X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • zazu Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziecka najbardziej optymalna do rozwoju jest podłoga. Tam ma szansę nauczyć się obrotów, pełzania, itd. więc dla mnie lezaczki to taki "przeszkadzacz" 😉. No ale jak kto lubi. Pewnie w małych ilościach nie zaszkodzi mocno. Druga sprawa to nie wyobrażam sobie że kilkumiesięczne ciekawe świata dziecko będzie zainteresowane takim leżeniem 😆.
    Więc już chyba lepiej zainwestować w coś jeżdżącego gdzie dziecko może być całkiem na płasko i sobie trenować na te pierwsze miesiace a potem i tak wyląduje na podłodze 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 20:54

Mirabelka02, tym_janek, Starająca, agniecha2101 lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    Dziewczyny jak wstawiacie zdjecia??
    Jest ściąga na pierwszej stronie wątku z opisem 🙂

AgaAgnieszka1989 lubi tę wiadomość

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, koc i mata na podłodze to sprawdzone i tanie rozwiązania :D

Tylko te kosze takie piękne... ;)

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny myslalam, ze zrobilam skriny ile czego wyprawkowego kupowac dla maluszka bo pisalyscie, ile body i jakich itp itp. Moze bysmy to wrzucily na poczatkowa strone?

Madzko lubi tę wiadomość

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dostawka się nie zmieści obok łóżka 😞 ale mam dom parterowy i myślałam o koszu mojżesza na kółkach żeby sobie przewozić z sypialni do salonu a w pokoju maluszka będzie czekać pełno wymiarowe łóżeczko. Ale też myślałam nad łóżeczkiem kołyską jak na zdjęciu niżej bo jest na kółkach i można też pobujać i już sama nie wiem co kupić 🙈
    c805a3606f2e.png

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a która ostatnio zamawiała na Gemini i mówiła, że był ciągle status zamówienia jako nowy? Przepraszam, nie pamiętam, a ciekawa jestem czy już coś ruszyło i warto zamówić czy jeszcze trwa ten bum.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Ja z połówkowych nie dostałam :(
    Ale miałam wrażenie, ze skoro nie płaciłam to mi się nie należało. Albo co się będzie wychylał . Taka mentalność .

Ja też się nie upominałam bo na NFZ i mi głupio było. Połówkowe w tym samym miejscu też na NFZ więc nie liczę na zdjęcie ale może grzecznie spytam ☺

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam prosto z mostu ginowi powiedziałam że chciałabym jakieś zdjątko małej bo dawno nie miałam robionego a chce mieć pamiątkę i zrobił bez gadania 😉

Kropka4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Dziewczyny, a która ostatnio zamawiała na Gemini i mówiła, że był ciągle status zamówienia jako nowy? Przepraszam, nie pamiętam, a ciekawa jestem czy już coś ruszyło i warto zamówić czy jeszcze trwa ten bum.
    Ja zamawiałam 2 tyg temu czekałam na przesyłkę kilka dni i w końcu zadzwoniłam na infolinię. Zanim mnie połączyli z konsultantem był komunikat że wszystko przez wirusa jest opóźnione bo mają masę zamówień. I po kolei podany każdy dzień w którym mogło być zamówienie i kiedy będzie wysyłka z tego zamawianego dnia.
    A teraz xhyba jeszcze dłużej się czeka na dostawę.

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa.katarzyna, dzięki za odpowiedź. Widzę na stronie Gemini, że informują, że czas realizacji zamówienia to 10 dni roboczych.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i piszę cały dzień i jestem prawie na końcu podstawowej części pracy 😍 zostaną mi te omówienia, wnioski i streszczenia i dopieszczenie jej do końca tygodnia. I mogę żyć spokojnie i uczyć się z puli kilkuset rozbudowanych pytań do obrony 🙃 ehh jak mój mózg w ciąży to ogarnie, to nie wiem.

Kindoll, Evli, Mirabelka02, Madzko, mommy, Kropka4, Nadzieja777, MartitaS, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

• Madzko Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Kurcze dziewczyny myslalam, ze zrobilam skriny ile czego wyprawkowego kupowac dla maluszka bo pisalyscie, ile body i jakich itp itp. Moze bysmy to wrzucily na poczatkowa strone?

