❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kagu3 wrote:https://www.petycjeonline.com/pozwolcie_rodzicowi_przebywa_z_dzieckiem_w_szpitaluepidemia_koronawirusa?uv=22032990&utm_source=fb_share&fbclid=IwAR0fJPVFny1XGcq_l14wwvV09-ay0nLFeQsq6YmlxTadPdfl6EsYGmqEn6I
Wkrótce każda będzie tu mama. Ja jestem przestraszona, że w razie hospitalizacji oddziela moje dziecko ode mnie, że będzie płakać a nikt jej nie przytuli. To jest łamanie praw dziecka.
Kurcze jakoś dziwnie mi sie linki kopiują. Widzicie tę petycję?
Ja widzę. Właśnie dzisiaj ją podpisałam. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Chory system.
-
nick nieaktualnyJuż chcą wprowadzić nowelizację ustawy dla zawodów medycznych i do pracy przy zwalczaniu epidemii będzie mógł być skierowany każdy, poza ciężarnymi i osobami wychowującymi samotnie dzieci do 14 rz. Czyli np urodzę , karmię piersią i bach, muszę iść na front przy zwalczaniu epidemii. Nieważne moje dziecko, nieważne jego zdrowie (chyba nie muszę nikomu tłumaczyć zalet kp..), nieważne ryzyko depresji u matki oddzielonej od noworodka/niemowlęcia..
A tu jeszcze możliwość oddzielenia dziecka od rodzica. Jak można fundować taka traumę dzieciom? Jak pielegniarki dwie, na cały oddział, mają ogarnąć wszystkie potrzeby maluchów? Nie zapewnia bezpieczeństwa ani pełnej opieki, poza medyczną.
Co.oni jeszcze wprowadzą, nie wprowadzając stanu wyjątkowego? Aby wybory zrobić. KuwaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 09:29
megson91 lubi tę wiadomość
-
Kropka4 wrote:A zobacz sobie wózek espiro only. Z gpndolą waży 10.9 kg a ze spacerówką 11.1 kg. Ponoć też sobie radzi na wiejskich drogach ale amortyzacji jak w wózkach na paskach na pewno nie ma 😂 ale wózek cybex balios s tez jest leciutki i ma dobrą amortyzację. Tylko nie wiem ile masz wzrostu i czy by Ci podpasowały 😊
Espiro mnie interesował, gdy zastanawiałam się nad spacerówka dla młodszego syna jak starszy poszedł do przedszkola. Ale babeczka w sklepie zwróciła mi uwage na to że dużo reklamacji jest na system składania wózka, że coś tam luźne się robi chyba. Nie pamiętam już dokładnie.
W końcu nic nie kupilam, bo starszak tak dużo chorował że dużo siedzieliśmy w domu. W razie jakiegoś wyjścia używałam McLarena który dostaliśmy w spadku po chrześniaku męża. Średnio nadawał się na wertepy wiejskie, ale w ostateczności go używałam. Młodszy dużo też na nogach chodził.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 09:31
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
ewa.katarzyna wrote:Dziewczyny a co myślicie na temat tej kury do karmienia? Jest sens ja kupować? Lub jaka taka poduszkę ale rogal.? Czy to zbedny gadżet?
ewa.katarzyna lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Witam nowe dziewczyny ☺
Petycję podpisałam. Kagu to są ciężkie tematy i przykre. Ja mając słabą psychikę to nie zniosłabym oddzielenia od dziecka. I tak boję się jak sobie poradzę z baby blues ...
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
ewa.katarzyna wrote:Dziewczyny a co myślicie na temat tej kury do karmienia? Jest sens ja kupować? Lub jaka taka poduszkę ale rogal.? Czy to zbedny gadżet?
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Ticia9, część, też mam córeczkę, która w czerwcu skończy trzy latka😊 z tym że teraz czekamy na drugą córkę.
Słyszałam o tych szpitalach, w których odmawia się matkom przebywania na oddziale z dziećmi. Nie wyobrażam sobie tego, przecież to chore. Wiem, że można sobie tak mówić, ale w życiu bym nie pozwoliła, żeby zabrali ode mnie samo dziecko. Chyba Magda Komsta z wymagajace.pl też zajęła się tym tematem i jest w kontakcie z RPDz. Zaraz podpisuję petycję, chore to wszystko. -
agniecha2101 wrote:Hej. Ja dziś po 11 mam połówkowe, a o 16 odbieramy klucze do nowego mieszkania
Z gorszych wiadomości, synek mi gorączkuje trzeci dzień i nie wiadomo od czego
Nadrobię Was później, bo mam jeszcze mnóstwo pakowania.
Kciuki za resztę wizyt ❤
A ja dziś mam półmetek ciąży. Aplikacja mówi że to 20t0d 😀agniecha2101, i_ka, Evli, Nadzieja777, Bela, to_tylko_ja, Kropka4, MartitaS, Malutka_94, tym_janek, Kindoll lubią tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Mildred wrote:Czy wasze maluchy też tak kopia nisko ? Tak mniej więcej ciut nad włosami łonowymi ? Jak siedzę to czuje jak się przesuwa właśnie tak nisko, i tak nisko kopie. Macica gdzie się zaczyna ile od pepka w 20 tyg ? Proszę o odpowiedź
. Dzięki
Mildred lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Mildred wrote:Ekstra, dzięki za odpowiedz dziewczyny.
