X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    https://www.petycjeonline.com/pozwolcie_rodzicowi_przebywa_z_dzieckiem_w_szpitaluepidemia_koronawirusa?uv=22032990&utm_source=fb_share&fbclid=IwAR0fJPVFny1XGcq_l14wwvV09-ay0nLFeQsq6YmlxTadPdfl6EsYGmqEn6I

Wkrótce każda będzie tu mama. Ja jestem przestraszona, że w razie hospitalizacji oddziela moje dziecko ode mnie, że będzie płakać a nikt jej nie przytuli. To jest łamanie praw dziecka.

Kurcze jakoś dziwnie mi sie linki kopiują. Widzicie tę petycję?

Ja widzę. Właśnie dzisiaj ją podpisałam. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Chory system.

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już chcą wprowadzić nowelizację ustawy dla zawodów medycznych i do pracy przy zwalczaniu epidemii będzie mógł być skierowany każdy, poza ciężarnymi i osobami wychowującymi samotnie dzieci do 14 rz. Czyli np urodzę , karmię piersią i bach, muszę iść na front przy zwalczaniu epidemii. Nieważne moje dziecko, nieważne jego zdrowie (chyba nie muszę nikomu tłumaczyć zalet kp..), nieważne ryzyko depresji u matki oddzielonej od noworodka/niemowlęcia..

A tu jeszcze możliwość oddzielenia dziecka od rodzica. Jak można fundować taka traumę dzieciom? Jak pielegniarki dwie, na cały oddział, mają ogarnąć wszystkie potrzeby maluchów? Nie zapewnia bezpieczeństwa ani pełnej opieki, poza medyczną.

Co.oni jeszcze wprowadzą, nie wprowadzając stanu wyjątkowego? Aby wybory zrobić. Kuwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 09:29

megson91 lubi tę wiadomość

• MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    A zobacz sobie wózek espiro only. Z gpndolą waży 10.9 kg a ze spacerówką 11.1 kg. Ponoć też sobie radzi na wiejskich drogach ale amortyzacji jak w wózkach na paskach na pewno nie ma 😂 ale wózek cybex balios s tez jest leciutki i ma dobrą amortyzację. Tylko nie wiem ile masz wzrostu i czy by Ci podpasowały 😊
    Myślę że jestem taka standardowa raczej wzrostowo 😅 Mam 167cm.
    Espiro mnie interesował, gdy zastanawiałam się nad spacerówka dla młodszego syna jak starszy poszedł do przedszkola. Ale babeczka w sklepie zwróciła mi uwage na to że dużo reklamacji jest na system składania wózka, że coś tam luźne się robi chyba. Nie pamiętam już dokładnie.
    W końcu nic nie kupilam, bo starszak tak dużo chorował że dużo siedzieliśmy w domu. W razie jakiegoś wyjścia używałam McLarena który dostaliśmy w spadku po chrześniaku męża. Średnio nadawał się na wertepy wiejskie, ale w ostateczności go używałam. Młodszy dużo też na nogach chodził.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 09:31

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    Dziewczyny a co myślicie na temat tej kury do karmienia? Jest sens ja kupować? Lub jaka taka poduszkę ale rogal.? Czy to zbedny gadżet?
    Ja kupiłam kurę na samym początku ciąży. Mojej koleżance się przydawała, mam nadzieje, ze mi tez. Ale szczerze to już mi się przydaje, soi ze mną, służy jako podkładka pod książkę. Ale ja jestem nieobiektywna, kocham LaMillou, mam kilka poduszek, koc dla dorosłych i teraz dla mej tez kupiłam kocyk, poduszeczkę i otulacz. Na pewno jeszcze coś dokupie.

ewa.katarzyna lubi tę wiadomość

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny ☺
    Petycję podpisałam. Kagu to są ciężkie tematy i przykre. Ja mając słabą psychikę to nie zniosłabym oddzielenia od dziecka. I tak boję się jak sobie poradzę z baby blues ...

