❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskierka87 wrote:Kurcze Nadzieja chociaż przyjemne widoczki po przebudzeniu 😃
Zielony podobno uspokaja to wiedzieli gdzie mnie dać 😁Iskierka87 lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
nick nieaktualny
-
Nadzieja777 wrote:Serio ? 😳
I niestety to nie jedyny w Warszawie w którym nie można nic przekazać
U nas nadal jest dużo zachorowań, patrząc na statystyki nic się nie zmieniło w stosunku do kwietnia, więc wcale mnie nie dziwi że nadal są obostrzenia, wręcz dziwi mnie że jest ich coraz mniej.
Rozumiem powiaty gdzie zachorowań było do tej pory kilka, można trochę poluzować. Ale zwłaszcza w szpitalu, wystarczy jeden przypadek i kolejne ognisko choroby gotowe.
Dziś od rana na placu zabaw pod blokiem całe rodziny, dzieciaki, średnio 20 osób cały czas, zjeżdżalnia, piaskownica, huśtawki pełne dzieciaków, bardzo mnie ciekawi podejście ludzi i martwi jednocześnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 23:10
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Dziewczyny, zamówiłam jednak tą dużą walizkę na kółkach do szpitala 💜
Na szczęście mieli fioletową hihihi 🤪🤪🤪
Dostawa pojutrze 💜💜💜
Iskierka87, pati_zuzia83, Kindoll, Kropka4 lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualny
-
Ja mam nadzieje, że pierwszy poród nie zawsze jest dluzszy. Przy córce nagle odeszły mi wody i po 2 godzinach była na świecie.Jak teraz będzie jeszcze szybciej, to boje się ,że nie zdążę do szpitala dojechać. Serio strasznie się tym stresuje,że może się zacząć jak mąż będzie w pracy 🙄 Co do pakowania, to ja nie mam jeszcze kompletnie nic kupione do szpitala.Muszę to ogarnąć. U nas jest ten plus,że nie muszę brać nic dla dziecka bo ciuszki,rożki,pampersy,chusteczki są w szpitalu. I tak jak u Nadzieji,w każdej chwili ktoś może podrzucić rzeczy na partiernie i przekazują na salę.
-
Niki to witaj w klubie, ja też się obawiam, że nie zdążę 🙊 Do szpitala w moim mieście mam bardzo blisko, ale do mojego lekarza godzinę drogi i nie bardzo to widzę. Wciąż nie wiem gdzie rodzic, a chyba podświadomie zostawiam tę decyzję na "ten" czas, w zależności jak to wszystko się potoczy. Na szczęście mam dyspozycyjnych teściów bardzo blisko, więc liczę na nich. No i wciąż tkwi mi w głowie poprzedni poród, nie mogę się pozbyć przeświadczenia, że tym razem może być (i na pewno będzie) zupełnie inaczej..
-
W moim szpitalu nie ma możliwości przekazania absolutnie niczego. Polozne jak mają wodę to się podziela a jak akurat im brakuje to każą w czajniku gotować i studzic... I z tego co mówią to do sierpnia raczej nic się nie zmieni. Takie wytyczne mają od dyrekcji i tak robią. Nawet że skierowaniem na IP gin-poloznicza się nie wejdzie dopóki polozna nie przyjdzie pod wejście do szpitala. Ubrania zewnętrzne zostawia się w depozycie. A po urodzeniu polozna niesie walizke a Mamusia dziecko i schodzi się na dół, dopiero w wejściu do szpitala czeka tata z nosidelkiem
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
Dziewczyny, jakich butelek z filtrem używacie? Jakie polecacie? Jesteście zadowolone? 💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
KRZTUSIEC, po raz kolejny... Szczepienia zalecane w ciąży (nie refundowane), receptę wypisuje rodzinny na wizycie, albo można zamówić do przychodni. Płacimy za szczepionkę, wizyta przed i samo zaszczepienie jest za darmo. Szczepimy się pomiędzy skończonym 27 tc, a 36 tc. Zalecane w każdej ciąży (nawet rok po roku), bo to chodzi o przeciwciała dla dziecka, a matce nie zaszkodzi. Chroni to dziecko przed krztuścem przez ten czas, kiedy jeszcze samo nie może być zaszczepione. W czasie pandemii szczepieni ciążarnej jest szczególnie skazane, za względu na to, że nie wiemy jak będzie wyglądać sytuacja jesienią i czy maluchy będa szczepione terminowo.
