❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnessa wrote:Dziewczyny, nie chce krytykować, bo wiem że od zakupów ciężko się powstrzymać
ale skąd wiecie jak dzieci będą rosnąć i czy zgracie się ciuszkami z porami roku? Takim strzałem w ciemno to chyba tylko pajace na noc i ewentualnie kilka par body na krótki rękaw może być.
Ja część ciuchów będę mieć po synku, ale typowe dziewczynkowe kupuję tylko 56. Syn na początku pływał w 56, a mała chyba większa od brata nie powinna byćResztę na bieżąco w zależności od tego jak będzie rosła.
ja córkę co pół roku zaopatruje w Zarze na wyprzedaży na przyszły rok, szczegolnie w kurtki. Można kupić przecenione z 200 na 30 i na razie przez 3 lata trafiam 😉
AgaAgnieszka1989 lubi tę wiadomość
-
darkestfear wrote:Dziewczyny, a wy bierzecie jeszcze jakies witaminy? Ja w sumie pobralam caly i trymestr i skonczylam, a moze powinnam jednak dalej lykac? Jakie macie zdanie na ten temat? 🤔
Ja biorę pregne plus. Ginekolog mówiła, że mam nadal brać. I od jakiegoś czasu aspargin 2x1 a czasami tylko 1 bo zapominam ☺
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Ja z takim pytaniem czy wy też macie skurcze BH ? Dziś mam kiepski dzien bardzo cały dzień jakaś taka napięta brzuch się stawać nawet kilka razy na godzine i czułam lekkie uczucie takie jak na @ przez 30min,jeszcze bardziej się tym postresowalam. Lekarz zapisal mi kilka tygodni temu relanium jak będzie ciężki bardzo dzień i wzięłam tabletkę teraz martwię się czy dobrze zrobiłam w końcu lekarza wie co zapisuje. Wzięłam na rano nospe ale nie pomagała, leżenie też nie pomagało no macica nadal się stawiała. Jestem jakaś godzinkę po wzięciu tabletki i czuje rozluźnienie w brzuchu, stresuje się czy na syna to nie wpłynie. Czy zdarzają się wam takie dni, że wszystko boki. wizyta za tydzień w czwartek, nam nadzieję że już nigdy nie wezmę relanium więcej stresu z samych skutków teraz mam.
-
Ja biorę prenatal duo, wcześniej mama dha premium, do tego aspargin 2x2, duphaston 2x, progesteron besins 100 i teraz jeszcze doszło pol tabletki letroxu, bo ciagle mam TSH w górnej granicy normy, wiec wdrożyła mi dzis.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Jeśli któraś z Was chce kupić kolderkę to zerknijcie na firmę Lola y Lolo, przepiękne są. Ja kupiłam córce z zachcianki, bo nie planowałam przykrywania jej tym zwłaszcza na początku, ale była pięknym tłem do zdjęć i w wózku, a teraz śpi pod nią na drzemkach:) Ale generalnie to też w nocy zawsze się odkopuje, tyle że ona śpi z nami, więc czasem coś na nią zarzucę.
-
Mildred wrote:Ja z takim pytaniem czy wy też macie skurcze BH ? Dziś mam kiepski dzien bardzo cały dzień jakaś taka napięta brzuch się stawać nawet kilka razy na godzine i czułam lekkie uczucie takie jak na @ przez 30min,jeszcze bardziej się tym postresowalam. Lekarz zapisal mi kilka tygodni temu relanium jak będzie ciężki bardzo dzień i wzięłam tabletkę teraz martwię się czy dobrze zrobiłam w końcu lekarza wie co zapisuje. Wzięłam na rano nospe ale nie pomagała, leżenie też nie pomagało no macica nadal się stawiała. Jestem jakaś godzinkę po wzięciu tabletki i czuje rozluźnienie w brzuchu, stresuje się czy na syna to nie wpłynie. Czy zdarzają się wam takie dni, że wszystko boki. wizyta za tydzień w czwartek, nam nadzieję że już nigdy nie wezmę relanium więcej stresu z samych skutków teraz mam.
Ja wczoraj tak mialam, ze mi sie brzuch po spacerze napinal co chwile. Normalnie regularne skurcze i tez pobolewanie jak na @. Mialam dzisiaj wizyte lekarz mowil, zeby brac magnez i nospe jak nie pomoze. Ale tez juz caly dzien odczuwałam dopoki nie zasnęłam.👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Magnez biorę 3x2 tabletki, nospe doraźnie ale rzadko bardzo, relanium wzięłam pierwszy raz czuje poprawę nie mam takich napięć. jeśli się to na powtórzy taki dzień to jadę od razu do gina wcześniej i skonsultuje to telefonicznie. Mam nadzieję że to był poprostu słaby dzień, ja jeszcze pracuje zdalnie więc trochę stresu przy tym też jest.
