X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu, wpisz mi proszę połówkowe 24.04 😘
    I kolejną wizytę 08.05 😘

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Też często mam takie schizy. Zarówno jeśli chodzi o listerioze jak i o salmonelle. Ale to kilka razy byłaś w toalecie ?
    Niby jednorazowe, ale od razu zaczynasz sie zastanawiac od czego 😅🙄

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od szyjek skracających się. To bardzo pięknie, że wasi lekarze prowadzący się przejmują i sprawdzają, wszystkim nam powinno się od połówkowych szyjkę sprawdzać już co wizytę. Chcę was tylko uspokoić jakbyście panikowały, że tak z definicji, książkowo, skracająca się szyjka, to taka, która ma mniej niż 2,5 cm. Każda, która ma 2,5 lub 2,6 lub więcej to jest całkowicie normalna, prawidłowa długość <3 Więc spokojnie :) kontrolować trzeba, jak szew czy pessar ma działać uspokajająco to warto na pewno, szczególnie, że w aktualnej sytuacji nie wiadomo jak będzie z wizytami i kontrolami, ale generalnie wasze długości szyjek mieszczą się w podręcznikowej normie :)

Ja mam taką alergię, że dramat. Cały czas mam chusteczkę przy nosie, bo mi dosłownie kapie wodnisty katar.... wykończyć się idzie. W sumie nie bardzo wiem, jak z tym katarem mam chodzić w maseczce np. na wizytę do lekarza, bo tak generalnie to siedzę w domu.

ticia9, Marta35, Mildred lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek, dzięki za słowa otuchy ❤
    Kagu, mnie wpisz na wizytę 13.05 😉

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Niby jednorazowe, ale od razu zaczynasz sie zastanawiac od czego 😅🙄

To myślę, że możesz być spokojna 😉 mi od początku ciąży zdarzają się dni, że mam luźniejszy stolec.

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela mamy wizytę tego samego dnia 😉

Kagu mnie też zapisz na 12.05 🙂

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu mi też wpisz wizytę na 13 maja.

Dziewczyny czy któraś z Was miała to łożysko przodujące albo zna kogoś kto miał? Zastanawiam się czy to ma szansę jeszcze się naprawić?

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest bardzo duża szansa że się podniesie, zwłaszcza jeżeli jest teraz tylko brzeżniie przodujące, tzn że tylko brzeg łożyska zakrywa ujście.
    U mnie lekarz jak na poprzednim USG miałam tak ułożone łożysko stwierdził ze ma pacjentki którym nawet w 34 tc się podniosło, ale najczęściej podnosi się szybciej.
    Wiec bądź dobrej myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 07:22

m@rzenie, tym_janek lubią tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ☕
    kciuki za dzisiejsze wizyty 🍀
    ja dziś uropuję więc właśnie na spokojnie relaksuję się przy kawie i serniczku 😍

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Starająca Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Kagu3 proszę wpisz mi wizytę na 04.05

Powodzenia na dzisiejszych wizytach ✊

Madlene28 lubi tę wiadomość

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara Ty kupiłaś do łóżeczka materac hevea piankowy dobrze kojarzę ? Wiem, że nie brać gryki ale się zastanawiam jaki kupić: piankowy, lateksowy, lateksowo-kokosowy?

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na Akpol baby do końca kwietnia na hasło: ZAUFAJ POŁOŻNEJ jest 15% rabatu. Mają tam dużo rzeczy wyprawkowych i właśnie też są materace i nie wiem czy sie nie skuszę na któryś 😊

mhsvj44jaatf8jcr.png

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie pomóżcie bo zaczęłam się strasznie martwić i nie wiem co robić otóż dziś nad ranem jak mnie jeden i drugi bok bolał od leżenia położyłam się na plecach i tak strasznie zaczęło mnie ciągnąć od dołu i w dodatku zaczęły mnie kic jajniki że jak wstałam to nie mogłam się wyprostować i się przestraszyłam. Od kilku dni jak w nocy leżę na plecach to mam lekkie ciągnięcie ale dziś to już bolało mocno. I teraz jak zaczęłam to rozchodzić dopiero powoli jest lepiej