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    Dziewczyny a co myślicie na temat tej kury do karmienia? Jest sens ja kupować? Lub jaka taka poduszkę ale rogal.? Czy to zbedny gadżet?
    Mi się rogal do karmienia przydał na początku. Ale rodzice kupili mi w pierwszym lepszym sklepie, gdy byłam jeszcze w szpitalu, i średniej jakości ta poducha, dość twarda. Używałam jej tylko jak dziecko było naprawdę maleńkie, potem mi bardziej przeszkadzała niż pomagała.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ticia9, część, też mam córeczkę, która w czerwcu skończy trzy latka😊 z tym że teraz czekamy na drugą córkę.

Słyszałam o tych szpitalach, w których odmawia się matkom przebywania na oddziale z dziećmi. Nie wyobrażam sobie tego, przecież to chore. Wiem, że można sobie tak mówić, ale w życiu bym nie pozwoliła, żeby zabrali ode mnie samo dziecko. Chyba Magda Komsta z wymagajace.pl też zajęła się tym tematem i jest w kontakcie z RPDz. Zaraz podpisuję petycję, chore to wszystko.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Hej. Ja dziś po 11 mam połówkowe, a o 16 odbieramy klucze do nowego mieszkania :-)
    Z gorszych wiadomości, synek mi gorączkuje trzeci dzień i nie wiadomo od czego :-(
    Nadrobię Was później, bo mam jeszcze mnóstwo pakowania.
    Kciuki za resztę wizyt ❤
    Powodzenia!

A ja dziś mam półmetek ciąży. Aplikacja mówi że to 20t0d 😀

agniecha2101, i_ka, Evli, Nadzieja777, Bela, to_tylko_ja, Kropka4, MartitaS, Malutka_94, tym_janek, Kindoll lubią tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Czy wasze maluchy też tak kopia nisko ? Tak mniej więcej ciut nad włosami łonowymi ? Jak siedzę to czuje jak się przesuwa właśnie tak nisko, i tak nisko kopie. Macica gdzie się zaczyna ile od pepka w 20 tyg ? Proszę o odpowiedź ;). Dzięki
    Ja jak się położę na płasko, to bez problemu wyczuwam dokąd sięga macica... delikatnie nad pępek teraz. I ruchy czuję róznie właśnie w takim obszarze.

Mildred lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Powodzenia!

A ja dziś mam półmetek ciąży. Aplikacja mówi że to 20t0d 😀
    Teraz już z górki 😉

MomOfBoys lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Ekstra, dzięki za odpowiedz dziewczyny.
    I to normalne że nieregularne jeszcze czuje ruchu ? Raz czuje masakrę jak się przekrecil ale większości są to kopniaki. Brzuch przy kopniakach aż podskakuje. Ale te ruchy nadal nieregularnie jak mu się chce. Czasami nawet po jedzieniu lenia ma i da znać jednym kopniakiem a później cisza. Wiem że każde dziecko inne, każda ciąża inna. Ale przy pierwszej ciąży w której tak daleko zaszlam wymodlonej to trochę zaczynam panikować już.
    Ja teraz czuję regularnie, ale z synkiem do samego końca tak miałam, że jeden dzień istne szaleństwo, a innego jechałam do szpitala, bo się martwiłam, że się wcale nie rusza :-P

Mildred lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przed chwilą widzieliśmy z mężem pierwszy raz jak mi brzuch podskakuje 😀 a w poprzedniej ciąży nawet jeszcze nic nie czułam na tym etapie.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 masz rację oddzielenie matki od dziecka to trauma dla nich oboje. Wiem coś o tym bo leżałam po porodzie w inkubatorze, a sam poród to była nagła cesarka (ale to długa historia) Moja mama zobaczyła mnie Dopeiro po kilku dniach z daleka. A na ręce wzięła Dopeiro po prawie 3 tyg.... :/a gdy miałam rok to mama leżała długo w szpitalu z bratem w ciąży, więc też jej ponad miesiąc nie widziałam. I całe dziecinstwo miałam jakieś schizy ze coś się jej stanie i mi zniknie, miałam jakieś koszmary itp.. Kiedyś w rozmowie z psychologiem uświadomiła mnie ze te schizy i strach o mamę właśnie wzięły się przez to jak przebiegł poród i że byłam od mamy oddzielona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 10:36

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Myślę że jestem taka standardowa raczej wzrostowo 😅 Mam 167cm.
    Espiro mnie interesował, gdy zastanawiałam się nad spacerówka dla młodszego syna jak starszy poszedł do przedszkola. Ale babeczka w sklepie zwróciła mi uwage na to że dużo reklamacji jest na system składania wózka, że coś tam luźne się robi chyba. Nie pamiętam już dokładnie.
    W końcu nic nie kupilam, bo starszak tak dużo chorował że dużo siedzieliśmy w domu. W razie jakiegoś wyjścia używałam McLarena który dostaliśmy w spadku po chrześniaku męża. Średnio nadawał się na wertepy wiejskie, ale w ostateczności go używałam. Młodszy dużo też na nogach chodził.