-
nick nieaktualnyJa już nie wiem czy to jest zwykłe stawianie macicy czy te skurcze BH.najgorsze jest to że przy wszystkich skurczach może się skracać szyjka ,a ja mam krótką. Dziś na teleporadzie wyprosilam wizytę w enelmedzie, ale tylko dowcipną żeby mi szyjkę sprawdzili,USG nieplanowane w ogóle nie wchodzi w grę. Lekarka poleciła mi nospę 3x dziennie,ale trochę naczytałam się,że braków nospy w ciąży powoduje poNiej u dzieci problem z wiotczeniem mięśni i boje się z myślami.
-
i_ka wrote:O bozinku, ale zaszalalam 🥰
https://naforum.zapodaj.net/7109d4d019d5.jpg.html
Piękny ten zestaw...
Ja na szczęście dużo ciuszków 56 i 62 dostałam lub kupiłam na grzebance jak jeszcze było można. Jeszcze mama ma mi coś przywieźć od tam kogoś więc jest szansa, że już nie będę musiała kupować. Jak złożymy szafę popiore je wszystkie i posegreguje rozmiarami:)
Muszę kupić po wypłacie tabletki Lovela bo ja od lat używam kapsułek i nawet nie pamiętam jak to było z tymi proszkami i płynami do płukaniaAle z tego co widziałam wychodzą drogo a przy dziecku piszecie ze dużo prania więc będę musiała sobie chyba przypomnieć
Planuje dokupić z ciuszków body kopertowe 52 z Sinsay krótki rękaw bo są tanie ale czekam na promo oraz ewentualnie jakieś skarpetki
Mam też kila sztuk z newbie - kupiłam używane lub na promocji -30%.
Koniec z ciuszkami!
Dziś przyszła mi paczka z apteki Gemini oraz łóżeczko i kołyska:) Niestety mąż nie miał czasu wypakować więc pewnie zajmiemy się pokojem Tosi początkiem Maja:)
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Flara wrote:Dziewczyny dziś przeczytałam dobry patent na łóżeczko dla dziecka. Dla tych co się zastanawiają czy dostawka czy łóżeczko.
Dziewczyna na moim lokalnym forum ściągnęła bok zwykłego łóżeczka 120x60, obniżyła materacyk na najniższa wysokość i przystawiło do łóżka. Wiec ma dostawkę i łóżeczko 2w1
Fajny i prosty patent dla łóżeczek ze zdejmowanym bokami. A jak wysokość nie jest idealna to zawsze można wywiercić 4 dodatkowe dziurki i dostosować.
Ja biorę Prenatal Duo, wcześniej brałam Composita Mama DHA, ale coś ciężko dostępne są teraz.
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Namyria wrote:08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Poza zakupowo
Netflix udostępnił na Youtube serię Babies, krótkie dokumenty o rozwoju dzieci z komentarzami naukowców (póki co chyba tylko po angielsku).
Ja oglądam już trzeci wieczór
Jeszcze i innej beczki...czy ja dobrze kojarzę, że kiedyś przewijał się temat alergii? Nie mogę teraz odszukać. Czy któraś z was bierze Zyrtec/Allertec?
Katar sienny coraz bardziej daje mi się we znaki i choć wolałabym nic nie brać, to zaczynam się łamać. Niby to jest kategoria leków dozwolonych, ale już sama nie wiem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 22:32
-
Mildred wrote:Ja z takim pytaniem czy wy też macie skurcze BH ? Dziś mam kiepski dzien bardzo cały dzień jakaś taka napięta brzuch się stawać nawet kilka razy na godzine i czułam lekkie uczucie takie jak na @ przez 30min,jeszcze bardziej się tym postresowalam. Lekarz zapisal mi kilka tygodni temu relanium jak będzie ciężki bardzo dzień i wzięłam tabletkę teraz martwię się czy dobrze zrobiłam w końcu lekarza wie co zapisuje. Wzięłam na rano nospe ale nie pomagała, leżenie też nie pomagało no macica nadal się stawiała. Jestem jakaś godzinkę po wzięciu tabletki i czuje rozluźnienie w brzuchu, stresuje się czy na syna to nie wpłynie. Czy zdarzają się wam takie dni, że wszystko boki. wizyta za tydzień w czwartek, nam nadzieję że już nigdy nie wezmę relanium więcej stresu z samych skutków teraz mam.
