❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ostatnio polubiłam kosmetyki Miya, a moim ulubionym jest żółty krem wonderbalm. Polskie, naturalne i w przystępnych cenach. Kiedyś używałam drogich kosmetyków, hello body równie przerobiłam, ale stwierdziłam, ze nic cudów mi na twarzy nie zdziałało. Teraz zamówiłam nowe serum do twarzy z Miya, tez fajne, dodaje do kremu.
Nadzieja777, Mirabelka02, agniecha2101 lubią tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
i_ka wrote:Ja ostatnio polubiłam kosmetyki Miya, a moim ulubionym jest żółty krem wonderbalm. Polskie, naturalne i w przystępnych cenach. Kiedyś używałam drogich kosmetyków, hello body równie przerobiłam, ale stwierdziłam, ze nic cudów mi na twarzy nie zdziałało. Teraz zamówiłam nowe serum do twarzy z Miya, tez fajne, dodaje do kremu.
O , dobrze wiedziećmuszę przetestować
i_ka lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Ja też do niedawna używałam Hellobody ale nie widziałam żadnych efektów wiec przerzuciłam się na Resibo. Ale ogólnie szału nie ma. W moim życiu wypróbowałam już wiele kosmetyków w tym kremów do twarzy i nie znalazłam takiego z którego byłabym naprawdę zadowolona 🤷🏼♀️
-
Uprzejmie donoszę, że Antek (tak, jest chłopak jak nic) waży już nieco ponad 400 g. Wszystko jest tam gdzie należy. Rozwija się pięknie. Szyjka zamknięta ma 3,8 cm, blizna po cc trzyma (na razie). Maluch tym razem bardzo współpracował, pokazał się z każdej strony, a jak Pani doktor powiedziała "to teraz pstrykam fotki 3D buzi na pamiatkę" to... zasłonił się obiema rękoma. Więc fotek buzi na pamiątkę nie ma, ale nie ważne. Super, że wszystko jest ok z maluchem. Ma chłopak bardzo długie nogi (po tacie, bo niestety nie po mnie). Ja niestety, zgodnie z przewidywaniami dostałam żelazo do suplementacji, bo anemię mam jak nic
Nie jestem fanką żelaza, bo zawsze mam potem problemy z układem pokarmowym, ale jak mus to mus.
Kagu3, aniołkowa_mama, Mirabelka02, Evli, Kindoll, Mildred, i_ka, MartitaS, kasia_pra, Nadzieja777, ticia9, Malutka_94, darkestfear, Kropka4, MomOfBoys, YoYo85, Zozo, Iskierka87, m@rzenie, OranżadA, Bela, Asasa, Madlene28, megson91, Niki345, Starająca, to_tylko_ja, agniecha2101 lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Dziewczyny w czym śpią takie małe bobaski? Na początek będzie lepszy rożek czy od razu śpiworek? Jeśli rożek to na jak długo on wystarczy? Oglądam takie piękne rzeczy, ale zastanawiam się czy jest sens na niektóre wydawać więcej kasy, jak maja buc tylko na chwile. Będzie sierpień, wiec tez nie wiem czy rożek nie będzie za ciepły?
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
nick nieaktualnyi_ka wrote:Dziewczyny w czym śpią takie małe bobaski? Na początek będzie lepszy rożek czy od razu śpiworek? Jeśli rożek to na jak długo on wystarczy? Oglądam takie piękne rzeczy, ale zastanawiam się czy jest sens na niektóre wydawać więcej kasy, jak maja buc tylko na chwile. Będzie sierpień, wiec tez nie wiem czy rożek nie będzie za ciepły?
Rożek sprawdzi się co najwyżej jako kołderka (chyba, że akurat Ty się z nim polubisz) można kupić cienki rożek
-
Kagu3 wrote:Ja mam kocyki cienkie, grubsze na później i kolderkę z płaską poduszka do dostawki(rozmiar idealnie na noworodka do max 5-6 miesięcy.. w zwykłej kolderce to mi się malutka topiła na początku
Rożek sprawdzi się co najwyżej jako kołderka (chyba, że akurat Ty się z nim polubisz) można kupić cienki rożek
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
nick nieaktualnyi_ka wrote:Dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest kocyk, a później pościel. Ale tyle teraz mówią, ze kocyki na początek są niebezpieczne, bo dziecko może sobie na twarz nadciągnąć, ze już zgłupiałam. Bo śpiworki jakoś mnie nie przekonują, zwłaszcza jak na początku ciagle się dziecko przewija. I tez z tego co słyszałam nie każde dziecko lubi śpiworek.
No ale jak nie kocyk, to co?
Moja na początku spala pod duża kołdra, to był maj, później dokupiłam jej pościel taka malutka, i używałam jej naprzemiennie z kocykami. To było lato, to często spala pod takimi ażurowymi.
Poza tym, moim zdaniem, świetnym wydatkiem jest porządny monitor oddechu, wtedy jakby odpukac coś , to monitor zaalarmuje.