Faktycznie masz standardowy wzrost 😅 to dobrze wiedzieć, że te espiro są wadliwe. Chyba w takim razie zostanę przy cybexie balios s. No o ile znowu inny mi nie wpadnie w oko 😊

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o wózku CHICCO GOODY? To jest spacerówka więc już na późniejszy etap. Wczoraj widziałam go w programie "pani gadżet" jest to wózek idealny na podróże bo po złożeniu można wysunąć rączkę i prowadzi się go jak walizkę na kółkach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ta ilość wózków mnie przeraża. Wybór jest tak ogromny a opinie tak skrajne ,że można zgłupieć. Czy któraś z was może mi coś polecić do miasta, raczej dla wysokich (mam 1,75) i coś co się łatwo składa na płasko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecono mi adamex barletta,bebetto vulcano,espiro next,muuvo quick 2.0,kiderkraft prime,bebetto Luca. Czy któraś z was miała z którymś z tych wózków do czynienia ? Wiem, że idealne to są raczej takie za 5000 zł wzwyż, ale nie chciałabym wydać więcej niż 2500, najlepiej opcja dwa w jednym.

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    Super wieści z wizyt👏🏻👏🏻

Niki- wózek jest śliczny kolorystyka uniwersalna i za takie pieniądze to faktycznie okazja.
    Dziewczyny pochwalcie się wózkami jak dotrą do was.

Nadzieja ta firma na fb robi te obszycia tylko do wózków cybex? Czy do każdego wózka ? Wiesz może, tam nie ma żadnej informacji.

Jeszcze pytanie do dziewczyn które maja łożysko na przedniej ścianie i to ich pierwsza ciąża kiedy zaczęłyście czuć ruchy? Bo ja chyba nie czuje jeszcze tak regularnie. Trzy razy poczułam coś innego tak bardziej wyraźnie a tak to cisza. Wiem że mam jeszcze czas ale też już bym chciał czuć tak jak większość z was.

Jutro ma być ładnie w całej Polsce wiec trzeba się powygrzewać w słoneczku😁
    Ja w pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie i ruchy poczułam dopiero w 24 tygodniu, ale to też pewnie trochę i przez moje nadprogramowe killogramy ;-)

Bela lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • MartitaS Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Hej. Ja dziś po 11 mam połówkowe, a o 16 odbieramy klucze do nowego mieszkania :-)
    Z gorszych wiadomości, synek mi gorączkuje trzeci dzień i nie wiadomo od czego :-(
    Nadrobię Was później, bo mam jeszcze mnóstwo pakowania.
    Kciuki za resztę wizyt ❤
    Kciuki za wizytę ❤ Też dzisiaj mam połówkowe 😊 tyle, że do 17:40 muszę czekać ;)

Niki345, Mildred, agniecha2101 lubią tę wiadomość

15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
    16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
  • MartitaS Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    https://www.petycjeonline.com/pozwolcie_rodzicowi_przebywa_z_dzieckiem_w_szpitaluepidemia_koronawirusa?uv=22032990&utm_source=fb_share&fbclid=IwAR0fJPVFny1XGcq_l14wwvV09-ay0nLFeQsq6YmlxTadPdfl6EsYGmqEn6I

Wkrótce każda będzie tu mama. Ja jestem przestraszona, że w razie hospitalizacji oddziela moje dziecko ode mnie, że będzie płakać a nikt jej nie przytuli. To jest łamanie praw dziecka.

Kurcze jakoś dziwnie mi sie linki kopiują. Widzicie tę petycję?
    Dzisiaj o tym czytałam, masakra... podpisałam ;)

15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
    16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