❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mirabelka02 wrote:Dziewczyny, a tak zapytam, bo wczoraj wieczorem naszła mnie taka myśl... mówicie do swoich dzieci w brzuchu?
Bo ja jakoś nie potrafię, mój mąż też nie jest z tych wiecznie macających brzuch, a już żeby coś do niego powiedział to prawie w ogóle. Owszem, jak kopie to zawsze przykładam rękę, zaczepiam ją czasem sama,bo potrafi mi odpowiedzieć i wtedy się przywitam, ale jakoś nic więcej. Więcej myślę wtedy o niej, ale nie wypowiadam tych myśli na głos. Rozmawiamy o niej często, ale nie zwracamy się bezpośrednio do niej i już nie wiem czy to ja taka nieczuła jestem czy co. Ale nieswojo mi jest, kiedy próbuję z nią pogadaćMam wrażenie, że skoro ona jest w moim brzuchu to wszystko wie i przeżywa to co ja
Ja mowie jak jesteśmy ze tak.powiem sam na sam:) -
Dziewczyny po ponad 2 miesiącach wkoncu spotkałam się z przyjaciółką i wyskoczyłysmy na obiad do restaurację. Jak milo jest wróci do normalności.male rzeczy a tyle szczęścia
Tego mi bylo trzeba:)
Po drodze pojechałam odebrac prezent na dzień dziecka dla starszaka i jakos tak do smyka mi sie weszlo Maja -25% z karta
I upolowalam takie cudeńko
Nadzieja777, Kindoll, Madzko, agniecha2101, MartitaS, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Aga piekny ten sweterek, a jaki to rozmiar?
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
nick nieaktualnyAga ja myślałam wcześniej o imieniu Laura dla córci ale do nazwiska nam nie bardzo podpasowało więc zrezygnowaliśmy ale bardzo mi się podoba to imię 🙂
Ja po prasowaniu teraz poskładać i pogrupować. Jak ja nie cierpię prasować no ale dla malutkiej wszystko 🙂AgaG88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlara wrote:Że słodkim bym uważała, bo to spowoduje że wyrzut cukru będzie szybko a później szybko spadnie (chyba ze masz cukier na granicy 70 i czujesz ze cię telepie, to można się i słodkim ratować) Najlepiej przy niskich cukrach, na główny posielek zjeść coś co na dłużej utrzyma cukier na jednakowym poziomie, nie za niskim nie za wysokim. Dlatego ja jak miałam tendencje do szybkich spadków, dodawałam ekstra porcje albo chleba, albo makaronu / ryżu + warzywa + jakieś mięso i jak miałam maks 130 to było wszystko.
Dużo zależy od twojego organizmy bo każdy inaczej będzie reagować (dlatego cukrzyca ciążowa jest taka dziwna).
Na wizycie pogadaj że swoją diabetolog na pewno ci doradzi.
Ja swego czasu jadłam właśnie co ok 2 h (śniadanie- 7, 2gie śniadanie ok 9 - czasami wcześniej nawet, zupa ok 11, obiad ok 14, podwieczorek 17, kolacja 19-20 i jak szlam późno spać, to jeszcze 2ga kolacja koło 22)
I pomimo tego od początku diety cukrzycowej (ok 26 tc) do końca ciąży przytyłam tylko 4 kg i to 2 w ostatnim tygodniu bo trochę jednak spuchłam na koniec.
Ehh.. Masz rację byłam u teściów i zjadłam kremówkę bo miałam już poniżej 70. Wróciłam do domu po 1.5h i cukier 74🤷♀️. (po godz 123- i tak sukces że tak dużo po słodkim 🙈)
Boję się że nie zareaguje szybko jak mi spadnie ten cukier i wtedy coś się stanie dziecku. Bo te spadki są też niebezpieczne? Czy już leoiej mieć niski niż wysoki?
Dzięki ze mi to tłumaczysz bo wgl tego nie ogarniam jak się ma nisko te cukry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 17:09
-
Marta35 wrote:Tryb oszczędzający z częstym polegiwaniem ale nie reżim łóżkowy co mnie bardzo cieszy.Powiedziała że podróże są niewskazane ,nawet krótkie, najwyżej lekarz i gabinet diagnostyczny. Trochę, szkoda ale i tak lepiej niż leżakowanie. Mieliśmy jechać na działkę ponad 200 km z Warszawy ale odpada, może wyskoczymy gdzieś pod Warszawę żeby do końca nie ześwirować w mieszkaniu.
Ticia a ciebie również bolało podbrzusze po założeniu pessara? Nie boli mnie cały czas ale przy zmienianiu pozycji mam jakby skurcze okresowe.
Mam szew, więc nie wiem jak z pessarem chociaż gdzieś słyszałam, że może występować taki ból na początku. Super, że nie musisz się plackować. Ja też bym to tu pojechała to tam, ale narazie ograniczam się tylko do domu i podwórka.
-
Jej znowu mam tonę stron do nadrobienia dopiero teraz weszłam ale mam pytanie do dziewczyny które biorą heparynę czy badacie Aptt i jaki macie wynik?
Mildred lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Bela wrote:Jej znowu mam tonę stron do nadrobienia dopiero teraz weszłam ale mam pytanie do dziewczyny które biorą heparynę czy badacie Aptt i jaki macie wynik?
Biorę neoparin 0,4 -
Mamuśka☺️ wrote:Ehh.. Masz rację byłam u teściów i zjadłam kremówkę bo miałam już poniżej 70. Wróciłam do domu po 1.5h i cukier 74🤷♀️. (po godz 123- i tak sukces że tak dużo po słodkim 🙈)
Boję się że nie zareaguje szybko jak mi spadnie ten cukier i wtedy coś się stanie dziecku. Bo te spadki są też niebezpieczne? Czy już leoiej mieć niski niż wysoki?
