❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
A teraz już nieedukacyjnie
Mój maluch jak już zaczął się wiercić to na całego, bo nie tylko go czuć, ale już nawet widać! Patrze na brzuch, a tu takie puknięcia raz na jakiś czasUaktywnia się wieczorem, za dnia raczej spokój.
Ja mam połówkowe 6 kwietnia i nie przekładam, liczę, że się odbędą. Jak nie i nie będzie się dało przełożyć to będę szukać innego ginekologa, bo połówkowe trzeba zrobić
Mnie też najbardziej w rekomendacjach przeraża ryzyko odizolowania od dziecka. Brak wizyt jestem w stanie przeżyć, szczególnie jak mogę się przygotować na to wcześniej, bo jakbym dopiero w szpitalu się dowiedziała, to bym pewnie wpadła w panikę, że trzeba było brać ten laktator i 2 piżamy więcej. Ja mam cc, więc i tak na sali jestem sama z personelem medycznym.
Co do nowych restrykcji, to spokojnie - można wyprowadzać psytylko w max. 2 osoby i ograniczyć te spacery do absolutnego minimum. Co do wyborów, to tyle pytań się nasuwa juz nawet o podstawową organizację, że generalnie pomysł aby się odbyły wydaje się absurdalny, ale aktualnie trudno powiedzieć, aby absurdalne sytuacje stanowiły dla mnie już jakieś zaskoczenie.
Mirabelka02, Kropka4, agniecha2101, Evli lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Tym Janek super to wszystko opisałaś
jak zawsze stoisz na straży 😊
Mirabelka u nas jest to jeszcze mniejsze ale będę obserwować i czekać na rozwój bo nie wiem
skąd by miała być ta gorączka jak nie ma ani kaszlu ani kataru...chyba ze dopiero przyjdzie. Martwię się bo rano jak miał ok 38 stopni podałam mu jedna dawkę nurofenu a te dwie krostki zauważyłam dopiero ok 17. Wieczorem gorączka wróciła i wzrosła powyżej 38 i wtedy już dałam paracetamol.
-
Ale w sumie tak myśle i on nie miał się od kogo zarazić ospa. W jego grupie w przedszkolu nikt nie zachorował (mamy takie forum rodziców i piszemy o tym jak jakieś dziecko zachoruje nawet na jelitówke wiec bym wiedziała ze ktoś ma ta ospę ) ani nie widział
się z nikim kto ma ospę wiec nie wiem czy jest możliwe zarażenie tak z powietrza będąc np w sklepie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 23:45
-
ewa.katarzyna wrote:A połówkowe się robi od 18 do 24 tyg? Czy od 20?
https://mamaginekolog.pl/usg-polowkowe-ciazy
Miałam umówione badania na 22tc, przełożyłam na 19+2 lekarz nie marudził, że dziecko małe 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 03:22
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
darkestfear wrote:A moze przelozyc polowkowe na ten tydzien??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 03:19
2018.11 IUI - 11tc [*]
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
nick nieaktualnyDziewczyny, czujecie już czkawkę? Przed snem poczułam pierwszy raz, teraz się obudziłam i znowu. Pamiętam, że w I ciąży nie wylapalam tak wcześnie a tu się mała po kilka minut męczy
w ogóle, czuje coraz bardziej regularne ruchy, po kilka razy dziennie już..też jakoś szybko.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Kagu3 wrote:Dziewczyny, czujecie już czkawkę? Przed snem poczułam pierwszy raz, teraz się obudziłam i znowu. Pamiętam, że w I ciąży nie wylapalam tak wcześnie a tu się mała po kilka minut męczy
w ogóle, czuje coraz bardziej regularne ruchy, po kilka razy dziennie już..też jakoś szybko.