OPALANIE - NIE TRZEBA ZAKRYWAĆ BRZUCHA. Opalanie samo w sobie generalnie zdrowe nie jest, ale jak ktoś chce i lubi to można się w ciąży opalać. Warto stosować filtry, ze względu na to, że z tytułu hormonów mogą się robić przebarwienia, a także możemy być bardziej podatne na poparzenia słoneczne. Nie trzeba zasłaniać brzucha, dziecko się w brzuchu nie ugotuje - spokojnie. Za to trzeba zasłaniać GŁOWĘ. Ciężarne są dużo bardziej podatne na udar słoneczny. Ważne aby dużo pić, i jak chociaż trochę zrobi się słabo na słońcu to przejść do cienia. Jak się kręci w głowie i generalnie robi się słabo to cień+woda+nogi do góry+chłodzimy kark.
MEGSON - poczytaj na stronie Ujastka co zabrać przy porodzie naturalnym, tam są wyjaśnione wszystkie twoje wątpliwości. Toreb nigdzie zanosić nie trzeba, położne same je rozdysponują, chodzi o to aby osobno była na salę porodową a osobną już na później. I nie wymieszane z twoimi rzeczami w razie czego, jakby coś się działo i musieli was z maluchem rozdzielić.
Do do dzisiejszego brzucha - miękki brzuch to powód do radości, a nie niepokoju. A to, że zjechał niżej to albo mała się przekręciła i tyle, albo się obniża przed porodem, ale to też nie powód do paniki, bo brzuch niektórym obniża się na kilka tygodni przed porodem, innym na tydzień przed, a jeszcze innym w dniu lub wcale
KIEDY DO SZPITALA - jak odeszły wody to od razu. Może pójdzie szybko a może wcale nie, ale odejście wód oznacza, że do macicy mogą się już dostać patogeny, więc w razie czego lepiej być już w szpitalu na wszelki wypadek. Szczególnie jak wody odeszły zielone, to już w ogóle nie ma na co czekać. Jak skurcze, to można spokojnie poczekać. Jak już będą bardzo regularne i konkretne to do szpitala. Ale generalnie jakbyście miały się stresować w domu, to zawsze lepiej jechać wcześniej i ostatecznie tam kwitnąć lub odeślą was z kwitkiem. Jak dom was uspokaja, to siedzieć w nim do momentu, aż poczujecie, że już czujecie, że wolałybyście być w szpitalu
My mamy matę ze skip hop i u nas się sprawdziła. Córka ją rozkładała ale i składała z powrotem, więc w sumie dodatkowa zabawka.
Bujaczka nie mieliśmy, generalnie są niewskazane dla dzieci niesiedzących, a dla siedzących zazwyczaj są już nudne. Raz na jakiś czas aby się poratować to spoko, ale nie na co dzień
Do szpitala pakuję dużą wakacyjną walizkę na kółkach, a do małej torby podręcznej ciuchy malucha z tym podziałem na dwie sekcje, tak jak w Ujastku w Krakowie lubią.Mirabelka02, megson91, Nadzieja777, Iskierka87, Madzko, agniecha2101 lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nie mogę ogarnąć moich porannych cukrów, tracę już siły
wczoraj po 8h miałam poniżej 90, dzisiaj budzik nastawiony, wstałam o 6 i 94 ... jakaś masakra
ja na razie mam tylko kupioną walizkę, nie zaczęłam prania nawet jeszcze. Może w ten długi weekend jakoś się ogarnę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMała_Gwiazdka wrote:nie mogę ogarnąć moich porannych cukrów, tracę już siły
wczoraj po 8h miałam poniżej 90, dzisiaj budzik nastawiony, wstałam o 6 i 94 ... jakaś masakra
ja na razie mam tylko kupioną walizkę, nie zaczęłam prania nawet jeszcze. Może w ten długi weekend jakoś się ogarnę
