❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej 😁 ja cały dzień ciężko pracowałam, posprzątałam już chałupkę, ciasta 2 zrobiłam i sałatkę warzywną i ledwo żyje 🥴
Wspaniałe macie rzeczy dla maluszków. Ja nic jeszcze nie kupiłam. Mam nadzieję, że 15 dowiem się w końcu kogo dźwigam w brzuszku i też będę mogła oddać się zakupowemu szaleństwu 😁 -
Kagu3 wrote:Haha ja też póki co nie używam poduszki do spania
brzuch ogromny, a u mnie spełnia funkcję najzwyklejsza poduszka między nogami. Śliczne te rzeczy. Mata fajna, bo czarno-biała, na pocAtek dla malucha najlepsza.
Młoda mi dopiero zasnęła, miałam robić sałatkę jarzynowa ale mnie muli. Opieka nad 3 latką to jest taki pełny etat, a każdy ja chwali, że jest taka spokojnazrobiłyśmy stroik na Wielkanoc, a rano będzie malowała pisanki. Nagadalam jej, że zajączek zostawi jej słodycze w ogrodzie, to musi w zamian zobaczyć ładny stroik i pisanki 😅
Anyway życzę Wam wszystkim wesołych Świąt Wielkiej Nocy 🐣🐰🐥 -
nick nieaktualnyYoyo, ona wstaje punkt 8 i nie robi żadnych drzemek w ciągu dnia już od ponad pół roku 🤣
Ja Wam życzę zdrowia, resztę można ogarnąć, co dobitnie pokazuje ostatni miesiąc. Spotkania za rok w większym gronie i z całą rodzinąYoYo85, Kropka4 lubią tę wiadomość
-
Bela wrote:Dla mnie jest w miarę wygodna pare godzin śpię w niej ale w nocy zaczynam się wiercić i przekręcać z boku na bok i ląduje na podłodze. Jakiś kocyk czy poduszka też ułatwiają sprawę
Aga- dzięki za info. Miałaś już połówkowe?
Tak tydzień temutaka zakręcona bylam ze nie swoja kurtkę wzielam
-
Kagu3 wrote:Yoyo, ona wstaje punkt 8 i nie robi żadnych drzemek w ciągu dnia już od ponad pół roku 🤣
Ja Wam życzę zdrowia, resztę można ogarnąć, co dobitnie pokazuje ostatni miesiąc. Spotkania za rok w większym gronie i z całą rodziną -
Bela wrote:Oglądałam ostatnio recenzje tej dostawki Chicco i wydaje się świetna🙂 ja się zauroczyła też bardzo chicco hug 4w1. Funkcjonalny zastępuje 3 rzeczy, genialny będę chciała go kupić ale to jeszcze nie teraz może mi się zmieni.
Mam taka samą poduchę do spania☺️
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Jak to mówią, dzieci nie śpią, tylko się ładują
Moja to też wulkan energii, właśnie poszli spać, a ja zasiadam do sałatki. Ale ja kładę jeszcze ją na drzemkę, bo inaczej bym nie wyrobiła. Dzisiaj wyjątkowo późno, bo zeszło nam przy Titanicu, chociaż i tak chodzi spać później niż przeciętnie. Jutro rano też wszyscy malujemy jajka i robimy święconkę, a potem reszta obowiązków
Zdrowych i mimo wszystko wesołych Świąt dziewczyny, oby minęły spokojnie i dały nadzieję na lepszą przyszłość -
Mildred wrote:Wczoraj miałam połówkowe i jak wychodziłam z samochodu do gabinetu coś mi w biodrze przeskoczyło i boli lewe część podbrzusza, przestaje boleć jak leżę a jak zaczyn chodzić to znowu, lekarz mówił że ból jest normalny że więzadła się rozciągają, teraz do tego zaczął boleć brzuch na dole przy chodzeniu 🤦 zaczynam się martwić a wczoraj dopiero co było usg połówkowe i wszystko z dzidzia dobrze. No i fakt jest taki że mi brzuch urósł w ciągu dwóch dni mocno zauważalnie, więc pewnie to się tam wszystko rozciaga młody się wierci i kopie. A ja się martwię bólem, czy któraś z was tak miała ? Bo raźniej jest jak wiem że ciazarna albo mama mówi że to przeżyła i też bolało.
i w ogóle jak chodzę to czuje się jakoś ciężej no i widać gołym okiem ze ten brzuchol większy.
Mildred lubi tę wiadomość
-
Mirabelka02 wrote:Widzę, że w nocy aktywność idzie nam równie dobrze co za dnia
Ja się właśnie przebudziłam na kanapie i idę zaraz do mojej rodzinki.
Tym_janek pisząc o łóżkach montessoriańskich masz na myśli te bez ramy, sam materac na podłodze? Ja byłam bliska takiego rozwiązania, ale ostatecznie się nie zdecydowałam ze względu na ograniczoną cyrkulację powietrza w materacu. Ale chyba głównie dlatego, że wiedziałam w głębi duszy, że i tak córka spać będzie z nami. Mamy w jej pokoju taki ikeowski liść, dużą poduchę na podłodze, który miał być miejscem do czytania bajek, zabawy, przytulania i tak w sumie jest. Ale że moja córka nie zasypia sama z siebie (naprawdę, ona jest króliczkiem Duracell, może być padnięta, ale nie zaśnie sama jeśli nie jest w aucie, noszona czy przytulona), to uznałam, że łóżko w postaci materaca na podłodze jej w tym nie pomoże, bo ja się po prostu nie doczekam chwili, kiedy ona się tam położy i zaśnie. Ma więc normalne i ostatnio zasypia w nim na drzemki.
