X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już 9 kilo na plusie, a miałam zmieścić się ogólnie w 12 🤪 czuję się jak wieloryb, tak strasznie mi ciężko, a gdzie tu jeszcze do końca 😱

Też proszę o mocne kciuki dzisiaj. Ja mam wizytę o 17.30 dopiero więc jeszcze cały dzień stresu przede mną...

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zwazylam z rana i tez 10 na plusie 🤦‍♀️ Omg myslalam ze przytyje jak z corka 12kg a tu widze ze nie ma szans . Bedzie katastrofa :/

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Flara Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 8 na plusie i też więcej niż w tym samym czasie z córką.
    Jednak brak ruchu robi swoje, w pierwszej ciąży o wiele więcej się ruszałam. Teraz staram się wychodzić raz dziennie na spacer z dzieckiem ale to tak tylko kawałek do okolicznego parku, zaraza nie nastraja do swobodnych długich spacerów a o całodziennym włóczeniu się po sklepach mogę zapomnieć :(

Pocieszające że po ciąży waga szybko spadała i 8 miesięcy po, bez żadnych ćwiczeń i diety ważyłam a co najważniejsze i wyglądałam o wiele lepiej niż przed ciąża. Bo waga sama w sobie spadła szybko ale ciało jeszcze kilka miesięcy było bardziej pulchniutkie.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie 😙 u mnie 7 kg na plusie. Od ponad miesiąca dieta cukrzycowa wiec waga stanęła w miejscu, to chyba nie za dobrze, co?

Czy któraś z Was nadal nie ma imienia? Normalnie mam taki dylemat, że masakra...
    87 dni do końca i codzienne dyskusje z mężem, a tu nadal du.pa.

Mała chyba zmieniła pozycje, albo mocno urosła bo pierwszy raz kopniaki czuje pod żebrami 😂 śmieszno/bolące uczucie 💛
    No i brzuch na wysokości pępka się zrobił jakiś taki twardy i napiety.

Wizyta 21 maja dopiero, my jakoś musimy zacząć liczyć te ruchy już teraz, tak?
    (U mnie 27+3)

oar89n739mpxwn5r.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Dzień dobry mamusie 😙 u mnie 7 kg na plusie. Od ponad miesiąca dieta cukrzycowa wiec waga stanęła w miejscu, to chyba nie za dobrze, co?

Czy któraś z Was nadal nie ma imienia? Normalnie mam taki dylemat, że masakra...

Mała chyba zmieniła pozycje, albo mocno urosła bo pierwszy raz kopniaki czuje pod żebrami 😂 śmieszno/bolące uczucie 💛

(U mnie 27+3)

Spokojnie dobrze jest, to znaczy że prowadzisz dobrze diete. Mi w pierwszej ciąży też się zastopował przyrost wagi na początku diety cukrzycowej. Później zobaczyłam że cukry w miarę łaskawe i pozwalałam sobie na większe porcje i czasami na lody lub ciacho więc i waga zaczęła iść do góry ale już delikatnie.
    U mnie dietetyk dbała żeby jakiś przyrost jednak później był, mówiła że pierwsze miesiące z dieta najczęściej się waga zatrzymuje a jak ktoś miał dużo na plusie to i spada, ale później jednak minimalnie przyrastać powinna zwłaszcza jak się nie miało nadmiaru wcześniej.

Madzko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:

(U mnie 27+3)

Hej
    Ja jako tako nie liczę tych ruchów, po prostu zwracam uwagę czy mała jest aktywna w miarę. U mnie budzi się po posiłkach, rano to dyskoteka tak o 5, czasami 7-8, o 22 mocno aktywna, czyli łącznie kilka razy w ciągu dnia. Ruchy są na tyle regularne, że nie zawracam sobie głowy jeszcze liczeniem, wiedziałabym jakby było coś nie tak.

Powodzenia na wizytach dziewczyny :)

Nadzieja777, Madzko, aniołkowa_mama, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Flara Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie liczę, chociaż córka bardzo rzadko się rusza, o wiele rzadziej niż córka w pierwszej ciąży. Lekarz stwierdził że skoro tak było od samego początku to pewnie taki typ, bo narazie nic nie wskazuje żeby było coś nie tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złożyliśmy łóżeczko dla Lili, kącik się robi 👌 łóżeczko jest bardzo ładne i porządnie wykonane, póki co materac leży oczywiście w folii.

