X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😁 ja cały dzień ciężko pracowałam, posprzątałam już chałupkę, ciasta 2 zrobiłam i sałatkę warzywną i ledwo żyje 🥴
    Wspaniałe macie rzeczy dla maluszków. Ja nic jeszcze nie kupiłam. Mam nadzieję, że 15 dowiem się w końcu kogo dźwigam w brzuszku i też będę mogła oddać się zakupowemu szaleństwu 😁

3i499vvjv3ex36x6.png
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Haha ja też póki co nie używam poduszki do spania :) brzuch ogromny, a u mnie spełnia funkcję najzwyklejsza poduszka między nogami. Śliczne te rzeczy. Mata fajna, bo czarno-biała, na pocAtek dla malucha najlepsza.

Młoda mi dopiero zasnęła, miałam robić sałatkę jarzynowa ale mnie muli. Opieka nad 3 latką to jest taki pełny etat, a każdy ja chwali, że jest taka spokojna :P zrobiłyśmy stroik na Wielkanoc, a rano będzie malowała pisanki. Nagadalam jej, że zajączek zostawi jej słodycze w ogrodzie, to musi w zamian zobaczyć ładny stroik i pisanki 😅
    Ja takiej specjalnej poduszki nie posiadam bo właśnie u mnie też sprawdza się zwykła poduszka między nogami😅 Z tym że moja ma rozmiar 70x45 więc nie jest aż tak duża jak te tradycyjne polskie poduszki. Zabraliśmy je ze sobą jak się przeprowadzalismy z UK do Polski bo śpi mi się na nich zdecydowanie wygodniej. Kagu jak ja Ci zazdroszczę że twoja córeczka zasypia o ten porze 🙈 Wiem że dla Ciebie to "dopiero" a ja marzę o tym żeby moje dziecko o tej porze chodziło spać. Jak Julia zaśnie o 22:30 to jestem naprawdę mega szczęsliwa. Nie wiem skąd ona czerpie energie bo ma tylko jedną drzemkę w południe 🤷🏼‍♀️
    Anyway życzę Wam wszystkim wesołych Świąt Wielkiej Nocy 🐣🐰🐥

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoyo, ona wstaje punkt 8 i nie robi żadnych drzemek w ciągu dnia już od ponad pół roku 🤣

Ja Wam życzę zdrowia, resztę można ogarnąć, co dobitnie pokazuje ostatni miesiąc. Spotkania za rok w większym gronie i z całą rodziną

YoYo85, Kropka4 lubią tę wiadomość

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    Dla mnie jest w miarę wygodna pare godzin śpię w niej ale w nocy zaczynam się wiercić i przekręcać z boku na bok i ląduje na podłodze. Jakiś kocyk czy poduszka też ułatwiają sprawę:)

Aga- dzięki za info. Miałaś już połówkowe?

Tak tydzień temu :) taka zakręcona bylam ze nie swoja kurtkę wzielam :D

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Yoyo, ona wstaje punkt 8 i nie robi żadnych drzemek w ciągu dnia już od ponad pół roku 🤣

Ja Wam życzę zdrowia, resztę można ogarnąć, co dobitnie pokazuje ostatni miesiąc. Spotkania za rok w większym gronie i z całą rodziną
    Zazdro 😅 Julia ma niespełna 16 miesięcy więc jeszcze nie wytrzymałaby bez drzemki ale czekam z niecierpliwością aż ten dzień nastanie. Może wtedy zacznie chodzić spać jak na dziecko przystało 🤪

• i_ka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    Oglądałam ostatnio recenzje tej dostawki Chicco i wydaje się świetna🙂 ja się zauroczyła też bardzo chicco hug 4w1. Funkcjonalny zastępuje 3 rzeczy, genialny będę chciała go kupić ale to jeszcze nie teraz może mi się zmieni.

