❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja to super wiadomości 😍 wszystko się ułożyło, cieszę się 🙂
Ja na razie nie kupuje bujaczka i nawet się nie rozglądam.
Mate kupię taką biało-szarą piankową i na to jakąś materiałową. Tylko się zastanawiam czy jakąś w stonowanych kolorach czy kontrastową. Na pewno zakupie kilka zabawek kontrastowych więc może te zabawki wystarczą a materac jakiś zwykły żeby nie przebodźcować małego. No i do tego jakiś pałąk chyba 😊 ale to zakupy na Lipiec /sierpień raczej.
MomOfBoys super, że tu zajrzałaś do nas ☺
Ja kupiłam mleczko lovela. Też używam proszków w płynie jakoś to wygodniejsze dla mnie. Do białego mam tylko proszek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 11:53
MomOfBoys, Mirabelka02 lubią tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Bela wrote:Wiem, że był remont całego oddziału jakieś 1,5 roku temu. Wiec powinno być lepiej :)Chciałabym wiedzieć jak teraz jest a ty rodziłam ile lat temu? Salve i Medeor to jak na Polskie warunki wyższa klasa:)
A Salve jaki ma stopień referencyjności?
Z Pabianic:) a ty też?
Tak z Pabianicja rodzilam 6 lat temu
-
O naprawdę super!!😍 A no właśnie teraz jest tam ładnie tak słyszałam. Ale muszę się dowiedzieć jak jest z pierwszej ręki:) jakoś wydaje mi się że czułabym się bezpieczniej wiedząc że mój lekarz prowadzący pracuje w tym samym szpitalu.
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
nick nieaktualnyAgaAgnieszka1989 wrote:Piekne rzeczy ❤ i widze ze masz ta piekna foto tapete w sypialni
bardzo na nia chorowalam
Jak remontowalismy mieszkanie to nie bylo innej mozliwosci niz ta tapeta, dluuugo sie na nia czailismy 🧡 sama z moja mama ja wyklejalam, ale juz drugi raz bym sie nie odwazyla 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 11:58
-
Bela wrote:O naprawdę super!!😍 A no właśnie teraz jest tam ładnie tak słyszałam. Ale muszę się dowiedzieć jak jest z pierwszej ręki:) jakoś wydaje mi się że czułabym się bezpieczniej wiedząc że mój lekarz prowadzący pracuje w tym samym szpitalu.
Ja wlasnie rodzilam w Pabianicach zw wzgledy na lekarza i moja doktor naprawde sie mna opiekowala. Mialam rodzic w srode tydzien po terminie na jej dyżurze ale Maly się pchal dzien wczensiej. Niestety lekarz glowny zastępca ordynatora byl na zmianie wtedy i gdyby nie cc na koniec to bym go nawet ani razu nie widziała przy porodzie. W sumie to wlasnie Pan doktor tak mnie zrazil Bo polozne pomocne bardzo mi sie trafiły -
darkestfear wrote:Jak remontowalismy mieszkanie to nie bylo innej mozliwosci niz ta tapeta, dluuugo sie na nia czailismy 🧡 sama z moja mama ja wyklejalam, ale juz drugi raz bym sie nie odwazyla 😂
Dla jest jest piękna, ale w sypialni mam skosy i jakby ja przyciac to by same pnie bylo widac -
Evli, Nadzieja777, MartitaS, Madzko, AgaAgnieszka1989, MomOfBoys, pati_zuzia83, Iskierka87, aniołkowa_mama, darkestfear, megson91, to_tylko_ja, Mamuśka☺️, Kindoll, Asasa, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
AgaAgnieszka1989 wrote:Ja wlasnie rodzilam w Pabianicach zw wzgledy na lekarza i moja doktor naprawde sie mna opiekowala. Mialam rodzic w srode tydzien po terminie na jej dyżurze ale Maly się pchal dzien wczensiej. Niestety lekarz glowny zastępca ordynatora byl na zmianie wtedy i gdyby nie cc na koniec to bym go nawet ani razu nie widziała przy porodzie. W sumie to wlasnie Pan doktor tak mnie zrazil Bo polozne pomocne bardzo mi sie trafiły
Rozumiem no właśnie zależy na kogoś się trafi akurat jak już zaczniemy rodzic. Muszę to jeszcze przemyśleć i się podowiadywać
A druga opcje szpitala jak masz?
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Darkestfear piękne to wszystko przygotowałaś 😍
Nadzieja, no widzisz, dałaś pięknie radę i czeka wspaniala nagroda 😊
Ja rozglądałam się za leżaczkiem, ale chyba jednak ostatecznie z tego zrezygnuję w imię bujanego kosza Mojżesza.darkestfear, Nadzieja777 lubią tę wiadomość
-
Ślicznie !😍 cały pokój dla małego będzie? Jak już skończysz aranżacje to koniecznie się pochwal efektem:)Kropka4 lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Bujaczek i matę zostawiam na później. Matę mogłabym już jakąś zakupić ale może dostanie w prezencie:) podoba mi się również ta z Tiny Love Mata małej Księżniczki i z kinderkraft.
Własnie widziałam na Allegro większe pojemności płynu Lovela muszę zamówić bo w ross nie ma promocji a tam tylko 1,5litra. U mnie nie ma pogody na pranie a już mogłabym zacząć powili.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 12:31
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Bela wrote:Rozumiem no właśnie zależy na kogoś się trafi akurat jak już zaczniemy rodzic. Muszę to jeszcze przemyśleć i się podowiadywać
A druga opcje szpitala jak masz?
Druga opcja sa Pabianice bo blisko (z domu mam max 1,5 km), na wszelki wypadek jakby sie akcja zbyt szybko toczylai naprawde mialabym pecha jakbym znow trafila na tego samego lekarza
moj doktor tylko w czwartki ma dyzur w Pabianicach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 12:31
-
Ja czapeczek mam 3 takie mini mini, które były w komplecie z pajacykami w rozmiarze 50, wiec to są takie dla noworodka. Mam jeszcze jedną troszkę większą wiązaną, ale nie mam żadnej metki na niej, więc nie wiem jaki to rozmiar, starsza nosiła ją na 3 miesiące. No i jeszcze jedną mam z Coodo, w rozmiarze 3-6 miesięcy, którą nosiła całą zimę, a urodzona była w czerwcu
Nowych nie kupowałam, kupię je jak będą potrzebneEvli lubi tę wiadomość
-
Ja bujaczka też nie kupuje. Liczę że dziadki będą się pytać co kupić w prezencie to będzie jakiś pomysł 😁
I tak samo kokon. Jest na mojej liście wyprawkowej, ale na razie zostawiam go gdyby ktoś pytał co kupić w prezencieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 12:39
-
nick nieaktualnyJa nie myślę żeby od razu wsadzać małą do tego bujaka bo wiem że to niezbyt zdrowe poza tym na pewno ja już do niego dorośnie to długo nie będzie w nim siedzieć a tylko gdy sytuacja tego wymaga np. bd chciała obrać ziemniaki 😉 ale już go mam i nie muszę później szukać i jeździć bo mogę nie mieć czasu na to z matą tak samo. Kupię wcześniej żeby już była
Nadzieja super wieści! 😃Nadzieja777 lubi tę wiadomość
-
Dobrą opcją na później są też takie maty-puzzle piankowe, bo jednak z tych małych dzieciaczki mogą szybko wyrosnąć, a takie maty piankowe są w sam raz - są odpowiednio twarde, można je dowolnie powiększać, jeśli kupi się takie puzzle, no i można dawać ciągle różne zabawki. Minus jest taki, że zajmuje trochę miejsca, ale tak czy siak w końcu przychodzi taki moment, że dziecko się obraca i najlepiej stymuluje je twardsze podłoże. Także u nas chyba będzie powtórka z rozrywki i mata na podłodze, już mam na nią miejsce w kuchni
To też dobra opcja na prezent
-
nick nieaktualnyMata piankowa spoko tylko jak dziecko już kuma jak się rozłącza elementy to nic z tej maty nie ma 😅
Ja myślałam o jeszcze innej ale właśnie nie wiem czy nie za dużo miejsca zajmie ale najwyżej jakiś lepszy dywanik się kupi, miękki i styknie 😉
Kokony mi się podobają ale gdzieś słyszałam czy wyczytałam że mogą być niebezpieczne tak jak ten ochraniacz na szczebelki więc z tego zrezygnowałam. Czapeczek mam chyba z 3 tych bez sznureczków