Ps Alicja sama z siebie, oddała małej swojego szumisia 😊 ale zapytam ją jeszcze czy na pewno, bo to taka pamiątka a małej mogę zawsze kupić jakiegoś małego
    4eb276ead429.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 10:23

Madzko, to_tylko_ja, Kropka4, Nadzieja777, Mirabelka02, Asasa, MartitaS, m@rzenie, Malutka_94, megson91, Namyria, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Uzywam chusteczek nawilzonych u psow i jak dla mnie Dady to najgorsze chusteczki z jakimi mialam doczynienie, najlepiej podpasowaly mi pampersy, ale teraz kupilam kindii pure i tez sa spoko i w miare tanie za potrojna paczke. Dady mi smierdza, wydaje sie, ze maja za duzo dodatkowych skladnikow, a poza tym schna bardzo szybko. Dla maluszka planuje waterwipes i cheekypande :)
    Tych 99% wody też używałaś? Bo ja nie mówię o zwykłych Dadach, tylko właśnie widziałam jakąś nowość Dada jako odpowiednik tych Waterwipes.

Ja tych zwykłych Dada używam do mycia blatu w salonie :D

Dziękuję za odpowiedzi na temat pampersów :) To już nie będę więcej rozmiaru 1 kupować tylko 2.

Co do szczepień - dobrze, że się wypowiadacie, bo nie miałam pojęcia, że można jakieś inne szczepionki wziąć albo wszystkie naraz - na to się pewnie zdecydujemy, bo szkoda jeździć tyle razy z maluszkiem. Kupiłam książkę "Mamy dla mamy" i mam nadzieję, że tam będzie coś więcej napisane - co, kiedy, gdzie i jak :D
    Ja nawet nie rozważam nie szczepienia.

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawno się nie ważyłm, aż się boję. Mam nadzieję, że nie przekroczę 70 kg, to dla mnie bariera psychiczna. Ale nawet jeśli to nic, jakoś się ogarnę po porodzie. Myślę, że dwie córki zapewnią mi wystarczająco dużo atrakcji, żeby gubić kilogramy :D

Moja często wariuje w brzuchu, o wiele lepiej i więcej czuję ją niż pierwszą córkę, ale to chyba za sprawą łożyska, które teraz jest z tylu. Bo jeśli chodzi o temperament, to pierwszej go nie brakuje, oj nie :D

Właśnie pobiłyśmy rekord spania i dopiero zwlekamy się z łóżka 🙈

Co do imienia to ja też jeszcze nie mam wybranego. Wszyscy już ją jakoś nazywają, a ja kompletnie tego nie czuję i jestem tym coraz bardziej sfrustrowana :(

Powodzenia na wizytach! 😊 Ja mam III usg 25 maja :)

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dziewczyny 😍
    Nam się udało kupić używane łóżeczko woodies właśnie takie jak chciałam za 200 zł w bardzo dobrym stanie i z dorobioną do niego barierą co tworzy taki tapczanik dla chodzącego szkraba. Kupiliśmy też kosz Mojżesza na kółkach używany ale bardzo fajny. Później postaram się wrzucić zdjęcie ☺

My mamy wybranę imię ale od początku wołalismy na niego "kropuś" i tak zostało 🙈 mąż tylko i wyłącznie tak do niego się zwraca 😅 ja to różnie, albo Oluś, Kropuś u inne zdrobnienia ☺

agniecha2101 lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Bela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry☺️
    Zozo, M@rzenie Trzymam kciuki dziewczyny🤞☘️ Ja wczoraj przed wizyta też się trochę stresowałam.

Iskierka moja następna wizyta jest 3.06 a 16.06 mam mieć usg III trymestru:) A ty masz mieć cesarkę to może i nawet dwa tygodnie wcześniej będziesz już widzieć i tulić swoją malutka🥰
    Tymjanek- tak dowiedziałam się że jak przyjdę na glukozę to będę siedzieć sama w osobnym pokoju. Nie w poczekalni, tyle
    dobrze😊

Moja jest aktywna od rana mam wrażenie, że jak się obudzę to ona też się budzi i się ze mną wita kopniaczkami. Czuje ja cały dzień najbardziej jest aktywna od 23 albo jak już kładę się spać do łóżka.

Liczenie ruchów ma być ich 10 na cały dzień? czy na godzinę aktywności? Czy jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 10:41

Zozo, m@rzenie, tym_janek lubią tę wiadomość

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Złożyliśmy łóżeczko dla Lili, kącik się robi 👌 łóżeczko jest bardzo ładne i porządnie wykonane, póki co materac leży oczywiście w folii.