Dołączam do prośby, co ile i czego żeby nie zajmować zbędnie szafek rzeczami których nie użyje 😗
    Zozo wrote:
    Ja sie zastanawiałam nad koszem Mojżesza albo takim przenośnym łóżeczku co pozniej służy jako fotelik z chicco baby hug 4w1 , bo łóżeczko mamy ale np chcialabym w salonie miec gdzie położyć maleństwo zeby miec ciagle w zasięgu wzroku

Tez poluje na baby hug, mam zamiar wstawić do salonu, bo w sypialnie mamy malutką i zmieści się tylko to co niezbędne (łóżeczko najlepiej dostawne ;) czy się sprawdzi to zobaczymy 😊

W środę jadę na krzywą cukrową, zabieram męża, będziemy czekali w samochodzie.
    Prenatalne i wizytę u gin koleżanka z przychodni mi odradzała, że za duże ryzyko, ale szczerze mówiąc to bezpieczniej się czułam w placówkach medycznych gdzie były tylko ciężarne i personel (wszyscy rekawiczki, maseczki, na każdym kroku środki dezynfekcyjne) niż na klatce bloku mijając sąsiadów, nie mówiąc o sklepach.
    Robię to dla zdrowia przede wszystkim psychicznego żeby wiedzieć ze z małą i ze mną jest wszystko ok.

mommy, Kagu3, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

oar89n739mpxwn5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, ja też się biorę za tę wyprawkę do końca. Kupię wszystko oprócz fotelika.
    Jutro się biorę za spisanie listy rzeczy, które przydały mi się przy pierwszym dziecku. Jak to ogarnę, to wrzucę.

I co miesiąc wydam kilkaset złotych na potrzebne rzeczy od teraz. Nie chcę obudzić się w lipcu, gdy i tak sklepy będą dalej słabo funkcjonowac- a jeśli ta epidemia wygaśnie, to i tak dłuższy czas będę unikać skupisk ludzi- cholera wie, kto może jeszcze być bezobjawowym nosicielem.

Mała mi wariuje w brzuchu, przekręca się, ma czkawkę. Często ma porę aktywności nocnej. Alisia raczej nie była aktywna w nocy i po porodzie jej tak zostalo, oby Lili była taka, jak siostra 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro(w sumie to juz dzisiaj) o 12 polowkowe, ciekawe czy pospie, do tej pory stresowalam sie tylko korona, teraz juz doszedl stres zwiazany ze zdrowiem malucha i jakos tez troche sie stresuje, ze bede u faceta, nigdy nie bylam wiec jakos nie wiem czego sie spodziewac, a rozne rzeczy slyszalam o facetach ginach 🙈

Kropka4 lubi tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co slyszalas o facetach ginekologach, ale zasadniczo s ajak kobiety - zdarzaja sie bardziej mili lub mniej, bardziej dokladni lub mniej, bardziej delikatni lub mniej... zasadniczo plec nie ma tu zadnego znaczenia :) ja jako jeszcze nastolatka chodzilam tylko do babek, na studiach sie przeprowadzalam, kolezanka mi polecila faceta, no i potem chodzilam tylko do facetow bo wydawalo mi sie, ze bardziej sie przejmowali. Podczas leczenia noeplodnosci zaliczylam chyba polowe ginekologow w miescie i z czystym sumieniem moge powiedziec - plec nie ma zadnego znaczenia. Tak wiec, wdech, wydech i spokojnie, bedzie dobrze <3

darkestfear, Niki345, Kropka4, MartitaS, to_tylko_ja, megson91, agniecha2101 lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski Witam się mroźno brrr... jakoś zmarzłam w nocy. Za oknem biało i -5 ❄️ wiosna 😃 hehe

Co do lekarzy to moja pierwsza była tylko kobieta a cała reszta to faceci. Wiadomo że nie ze wszystkich byłam zadowolona jeśli chodzi o leczenie ale samo badanie zawsze spoko. Ostatnio nawet na wizycie kobiety mówiły że bardziej wola chodzić do mężczyzny jako ginekologa niż kobiety. Ponoć są delikatniejsi. Ja też się cykalam przed pierwszą wizytą u chłopa ale teraz to w sumie nawet i wolę także Darkestfear nie bój nic będzie git 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 06:21

darkestfear lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już nie spie..od jakiejs godziny 🤣
    Dzieki dziewczyny za wsparcie, plec lekarza jest moim najmnjejszym zmartwieniem.
    A Ty iskierka jak samopoczucie? 🩺
    Ciekawe czy potwierdzi sie dziewczynka, czy bedzie suprajs 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 07:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkestfear dzięki że pytasz ale szczerze to jakoś słabo jestem przekonana do tych połówkowych teraz. Martwie się że lekarz coś przeoczy bo będzie wszystko robił w pośpiechu itp. a przecież to tak ważne badanie 🙁 Może małą nie będzie chciała współpracować i mi przełoży na później ale czy później to znaczy lepiej? Ech... Już sama nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie Twoje polowkowe bedzie dosyc wczesnie, ale moze akurat bedzie na tyle ogarniety lekarz, ze wszystko dzisiaj zobaczy-mysle, ze to w dużej czesci kwestia dobrego lekarza. Trzymam kciuki zeby juz nie trzeba bylo wracac, ilosc wizyt w przychodniach powinnysmy teraz ograniczac :)

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkestfear dziękuję 😘 Tymczasem zaciskam kciuki za Twoją wizytę ✊🍀

darkestfear lubi tę wiadomość

‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