I to normalne że nieregularne jeszcze czuje ruchu ? Raz czuje masakrę jak się przekrecil ale większości są to kopniaki. Brzuch przy kopniakach aż podskakuje. Ale te ruchy nadal nieregularnie jak mu się chce. Czasami nawet po jedzieniu lenia ma i da znać jednym kopniakiem a później cisza. Wiem że każde dziecko inne, każda ciąża inna. Ale przy pierwszej ciąży w której tak daleko zaszlam wymodlonej to trochę zaczynam panikować już.Mildred lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyKagu3 masz rację oddzielenie matki od dziecka to trauma dla nich oboje. Wiem coś o tym bo leżałam po porodzie w inkubatorze, a sam poród to była nagła cesarka (ale to długa historia) Moja mama zobaczyła mnie Dopeiro po kilku dniach z daleka. A na ręce wzięła Dopeiro po prawie 3 tyg.... :/a gdy miałam rok to mama leżała długo w szpitalu z bratem w ciąży, więc też jej ponad miesiąc nie widziałam. I całe dziecinstwo miałam jakieś schizy ze coś się jej stanie i mi zniknie, miałam jakieś koszmary itp.. Kiedyś w rozmowie z psychologiem uświadomiła mnie ze te schizy i strach o mamę właśnie wzięły się przez to jak przebiegł poród i że byłam od mamy oddzielona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 10:36
-
MomOfBoys wrote:Myślę że jestem taka standardowa raczej wzrostowo 😅 Mam 167cm.
Espiro mnie interesował, gdy zastanawiałam się nad spacerówka dla młodszego syna jak starszy poszedł do przedszkola. Ale babeczka w sklepie zwróciła mi uwage na to że dużo reklamacji jest na system składania wózka, że coś tam luźne się robi chyba. Nie pamiętam już dokładnie.
W końcu nic nie kupilam, bo starszak tak dużo chorował że dużo siedzieliśmy w domu. W razie jakiegoś wyjścia używałam McLarena który dostaliśmy w spadku po chrześniaku męża. Średnio nadawał się na wertepy wiejskie, ale w ostateczności go używałam. Młodszy dużo też na nogach chodził.
Faktycznie masz standardowy wzrost 😅 to dobrze wiedzieć, że te espiro są wadliwe. Chyba w takim razie zostanę przy cybexie balios s. No o ile znowu inny mi nie wpadnie w oko 😊
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualnyDziewczyny a co myślicie o wózku CHICCO GOODY? To jest spacerówka więc już na późniejszy etap. Wczoraj widziałam go w programie "pani gadżet" jest to wózek idealny na podróże bo po złożeniu można wysunąć rączkę i prowadzi się go jak walizkę na kółkach.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPolecono mi adamex barletta,bebetto vulcano,espiro next,muuvo quick 2.0,kiderkraft prime,bebetto Luca. Czy któraś z was miała z którymś z tych wózków do czynienia ? Wiem, że idealne to są raczej takie za 5000 zł wzwyż, ale nie chciałabym wydać więcej niż 2500, najlepiej opcja dwa w jednym.
-
Bela wrote:Super wieści z wizyt👏🏻👏🏻
Niki- wózek jest śliczny kolorystyka uniwersalna i za takie pieniądze to faktycznie okazja.
Dziewczyny pochwalcie się wózkami jak dotrą do was.
Nadzieja ta firma na fb robi te obszycia tylko do wózków cybex? Czy do każdego wózka ? Wiesz może, tam nie ma żadnej informacji.
Jeszcze pytanie do dziewczyn które maja łożysko na przedniej ścianie i to ich pierwsza ciąża kiedy zaczęłyście czuć ruchy? Bo ja chyba nie czuje jeszcze tak regularnie. Trzy razy poczułam coś innego tak bardziej wyraźnie a tak to cisza. Wiem że mam jeszcze czas ale też już bym chciał czuć tak jak większość z was.
Jutro ma być ładnie w całej Polsce wiec trzeba się powygrzewać w słoneczku😁Bela lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Hej. Ja dziś po 11 mam połówkowe, a o 16 odbieramy klucze do nowego mieszkania
Z gorszych wiadomości, synek mi gorączkuje trzeci dzień i nie wiadomo od czego
Nadrobię Was później, bo mam jeszcze mnóstwo pakowania.
Kciuki za resztę wizyt ❤Niki345, Mildred, agniecha2101 lubią tę wiadomość
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Kagu3 wrote:https://www.petycjeonline.com/pozwolcie_rodzicowi_przebywa_z_dzieckiem_w_szpitaluepidemia_koronawirusa?uv=22032990&utm_source=fb_share&fbclid=IwAR0fJPVFny1XGcq_l14wwvV09-ay0nLFeQsq6YmlxTadPdfl6EsYGmqEn6I
Wkrótce każda będzie tu mama. Ja jestem przestraszona, że w razie hospitalizacji oddziela moje dziecko ode mnie, że będzie płakać a nikt jej nie przytuli. To jest łamanie praw dziecka.
Kurcze jakoś dziwnie mi sie linki kopiują. Widzicie tę petycję?15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️