❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kagu, wpisz mi proszę połówkowe 24.04 😘
I kolejną wizytę 08.05 😘06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny od szyjek skracających się. To bardzo pięknie, że wasi lekarze prowadzący się przejmują i sprawdzają, wszystkim nam powinno się od połówkowych szyjkę sprawdzać już co wizytę. Chcę was tylko uspokoić jakbyście panikowały, że tak z definicji, książkowo, skracająca się szyjka, to taka, która ma mniej niż 2,5 cm. Każda, która ma 2,5 lub 2,6 lub więcej to jest całkowicie normalna, prawidłowa długość
Więc spokojnie
kontrolować trzeba, jak szew czy pessar ma działać uspokajająco to warto na pewno, szczególnie, że w aktualnej sytuacji nie wiadomo jak będzie z wizytami i kontrolami, ale generalnie wasze długości szyjek mieszczą się w podręcznikowej normie
Ja mam taką alergię, że dramat. Cały czas mam chusteczkę przy nosie, bo mi dosłownie kapie wodnisty katar.... wykończyć się idzie. W sumie nie bardzo wiem, jak z tym katarem mam chodzić w maseczce np. na wizytę do lekarza, bo tak generalnie to siedzę w domu.ticia9, Marta35, Mildred lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualny
-
Jest bardzo duża szansa że się podniesie, zwłaszcza jeżeli jest teraz tylko brzeżniie przodujące, tzn że tylko brzeg łożyska zakrywa ujście.
U mnie lekarz jak na poprzednim USG miałam tak ułożone łożysko stwierdził ze ma pacjentki którym nawet w 34 tc się podniosło, ale najczęściej podnosi się szybciej.
Wiec bądź dobrej myśli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 07:22
m@rzenie, tym_janek lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
dzień dobry ☕
kciuki za dzisiejsze wizyty 🍀
ja dziś uropuję więc właśnie na spokojnie relaksuję się przy kawie i serniczku 😍
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Hej dziewczyny mam pytanie pomóżcie bo zaczęłam się strasznie martwić i nie wiem co robić otóż dziś nad ranem jak mnie jeden i drugi bok bolał od leżenia położyłam się na plecach i tak strasznie zaczęło mnie ciągnąć od dołu i w dodatku zaczęły mnie kic jajniki że jak wstałam to nie mogłam się wyprostować i się przestraszyłam. Od kilku dni jak w nocy leżę na plecach to mam lekkie ciągnięcie ale dziś to już bolało mocno. I teraz jak zaczęłam to rozchodzić dopiero powoli jest lepiej
-
nick nieaktualnyTymianek,dziękuję 😘
Cela i Mała Gwiazdka,miałam dokładnie to samo, cała noc z głowy. Jak nie tępy ból to kłucie, jak nie klucie to ciągnięcia. I sam bol bym zniosła gdybym wiedziała ,że to normalne. Nawet męża obudziłam ale co on biedak mógłby mi pomóc.
Jeszcze do tego robi się ze mnie coraz większa ciamajda.wczoraj walnęłam się w mały palec u nogi i myślałam, że go złamałam bo był silny i z spuchl,później odbiłam się od ściany i myślałam że wybiłam sobie bark i na koniec wbilam sobie nóż w palec niechcący. Maz zaczyna się na mnie patrzeć jak na ofiarę losu ☺
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Kropka4 wrote:Flara Ty kupiłaś do łóżeczka materac hevea piankowy dobrze kojarzę ? Wiem, że nie brać gryki ale się zastanawiam jaki kupić: piankowy, lateksowy, lateksowo-kokosowy?
Tak mam hevea piankowy, nie mam już sprawdzić jaki to model, ale jest to coś podobnego do duo activia z 2 rodzajami pianki.
https://www.ceneo.pl/27549963
Jestem bardzo zadowolona z niego, fajne pokrowce mają te materace, takie mięsiste.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 10:04
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
m@rzenie wrote:Namyria a Twój lekarz co mówił o tym łożysku? Ja się oczywiście naczytałam już w internecie o możliwych powikłaniach i zaczęłam się stresować 😩
Tylko tyle, że jeszcze jest czas na podniesienie się łożyska więc na razie nie ma co panikowac.
Natomiast jeśli się nie podniesie to zasłania kanał rodny więc dziecko nie wyjdzie bo nie ma gdzie. Więc tylko cesarka.
Mówił też ze będzie uznawana za ciaze zagrożona ale narazie czekamy. Że mam dużo odpoczywać ale słabo mi to wychodzi 😪
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Czyli to normalne bo wizytę mam 22 kwietnia i powiem o tych dolegliwościach a wolę do tej pory unikać jechania na sor. Dzięki dziewczyny bo naprawdę się przestraszyłam bo wcześniej w nocy jak leżałam na plecach to czułam ciągnięcie ale dziś to naprawdę się przestraszyłam bo to było ciągnięcie ale też takie mocne klucie po obu stronach jajników ze nawet nie mogłam się wyprostować jak wstałam dopiero zaczyna się powoli normować jak to rozchodzilam i usiadłam na kanapie
-
nick nieaktualnyHej
My dalej kwitniemy w domu, bez wychodzenia na ogródek, bo pogoda dalej jest brzydka.
Dziś rano Lili dała mi taki popis umiejętności w brzuchu o 5.00, aż nie mogłam spać 😝
Mam 5 przekroczeń w tym tygodniu na czczo, dziś poprobuje jeszcze kombinacji jedzenia przed snem, może to coś da, jeśli nie, to w poniedziałek dzwonię do diabeto(cukry 93-96), nie są jeszcze bardzo złe, ale już niepokoją. Po posiłkach za to max 115 :p -
nick nieaktualnycela1518 wrote:Czyli to normalne bo wizytę mam 22 kwietnia i powiem o tych dolegliwościach a wolę do tej pory unikać jechania na sor. Dzięki dziewczyny bo naprawdę się przestraszyłam bo wcześniej w nocy jak leżałam na plecach to czułam ciągnięcie ale dziś to naprawdę się przestraszyłam bo to było ciągnięcie ale też takie mocne klucie po obu stronach jajników ze nawet nie mogłam się wyprostować jak wstałam dopiero zaczyna się powoli normować jak to rozchodzilam i usiadłam na kanapie
przy chodzeniu mi też ból mija, a jak się kładę znowu wraca. Jak czytam o różnych bólach w drugim trymestrze to wszędzie jest napisane,by się położyć jak boli