❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie do torby szpitalnej brakuje tylko szczoteczki do zębów, ale też muszę to przepakować, bo jedna torba będzie za mało. Chyba będzie najwygodniej z walizką, ale też jeszcze nie wiem w jaką. Mam taką jedną, na kółkach i lekką, ale nie wiem jaką ma pojemność, bo jeździłam z nią jeszcze na kolonie w podstawówce i takie rzeczy jak pojemność mnie nie interesowały
W kazdym razie na pewno jest większa niz kabinówka.
Zaczyna chyba do mnie docierać, że to już naprawdę całkiem niedługo... -
Kochane dwa pytania:
1. Jak tam wasze pępki? Mój od dłuższego czasu jest na maxa wypchany, teść się śmieje że guzik mi przyszyli pod koszulką 😂
2. Od kilku dni zauważyłam że nad pępkiem na brzuchu mam takie delikatne wgłębienie wielkości 5zl. Dziwne bo wcześniej tego nie było, cały brzuch jak piłka, a teraz jak przejadę ręką i czuje to pod palcami. Zastanawia mnie czemu takie coś się zrobiło? -
nick nieaktualny
-
Iskierka87 wrote:Co do pakowania to ja wgl nie mam nic przygotowane ale też pomału bd musiała ogarnąć na wszelki wypadek. Dziewczyny myślicie że jakby w walizkę taką na kółkach się spakować to nie głupio? 🙈
Ja mam ta największa rozmiarowo na kółkach spakowana Mysle ze nie glupio za to wygodnie i porecznieIskierka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się pakuje w jedną dużą + oddzielnie rzeczy do porodu dla mnie i męża oraz ubranie dla małej po porodzie.
Muszę dokupić wodę termalna do walizki, pamiętam, że fajnie mnie orzeźwiała po porodzie.
Nogi mi spuchły. Dziś cały dzień robiliśmy coś w ogródku i myliśmy oraz rozstawaliśmy basen. Mam okropny syndrom wicia gniazda, sama siebie nie ogarniam, ciągle muszę coś przestawiać, sprzątać układać. Powiedzcie, że mi to zaraz minie bo nie nadążam, doba robi się za krótka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iskierka87 wrote:Co do pakowania to ja wgl nie mam nic przygotowane ale też pomału bd musiała ogarnąć na wszelki wypadek. Dziewczyny myślicie że jakby w walizkę taką na kółkach się spakować to nie głupio? 🙈
Ja zamierzam sie w taka spakowaćbo nie wiem czy nie bede musiala sama jechac do szpitala na porod wiec nie trzeba bedzie dzwigac
Iskierka87 lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Tak myślałam 😁 dziękuje ❤️7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Iskierka87 wrote:Madzko u mnie z racji że pępek miałam wklęsły to tylko zanikł teraz 😂 ale tego co opisujesz nie mam za to sporo włosków na brzuchu oby się później wytarły bo golić się na brzuchu nie zamierzam 😉
U mnie normalnie tez wklęsły, potem zanikł a teraz normalnie wywalony na stałe 😂
Tez pojawiło mi się sporo ciemnych włosków na brzuchu których wcześniej nie było ale to chyba hormony.
A to wgłębienie to myśle że może być rozejście mięśni prostych brzucha, chwile szukałam i pisze że to częsta dolegliwość pojawiająca się w III trymestrze. Mam nadzieje że później wszystko wróci do normy, bo akurat mięśnie brzucha mam dosyć mocne w porównaniu do innych mięśni 😊 -
Tu w szpitalu wszystkie dziewczyny mają walizki na kółkach bo to trzeba samemu targac, polozna ewentualnie torebke niesie albo wodę... I z tego co widze to są całkiem spore walizy.
Iskierka87 lubi tę wiadomość
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
nick nieaktualny
-
Jak byłam w szpitalu to większość dziewczyn na poród przyjeżdżało właśnie z walizkami na kółkach. Mysle, ze są najwygodniejsze, także dla położnych, bo często one musza te torby przenosić.
U mnie tez pępek wyszedł, ale ja tam za dużo nie miałam, wiec mam taki malutki guziczek.
Kagu ja to chyba syndrom wicia gniazda mam całe życie, bo non stop coś układam, przestawiam. Mąż jest biedny, bo ja się już nauczy, gdzie teraz coś trzymamy to ja robię kolejne porządki i przestawiam. Na szczęście zawsze cierpliwie pyta, gdzie co jest
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
nick nieaktualnyMadzko to teraz ja czekam aż mi pępol wywali 😂
Ja nie wiem z jakiej firmy mieli tą mate puzzlowa ale zaraz poszukam na podobe bo u nich jeszcze obwódka była w koło rozłączana i to szybko szło właśnie w rozrywaniu. Jakbym miała kupować to na pewno bez tych boczków i tak jak piszecie większe elementy 🙂 -
nick nieaktualny
-
No właśnie z tą wodą to lipa, mamy w skurczach tachać ze sobą zgrzewkę wody? A gdzie reszta?
Poprzednio spakowana byłam w 2 torby sportowe, a teraz kupiłam walizkę na kółkach 60l kabinówkę, jak się nie zmieszczę to jeszcze jakąś małą torbę na nią położę i myślę, że jakoś, jeśli będę musiała iść sama, się dotoczę.
Nadzieja co do filtrów to lepiej mineralne, nie chemiczne, bo te chemiczne często zawierają szkodliwe substancje przenikające. Ja zawsze sprawdzam na blogu sroka o co jest bezpieczne.