Na pewno wygodniej nam rodzicom korzystać z takiego rozwiązania - materac na podłodze - przy kładzeniu dziecka spać.
Mam na mysli takie niskie, bez obudowy, aby dziecko moglo swobodnie wejsc i zejsc, a jak spadnie nawet z materaca to jest tak mala wysokosc, ze nic sie nie stanie. Mozna bez ramy materac na podlodze, ale z tych samych wzgledow co piszesz, my teraz kupislismy malej lozko ale tak niskie, ze nozki maja tylko 2,5 cm, materac ma jakies 15 cm, wiec finalnie spi ok. 18 cm od podlogiale materac nie lezy na podlodze tylko na normalnym stelazu.
Mirabelka02, to_tylko_ja lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Flara wrote:Ja cierpię na bezsenności i koszmarną alergie nie wiem nawet na co, oczy łzawią, leje się z nosa, zdycham
Przeczytałam już cały internet, za chwile mnie jasna anielcia trafi, bo przecież o 7 trzeba wstać i z uśmiechem na ustach układać zoo z lego z córka przez cały dzionek, ratunkuuuuu
Lacze sie w bolu, mnie tez wykancza alergia na brzoze, nie moge spac. Zyrtec mam wrazenie ze nic nie daje, a od 6 zabawy z mloda, gdzie ona jest teraz na etapie wszystko na nie, wiec wymagajacy czas...👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualny
-
Ja bede sprzedawac swoja roombe, tylko od miesiaca nie moge sie zebrac aby zrobic zdjecia i wrzucic na olx. Swietne sa te odkurzacze co same odkurzaja i az zal mi sie z nia rozstac
ja swoja musze sprzedac bo nasz kot ogarnal jak ja wlaczyc i nam wlaczal w srodku nocy budzac nas i mala 🤦🏼♀️😖 no niestety... w wyborze kot a roomba jednak kot zostaje w domu 😅
megson91 lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek wrote:Ja bede sprzedawac swoja roombe, tylko od miesiaca nie moge sie zebrac aby zrobic zdjecia i wrzucic na olx. Swietne sa te odkurzacze co same odkurzaja i az zal mi sie z nia rozstac
ja swoja musze sprzedac bo nasz kot ogarnal jak ja wlaczyc i nam wlaczal w srodku nocy budzac nas i mala 🤦🏼♀️😖 no niestety... w wyborze kot a roomba jednak kot zostaje w domu 😅
To może teraz kot się nauczy sprzątać skoro wyelimonował odkurzacztym_janek lubi tę wiadomość
-
dzień dobry ☕
trzeba iść dalej walczyć w kuchni
Dziewczyny- gdybym później nie miała czasu zajrzeć- zdrowych i spokojnych Świąt
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Hej dziewczyny doradźcie mi proszę, bo się wykończę. Macie jakiś sposób, żeby się wyspać nie śniąc? Czy w ogóle jest możliwe nad tym zapanować? Noc w noc śnią mi się takie bzdury, że budzę się po kilka razy i wstaję bardziej zmęczona niż się kładę 😱🙄..
Odbiegając jeszcze od tematu życzę Wam wszystkim zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych. Cieszmy się tym, co mamy nawet w tym trudnym czasie. Wesołego Alleluja ;* -
i_ka wrote:Ja tez mysle o chicco baby hug 4w1, bo może dłużej posłużyć. Tylko zastanawiam się czy fajnie się w nim karmi czy nie lepiej zwykle krzesełko. Jest pokrowiec do jedzenia, ale pewnie trzeba go ciagle prac, a krzesełko można po prostu umyć. Dostawki nie kupuje, tylko łóżeczko i zamierzam odkładać mała, ale co z tego wyjdzie to zobaczymy
Faktycznie w formie łóżeczka fajnie wyglada ten hug 4w1 ale żal by mi było w nim karmić.
W większości przypadków wszystko jest brudne na początku karmienia (a marchewka ze słoiczka barwi wszystko na kolor nie nadający się zmyć
A później jest tylko gorzej, bo dziecko bierze kawałki do raczki i eksportuje wcierając je w każda powierzchnie, która ma przed sobą, najrzadziej w paszcze
U nas na samym początku był leżaczek ok 5 miesiąca (ale wtedy były okazjonalne przysmaki a leżaczek i tak wyglada nie najlepiej przez to jedzenie ) a ok 6 jak siedziała stabilnie to krzesełko z tacka, lub przystawione do stołu, gdzie po skończeniu jedzenie można było przetrzeć wszystko gąbka i tyle.
Im krzesełko ma mniej wgłębień, elementów w które wchodzi jedzenie tym lepiej, bo łatwiej je wyczyścić.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualny