❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas wczoraj pracowity dzień, bo skręcaliśmy witrynę, która stanęła w dużym pokoju. W poniedziałek z kolei przyjedzie regał z Ikei a jeszcze później łóżeczko, więc będzie co robić 😅 A jeszcze musimy pojechać po łupinę dla Małej, tylko że mój mąż pracuje w kiepskich godzinach, jeśli chodzi o takie zakupy i w grę wchodzą tylko soboty a tu teraz długi weekend się zbliża i chyba znowu nie kupimy
Kurczę, ja o macie czy bujaku nawet nie pomyślałamTo tak od razu potrzebne czy można na spokojnie kupić jak już się Maluch objawi po drugiej stronie brzucha?
Dzisiaj mam nadzieję na spacer i pełen relaks, bo pogoda piękna
U mnie na wadze +5/6kg. W gruncie rzeczy niewiele, ale to chyba przez dietę.
Miłego dnia wszystkim życzęCzekamy na Ciebie, synku :*
-
Mousie89 wrote:U nas wczoraj pracowity dzień, bo skręcaliśmy witrynę, która stanęła w dużym pokoju. W poniedziałek z kolei przyjedzie regał z Ikei a jeszcze później łóżeczko, więc będzie co robić 😅 A jeszcze musimy pojechać po łupinę dla Małej, tylko że mój mąż pracuje w kiepskich godzinach, jeśli chodzi o takie zakupy i w grę wchodzą tylko soboty a tu teraz długi weekend się zbliża i chyba znowu nie kupimy
Kurczę, ja o macie czy bujaku nawet nie pomyślałamTo tak od razu potrzebne czy można na spokojnie kupić jak już się Maluch objawi po drugiej stronie brzucha?
Dzisiaj mam nadzieję na spacer i pełen relaks, bo pogoda piękna
U mnie na wadze +5/6kg. W gruncie rzeczy niewiele, ale to chyba przez dietę.
Miłego dnia wszystkim życzę
Moznaja narazie tez sie nie zaopatruje w matę ani w leżaczek
poZniej cos dokupie
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Hej dziewczyny
Kurcze jak mnie skurcz złapał w łydkę dwa dni temu tak nadal boli mnie noga 🤷♀️🙆♀️
Ja przy wyborze bujaczka kierowałam się tym - ile miejsca zajmuje po złożeniu. Mieszkania nie mam dużego, nie chciałam obstawiać się rzeczami których pozniej nie złoże i będę się o nie potykać 😏 wybór padł na bujaczek chicco
Mousie myśle że bujaczka możesz spokojnie poszukać po narodzinach, takiego noworodka żadne wibracje czy zabawki nie interesują.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 10:00
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Ja mam plus 11, ale przez ostatnie 2 tygodnie trzymania diety na plusie tylko pół kilo, czyli tyle ile powinien przybrać mały. Mam nadzieję cały czas że ta ciążę zakończę z niższym wynikiem niż ciążę z córka:)
Obecnie mam 75kg na liczniku, z córka do porodu szłam z wagą ok 87kg, ale ile dokładnie to nie wiem, bo na końcu już nie wchodzilam na wagę 🙄 ale chyba 12kg w 2 miesiące nie nabiore, tym bardziej przy diecie cukrzycowej -
Założyli mi pessar !
Jutro z rana wychodzę ! 😍
I mogę jechac nad morze !!!
Co prawda tylko usiąść na plazy i się nie ruszać i nie spacerować ale mogę !!!
Czuje się jakbym wygrała życie ! ❤️❤️❤️to_tylko_ja, Mała_Gwiazdka, Flara, Kagu3, Evli, madziab, Asasa, Mirabelka02, AgaG88, ticia9, Kropka4, MomOfBoys, pati_zuzia83, MartitaS, Madzko, Iskierka87, OranżadA, aniołkowa_mama, megson91, Kindoll, mommy, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Mała_Gwiazdka wrote:Ja mam plus 11, ale przez ostatnie 2 tygodnie trzymania diety na plusie tylko pół kilo, czyli tyle ile powinien przybrać mały. Mam nadzieję cały czas że ta ciążę zakończę z niższym wynikiem niż ciążę z córka:)
Obecnie mam 75kg na liczniku, z córka do porodu szłam z wagą ok 87kg, ale ile dokładnie to nie wiem, bo na końcu już nie wchodzilam na wagę 🙄 ale chyba 12kg w 2 miesiące nie nabiore, tym bardziej przy diecie cukrzycowej
Ja uwielbiam teksty Jak ktos mnie widzial w pierwszej ciazy +20 kg i widzi teraz +5kg i słyszę "zobaczysz jeszcze przytyjesz" to co 15kg teraz mam nadrobic w 2.5 miesiąca 🤣? Pewnie gdyby nie cukrzyca to bym sporo przytyla i naprawde wolalabym tej cukrzycy nie miec Nie wiem o co chodzi z tymi komentarzami. Moze to humor komus poprawia, takie przytykanie. -
Mousie, spokojnie, i leżaczek i mata to zakupy, które można odłożyć na później.
A z wibracjami w leżaczkach to ostrożnie to jest bardzo dyskusyjna stymulacja, zwłaszcza dla maluchów o noworodkach już nie wspomnę. I ogólnie w przypadku noworodków leżaczek wskazany nie jest, Lepiej chwile odczekać i dać mu się pogimnastykowac na podłodze.
A i później używać z umiarem, bo jednak mięśnie zupełnie inaczej na takim urządzeniu pracują.
Sama tez miałam przy pierwszej córce, bo zawsze powtarzam że umiar we wszystkim najważniejszy i czasami po prostu się przydaje. Ale zaczęliśmy używać około 3 /4 miesiąca bardzo sporadycznie, czasami w porze naszej kolacji, zawsze rozłożony na płasko (ale pozycje jaka w nim przyjmowała córka i tak wolała o pomstę do nieba i aż słabo się na to patrzyło) a później na czas początków rozszerzania diety, kiedy córka jeszcze nie siedziała stabilnie w krzesełku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 10:30
MomOfBoys lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Iskierka87 wrote:Dzień dobry wszystkim jakie plany na niedzielę? Ja dopiero tyłek podnoszę ale już strasznie w brzuchu burczy więc trza coś wszamać 😉
Dziewczyny czy Wy kupowałyście/kupicie bujaczki/leżaczki? Jeśli tak to jakie? Ja się jednak zdecydowałam i kupiłam na olx mam nadzieję że się przyda a jak nie to podam dalej bo cena była spoko więc w sumie nie ma czego żałować 🙂 Jest hybrydowy ma lekkie wibracje i przyjemne dźwięki typu szum wody, cykanie świerszczy
Super Nadzieja!08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
AgaAgnieszka1989 wrote:Ja uwielbiam teksty Jak ktos mnie widzial w pierwszej ciazy +20 kg i widzi teraz +5kg i słyszę "zobaczysz jeszcze przytyjesz" to co 15kg teraz mam nadrobic w 2.5 miesiąca 🤣? Pewnie gdyby nie cukrzyca to bym sporo przytyla i naprawde wolalabym tej cukrzycy nie miec Nie wiem o co chodzi z tymi komentarzami. Moze to humor komus poprawia, takie przytykanie.
Czysta zazdrość moja droga nic innegoW myśl zasady mi było złe to i tobie musi.
Tak samo będzie później. Ja jak mówiłam że córka leży grzecznie na podłodze i się bawi, to słyszałam: zobaczysz dopiero jak zacznie raczkować. Jak raczkowała sobie po całym mieszkaniu a my mieliśmy z tego olbrzymia radość zwłaszcza jak łaziła sobie sama do swojego pokoju i bawiła zabawkami, to słyszałam: zobaczysz dopiero jak zacznie chodzić
I jak zaczęła to tez było jeszcze fajniejAgaAgnieszka1989, MomOfBoys, MartitaS, Madzko, Kindoll lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
AgaAgnieszka1989 wrote:Ja uwielbiam teksty Jak ktos mnie widzial w pierwszej ciazy +20 kg i widzi teraz +5kg i słyszę "zobaczysz jeszcze przytyjesz" to co 15kg teraz mam nadrobic w 2.5 miesiąca 🤣? Pewnie gdyby nie cukrzyca to bym sporo przytyla i naprawde wolalabym tej cukrzycy nie miec Nie wiem o co chodzi z tymi komentarzami. Moze to humor komus poprawia, takie przytykanie.
-
A w ogóle sobie obiecuje teraz, że to moja ostatnia ciąża- to akurat na 100000% 😂😂 i po tej ciąży będę laska 😁 i choćbym miała ćwiczyć po nocy, to po ciąży dobije do mojej wymarzonej wagi 54 kg 😂
To głupie, ale naprawdę myśl o tym żeby znowu wrócić do super formy siedzi mi w głowie 😉Madzko lubi tę wiadomość
-
Nadzieja super wiadomości, miłego odpoczynku:-)
Dla córki miałam taki leżaczek bujaczek
Sprzedałam go, więc teraz zdecydowałam się na ten stojak z ikei, który pokazywała Flara.
