X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka, dziękuję za piękne słowa <3

Widzę, że macie podobne zdanie, co do rodzeństwa i będę musiała męża przekonać, bo on chce jedynaczkę :D

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Dziewczyny, a w aptece są dostępne maseczki ?
    chyba może być ciężko, ale zobacz na stronie miasta czy nie udostępniają dla mieszkańców. U mnie miasto wydaje maseczki za darmo. Do odebrania w paru punktach typu piekarnie, sklepy i chyba właśnie jakaś apteka

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to_tylko_ja wrote:

Widzę, że macie podobne zdanie, co do rodzeństwa i będę musiała męża przekonać, bo on chce jedynaczkę :D

My z mężem chcemy na pewno jeszcze jedno dziecko, a mi się zawsze marzyła trójka. Czas pokaże ☺

to_tylko_ja lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Dziewczyny, a macie jakiś sprawdzony specyfik, krem na suche ręce? Między palcami mam już tak zrogowaciałą skórę, że nic nie pomaga, chociaż staram się smarować często, tylko to czasami bezsensowne, skoro za chwilę i tak znowu myję ręce sobie albo córce...

07bdb37c4fe9.jpg

Bardzo polecam, jako jedyny mi naprawde pomaga!

• Flara Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Kagu mi możesz wpisać dziewczynkę ❤️
    Czy któraś z Was robi usg serduszka dzidzi u kardiologa? Ja mam wizytę za 2 tyg ale sama nie wiem czy nie przesunąć dalej 🤔
    Tylko na kiedy.. Kto to wie ile to potrwa..u mnie już coś słuchy chodzą że szkole otworzą dopiero w maju.. a patrząc się na Włochy to ciekawe czy i nie dalej :/

Ja zobaczę czy mi zleci po prenatalnych. W pierwszej ciąży miałam dodatkowe USG serca u specjalisty ze względu na moja cukrzyce.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Flara Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    jak to u Was obecnie jest z listonoszem? Nasz mnie tak wkurza, że chyba jutro się przejdę na pocztę i zrobię awanturę. Siedzimy jak wiadomo obecnie w domu, a mam 2 awiza że czeka przesyłka na poczcie z tamtego tygodnia. Co najlepsze potrafi zapukać do drzwi, bo w tamtym tygodniu miał list polecony, który musiałam podpisać że odebrałam i go przekazał, a dzień wcześniej i dzień później awizo, bo zwykłe przesyłki.

I teraz mój mąż pojechał na pocztę i wysłał mi zdjęcie, kolejka na co najmniej 1h stania. Po prostu żarty sobie robią w obecnym czasie. Mógłby chociaż zostawić list pod drzwiami i zapukać.

I chyba pojadę tam ja i złożę skargę, że narażają ciężarną na kontakt z tłumem ludzi

U nas taka sytuacja jest od zawsze, skargi nic nie dają. Jak siedziałam na macierzyńskim po urodzeniu córki przez rok, to zawsze zostawiał awizo pomimo tego że byłam na mieszkaniu. Ale zdarzały się sytuacje ze nawet awizo nie było i paczka czekała na poczcie a także zagubienie bardzo ważnej przesyłki. Także poczcie polskiej ja dziękuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 13:19

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Mąż chciał z początku jedno, a ja 4 😂 ostatecznie stanęło na dwójce :)

to_tylko_ja, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam darmowy webinar, który właśnie trwa jest prowadzony przez położną

http://www.poloznamama.pl/darmowy-webinar/

• mommy Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w środę mam połówkowe. U mnie są odwołane wizyty kontrole takie zwykle, oczywiście jeśli zle się czujesz to przymją. Wizyty prenatalne, połówkowe i III trymestru odbywają się „ normalnie „. Są wytyczne, ze bez osoby towarzyszącej, jeśli jesteś sporo przed godzina wizyty to proszą o poczekanie w samochodzie i zadzwonienie na rejestracje, ze jesteś już, płatność tylko kartą, na wejściu dezynfekcja rąk i proszą, żeby już później nie wyciągać swojego telefonu, ograniczyć zabieranie zbędnych rzeczy do lekarza. Pisałam wczoraj tez SMSa do lekarza co mam zrobić z badaniem krwi i moczu, odpisał mi, ze jeśli dobrze się czuje, to mam odpuścić. Ja staram się na zapas nie zamartwiać co to będzie. Trzymam się zaleceń, bo tyle mogę zrobić ..

Co do rodzeństwa.. córka tak dała Nam popalić, ze powiedziałam, ze w życiu nie chce już więcej dzieci.. trudno będzie jedynaczką, ja psychicznie i fizycznie noe dam rady, ale gdy skończyła 18 miesięcy zaczęła być „ normalna „ czasem dalej da w kość, ale jak to dziecko ;) i poszliśmy za ciosem, albo teraz albo nigdy :P

l22nio4pe46s1bcn.png
    3jgx3e3kbvw0hlkx.png
    Aniołek 01.2016 - 6 tydzień
    Aniołek 01.2017 - 10 tydzień
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam wcześniej, ale znowu coś się nie dodało.

to_tylko_ja może pierwsza córeczka, jak to się mówi, wyjdzie Wam tak dobrze, że mąż stwierdzi, że szkoda zmarnować taki potencjał tylko na jedno dziecko :D

Ja z początku też miałam obawy przed drugim dzieckiem, bo pierwsza była bardzo wymagająca, ale to raczej w kwestii czasu, niż samego rodzeństwa, bo co do tego byłam przekonana. Zdecydowanie wolę trzylatki niż niemowlaczki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 12:31