Nadzieja777 lubi tę wiadomość
2018.11 IUI - 11tc [*]
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
nick nieaktualnydarkestfear wrote:Tylko, ze to dopiero 19 tydzien, niektorzy mowia, ze to za wczesnie
Ja za tydzień we wtorek bd miała 18+4 a mimo to lekarz wczoraj powiedział że zrobimy połówkowe bym później już nie musiała przychodzić. Dla mnie to dopiero wcześnie ale co mam powiedzieć w końcu to lekarz i chyba wie co robi -
dzień dobryKagu3 wrote:Dziewczyny, czujecie już czkawkę? Przed snem poczułam pierwszy raz, teraz się obudziłam i znowu. Pamiętam, że w I ciąży nie wylapalam tak wcześnie a tu się mała po kilka minut męczy
raz nawet mąż poczuł
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
nick nieaktualny
-
A ja początkowo miałam umówione badania połówkowe na jutro, ale powiedzieli że najlepiej zrobić badania 21-22 tydzień, więc przerzuciłam termin na tydzień później 🙈 Gdybym wiedziała co będzie się w tym czasie działo nigdy w życiu nie zmieniłabym terminu. A teraz muszę czekać jeszcze tydzień i kto wie co się wydarzy przez ten czas.
Niki - to się porobiło 😀 Rodzina nadąża za zmianami płci? 😅
Ja już chciałabym mieć to potwierdzenie albo zaprzeczenie męskiej płci. Ciuchów po chłopcach na razie nie ruszam, o zakupie nowych nie myślę, czekam i czekam i cierpliwość mi się kończy.
Gratuluję wszystkim dziewczynom po wizytach i trochę zazdroszczę.
Iskierka, bardzo ładny wózek ☺️
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Kagu3 wrote:Dziewczyny, czujecie już czkawkę? Przed snem poczułam pierwszy raz, teraz się obudziłam i znowu. Pamiętam, że w I ciąży nie wylapalam tak wcześnie a tu się mała po kilka minut męczy
Ja też nie czulam jeszcze, ale za to moj maluch wczoraj wieczorem tak wariowal w brzuchu jakby dyskotekę mial
Ja nie mam badan zrobionych tez od poprzedniej wizyty czyli miesiac temuja mam nadzieje, ze teraz wizyta mi sie połówkowa odbędzie, da mi skierowanie zrobie wyniki i moge czekac jak wszystko bedzie dobrze az to troche ucichnie. Mam nadzieje ze miesiac i juz sie to gowno skonczy
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualnyMomOfBoys dziękuję 🙂 chociaż dziś zaczęłam mieć wątpliwości co do niego tzn. Ogólnie bardzo mi się podoba i ma wszystko co chciałam i dobrze się prowadzi ale z racji że on jest duży a ja kurdupel to mogę śmiesznie z nim wyglądać i zaczęłam myśleć czy aby dobrze że właśnie ten kupiłam... Już sama nie wiem
-
Iskierka87 wrote:MomOfBoys dziękuję 🙂 chociaż dziś zaczęłam mieć wątpliwości co do niego tzn. Ogólnie bardzo mi się podoba i ma wszystko co chciałam i dobrze się prowadzi ale z racji że on jest duży a ja kurdupel to mogę śmiesznie z nim wyglądać i zaczęłam myśleć czy aby dobrze że właśnie ten kupiłam... Już sama nie wiem
Nie przejmuj się. Wózek ma łamaną rączkę więc jest dostosowany do wyższych i do niższych osób.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
nick nieaktualnyMomOfBoys wrote:Ale głowa Ci sięga ponad gondolę? 😉
Nie przejmuj się. Wózek ma łamaną rączkę więc jest dostosowany do wyższych i do niższych osób.
Hehe tak spokojnie 😁 No właśnie rączkę fajnie dopasowałam. Chyba to że dawno z gondola nie chodziłam to tak mi się wydaje 🙃 -
nick nieaktualnyA dzisiaj sie dowiedzialam, ze w tej prywatnej przychodni co mam isc na polowkowe to lekarz maseczki nie zaklada przy badaniu pacjentek, jedynie na wejsciu do przychodni badaja same pacjentki temperature itd. Nie wiem co o tym myslec, jak ostatnio bylam w luxmedzie na pobraniu krwi to wszyscy mieli maski i czulam sie jakos bezpieczniej..ja sama nie mam maski, tylko komin moglabym zalozyc na nos.