Ja piorę w płynie bobini i fajnie dopiera.
Ostatnio prałam ubranka po córce, te które miały żółte plamy po ulewaniu. Potraktowałam je oxy na całą noc i wszystkie plamy zniknęły a poza tym to wszystko "biel vizira"!
Nadzieja777, Madzko lubią tę wiadomość
-
Nadzieja super wiadomosc !!
Ja mialam miec jedynak i rok temu bym śmiechem zabila jakby mi ktoś powiedzial ze zdecydujemy sie na 2 dzieckoale tez teraz juz nie planujemy kolejnych
Po 1 ciazy mialam zmaskarowany brzuch Jak pisalam moj syn mial byc maly a na koniec bardzo waga nadrobil W ostatnie 2 tyg ciazy dostalam rozstępy wszedzie Mimo ze waga bez problemu i cwiczen wrocila do normy to skora brzucha jak u slonia Tyle kasy na zabiegi poszloi teraz od nowa , choc mam nadzieje ze po tej ciazy na tym etapie juz mam brzuch sporo mniejszy niz ostatnio wiec nie będzie tragedii po porodzie.
Napewno trzeba bedzie cale cialo ujędrnicNadzieja777 lubi tę wiadomość
-
Nieee, nie będę robić nic. Po prostu rano kocyk i do wieczora będę odpoczywac i cieszyć się obecnością męża ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 10:48
AgaAgnieszka1989, Madzko lubią tę wiadomość
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
nick nieaktualnyDzien dobry, my wrocilismy z mazur, droga byla ok, dojechalismy cali i zdrowi(odpukac) 😄 teraz juz chyba nigdzie sie nie ruszam do porodu, czekam cierpliwie w domku na małą ❤️
Rozpakowalam wyprawke i musze sie Wam pochwalic z radosci 🧡
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 11:42
Nadzieja777, AgaAgnieszka1989, Bela, Kropka4, pati_zuzia83, Flara, Evli, Mirabelka02, MartitaS, Madzko, MomOfBoys, megson91, Iskierka87, Kindoll, mommy, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Flara wrote:Czysta zazdrość moja droga nic innego
W myśl zasady mi było złe to i tobie musi.
Tak samo będzie później. Ja jak mówiłam że córka leży grzecznie na podłodze i się bawi, to słyszałam: zobaczysz dopiero jak zacznie raczkować. Jak raczkowała sobie po całym mieszkaniu a my mieliśmy z tego olbrzymia radość zwłaszcza jak łaziła sobie sama do swojego pokoju i bawiła zabawkami, to słyszałam: zobaczysz dopiero jak zacznie chodzić
I jak zaczęła to tez było jeszcze fajniej
Dokładnie tak jest wczoraj byla znajoma z dzieci Starszy daje im popalic i tez ciagle zobaczysz jak bedzie dwójka skonczy sie laba, zobaczysz jak to jest. Ale co jak co nie moge narzekac, starszak aniołkiem nie jest czasem broi ale na ogol nie ma z nim problemów. Sam sie soba zajmie, ladnie sie bawi, sam sie umyje,noce przesypia. Więc wiem ze przy 2 więcej roboty ale nie nastawiam sie na armagedon -
darkestfear wrote:
Jakie to piękne wszystko ❤️darkestfear lubi tę wiadomość
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
darkestfear wrote:
Piekne rzeczy ❤ i widze ze masz ta piekna foto tapete w sypialnibardzo na nia chorowalam
darkestfear lubi tę wiadomość
-
AgaAgnieszka1989 wrote:Piękne łóżeczko
Nie mam
Ja rodzilam 1 w Pabianicach. Znajome ktore rodzily jak ja pierwsze w P-ce drugie w salve mowia ze jak dzien do nocy. Opieka super, polozne pomocne, nie ma problemu ze znieczuleniem. Sam budynek nowy czysty i przyjemny czego i.Pabianickim sie.nie powie
I maja oddzial neonatologiczny.
A medor tez chwala
Jestes z Pabianic czy okolic?
Wiem, że był remont całego oddziału jakieś 1,5 roku temu. Wiec powinno być lepiej :)Chciałabym wiedzieć jak teraz jest a ty rodziłam ile lat temu? Salve i Medeor to jak na Polskie warunki wyższa klasa:)
A Salve jaki ma stopień referencyjności?
Z Pabianic:) a ty też?
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