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy trójkę.
    W każdej ciąży pisze, że nigdy więcej, ale ten czas wymiotów i mdłości mija i później już znowu chcę.
    Ale te trzecie będzie ostatnim 😁 i musi być chłopak😅 ale pewnie i tak będzie 👧

agniecha2101, MartitaS lubią tę wiadomość

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu to u nas tak samo :D mój mąż chciałby syna, chociaż jest szczęśliwy z kolejnej córeczki, bo nie spodziewał się, jak fajnie jest być tatą dziewczynki. Ja w sumie też chciałabym wychować chłopca, więc do 3 razy sztuka, chociaż zakładam, że też będzie dziewczyna ;)

Kagu3, agniecha2101 lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze z takich przyjemniejszych tematów wyprawkowych to polecam Wam piękne "Kołysanki-Utulanki" Grzegorza Turnaua i Magdy Umer, jeśli nie znacie. Uwielbiam ich, niezwykle koją, wprowadzają cudowny nastrój. I przywołują miłe wspomnienia. Ostrzegam tylko, że kołysanka o okruszku jest wyciskaczem łez, zwłaszcza jak już się tuli swoje maleństwo w rękach :) mnie wzrusza zawsze, a jestem raczej z tych twardych ;)

Naprawdę polecam :)

agniecha2101, Kropka4, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Kagu mi możesz wpisać dziewczynkę ❤️
    Czy któraś z Was robi usg serduszka dzidzi u kardiologa? Ja mam wizytę za 2 tyg ale sama nie wiem czy nie przesunąć dalej 🤔
    Tylko na kiedy.. Kto to wie ile to potrwa..u mnie już coś słuchy chodzą że szkole otworzą dopiero w maju.. a patrząc się na Włochy to ciekawe czy i nie dalej :/
    My mamy wskazania do echokardiografii, ale dowiem się w piątek na wizycie czy mamy robić czy w obecnej sytuacji narazie odpuścić...

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laski :)

Kagu ja poproszę o dopisanie na pierwszej stronie imienia Anielka :)

Co do rodzeństwa to mój mąż oczywiście już gada o drugim dziecku a konkretnie wiadomo chciałby jeszcze synka. No ale z tym to zobaczymy jeszcze ;)

Wózek wysłali dziś więc czekam niecierpliwie ale chociaż coś się dzieje haha prócz tylko mojego krążenia w te i we wte po mieszkaniu :D

• to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Pisałam wcześniej, ale znowu coś się nie dodało.

to_tylko_ja może pierwsza córeczka, jak to się mówi, wyjdzie Wam tak dobrze, że mąż stwierdzi, że szkoda zmarnować taki potencjał tylko na jedno dziecko :D

Ja z początku też miałam obawy przed drugim dzieckiem, bo pierwsza była bardzo wymagająca, ale to raczej w kwestii czasu, niż samego rodzeństwa, bo co do tego byłam przekonana. Zdecydowanie wolę trzylatki niż niemowlaczki ;)
    Oby nas tylko mała obydwojga nie przekonała do pozostania jedynaczką :D

Do 3 razy sztuka dziewczyny, u mnie w rodzinie dużo przypadków jest, że właśnie za trzecim razem w końcu inna płeć.

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Niki86 Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trójkę rodzeństwa.Mamy ze sobą bardzo dobry kontakt i nie wyobrażam sobie,że mogloby ich nie być.Chciałam żeby córka miała rodzenstwo,ale nie mogłam się długo zdecydować.W końcu gdy miała 4 lata i chcieliśmy się starać o kolejne dziecko okazało się ,że mąż choruje na nowotwór.Przeszedl ciężka chemioterapie,po której było prawdopodobieństwo że nie będzie mógł mieć więcej dzieci. Ale jednak się udało i teraz czekamy na drugiego malucha 😉 żałuję jednak,że nie zdecydowałam się na drugą ciążę gdy córka miała 2 latka. Teraz między dzieciakami będzie duża różnica wieku- 8 lat i obawiam się czy się dogadają.

5djyflw11ba2jkjl.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do trzech razy sztuka 😂 u moich rodziców pierwsze dwie były dziewczynki a później trzech chłopaków także udało się 😀

agniecha2101, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to_tylko_ja wrote:

My bylismy przekonani w 100% że chcemy jedynaka :) nie obylo sie bez awantur jak dziadkowie sie pytali o drugie, nasz syn tez chciał byc sam Na koniec lata skończyliśmy remont generalny,wyburzanie ścian itp wszytsko pod nasza 3 A w październiku syn zaczal naciskać na rodzeństwo. I chyba kazdemu troszke to po glowie chodzilo, w tym roku skonczylam 31 lat maz tez, w pracy u nas ciężka sytuacja (u mnie psychicznie ciezka ze względu na szefowa) Wiec stwierdziliśmy ze albo teraz albo nigdy. Czasem sie smieje ze zanim któreś zmienilo zdanie juz bylam w ciąży. Ale bardzo sie cieszymy ze sie udalo i bedzie nas więcej, starszak nie moze sie doczekac juz planuje lozko piętrowe.

Duzo tez dalo to ze moj brat to bardzo wolny duch wiec nie wiadomo jak bedzie u niego z dziećmi niby mamy dom na pol ale on jest glownie za granicą, meza brat mieszka na stale w innym kraju po za tym jest gejem wiec dzieci mial nie bedzie. I gdyby nas zabraklo zwłaszcza przedwczesnie Kacper zostal by sam

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja ze sprawą cyckową do Was. Polecicie jakiś wygodny, dobrze podtrzymujący i nie za drogi stanik? Wszystkie zrobiły się za małe a tak z gołym cyckiem nie bardzo mi łazić bo nie wygodnie nawet w domu ;) Może orientujecie się w tym temacie? :)

‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