X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakto jest z pulsem w ciazy? Maz mi przed chwila zmierzyl i mam puls 87, czuje ze mi jakos serce wali i jakos taka czuje sie zmeczona i mam delikatne dusznosci..😪

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, to fajna u Was gromadka, na Święta musi być tłoczno :D

Niki, co do różnicy wieku to chyba jest bardzo indywidualna kwestia. A nawet jeśli z początku lub za kilka lat ten kontakt nie będzie taki silny z racji różnicy wieku czy zainteresowań, to pewnie nadrobią w dorosłym życiu. Tak często słyszałam od znajomych, że chociaż na początku nie mieli silnej relacji z rodzeństwem starszym lub młodszym, to kiedy założyli swoje rodziny okazało się, że te relacje są jednak silne i spędzają dużo czasu razem.

No i dla mnie, jako dziecka bardzo późnego i dużo młodszego od starszego brata (różnica 12 lat), w większej różnicy wieku fajne jest to, że można dobrze skupić się na każdym dziecku - małe jest wymagające czasowo i ma się wtedy więcej możliwości niż przy dwójce maluchów, a duże już jest na takim etapie, że można się z nim dogadać i dużo załatwić rozmową :)

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Dziewczyny ja ze sprawą cyckową do Was. Polecicie jakiś wygodny, dobrze podtrzymujący i nie za drogi stanik? Wszystkie zrobiły się za małe a tak z gołym cyckiem nie bardzo mi łazić bo nie wygodnie nawet w domu ;) Może orientujecie się w tym temacie? :)

Ja nienawidze stanikow, a cyckow malych nie mam i latam bez stanika🤣 a teraz w ciazy wszystko mmie uciska i jest mi niedobrze, wiec nienawidze ich jeszcze bardziej, ale tez chetnie sie dowiem czy cos wygodnego polecacie

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Dziewczyny ja ze sprawą cyckową do Was. Polecicie jakiś wygodny, dobrze podtrzymujący i nie za drogi stanik? Wszystkie zrobiły się za małe a tak z gołym cyckiem nie bardzo mi łazić bo nie wygodnie nawet w domu ;) Może orientujecie się w tym temacie? :)

Dla mnie najlepsze są biustonosze z Triumpha, cena ok. 100 -150 zł za gładki cielisty, ale według mnie warte swojej ceny.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:

Iskierka ja polecam staniki z esotiq. Mają taką serię dla mam karmiących. Ja od urodzenia pierwszej córki 9 lat temu cały czas jestem wierna tej serii 🤪 są mega wygodne i ładnie się prezentują. A jak jest wyprzedaż to koło 40 zł wychodzi 😉

Iskierka87, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka cena jak dla mnie za wysoka tym bardziej że potrzebuję kilka ;) ale wierzę że są dobre. Jednak coś tańszego by się przydało :P

Marzenie bd polować online w takim razie bo jest możliwość?

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Dziewczyny a jakto jest z pulsem w ciazy? Maz mi przed chwila zmierzyl i mam puls 87, czuje ze mi jakos serce wali i jakos taka czuje sie zmeczona i mam delikatne dusznosci..😪
    Ja taki mam zawsze :-P a w ciąży to normalne, że tętno jest wyższe... wzrasta objętość krążącej krwi i czynność serca ulega przyśpieszeniu.

darkestfear, tym_janek lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka ja zawsze stacjonarnie kupuję bo wolę przymierzyć 😉 ale wiem że online też są dostępne

Iskierka87 lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Tętno w ciąży fizjologicznie wzrasta, a ciśnienie obniża się. 87 to normalna wartość.

darkestfear, agniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:

Puls w ciąży jest podwyższony, ale jeśli czujesz jakieś kołatanie to warto to skonsultować.
    Ja teraz tak mam i miałam zakładanego holtera, czekam na opis. Tylko u mnie ten puls bardzo skacze, najniższy wyłapałam 68, a najwyższy 121 i to w spoczynku :(

darkestfear lubi tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Iskierka ja zawsze stacjonarnie kupuję bo wolę przymierzyć 😉 ale wiem że online też są dostępne

Teraz raczej niezbyt bd miała możliwość dlatego zostaje online :) Dzięki zaraz zajrzę co tam mają ciekawego :)

