X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakto jest z pulsem w ciazy? Maz mi przed chwila zmierzyl i mam puls 87, czuje ze mi jakos serce wali i jakos taka czuje sie zmeczona i mam delikatne dusznosci..😪

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, to fajna u Was gromadka, na Święta musi być tłoczno :D

Niki, co do różnicy wieku to chyba jest bardzo indywidualna kwestia. A nawet jeśli z początku lub za kilka lat ten kontakt nie będzie taki silny z racji różnicy wieku czy zainteresowań, to pewnie nadrobią w dorosłym życiu. Tak często słyszałam od znajomych, że chociaż na początku nie mieli silnej relacji z rodzeństwem starszym lub młodszym, to kiedy założyli swoje rodziny okazało się, że te relacje są jednak silne i spędzają dużo czasu razem.

No i dla mnie, jako dziecka bardzo późnego i dużo młodszego od starszego brata (różnica 12 lat), w większej różnicy wieku fajne jest to, że można dobrze skupić się na każdym dziecku - małe jest wymagające czasowo i ma się wtedy więcej możliwości niż przy dwójce maluchów, a duże już jest na takim etapie, że można się z nim dogadać i dużo załatwić rozmową :)

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Dziewczyny ja ze sprawą cyckową do Was. Polecicie jakiś wygodny, dobrze podtrzymujący i nie za drogi stanik? Wszystkie zrobiły się za małe a tak z gołym cyckiem nie bardzo mi łazić bo nie wygodnie nawet w domu ;) Może orientujecie się w tym temacie? :)

Ja nienawidze stanikow, a cyckow malych nie mam i latam bez stanika🤣 a teraz w ciazy wszystko mmie uciska i jest mi niedobrze, wiec nienawidze ich jeszcze bardziej, ale tez chetnie sie dowiem czy cos wygodnego polecacie

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Dziewczyny ja ze sprawą cyckową do Was. Polecicie jakiś wygodny, dobrze podtrzymujący i nie za drogi stanik? Wszystkie zrobiły się za małe a tak z gołym cyckiem nie bardzo mi łazić bo nie wygodnie nawet w domu ;) Może orientujecie się w tym temacie? :)

Dla mnie najlepsze są biustonosze z Triumpha, cena ok. 100 -150 zł za gładki cielisty, ale według mnie warte swojej ceny.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:

Iskierka ja polecam staniki z esotiq. Mają taką serię dla mam karmiących. Ja od urodzenia pierwszej córki 9 lat temu cały czas jestem wierna tej serii 🤪 są mega wygodne i ładnie się prezentują. A jak jest wyprzedaż to koło 40 zł wychodzi 😉

Iskierka87, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka cena jak dla mnie za wysoka tym bardziej że potrzebuję kilka ;) ale wierzę że są dobre. Jednak coś tańszego by się przydało :P

Marzenie bd polować online w takim razie bo jest możliwość?

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Dziewczyny a jakto jest z pulsem w ciazy? Maz mi przed chwila zmierzyl i mam puls 87, czuje ze mi jakos serce wali i jakos taka czuje sie zmeczona i mam delikatne dusznosci..😪
    Ja taki mam zawsze :-P a w ciąży to normalne, że tętno jest wyższe... wzrasta objętość krążącej krwi i czynność serca ulega przyśpieszeniu.

darkestfear, tym_janek lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka ja zawsze stacjonarnie kupuję bo wolę przymierzyć 😉 ale wiem że online też są dostępne

Iskierka87 lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Tętno w ciąży fizjologicznie wzrasta, a ciśnienie obniża się. 87 to normalna wartość.

darkestfear, agniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:

Puls w ciąży jest podwyższony, ale jeśli czujesz jakieś kołatanie to warto to skonsultować.
    Ja teraz tak mam i miałam zakładanego holtera, czekam na opis. Tylko u mnie ten puls bardzo skacze, najniższy wyłapałam 68, a najwyższy 121 i to w spoczynku :(

darkestfear lubi tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Iskierka ja zawsze stacjonarnie kupuję bo wolę przymierzyć 😉 ale wiem że online też są dostępne

Teraz raczej niezbyt bd miała możliwość dlatego zostaje online :) Dzięki zaraz zajrzę co tam mają ciekawego :)