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj nie spałam od 3 tak mnie biodra bolały, że nie mogłam leżeć na boku. Jak tylko przechylałam się bardziej na brzuch to mały kopał niemiłosiernie, więc noc była ciężka. Co 20 minut pobudka i zmiana boku

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymianek,dziękuję 😘
    Cela i Mała Gwiazdka,miałam dokładnie to samo, cała noc z głowy. Jak nie tępy ból to kłucie, jak nie klucie to ciągnięcia. I sam bol bym zniosła gdybym wiedziała ,że to normalne. Nawet męża obudziłam ale co on biedak mógłby mi pomóc.
    Jeszcze do tego robi się ze mnie coraz większa ciamajda.wczoraj walnęłam się w mały palec u nogi i myślałam, że go złamałam bo był silny i z spuchl,później odbiłam się od ściany i myślałam że wybiłam sobie bark i na koniec wbilam sobie nóż w palec niechcący. Maz zaczyna się na mnie patrzeć jak na ofiarę losu ☺

tym_janek lubi tę wiadomość

• Flara Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Flara Ty kupiłaś do łóżeczka materac hevea piankowy dobrze kojarzę ? Wiem, że nie brać gryki ale się zastanawiam jaki kupić: piankowy, lateksowy, lateksowo-kokosowy?

Tak mam hevea piankowy, nie mam już sprawdzić jaki to model, ale jest to coś podobnego do duo activia z 2 rodzajami pianki.

https://www.ceneo.pl/27549963

Jestem bardzo zadowolona z niego, fajne pokrowce mają te materace, takie mięsiste.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 10:04

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Namyria Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Namyria a Twój lekarz co mówił o tym łożysku? Ja się oczywiście naczytałam już w internecie o możliwych powikłaniach i zaczęłam się stresować 😩

Tylko tyle, że jeszcze jest czas na podniesienie się łożyska więc na razie nie ma co panikowac.

Natomiast jeśli się nie podniesie to zasłania kanał rodny więc dziecko nie wyjdzie bo nie ma gdzie. Więc tylko cesarka.

Mówił też ze będzie uznawana za ciaze zagrożona ale narazie czekamy. Że mam dużo odpoczywać ale słabo mi to wychodzi 😪

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to normalne bo wizytę mam 22 kwietnia i powiem o tych dolegliwościach a wolę do tej pory unikać jechania na sor. Dzięki dziewczyny bo naprawdę się przestraszyłam bo wcześniej w nocy jak leżałam na plecach to czułam ciągnięcie ale dziś to naprawdę się przestraszyłam bo to było ciągnięcie ale też takie mocne klucie po obu stronach jajników ze nawet nie mogłam się wyprostować jak wstałam dopiero zaczyna się powoli normować jak to rozchodzilam i usiadłam na kanapie

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    My dalej kwitniemy w domu, bez wychodzenia na ogródek, bo pogoda dalej jest brzydka.

Dziś rano Lili dała mi taki popis umiejętności w brzuchu o 5.00, aż nie mogłam spać 😝

Mam 5 przekroczeń w tym tygodniu na czczo, dziś poprobuje jeszcze kombinacji jedzenia przed snem, może to coś da, jeśli nie, to w poniedziałek dzwonię do diabeto(cukry 93-96), nie są jeszcze bardzo złe, ale już niepokoją. Po posiłkach za to max 115 :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cela1518 wrote:
    Czyli to normalne bo wizytę mam 22 kwietnia i powiem o tych dolegliwościach a wolę do tej pory unikać jechania na sor. Dzięki dziewczyny bo naprawdę się przestraszyłam bo wcześniej w nocy jak leżałam na plecach to czułam ciągnięcie ale dziś to naprawdę się przestraszyłam bo to było ciągnięcie ale też takie mocne klucie po obu stronach jajników ze nawet nie mogłam się wyprostować jak wstałam dopiero zaczyna się powoli normować jak to rozchodzilam i usiadłam na kanapie
    No właśnie to jest dziwne ,że
    przy chodzeniu mi też ból mija, a jak się kładę znowu wraca. Jak czytam o różnych bólach w drugim trymestrze to wszędzie jest napisane,by się położyć jak boli

‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