Mam taka samą poduchę do spania☺️
    Ja tez mysle o chicco baby hug 4w1, bo może dłużej posłużyć. Tylko zastanawiam się czy fajnie się w nim karmi czy nie lepiej zwykle krzesełko. Jest pokrowiec do jedzenia, ale pewnie trzeba go ciagle prac, a krzesełko można po prostu umyć. Dostawki nie kupuje, tylko łóżeczko i zamierzam odkładać mała, ale co z tego wyjdzie to zobaczymy :D

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mówią, dzieci nie śpią, tylko się ładują ;)

Moja to też wulkan energii, właśnie poszli spać, a ja zasiadam do sałatki. Ale ja kładę jeszcze ją na drzemkę, bo inaczej bym nie wyrobiła. Dzisiaj wyjątkowo późno, bo zeszło nam przy Titanicu, chociaż i tak chodzi spać później niż przeciętnie. Jutro rano też wszyscy malujemy jajka i robimy święconkę, a potem reszta obowiązków :)

Zdrowych i mimo wszystko wesołych Świąt dziewczyny, oby minęły spokojnie i dały nadzieję na lepszą przyszłość :)

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Wczoraj miałam połówkowe i jak wychodziłam z samochodu do gabinetu coś mi w biodrze przeskoczyło i boli lewe część podbrzusza, przestaje boleć jak leżę a jak zaczyn chodzić to znowu, lekarz mówił że ból jest normalny że więzadła się rozciągają, teraz do tego zaczął boleć brzuch na dole przy chodzeniu 🤦 zaczynam się martwić a wczoraj dopiero co było usg połówkowe i wszystko z dzidzia dobrze. No i fakt jest taki że mi brzuch urósł w ciągu dwóch dni mocno zauważalnie, więc pewnie to się tam wszystko rozciaga młody się wierci i kopie. A ja się martwię bólem, czy któraś z was tak miała ? Bo raźniej jest jak wiem że ciazarna albo mama mówi że to przeżyła i też bolało.
    Mam podobnie. Wizytę miałam w środę i wszystko z maleństwem dobrze, szyjka długa. A czuje jak mi urósł brzuch od tego czasu tak z dnia na dzień i zrobił się taki napięty i bolesny :/ i w ogóle jak chodzę to czuje się jakoś ciężej no i widać gołym okiem ze ten brzuchol większy.

Mildred lubi tę wiadomość

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Widzę, że w nocy aktywność idzie nam równie dobrze co za dnia :) Ja się właśnie przebudziłam na kanapie i idę zaraz do mojej rodzinki.

Tym_janek pisząc o łóżkach montessoriańskich masz na myśli te bez ramy, sam materac na podłodze? Ja byłam bliska takiego rozwiązania, ale ostatecznie się nie zdecydowałam ze względu na ograniczoną cyrkulację powietrza w materacu. Ale chyba głównie dlatego, że wiedziałam w głębi duszy, że i tak córka spać będzie z nami. Mamy w jej pokoju taki ikeowski liść, dużą poduchę na podłodze, który miał być miejscem do czytania bajek, zabawy, przytulania i tak w sumie jest. Ale że moja córka nie zasypia sama z siebie (naprawdę, ona jest króliczkiem Duracell, może być padnięta, ale nie zaśnie sama jeśli nie jest w aucie, noszona czy przytulona), to uznałam, że łóżko w postaci materaca na podłodze jej w tym nie pomoże, bo ja się po prostu nie doczekam chwili, kiedy ona się tam położy i zaśnie. Ma więc normalne i ostatnio zasypia w nim na drzemki.

Na pewno wygodniej nam rodzicom korzystać z takiego rozwiązania - materac na podłodze - przy kładzeniu dziecka spać.

Mam na mysli takie niskie, bez obudowy, aby dziecko moglo swobodnie wejsc i zejsc, a jak spadnie nawet z materaca to jest tak mala wysokosc, ze nic sie nie stanie. Mozna bez ramy materac na podlodze, ale z tych samych wzgledow co piszesz, my teraz kupislismy malej lozko ale tak niskie, ze nozki maja tylko 2,5 cm, materac ma jakies 15 cm, wiec finalnie spi ok. 18 cm od podlogi :) ale materac nie lezy na podlodze tylko na normalnym stelazu.

Mirabelka02, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    Ja cierpię na bezsenności i koszmarną alergie nie wiem nawet na co, oczy łzawią, leje się z nosa, zdycham :(
    Przeczytałam już cały internet, za chwile mnie jasna anielcia trafi, bo przecież o 7 trzeba wstać i z uśmiechem na ustach układać zoo z lego z córka przez cały dzionek, ratunkuuuuu

Lacze sie w bolu, mnie tez wykancza alergia na brzoze, nie moge spac. Zyrtec mam wrazenie ze nic nie daje, a od 6 zabawy z mloda, gdzie ona jest teraz na etapie wszystko na nie, wiec wymagajacy czas...

