❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kasia_pra wrote:Dzięki Mildred. No mam nadzieję, że nóżka po prostu tak się teraz ułożyła i że będzie ok.
We wtorek mam wizytę u swojej prowadzącej i wtedy zobaczymy co dalej. Ogólnie lekarz, który robił USG powiedział, że jeśli szyjka ma powyżej 1,5 cm to jeszcze tragedii nie ma. No, ale mi zawsze się wydawało, że bezpieczna długość to co najmniej 2,5 cm..
No i trochę się obawiam, że mi się wielkolud urodzijak już teraz waży 1,5 kg
Marta, Ticia - jakie Wy macie szyjki? Bo wiem, że u Was też się skracały.
Moja gin zawsze mówiła, że 25mm to taka graniczna długość. Ja w 23tc miałam 23mm szyjki z lekkim lejkiem, więc zdecydowałyśmy się na szew. Teraz nie wiem ile ma, bo nie mierzymy. Zobaczę w poniedziałek. Pamiętam jak w 32tc z córką byłam w szpitalu na podanie sterydów na płuca to lekarze mówili, że po 30tc szwu już nie zakładają, bo większe ryzyko, że coś przebiją albo poród się zacznie. Nie wiem jak z pessarem. Przyznam się, że lekarze u Ciebie lajtowo do tego podeszli. Ja teraz gdy miałam 27mm miałam już brać luteine no i przede wszystkim się oszczędzać. Widzisz dużo z mas ma ten problem, damy radę 😉
-
Jeśli chodzi o wodę morską, to ja polecam zamiast Marimer Baby, wziąć Disnemar. Ma dużo delikatniejsze ciśnienie i lepiej się sprawdzi u takich maluszków.
Co do maści na sutki, to jakakolwiek 100% lanolina będzie ok, czy to Purelan, czy Lansinoh czy Ziaja.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
madziab wrote:Dziewczyny właśnie odebrałam wyniki badań i o ile krew jest ok to w moczu mam białko i glukozę. Któraś się orientuje o co chodzi? Please 🙏
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Mamuśka☺️ wrote:A ta masc Purelan to jest to samo co Linomag? Tak się zastanawiam bo linomag mam w domu. Ale jak piszecie ze Purelan dobra to te zamowie😁😁
Gdzieś czytałam że dzieczyny nie polecają tych podkładów poporodowych z bella, że dobrze nie chlona? Jakie macie doświadczenia z nimi.? Będą ok czy lepiek zmowic inneMamuśka☺️, Iskierka87 lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja się pakuje i ruszamy dzis nad morze na 4 dni, ciekawe jaka będzie pogoda, bo widzę, ze wybraliśmy 3 deszczowe dni 🤦♀️ Ale mam nadzieje, ze nie będzie padać non stop. Jestem niewyspana, bo dla odmiany dzis w nocy nie męczyła mnie zgaga ani nie chodziłam siusiu, tylko miałam tak wysuszona śluzówkę w nosie, ze z bólu spać nie mogłam
Madzko, Irola, Kindoll, Bela, Nadzieja777, Kropka4 lubią tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
i_ka wrote:A możesz skontaktować się ze swoim lekarzem? Bialko w moczu raczej wymaga hospitalizacji. Ale spotkałam się z tym, ze dziewczyny powtarzały badanie i białka nie było. W każdym razie wymaga to szybkiej konsultacji.
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
My spontanicznie zdecydowaliśmy się też jeszcze na urlop 😃 Jesteśmy już w PL 😀 Wczoraj o 19 wyjechaliśmy, zostało nam jeszcze 100km z 1700km i będziemy u teścia 😊 Nawet nie macie pojęcia jak się cieszę, że udało nam się jednak jeszcze przed porodem pojechać 😊
MartitaS, Asasa, Madzko, Iskierka87, Kindoll, Nadzieja777, Kropka4, megson91, Namyria, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Niki345 wrote:To samo powiedział mi lekarz, że na tym etapie szyjka już się skraca i to jest ok, oczywiście trzeba kontrolować aby nie za bardzo.
Czyli razem z Marta35 jesteśmy w gronie mam klopsików 🙈 oby tylko syn nie przekroczy 4 kg..
Uff... W końcu nadrobilam.
