❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzy ktoras z was liczyla ile srednio kosztuje wyprawka dla dziecka bez wozka? Chcialabym zeby wypowiedzialy sie mamy co juz przeszly raz ten czas 😅 nie dostane nic od nikogo, wszystko musimy kupic sami i raczej stawiamy na nowe rzeczy niz uzywane
probujemy z mezem jakos to obliczyc, ale ciezko idzie 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 23:58
-
nick nieaktualnyA i tak sie zastanawiam, czy stosowalyscie moze rinopanteine do nosa? To taka masc, mam problem z zapchanym nosem pomaga mi hysan ktory na ulotce jest napisane, ze kobiety w ciazy moga stosowac, ale mam go koncowke i wlasnie mam tez ta masc w apteczce i zastanawiam sie czy nie zaszkodzi bo w ulotce nic nie mowia
-
Nadzieja, nie pomaga, to jest tak okropne że tyle osób teraz właśnie oprócz tego strachu o zdrowie musi właśnie przechodzic przez takie piekło jak Ty masz 😑😑😑
To nie jest tak że ja.nie widzę pozytywów, ja się cieszę bardzo na to dziecko i doceniam że nie musimy się na razie martwić o finanse (chociaż co będzie to też ciężko powiedzieć). Ogólnie wiele jest dobrych rzeczy w życiu. Po prostu ten strach wysuwa się teraz na pierwszy plan. Budzę się z nim i zasypiam, taki ogromny ciężar na sercu że aż ciężko oddychać (ale to jeszcze nie 👑😆🙈). Raz już to przeżyłam w pierwszej ciąży kiedy każdy dzień był na wagę złota ale wtedy martwiłam się tylko tym żeby donosić. A teraz całą ta sytuacja na świecie do tego. Ale też wiem że ten mój lęk minął w momencie w.ktorym dziecko się urodziło szczęśliwie. Może teraz też tak będzie. Czyli trzeba tę 16 tygodni jeszcze.przetrwac, to też nie jest wieczność prawda? 🙂
Dobra już nic nie pisze.bo chyba tylko ja mam tu takie smętne nastroje. 🙈🙈🙈
Tym Janek zgadzam się w 100% z tym co napisałaś, jeśli macie dziewczyny możliwość zrobić jakieś ważne badania, wizyty teraz to róbcie. Za tydzień czy dwa będzie.coraz gorzej i gorzej z dostępnością. To nie jest czarnowidztwo, to się dzieje. Także co się da.to przyspieszyć...❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
nick nieaktualnyLoczek ja ze swojego doświadczenia doradziłabym Ci wózek z pompowanymi kołami na takie tereny są najlepsze. Sama przy wyborze wózka właśnie tym się kierowałam bo u nas też podobnie a i lubię wędrować po wszystkich terenach 🙂
Loczek:) lubi tę wiadomość
-
Zazu mnie też to wszystko przerasta... W dodatku całymi dniami siedzę sama jak palec, mąż wraca koło 20 z pracy i też się boję, że coś przywiezie. Ja potrzebuje kontaktu z ludźmi, rodziną a zostało mi to odebrane. Dwa dni z rzędu płacze, jeszcze z mężem się pokłóciłam ale chociaż do chomika mogę pogadać i do maluszka.
Z tymi badaniami to faktycznie Tym_janek masz rację. Bo już miesiąc nie robiłam. Muszę się dowiedzieć czy chociaż diagnostyka u mnie przyjmuje.
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
darkestfear wrote:Czy ktoras z was liczyla ile srednio kosztuje wyprawka dla dziecka bez wozka? Chcialabym zeby wypowiedzialy sie mamy co juz przeszly raz ten czas 😅 nie dostane nic od nikogo, wszystko musimy kupic sami i raczej stawiamy na nowe rzeczy niz uzywane
probujemy z mezem jakos to obliczyc, ale ciezko idzie 🙈
Ja w pierwszej ciąży śmiałam się że kasę którą odłożyłam na invitro przeznaczam na wyprawkę. I tak licząc ze 2 miesiące po porodzie niestety ok 10 000 poszło.