Ps nie znam dziecka, które lubiloby śpiworek 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2020, 20:45
-
nick nieaktualnyJa tez planuje poki co tylko kocyki(ciensze, grubsze) a spiworki to chyba bardziej do wozka na zime? Rozek w sumie nie wiem do czego sluzy, oprocz do tego zeby wygodniej dziecko sie na poczatku nosilo 😅 a jesli chodzi o niebezpieczenstwo kocykow to ja nie slyszalam, za to slyszalam o kolderkach, ze sa niebezpieczne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2020, 20:47
-
Kagu3 wrote:I tak jak mówi Mirabelka, roboty jest mnóstwo w ogródku, ale później ile satysfakcji, jak to rośnie 💞
Dokładnie tak ja piszesz☺ ta radość jak patrzysz jak wszystko rośnie gdzie sama o to dbałaś i pielęgnowałaś 😍 nasz ogród jest młody, wszystko w zeszłym roku sami sadzilismy od podstaw, na jesień posialiśmy trawę i jest pięknie, wszystko się budzi do życia ale to wymaga czasu. Wczoraj oglądałam róże bo wypuściły pąki i zauważyłam że mszyca je zaatakowała i wysłałam męża po środek do pryskania bo mi ich po prostu szkoda, a chcę żeby były zdrowe i pięknie kwitły. Z roślinami trochę jak z małymi dziećmi. Nie powiedzą ze coś je boli, trzeba samemu obserwować, pielęgnować.Kagu3 lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Ja nie miałam żadnej kołderki ani poduszeczki, nic nie miałam w łóżeczku, ochraniaczy też. Moja czerwcowa córka spała głównie w pajacach (jak były upały to w bodziakach), czasem owinięta w otulaczach, bo tak lubiła. Używaliśmy Tulika też.
Na początku faktycznie była parę razy w rożku (w beciku;) ), bo było kilka deszczowych dni, ale potem używałam tego rożka jako podkładki w wózku. Ogólnie wydawał mi się dość mały, a rozmiar miał chyba standardowy.
Jak już zaczęła z nami spać to nawet nie pamiętam czym ją przykrywałam, pewnie otulaczami, bo ja ich używałam wszędzie i do wszystkiego, albo kocykiem. Moja z tych co zawsze się rozkopuje i zawsze jej gorąco, więc zwykle spała w pajacu, żebym ja mogła być spokojna, że całe ciałko jest osłonięteBo ja z kolei to nawet w upały muszę być chociaż trochę przykryta.
-
nick nieaktualnyJutro pyknie nam 21tydzien, a to my, mała tak szybko rosnie 😍 A tak w sumie to od ktorego tygodnia ratuja dziecko? Czy juz jak sie zacznie 22 tydzien, czy dopiero przy skonczonym?
Kropka4, i_ka, Kagu3, Mirabelka02, ticia9, m@rzenie, Kindoll, YoYo85, Niki345, Malutka_94, to_tylko_ja, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
cela1518 wrote:Ooo też mam ten problem właśnie śpiworek czy rożek o to jest pytanie🤔 monitor oddechu odpada bo jest zbyt drogi jak dla mnie. Na początku może faktycznie w kocyk owinę tak by właśnie nie mogło maleństwo sobie narzucić sobie na główkę
Ja myślę nad letnim spiworkiem ☺ rożek może też kupię z tych cieńszych ale chcę spróbować ze spiworkiem a jak już będzie większe to kocyk lub kołderka. Zawsze można dziecko owinąć otulaczem np. muślinowym ale to zależy czy będzie to lubić. Ja np. jak byłam malutka to lubiłam być tak ciasno zwinięta 😂
-
darkestfear wrote:
Piona! Ja też jutro kończę 21 tydzień ☺ chociaż według prenatalnych to skończyłam niby już w czwartek 😂 pięknie się prezentujecie 😍darkestfear lubi tę wiadomość
-
Ja rożka nie miałam, nigdy nie rozumiałam w sumie do czego służy, ale chyba tylko żeby łatwiej było dziecko nosić, co w sumie i tak trzeba sobie wyrobić, bo przecież nie będzie się za każdym razem dziecko w rożek pakować.
Córka spała zawsze pod kocykami, miałam cieńsze, grubsze, mniejsze, większe a żeby nie zarzuciła sobie na głowę to układałam ja maksymalnie w dole kołyski i dół kocyka zawijałem o materacyk. Także nie mogła się ześlizgnąć pod niego i nie mogła go sobie założyć na głowę.
Korzystałam też z monitora oddechu.
Później pokochała otulanie (wtedy w nocy już nie zmieniałam pieluchy) wiec spała w otulaczu w tuliku, już niczym nieprzykryta.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
My przy córce uzywalismy właśnie spiworkow. Dla mnie są super bo miałam pewność że nie nasunie sobie na głowę ani się nie odkopie. Dopiero jak była starsza to przeszlismy już na taka normalna kolderke.
I przewinac się da normalnie bo są od dołu suwakiwięc nie trzeba wyjmować dziecka żeby zmienić pieluszke
Kropka4, to_tylko_ja, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
i_ka wrote:Dziewczyny w czym śpią takie małe bobaski? Na początek będzie lepszy rożek czy od razu śpiworek? Jeśli rożek to na jak długo on wystarczy? Oglądam takie piękne rzeczy, ale zastanawiam się czy jest sens na niektóre wydawać więcej kasy, jak maja buc tylko na chwile. Będzie sierpień, wiec tez nie wiem czy rożek nie będzie za ciepły?
i_ka lubi tę wiadomość
-
ja kupuję otulacz bambusowy
darkestfear lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1