A o której jesz kolacje? Ja widzę że mam niskie cukry jak jem tam 22.15-23. I jem np parówkę z kromką, lub kromke z jakąś szynka. A ta wcześniejszą kolacja koło 19 też w miarę z małą ilością węglowodanów. I jak tak jem to mam 72-86 cukier, to ile wegli zjemy dzień wczensiej wpływa na cukry poranne następnego dnia-tak mi mówiła diabetolog. I sama po sobie widzę że to prawda -
Mamuśka☺️ wrote:A o której jesz kolacje? Ja widzę że mam niskie cukry jak jem tam 22.15-23. I jem np parówkę z kromką, lub kromke z jakąś szynka. A ta wcześniejszą kolacja koło 19 też w miarę z małą ilością węglowodanów. I jak tak jem to mam 72-86 cukier, to ile wegli zjemy dzień wczensiej wpływa na cukry poranne następnego dnia-tak mi mówiła diabetolog. I sama po sobie widzę że to prawda
-
Mała_Gwiazdka wrote:Też koło 22-22.30, ale po śniadaniu już wiem że winny był chyba chleb. Niby kupiłam 100% żytni wczoraj na ta późną kolację zjadłam go po raz pierwszy. I dzisiaj ten sam chleb na śniadanie i cukier 145 😮 gdzie zazwyczaj to samo śniadanie z innym chlebem dawało mi 110
Wystarczy, że chleb w składzie ma cukier, karmel słód jęczmienny i już potrafi nabroić konkretnie. Ja wczorak z kolei zjadłam za późno bo przed 22 zjadłam kromkę chleba i dzisiaj o 5 cukier 98. Teraz jak wstaję tak szybko do pracy zdecydowanie ostatni posiłek powinnam jeść 19-20 ale mnie wczoraj skusił na wieczór grejpfrut a później kanapeczka i proszę.
Dzisiaj chyba nie wysiedzę przy biurku- młodą czuję bardzo nisko. Czuję jakby mi w szyjce gmerała.
-
A my po wizycie i badaniu, od soboty szyjka się otworzyła zewnętrznie, zmiekła i skrocila, od środka jeszcze na szczęście trzyma. Nie będą czekać na wyniki posiewu tylko zaraz po śniadaniu założą mi pessar i mam nadzieję puszczą do domu
megson91 lubi tę wiadomość
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
Mała_Gwiazdka wrote:Też koło 22-22.30, ale po śniadaniu już wiem że winny był chyba chleb. Niby kupiłam 100% żytni wczoraj na ta późną kolację zjadłam go po raz pierwszy. I dzisiaj ten sam chleb na śniadanie i cukier 145 😮 gdzie zazwyczaj to samo śniadanie z innym chlebem dawało mi 110
Mnie też chleb 100% żytni nie odpowiada. Niby napisane na nim, że ma niski indeks, ale mnie wyraźnie podbijał cukry.
Z kolei ja mam zagadkę o której rano mierzyć: jak wstaję na 5 minut, żeby wziąć Letrox czy 0,5 godziny później czyli przed śniadaniem?
W pierwszym przypadku mam cukier 92-94, w drugim poniżej 90 a w obu jestem na czczo 😒Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Mousie89 wrote:Mnie też chleb 100% żytni nie odpowiada. Niby napisane na nim, że ma niski indeks, ale mnie wyraźnie podbijał cukry.
Z kolei ja mam zagadkę o której rano mierzyć: jak wstaję na 5 minut, żeby wziąć Letrox czy 0,5 godziny później czyli przed śniadaniem?
W pierwszym przypadku mam cukier 92-94, w drugim poniżej 90 a w obu jestem na czczo 😒
ja już różnie próbowałam i ja mam różne wyniki w zależności od dnia, czasami pół godziny po wstaniu mam wynik niższy, czasami wyższy ... więc po po prostu biorę pod uwagę ten pierwszy. Idę siusiu, myje ręce i mierze. U mnie diabetolog powiedziała ze do 93 na czczo jest ok, insulinę włączy jak będę miała 95-98 -
A co do porodu mam nadzije ze drugi nie pójdzie ekspresowo
do szpitala w którym chce rodzic mam 26 ale musze przejechac Łódź co zajmuje z 40 minut i jeśli starszy bedzie w domu musimy go podrzucic dziadka. A bardzo bym tak chciala rodzic. Ostatecznie szpital w moim moim miescie mam 1.5 od domu Wiec nawet nie 5 minut drogi. Zobaczymy co zycie pokaże