Ale odrazu uprzedzę że w to wchodziły także wydatki na urządzenie pokoju dziecka. Gdzie kupiłam szafę, mebelki, przewijak, pudełka do organizacji wszystkich przydasiów, łóżeczko, materac, dywan, zasłony i farbę do malowania, Krzesełko do karmienia, karuzela nad łóżeczko, jakieś ozdoby do pokoju itp dodatki
Do tego doszły liczne kocyki, otulacze bambusowe, ręczniki dla malucha, prześcieradła do łóżeczka i kołyski, poduszka do karmienia itp (miałam na punkcie tekstyliów hopla ale córka nadal z wielu korzysta i nie sadze że będzie chciała oddać młodszej siostrze
W tej kwocie oczywiście były też ubranka (dostałam sporo, ale ostatecznie te spadkowe służyły głównie jako zapasowe na czarna godzinę i tez się bardzo przydały a ja kupowałam to co w moim guście, po za tym była to frajda straszna ).
W tym też jest cała wyprawka higieniczna na początek: termometr, aspirator, gaziki, podkłady, pieluchy początkowe ten najmniejszy rozmiar, grzebyki, sól do przemywania oczu itp drobiazgi, niby te drobiazgi małe i niektóre tanie ale za pakę z apteki zapłaciłam wtedy z 500 zł.
Laktator, butelki, jakiś smoczek, monitor oddechu. Z zabawek był tylko króliś tuliś z miniaturkina zabawki przyszedł czas później.
I oczywiście milion innych pierdułek mniejszych lub większych ale w sumie teraz naprawdę nic wiele kupować nie muszę, bo te wszystkie rzeczy zostały a z wielu córka korzysta nadal i jeszcze jej posłużą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 08:30
darkestfear lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Iskierka87 wrote:Loczek ja ze swojego doświadczenia doradziłabym Ci wózek z pompowanymi kołami na takie tereny są najlepsze. Sama przy wyborze wózka właśnie tym się kierowałam bo u nas też podobnie a i lubię wędrować po wszystkich terenach 🙂
-
nick nieaktualnyzazu wrote:Kagu z tego co czytam to jednak wzięli pod uwagę te poprawki i nie mogą brać jeśli ma się dziecko do 14 rz tak?
Zazu, bardzo Ci współczuję tego stresu. Każda z nas teraz się boi pozostawienia bez opieki, ale w ciąży z komplikacjami, to szczególnie się nie dziwię, że się boisz...
Nadzieja, strasznie mi przykrogdzie ta pomoc dla firm, wprowadzono już jakieś konkrety?
U nas dziś piękna pogoda, myślę czy się nie przejechać nad jezioro do mojej babci, ale tam pewnie będą zgromadzenia ludzi..
W ogóle wczoraj dowiedziałam się od sąsiadów, że jeden z sąsiadów jest poddany kwarantannie z rodziną po powrocie z zagranicy. Mała wioska, kilka domów na krzyż, i nawet u nas. Służb które sorawdzałyby sąsiada nie widziałam ani razu -
tym_janek wrote:Z jednej strony jak trzeba bedzie wybrac 1 miejsce pracy to w normalnych warunkach wiekszosc wybierze prywatny gabinet. Ale mamy takie warunki, ze lekarzy powoluja do pracy z walka z epidemia i obawiam sie, ze ten wybor 1 miejsca to bedzie koniecznosc pracy w szpitalu, ew. Wybor miedzy 2 szpitalami, a prywatna dzialalnosc w ogole nie bedzie opcja. Ja mam caly czas nadzieje, ze ministerstwo uswiadomi sobie, jakie ogromne braki kadrowe to spowoduje w wielu miejscach i jeszcze pojdzie po rozum do glowy i wycofa sie z tego idiotycznego pomyslu.
Ale co do nas, to jak ktos dawno nie mial wizyty to warto rozwarzyc opcje przyspieszenia nastepnej alvo asekuracyjnego umowienia sie do kogos innego jeszcze wczesniej. Badania moczu i lrwi tez dobrze robic teraz zanim uszczupli sie dostepnosc laboratoriow (tak, pielegniarki co pracuja w laboratoriach najczesciej tez pracuja gdzies indziej).08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Kagu - na naszej wiosce dużo osób ma kwarantannę i widzę codziennie jak policja przyjeżdża.