Megson91 Trzymam kciuki żeby mała jeszcze posiedziała w brzuszku 🙏🙏megson91 lubi tę wiadomość
-
Mildred mozesz mi powiedziec sad kupowalas pieluchy I ile, bo mnie bardzo kusi,zeby wlasnie uzywac wielorazowych, ale ciagle sie zastanawiam. Chcialabym,zeby to bylo tak, zeby kupic juz wszystko od poczatku I ewentualnie dokupywac jesli cos mi sie spodoba,a nie bo dziecko wyrosnie😊 moj maz nie podziela mojego entuzjazmu w tej kwestii, ale decyzje pozostawia mi😂
Jesli chodzi o wyprawke to ja nic nie szykuje jeszcze🙈 wszystko skladuje w pokoju,ktory kiedys bedzie malego, znaczy kiedy zacznie prxesypiac nocki, ale na pewno nie wczesniej niz przed 6 miesiacem😊 mi syndrom wicia gniazda wlaczal sie przed samym koncem i wygladalo to tak,ze np prasowalam ciuszki od godziny 3 rano lub urzadzalam pokoj itd😂😂 torby jeszcze nie mam spakowanej i kurde nie wiem kiedy sie za to zabiore, wiem ze musze, ale chyba czekam na to co lekarz powie. Wczoraj dzwonili z mojego szpitala,gdxie rodzilam dwa poprzednie razy i chca mnie widziec contydzien, dopler plus wizyta z lekarzem, plus co drugi trzeci tydzien wizyta w tej fetal clinic, plus wizyta u poloznej i wychodzi,ze czasem bede miala 3 wizyty w tyg.ale mi to nie przeszkadza,wazne ze monitoruja malego. Tu standardem standardem sa 2 usg, ostatnie w 20 tyg i wizyty tylko u poloznej,nie ma badania ginekologicznego itp.🤷♀️ jest szansa,ze jak moj szpital skonsultuje sie z ta klinika I maly bedzie rosl to pozostana mi tylko wizyty w moim szpiatalu.
-
nick nieaktualnyagniecha2101 wrote:My spontanicznie zdecydowaliśmy się też jeszcze na urlop 😃 Jesteśmy już w PL 😀 Wczoraj o 19 wyjechaliśmy, zostało nam jeszcze 100km z 1700km i będziemy u teścia 😊 Nawet nie macie pojęcia jak się cieszę, że udało nam się jednak jeszcze przed porodem pojechać 😊
U nas pogoda się spsuła, ten maj jest okropny.
Madziab, czekaj co Ci lekarz napisze, a badasz ciśnienia i cukry? Masz obrzęki? -
Kagu3 wrote:Musicie przejść kwarantannę czy jak to teraz wygląda? Fajnie, mój brat mieszka w Szkocji, jego narzeczona rodzi we wrześniu, a przez pandemię przepadł ich ślub i pewnie się nie spotkamy nawet do września. Tata w Niemczech i tez pewnie nie
U nas pogoda się spsuła, ten maj jest okropny.
Madziab, czekaj co Ci lekarz napisze, a badasz ciśnienia i cukry? Masz obrzęki?
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
Tym_janek, miłego urlopu i dziękuję za te informacje, które umieściłaś
super, że Cię tu mamy
Mildred, z tego, co pisałaś to Twoja szyjka ma teraz 2,7 cm, więc myślę, że nie masz się czym martwić
Ticia, może właśnie kwestia jest tego, że u Ciebie ta szyjka zaczęła skracać się jeszcze w 2 trymestrze. U mnie w 24 tygodniu miała jeszcze 3,4 cm.. No nic, muszę poczekać do wizyty we wtorek, zobaczymy ile wtedy będzie miała. Podejrzewam, że u mnie to skrócenie może być też kwestią wielkości dziecka. Lekarz wczoraj powiedział, że pessar jeszcze można teraz założyć jakby co.
Niki, to wygląda na to, że będziemy miały duże dzieciaczkimy z Mężem oboje jesteśmy wysocy, więc zdziwiłabym się gdyby była jakaś malutka
oby tylko mi się zmieściła w ubranka 56, bo mam ich najwięcej
tym_janek lubi tę wiadomość
33 lata
05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️
Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
27.08 - transfer blastki 2BB ☹️
13.09 - start II procedury. Długi protokół
21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A)beta 3,56 - cb
27.11 - transfer blastki 3BA
3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
12 dpt - beta 665,7
19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
23 dpt - mamy serduszko ♥️ -
nick nieaktualnymadziab wrote:Napisałam do swojego gin, czekam na kontakt ale mam świadomość że jest weekend... A wizyte mam dopiero w srode. Oszaleje do tego czasu
madziab lubi tę wiadomość
-
kasia_pra wrote:Tym_janek, miłego urlopu i dziękuję za te informacje, które umieściłaś
super, że Cię tu mamy
Mildred, z tego, co pisałaś to Twoja szyjka ma teraz 2,7 cm, więc myślę, że nie masz się czym martwić
Ticia, może właśnie kwestia jest tego, że u Ciebie ta szyjka zaczęła skracać się jeszcze w 2 trymestrze. U mnie w 24 tygodniu miała jeszcze 3,4 cm.. No nic, muszę poczekać do wizyty we wtorek, zobaczymy ile wtedy będzie miała. Podejrzewam, że u mnie to skrócenie może być też kwestią wielkości dziecka. Lekarz wczoraj powiedział, że pessar jeszcze można teraz założyć jakby co.