Mała co prawda rozpycha się strasznie ale mimo wszystko mam pewne obawy
-
Marta35 wrote:Ja już nie wiem czy to jest zwykłe stawianie macicy czy te skurcze BH.najgorsze jest to że przy wszystkich skurczach może się skracać szyjka ,a ja mam krótką. Dziś na teleporadzie wyprosilam wizytę w enelmedzie, ale tylko dowcipną żeby mi szyjkę sprawdzili,USG nieplanowane w ogóle nie wchodzi w grę. Lekarka poleciła mi nospę 3x dziennie,ale trochę naczytałam się,że braków nospy w ciąży powoduje poNiej u dzieci problem z wiotczeniem mięśni i boje się z myślami.
był u nas fizjoterapeuta na kontroli po urodzeniu i nie stwierdził żadnych negatywnych skutkow
Ja teraz biorę jak czuje że mi brzuch twardnieje. Nie co dziennie, ale zdarza się że biorę 2 dni potem 3 dni spokójMarta35 lubi tę wiadomość
-
Ja na razie kupiłam tylko jednego bodziaka w rozmiarze 56. Muszę się w końcu wybrać do rodziców po rzeczy po córce i przejrzeć co tam jest 😉 56 raczej nie będę już kupować bo mam trochę nieużywanych 😁 wyobraźcie sobie że jak urodziłam 2 córkę to miałam w szpitalu tylko rozmiar 56 i się okazało że nie wcisnęłam w to mojego grubaska 😂
-
Ja biorę zyrtec, ale szczerze - niewiele daje. Nie wszystkie leki na alergię można brać w ciąży - trzeba sprawdzać jaka jest substancja czynna
Ja przejrzałam już ciuchy po starszej, typowo dziewczęce znalazły już nowych właścicieli, więc zostało mi do dokupienia na prawdę niewiele. W sumie tylko body na krótki rękaw, bo moja mała z końca września jest, wiec w ogóle krótkich rękawów nie miała z tych mniejszych rozmiarów.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Agnessa wrote:Poza zakupowo
Netflix udostępnił na Youtube serię Babies, krótkie dokumenty o rozwoju dzieci z komentarzami naukowców (póki co chyba tylko po angielsku).
Ja oglądam już trzeci wieczór
Jeszcze i innej beczki...czy ja dobrze kojarzę, że kiedyś przewijał się temat alergii? Nie mogę teraz odszukać. Czy któraś z was bierze Zyrtec/Allertec?
Katar sienny coraz bardziej daje mi się we znaki i choć wolałabym nic nie brać, to zaczynam się łamać. Niby to jest kategoria leków dozwolonych, ale już sama nie wiem...
Ja też biorę zyrtec, coś tam pomaga ale bez szału. Przy okazji rozmowy z alergologiem / pulmonologiem mojej córki, która tez potwierdziła że zyrtec mogę brać, poleciła mi tafen nasal ( na receptę tez) ale jeszcze nie próbowałam. Mnie po za katarem i kichaniem głównie w nocy, koszmarnie męczy swędzenie oczu, no idzie je sobie wydrapać. Pomaga mi trochę płukanie w soli fizjologicznej.Agnessa lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Czyli nie jestem sama z takimi bólami i wątpliwościami. Tez boje się o szyjke, żeby się nie skracała za szybko. Ale wierzę w mojego gina za tydzień się wszystkiego dowiem i wypytam, bo on ciągle powtarza że może bolec ale jaka jest granica bezpiecznego bólu i twardnienia macicy. Pierworodka ze mną i nie wiem jak może boleć jak moze się stawiać naturalnie macica. Moja mama urodziła czwórkę dzieci z każdym miala problem z szyjka ze mną leżała w szpitalu przez 5 miesięcy bez ruchu jestem ostatnia.
A co do wyprawki to ja mam kilka worków od przyjaciół i znajomych i chyba nie będę musiała nic kupować. Moze tylko skarpetki czy jakoś kocyk i tetre.
Jak tylko się dowiem u lekarza że jestem wszystko dobrze zabiorę się za ogarnianie tych worów z ciuchami.
-
m@rzenie wrote:Ja na razie kupiłam tylko jednego bodziaka w rozmiarze 56. Muszę się w końcu wybrać do rodziców po rzeczy po córce i przejrzeć co tam jest 😉 56 raczej nie będę już kupować bo mam trochę nieużywanych 😁 wyobraźcie sobie że jak urodziłam 2 córkę to miałam w szpitalu tylko rozmiar 56 i się okazało że nie wcisnęłam w to mojego grubaska 😂
Ja nie wiem czemu ale wzielam do szpitala tylko jedno ubranko na 56 reszte 62 Choc 3 tyg przed porodrm mowili ze max 3.5 kg będzie Dopiero w szpitalu sie okazalo ze kawał chlopa i moja mama ciagle gadała po co takie duze ubranka pakuje, dziecko takie duze nie bede, a jednak mialam nosam@rzenie, aniołkowa_mama, Kropka4, megson91 lubią tę wiadomość