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kończę metrowca i już sałatka zrobiona 😋 jutro sernik na zimno i babka cytrynowa 😍

tym_janek lubi tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede sprzedawac swoja roombe, tylko od miesiaca nie moge sie zebrac aby zrobic zdjecia i wrzucic na olx. Swietne sa te odkurzacze co same odkurzaja i az zal mi sie z nia rozstac <3 ja swoja musze sprzedac bo nasz kot ogarnal jak ja wlaczyc i nam wlaczal w srodku nocy budzac nas i mala 🤦🏼‍♀️😖 no niestety... w wyborze kot a roomba jednak kot zostaje w domu 😅

megson91 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Ja bede sprzedawac swoja roombe, tylko od miesiaca nie moge sie zebrac aby zrobic zdjecia i wrzucic na olx. Swietne sa te odkurzacze co same odkurzaja i az zal mi sie z nia rozstac <3 ja swoja musze sprzedac bo nasz kot ogarnal jak ja wlaczyc i nam wlaczal w srodku nocy budzac nas i mala 🤦🏼‍♀️😖 no niestety... w wyborze kot a roomba jednak kot zostaje w domu 😅
    Genialny kot! Chociaż szkoda roomby.
    To może teraz kot się nauczy sprzątać skoro wyelimonował odkurzacz ;-)

tym_janek lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ☕

trzeba iść dalej walczyć w kuchni ;)

Dziewczyny- gdybym później nie miała czasu zajrzeć- zdrowych i spokojnych Świąt :)

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Wam również życzę wszystkiego dobrego na te Święta, szczególnie zdrowia bo to jest najważniejsze i mimo wszystko radości 🐣🐰☺😙

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Madlene28 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny doradźcie mi proszę, bo się wykończę. Macie jakiś sposób, żeby się wyspać nie śniąc? Czy w ogóle jest możliwe nad tym zapanować? Noc w noc śnią mi się takie bzdury, że budzę się po kilka razy i wstaję bardziej zmęczona niż się kładę 😱🙄..

Odbiegając jeszcze od tematu życzę Wam wszystkim zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych. Cieszmy się tym, co mamy nawet w tym trudnym czasie. Wesołego Alleluja ;*

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Ja tez mysle o chicco baby hug 4w1, bo może dłużej posłużyć. Tylko zastanawiam się czy fajnie się w nim karmi czy nie lepiej zwykle krzesełko. Jest pokrowiec do jedzenia, ale pewnie trzeba go ciagle prac, a krzesełko można po prostu umyć. Dostawki nie kupuje, tylko łóżeczko i zamierzam odkładać mała, ale co z tego wyjdzie to zobaczymy :D

Faktycznie w formie łóżeczka fajnie wyglada ten hug 4w1 ale żal by mi było w nim karmić.
    W większości przypadków wszystko jest brudne na początku karmienia (a marchewka ze słoiczka barwi wszystko na kolor nie nadający się zmyć :)
    A później jest tylko gorzej, bo dziecko bierze kawałki do raczki i eksportuje wcierając je w każda powierzchnie, która ma przed sobą, najrzadziej w paszcze :)

U nas na samym początku był leżaczek ok 5 miesiąca (ale wtedy były okazjonalne przysmaki a leżaczek i tak wyglada nie najlepiej przez to jedzenie ) a ok 6 jak siedziała stabilnie to krzesełko z tacka, lub przystawione do stołu, gdzie po skończeniu jedzenie można było przetrzeć wszystko gąbka i tyle.
    Im krzesełko ma mniej wgłębień, elementów w które wchodzi jedzenie tym lepiej, bo łatwiej je wyczyścić.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny również Wam życzę zdrowych, spokojnych Świąt 🐥🐰🐣🌿.

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Leze w łóżku i na razie nie chce mi się wstać na myśl o tym że za szybko dzisiaj z kuchni nie wyjdę :)

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych, wesołych Świąt Wielkanocnych dziewuszki! 🐣🐥🐤
    Ja dzisiaj piekę, babka cytrynowa, babeczki, a wieczorek chleby na jutro 🙈

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