładnie się prezentują. A jak jest wyprzedaż to koło 40 zł wychodzi 😉Iskierka87, to_tylko_ja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
darkestfear wrote:Dziewczyny a jakto jest z pulsem w ciazy? Maz mi przed chwila zmierzyl i mam puls 87, czuje ze mi jakos serce wali i jakos taka czuje sie zmeczona i mam delikatne dusznosci..😪
a w ciąży to normalne, że tętno jest wyższe... wzrasta objętość krążącej krwi i czynność serca ulega przyśpieszeniu.
darkestfear, tym_janek lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
darkestfear wrote:Dziewczyny a jakto jest z pulsem w ciazy? Maz mi przed chwila zmierzyl i mam puls 87, czuje ze mi jakos serce wali i jakos taka czuje sie zmeczona i mam delikatne dusznosci..😪
darkestfear, agniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Puls w ciąży jest podwyższony, ale jeśli czujesz jakieś kołatanie to warto to skonsultować.
Ja teraz tak mam i miałam zakładanego holtera, czekam na opis. Tylko u mnie ten puls bardzo skacze, najniższy wyłapałam 68, a najwyższy 121 i to w spoczynkudarkestfear lubi tę wiadomość
Malutka_94
-
nick nieaktualny
-
Niki86 wrote:Ja mam trójkę rodzeństwa.Mamy ze sobą bardzo dobry kontakt i nie wyobrażam sobie,że mogloby ich nie być.Chciałam żeby córka miała rodzenstwo,ale nie mogłam się długo zdecydować.W końcu gdy miała 4 lata i chcieliśmy się starać o kolejne dziecko okazało się ,że mąż choruje na nowotwór.Przeszedl ciężka chemioterapie,po której było prawdopodobieństwo że nie będzie mógł mieć więcej dzieci. Ale jednak się udało i teraz czekamy na drugiego malucha 😉 żałuję jednak,że nie zdecydowałam się na drugą ciążę gdy córka miała 2 latka. Teraz między dzieciakami będzie duża różnica wieku- 8 lat i obawiam się czy się dogadają.
My też będziemy mieli taką różnice wieku i też się trochę martwiłam. Ale rozmawiam z dwiema osobą które miały podobnie i dzieci były i są ze sobą związane na zabój.
Więc ja wierzę, że też będzie nimi super. -
Mirabelka02 wrote:Kropka, to fajna u Was gromadka, na Święta musi być tłoczno
Niki, co do różnicy wieku to chyba jest bardzo indywidualna kwestia. A nawet jeśli z początku lub za kilka lat ten kontakt nie będzie taki silny z racji różnicy wieku czy zainteresowań, to pewnie nadrobią w dorosłym życiu. Tak często słyszałam od znajomych, że chociaż na początku nie mieli silnej relacji z rodzeństwem starszym lub młodszym, to kiedy założyli swoje rodziny okazało się, że te relacje są jednak silne i spędzają dużo czasu razem.
No i dla mnie, jako dziecka bardzo późnego i dużo młodszego od starszego brata (różnica 12 lat), w większej różnicy wieku fajne jest to, że można dobrze skupić się na każdym dziecku - małe jest wymagające czasowo i ma się wtedy więcej możliwości niż przy dwójce maluchów, a duże już jest na takim etapie, że można się z nim dogadać i dużo załatwić rozmową
Generalnie siostra jest najstarsza ma 27 lat (mężatka ale jeszcze bez dzieci) potem jestem ja 26 lat i u nas pierwszy dzidziuś będzie dopiero, a bracia mają kolejno 22, 17 i 11 lat takze rodzina się rozrasta ale jest wesoło i zawsze narzekalam na brak ciszy a teraz na swoim jak mąż pracuje a ja siedzę sama to mam czasami dość tej samotności 😂 jestem nauczona że zawsze ktoś w domu był. No i ogólnie jak są jakieś grubsze imprezy to naprawdę jest tłoczno bo moja mama ma 7 rodzeństwa, każdy żonaty , dzieciaty więc ekipa jest 😀agniecha2101, Malutka_94, to_tylko_ja, tym_janek lubią tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Hej Dziewczyny!
Kagu, u mnie bez zmian jeżeli chodzi o 1 stronę, tylko termin na 14.08Nadzieja777, mommy, Kropka4, Malutka_94, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Malutka_94 wrote:Puls w ciąży jest podwyższony, ale jeśli czujesz jakieś kołatanie to warto to skonsultować.
Ja teraz tak mam i miałam zakładanego holtera, czekam na opis. Tylko u mnie ten puls bardzo skacze, najniższy wyłapałam 68, a najwyższy 121 i to w spoczynku
U mnie jak czuje że serce wali to znaczy że mi cukier skacze. I faktycznie mam wtedy o wiele wyższy puls. Ale wydaje mi się ze tylko ja mam taki dziwny objaw2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Wizyta mi się zbliża..
proszę o modlitwy ❤️agniecha2101, Niki345, Mildred lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