Dzięki ze mi to tłumaczysz bo wgl tego nie ogarniam jak się ma nisko te cukry.
Ja tez do końca się tak na tym nie znamwiem co mi pomagało, bo metoda prób i błędów jakoś udało się wszystko opanować. Ale prawda jest taka że każda z nas inaczej może reagować na dane posiłki i trzeba coś wypracować co się sprawdzi u Ciebie.
Jak nie zwiększenie porcji to właśnie dodanie jakiegoś produktu do posiłku z wyższym ig.
Na pewno za niski cukier nie jest bezpieczny ale chyba bardziej groźny jest dla nas niż dla dziecka. Najczęściej organizm daje znać gdy cukier spada poniżej akceptowalnej dla niego normy, bo albo nas telepie, albo ręce drżą, albo nagle totalne osłabienie i na takie wypadki warto mieć jakas przekąskę w torebce, coś co nas szybko z tego stanu wyprowadzi, soczek taki że słomka, banan albo nawet coś słodkiego bo jak już zaczyna się robić słabo to trzeba szybko ten cukier podnieść żeby nie zemdleć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 18:08
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Taki mam bemboch 😁 ale żeby uwierzyć, ze jest w nim mały człowieczek to kiepsko 🙈 ale zaczęłam akceptować ten swój cellulit i resztę . Przestałam się tym przejmować i chyba żyje mi się lepiej 😁AgaAgnieszka1989, m@rzenie, i_ka, Evli, Mirabelka02, Mildred, megson91, Kagu3, Iskierka87, Niki345, ticia9, AsIuLa2020, Asasa, AgaG88, Malutka_94, agniecha2101, pati_zuzia83, MartitaS, madziab, Madzko, Kropka4, aniołkowa_mama, Kindoll, Mamuśka☺️, OranżadA, tym_janek lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
nick nieaktualnyFlara wrote:Ja tez do końca się tak na tym nie znam
wiem co mi pomagało, bo metoda prób i błędów jakoś udało się wszystko opanować. Ale prawda jest taka że każda z nas inaczej może reagować na dane posiłki i trzeba coś wypracować co się sprawdzi u Ciebie.
Jak nie zwiększenie porcji to właśnie dodanie jakiegoś produktu do posiłku z wyższym ig.
Na pewno za niski cukier nie jest bezpieczny ale chyba bardziej groźny jest dla nas niż dla dziecka. Najczęściej organizm daje znać gdy cukier spada poniżej akceptowalnej dla niego normy, bo albo nas telepie, albo ręce drżą, albo nagle totalne osłabienie i na takie wypadki warto mieć jakas przekąskę w torebce, coś co nas szybko z tego stanu wyprowadzi, soczek taki że słomka, banan albo nawet coś słodkiego bo jak już zaczyna się robić słabo to trzeba szybko ten cukier podnieść żeby nie zemdleć.
Mi właśnie robi się mega nie dobrze i mi słabo jak mi spadnie poniżej 75. A mogę wiedzieć jak urodziłaś z takimi cukrami to ile dziecko miało kg i cm? Wiem że wysokie cukry powodują większy wzrost masy ciała u noworodków. Zastanawiam się czy takie niskie też tak powoduja. -
Mamuśka☺️ wrote:Mi właśnie robi się mega nie dobrze i mi słabo jak mi spadnie poniżej 75. A mogę wiedzieć jak urodziłaś z takimi cukrami to ile dziecko miało kg i cm? Wiem że wysokie cukry powodują większy wzrost masy ciała u noworodków. Zastanawiam się czy takie niskie też tak powoduja.
Chyba tylko wysokie wpływają na przerost masy dziecka. U Mnie problem z niskimi był krótkotrwały i po jakiś 2 tyg po zwiększeniu porcji i dodatków węglowodanowych się unormowało, ale tak jak pisze ja pozwalałam sobie na więcej bo cukry po takich posiłkach były ok.
Urodziłam córkę w 37 tc z waga 2800, wiec raczej taki mały kurczak
Jak masz możliwość i nic nie będzie pomagało to skonsultuj to z diabetologiem na pewno ci coś doradzi,Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 18:21
megson91, Mamuśka☺️ lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
Ja w pierwszej ciąży z cukrzyca przechodziłam od etapu gdzie szkodziło mi wszystko, po etap normalizacji, później właśnie spadków cukru aż ostatecznie wszystko się unormowało i po 34 tc już było ok i można było nawet czasami poszaleć.
Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
Nadzieja piekny brzusio. Ja o dziwo nie mam cellulitu większego niż przed ciąża, rozstępów jak na razie tez nie. A najdziwniejsze jest to, ze włosy na nogach rosną mi mega wolno. Zawsze musiałam golić 2 razy w tygodniu, a teraz raz na 2,5 tygodnia machnę i i tak zawsze jakieś pojedyncze odrastają. Mam nadzieje, ze tak zostanie 😀
Madzko lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
i_ka wrote:Nadzieja piekny brzusio. Ja o dziwo nie mam cellulitu większego niż przed ciąża, rozstępów jak na razie tez nie. A najdziwniejsze jest to, ze włosy na nogach rosną mi mega wolno. Zawsze musiałam golić 2 razy w tygodniu, a teraz raz na 2,5 tygodnia machnę i i tak zawsze jakieś pojedyncze odrastają. Mam nadzieje, ze tak zostanie 😀
Tez tak mam Haha ! A myślałam, ze mi się wydaje 😁 ale tylko na nogach niestety 🤓7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Dziewczyny, to u mnie nie ma szansy już na pessar lub szew przy szyjce 1cm? 🤯06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C