Niki, to wygląda na to, że będziemy miały duże dzieciaczkimy z Mężem oboje jesteśmy wysocy, więc zdziwiłabym się gdyby była jakaś malutka
oby tylko mi się zmieściła w ubranka 56, bo mam ich najwięcej
Tak tylko w ciągu 3 tygodni skróciła się z 3,2 do 2,77 przyczyną mogą być te twardnienia więc leżę i biorę leki. Luteinę mam od początku ciąży. Ale jeden bardzo dobrej myśli. Leżenie książeczka dobry film a mąż właśnie sprząta w domu ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 10:17
-
nick nieaktualnyMamuśka☺️ wrote:Może powtórz badanie (jutro czy w pon) jak Ci się wcześniej nie uda skontaktować z lekarzem.
Edit. Czytam, że nawet wysiłek fizyczny w przeddzień badania może zaburzyć wynik
Czekaj na ocenę lekarza, bo my tu tylko możemy póki co gdybać.
Ja zawsze mimo prawidłowego pobrania i przygotowania mam obecne bakterieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 10:24
Nadzieja777 lubi tę wiadomość
-
pati_zuzia83 wrote:Mildred mozesz mi powiedziec sad kupowalas pieluchy I ile, bo mnie bardzo kusi,zeby wlasnie uzywac wielorazowych, ale ciagle sie zastanawiam. Chcialabym,zeby to bylo tak, zeby kupic juz wszystko od poczatku I ewentualnie dokupywac jesli cos mi sie spodoba,a nie bo dziecko wyrosnie😊 moj maz nie podziela mojego entuzjazmu w tej kwestii, ale decyzje pozostawia mi😂
Jesli chodzi o wyprawke to ja nic nie szykuje jeszcze🙈 wszystko skladuje w pokoju,ktory kiedys bedzie malego, znaczy kiedy zacznie prxesypiac nocki, ale na pewno nie wczesniej niz przed 6 miesiacem😊 mi syndrom wicia gniazda wlaczal sie przed samym koncem i wygladalo to tak,ze np prasowalam ciuszki od godziny 3 rano lub urzadzalam pokoj itd😂😂 torby jeszcze nie mam spakowanej i kurde nie wiem kiedy sie za to zabiore, wiem ze musze, ale chyba czekam na to co lekarz powie. Wczoraj dzwonili z mojego szpitala,gdxie rodzilam dwa poprzednie razy i chca mnie widziec contydzien, dopler plus wizyta z lekarzem, plus co drugi trzeci tydzien wizyta w tej fetal clinic, plus wizyta u poloznej i wychodzi,ze czasem bede miala 3 wizyty w tyg.ale mi to nie przeszkadza,wazne ze monitoruja malego. Tu standardem standardem sa 2 usg, ostatnie w 20 tyg i wizyty tylko u poloznej,nie ma badania ginekologicznego itp.🤷♀️ jest szansa,ze jak moj szpital skonsultuje sie z ta klinika I maly bedzie rosl to pozostana mi tylko wizyty w moim szpiatalu.
Jeśli chodzi i wielopielo to jestem zapisana na kilku grupach na FB, tam wszystko dziewczyny wyjaśniają, tam kupiłam swoją wyprawkę, powiem tak najlepiej używana wkłady, używane formowanki czy bostery itd. bo to już jest wyprane kilkanaście razy i ma lepszą chłonność. Bo nowe to zanim uzejesz najlepiej z 5 razy wyprać żeby nabrało chłonności. Wzory są przecudowne, do wyboru do koloru. Ja kupiłam nowa tetre, nowe snappy to są takie spinki trzymające pieluchę no i jedna dziewczyna z firmy gagatki uszyła dla mnie gatki wełniane i longi. Wpiszesz w FB wielopielo tego jest mnóstwo...pati_zuzia83 lubi tę wiadomość