• Bumbox Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki86 wrote:
    Ja mam trójkę rodzeństwa.Mamy ze sobą bardzo dobry kontakt i nie wyobrażam sobie,że mogloby ich nie być.Chciałam żeby córka miała rodzenstwo,ale nie mogłam się długo zdecydować.W końcu gdy miała 4 lata i chcieliśmy się starać o kolejne dziecko okazało się ,że mąż choruje na nowotwór.Przeszedl ciężka chemioterapie,po której było prawdopodobieństwo że nie będzie mógł mieć więcej dzieci. Ale jednak się udało i teraz czekamy na drugiego malucha 😉 żałuję jednak,że nie zdecydowałam się na drugą ciążę gdy córka miała 2 latka. Teraz między dzieciakami będzie duża różnica wieku- 8 lat i obawiam się czy się dogadają.

My też będziemy mieli taką różnice wieku i też się trochę martwiłam. Ale rozmawiam z dwiema osobą które miały podobnie i dzieci były i są ze sobą związane na zabój.
    Więc ja wierzę, że też będzie nimi super.

• Bumbox Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisaj miałam wizytę u gina przez telefon. Zadzwonili o 7.30, powiedzieli że przedłużają mi zwolnienie, nawet nie zapytali jak się czuje i tyle. A to teoretycznie wizyta połówkowa.

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Kropka, to fajna u Was gromadka, na Święta musi być tłoczno :D

Niki, co do różnicy wieku to chyba jest bardzo indywidualna kwestia. A nawet jeśli z początku lub za kilka lat ten kontakt nie będzie taki silny z racji różnicy wieku czy zainteresowań, to pewnie nadrobią w dorosłym życiu. Tak często słyszałam od znajomych, że chociaż na początku nie mieli silnej relacji z rodzeństwem starszym lub młodszym, to kiedy założyli swoje rodziny okazało się, że te relacje są jednak silne i spędzają dużo czasu razem.

No i dla mnie, jako dziecka bardzo późnego i dużo młodszego od starszego brata (różnica 12 lat), w większej różnicy wieku fajne jest to, że można dobrze skupić się na każdym dziecku - małe jest wymagające czasowo i ma się wtedy więcej możliwości niż przy dwójce maluchów, a duże już jest na takim etapie, że można się z nim dogadać i dużo załatwić rozmową :)

Generalnie siostra jest najstarsza ma 27 lat (mężatka ale jeszcze bez dzieci) potem jestem ja 26 lat i u nas pierwszy dzidziuś będzie dopiero, a bracia mają kolejno 22, 17 i 11 lat takze rodzina się rozrasta ale jest wesoło i zawsze narzekalam na brak ciszy a teraz na swoim jak mąż pracuje a ja siedzę sama to mam czasami dość tej samotności 😂 jestem nauczona że zawsze ktoś w domu był. No i ogólnie jak są jakieś grubsze imprezy to naprawdę jest tłoczno bo moja mama ma 7 rodzeństwa, każdy żonaty , dzieciaty więc ekipa jest 😀

agniecha2101, Malutka_94, to_tylko_ja, tym_janek lubią tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, mój mąż też zawsze mówi, że u nich w domu zawsze ktoś jest i dlatego nigdy nie noszą kluczy i się dobijają do drzwi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 01:52

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Irola Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Kagu, u mnie bez zmian jeżeli chodzi o 1 stronę, tylko termin na 14.08 :)

Nadzieja777, mommy, Kropka4, Malutka_94, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • Flara Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Puls w ciąży jest podwyższony, ale jeśli czujesz jakieś kołatanie to warto to skonsultować.
    Ja teraz tak mam i miałam zakładanego holtera, czekam na opis. Tylko u mnie ten puls bardzo skacze, najniższy wyłapałam 68, a najwyższy 121 i to w spoczynku :(

U mnie jak czuje że serce wali to znaczy że mi cukier skacze. I faktycznie mam wtedy o wiele wyższy puls. Ale wydaje mi się ze tylko ja mam taki dziwny objaw :)

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta mi się zbliża..
    proszę o modlitwy ❤️

agniecha2101, Niki345, Mildred lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • zazu Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Wizyta mi się zbliża..
    proszę o modlitwy ❤️
    Kciukasy! ❤️

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ✊🍀

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