A w sąsiedniej wiosce ksiądz proboszcz ma podejrzenie koronawirusacała plebania ma kwarantannę, a jak się okaże, że faktycznie jest chory to nie będzie za ciekawie, bo przecież spowiadał, udzielał Komunii Św.
Loczek:) - ja przytyłam 2,5kg póki co.
Z tego co wyczytałam to taki dobry przyrost wagi to w 1 trymestrze 1,5kg, w drugim trymestrze 2kg/msc, a w trzecim trymestrze 1,5kg/msc. Ale wiadomo, że to kwestia indywidualna, bo zależy od wagi startowej, od tego jak dzidziuś rośnie, itd. Generalnie uważam, że ciąża to nie jest czas ani na diety, ani na objadanie się słodyczami.
Twoja waga w każdym razie wydaje mi się jak najbardziej w porządku, ja zaczynałam od większej (63,5kg/171cm), więc może dlatego przyrost jest mniejszy.Loczek:) lubi tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
nick nieaktualnyLoczek:) wrote:Ten wózek ma właśnie pompowane koła i jeśli już się zdecyduje kupię koła 14, bo w standardzie są 12. Wstępnie go wybrałam że względu na kola, też na to, że przednie nie obracają się - dużo będziemy spacerować po trawie, lesie i boję się że te obrotowe będą mnie wkurzać a co rusz bawić się z blokada pewnie nie będzie mi się chciało 😂 a Ty Iskierka wybrałaś już wózek? Jaki?
Ja właśnie nie potrafiłabym bez przednich obrotowych 😉 To duże moim zdaniem ułatwienie przy skręcaniu bo nie trzeba wkładać w to siły tak samo podjeżdżanie przy krawężniku. Miałam styczność właśnie z podobnym wózkiem i dla mnie to był koszmar ale może dlatego że jestem niskiego wzrostu i raczej drobna. Jednak zmianę od razu poczułam i wielka ulgę w prowadzeniu. Oczywiście każdy wybiera wózek taki który jemu odpowiada najlepiej 🙂 Ja swój wózek kilka stron wczesniej pokazywałam dziewczynom to Camarelo Baleo 🙂Loczek:) lubi tę wiadomość
-
Nie wiem Kagu, bo oni non stop tam coś zmieniają a posiedzenie wczorajsze dotyczące naszych problemów toczyło się wokół wyborów online 🙈 . Nawet jeśli coś sprowadza to dokumentacja i warunki nie pozwolą 1/3 firm z tego skorzystać. Sam czynsz za salon w moim przypadku to 3tys miesięcznie. Nie wspomnę o reszcie.
Tez zastanawiam się gdzie tu dziś wyjść, bo już muszę. Od 3 dni siedzę w domu i zaraz chyba zwariuje 🤪
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Loczek:) wrote:Dziewczyny a ile już przytylyscie? U nas 5 kg na plus (zaczynałam od 54, na początku spadłam do 53 a teraz 59, z tym że jestem po prostu niska - 160😉). Chyba jest ok?
https://mamotoja.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.htmlto_tylko_ja, Loczek:) lubią tę wiadomość
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
nick nieaktualnyLoczek:) wrote:Dziewczyny a ile już przytylyscie? U nas 5 kg na plus (zaczynałam od 54, na początku spadłam do 53 a teraz 59, z tym że jestem po prostu niska - 160😉). Chyba jest ok?
Ja mam 156 waga początkowa 54kg teraz 58kg więc 4kg na plusie póki co 😉 myślę że na tą chwilę spokoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 09:47
to_tylko_ja, Loczek:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj wezme psa i jak mąż z pracy wróci to do lasku pojedziemy bo pogoda ma się zepsuć na dniach i trzeba wykorzystać chociaż ten dzisiejszy dzień.
Dzięki Niki za ten link przyda mi się na przyszłość. Mam nadzieję że nie przytyje aż do 70 kg 🙈 -
Waga początkowa 44,7 kg, teraz 50,2 Kg7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
nick nieaktualny