Ps Alicja sama z siebie, oddała małej swojego szumisia 😊 ale zapytam ją jeszcze czy na pewno, bo to taka pamiątka a małej mogę zawsze kupić jakiegoś małego
    4eb276ead429.jpg

Ślicznie wyglada . Ja tez nie moge sie doczekac az odremontujemy mieszkanie dopiero wtedy zamowimy łóżeczko :)

Kagu3 lubi tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • madziab Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu na patologii ciąży każą liczyć ruchy po śniadaniu i po kolacji leżąc na lewym boku przez godzinę i dobrze, aby było ich min 10. Za to polozna srodowiskowa każe liczyć ruchy od przebudzenia się i zapisywać godzinę, do której naliczy się 10 ruchów przy naszej normalnej aktywności. Także różnie to jest z tym liczeniem. Ja podobnie jak Kagu nie zaprząta sobie tym za bardzo głowy bo Mały jest strasznym wierciochem (podobnie jak starszy brat i temperament po porodzie jest dokładnie taki jak byk w brzuszku)

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • czekamynaorzeszka Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja zawsze się zastanawiam czy ze mną wszystko okej bo ja od początku ciąży praktycznie wcale nie przytyłam. Ważyłam na początku 52,4kg później 54,8 maksimum a teraz ważyłam się i znowu 50. Nie wydaje mi się żeby było to dobrze ale też nie mogę wmuszac w siebie jedzenia więcej

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo i m@rzenie kciuki zaciśnięte ✊✊

Bela no to masz szybciej wizyty tym razem 🙂 Co do CC to mimo wszystko mam nadzieję że posiedzi w brzuszku na tyle by było bezpiecznie bo jakoś mnie przeraża te odliczanie juz 😉

Ja poluje na karuzelke do łóżeczka. W magazynach wykupiona, może na olx się uda ogarnąć bo konkretną sobie upatrzyłam i co zrobić jak się uparłam 🤣

Ciekawe jak z tą glukozą będzie u mnie tj czy też gdzieś osobno mnie zamkną czy jak.

Zozo, m@rzenie, Bela lubią tę wiadomość

• madziab Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynom, które pierwszy raz będą rodzić polecam obejrzeć szkole rodzenia Joanny Mróz, fajnie pokazuje jak np spakować torbę do szpitala, opowiada jak wygląda poród i kiedy w ogóle do tego szpitala jechać. Ja mimo że to druga ciąża z przyjemnością ją sobie oglądam w wolnej chwili

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka sprawdź na vinted może będzie ta karuzela która cię interesuje. Ja swoją kupiłam za jedną trzecią ceny a wygląda jak nowa i wybór na vinted jest spory.

Wstałam dzisiaj o 8:00 i dopiero przed chwilą poczułam ruchy małej, niby tylko 3 godziny a już obymyslałam czy jechać na IP. W ogóle od dwóch dni jakaś leniwa jest. Jest ułożona główkowo i ruchy się trochę zmieniły,czuję ja bardzo nisko.od 25 do 27 tygodnia była najbardziej aktywna a ja najbardziej przez to spokojna,teraz trochę gorzej

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie szukałam ale chciałam podpasować z odbiorem osobistym to mi nigdzie nie pasuje ale jedną już upatrzyłam na olx to bd dzwonić i się umawiać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to_tylko_ja wrote:
    Tych 99% wody też używałaś? Bo ja nie mówię o zwykłych Dadach, tylko właśnie widziałam jakąś nowość Dada jako odpowiednik tych Waterwipes.

Ja tych zwykłych Dada używam do mycia blatu w salonie :D

Dziękuję za odpowiedzi na temat pampersów :) To już nie będę więcej rozmiaru 1 kupować tylko 2.

Co do szczepień - dobrze, że się wypowiadacie, bo nie miałam pojęcia, że można jakieś inne szczepionki wziąć albo wszystkie naraz - na to się pewnie zdecydujemy, bo szkoda jeździć tyle razy z maluszkiem. Kupiłam książkę "Mamy dla mamy" i mam nadzieję, że tam będzie coś więcej napisane - co, kiedy, gdzie i jak :D
    Ja nawet nie rozważam nie szczepienia.

Uzywalam dada extra care, i everyday chyba(takie z dżunglą) nie wiem czy ktores to z tych nowszych co mowisz 😃

‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