• Bumbox Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki86 wrote:
    Ja mam trójkę rodzeństwa.Mamy ze sobą bardzo dobry kontakt i nie wyobrażam sobie,że mogloby ich nie być.Chciałam żeby córka miała rodzenstwo,ale nie mogłam się długo zdecydować.W końcu gdy miała 4 lata i chcieliśmy się starać o kolejne dziecko okazało się ,że mąż choruje na nowotwór.Przeszedl ciężka chemioterapie,po której było prawdopodobieństwo że nie będzie mógł mieć więcej dzieci. Ale jednak się udało i teraz czekamy na drugiego malucha 😉 żałuję jednak,że nie zdecydowałam się na drugą ciążę gdy córka miała 2 latka. Teraz między dzieciakami będzie duża różnica wieku- 8 lat i obawiam się czy się dogadają.

My też będziemy mieli taką różnice wieku i też się trochę martwiłam. Ale rozmawiam z dwiema osobą które miały podobnie i dzieci były i są ze sobą związane na zabój.
    Więc ja wierzę, że też będzie nimi super.

• Bumbox Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisaj miałam wizytę u gina przez telefon. Zadzwonili o 7.30, powiedzieli że przedłużają mi zwolnienie, nawet nie zapytali jak się czuje i tyle. A to teoretycznie wizyta połówkowa.

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Kropka, to fajna u Was gromadka, na Święta musi być tłoczno :D

Niki, co do różnicy wieku to chyba jest bardzo indywidualna kwestia. A nawet jeśli z początku lub za kilka lat ten kontakt nie będzie taki silny z racji różnicy wieku czy zainteresowań, to pewnie nadrobią w dorosłym życiu. Tak często słyszałam od znajomych, że chociaż na początku nie mieli silnej relacji z rodzeństwem starszym lub młodszym, to kiedy założyli swoje rodziny okazało się, że te relacje są jednak silne i spędzają dużo czasu razem.

No i dla mnie, jako dziecka bardzo późnego i dużo młodszego od starszego brata (różnica 12 lat), w większej różnicy wieku fajne jest to, że można dobrze skupić się na każdym dziecku - małe jest wymagające czasowo i ma się wtedy więcej możliwości niż przy dwójce maluchów, a duże już jest na takim etapie, że można się z nim dogadać i dużo załatwić rozmową :)

Generalnie siostra jest najstarsza ma 27 lat (mężatka ale jeszcze bez dzieci) potem jestem ja 26 lat i u nas pierwszy dzidziuś będzie dopiero, a bracia mają kolejno 22, 17 i 11 lat takze rodzina się rozrasta ale jest wesoło i zawsze narzekalam na brak ciszy a teraz na swoim jak mąż pracuje a ja siedzę sama to mam czasami dość tej samotności 😂 jestem nauczona że zawsze ktoś w domu był. No i ogólnie jak są jakieś grubsze imprezy to naprawdę jest tłoczno bo moja mama ma 7 rodzeństwa, każdy żonaty , dzieciaty więc ekipa jest 😀

agniecha2101, Malutka_94, to_tylko_ja, tym_janek lubią tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, mój mąż też zawsze mówi, że u nich w domu zawsze ktoś jest i dlatego nigdy nie noszą kluczy i się dobijają do drzwi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 01:52

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Irola Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Kagu, u mnie bez zmian jeżeli chodzi o 1 stronę, tylko termin na 14.08 :)

Nadzieja777, mommy, Kropka4, Malutka_94, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • Flara Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Puls w ciąży jest podwyższony, ale jeśli czujesz jakieś kołatanie to warto to skonsultować.
    Ja teraz tak mam i miałam zakładanego holtera, czekam na opis. Tylko u mnie ten puls bardzo skacze, najniższy wyłapałam 68, a najwyższy 121 i to w spoczynku :(

U mnie jak czuje że serce wali to znaczy że mi cukier skacze. I faktycznie mam wtedy o wiele wyższy puls. Ale wydaje mi się ze tylko ja mam taki dziwny objaw :)

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta mi się zbliża..
    proszę o modlitwy ❤️

agniecha2101, Niki345, Mildred lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • zazu Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Wizyta mi się zbliża..
    proszę o modlitwy ❤️
    Kciukasy! ❤️

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ✊🍀

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