❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja liczę czas do 30 lipca - 37 tydzień ciazy, ale będę wprowadzać masaż krocza i tabletki z wiesiołka i herbatkę z malin wcześniej koło 35-36 tydzien, oczywiście skonsultuje to z moim lekarzem. Coś czuję, że urodzę wcześniej. Brzuch non stop twardnieje dziś mam wizytę zobaczę co z moja szyjka i waga synka. Tak mi wygina brzuch młody, że cała prawa stronę brzucha mam większą od lewej. Leżę też ciągle na lewym boku to się młody usadowił tam gdzie nikt na niego nie ciśnie😉.
Ja mam 165 i startowałam z waga 63 kg, teraz 70-71 na wadze. Ja ogólnie jestem z tych chudszych wysportowanych, przed ciążą dużo biegałam ale mam ciężki kostki i mięśnie i stad te 63 kg. A teraz mam pyzata buźkę, wielka dupę, biodra i nie przejmuje się tym bo wiem , że po ciąży zrzucę szybko, tak mam plan.
Dziewczyny każda z was wygląda pięknie !!
Jesteście w ciąży kochane i nosicie dzieciątko pod sercem i czy macie 70 czy 80 czy 90kg to nieważne jesteście piękne Mamusie ♥️Kindoll, Nadzieja777 lubią tę wiadomość
-
Mildred wrote:Kropka nie świruj 😉, z maluszkiem jest dobrze, wody owodniowe go chronią. Kobiety nawet w ciąży biegają, jeżdżą na rowerze, pływają, wykonują różne ćwiczenia ruchowe.
Kobieto nie możesz myśleć że każdy ruch szybszy czy niedogotowane jedziecie czy lody lekko rozpuszczone mogę źle wpłynąć na dziecko, oszalejesz kochana.
Nie można się nakręcać.
Urodzisz piękne zdrowe dziecko ♥️♥️♥️
Aj bo zawsze coś. Mam dzisiaj to 3 USG w Poznaniu i z racji, że mąż pracuje zdecydowałam się na podróż pociągiem i jak zapowiedzieli pociąg to okazało się że peron z którego ostatnio jechałam jest wyłączony z eksploatacji przez wiecznie trwający remont i musialam lecieć na drugą stronę taki kawał i żeby zdążyć to trochę biegłam trochę szlam szybszym krokiem. Już siedzę w pociągu a synek szaleje jak nigdy. Mam nadzieję, że wszystko okej ale tak jak mówisz... Jeszcze trochę i oszaleje 🤦♀
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Evli wrote:Aga ja tez mam % i to są centyle
super ze wszystko w porzadku i jaka piękna już waga
Nadzieja beznadziejna sytuacja 😔
Dziewczyny kupujecie rogal do karmienia? Ja sama nie wiem🤔 widziałam że w ikei są w miarę w rozsądnej cenie, nie wiem czy to się przydaje czy poduszka wystarczy..🤷♀️
https://allegro.pl/oferta/poduszka-do-karmienia-rogal-gratis-7521954868?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Nie wyobrażam sobie teraz karmienia bez niej 😊👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Nie chcę nikogo martwić czy psuć planow, ale ja z pierwszą córką też miałam częste twardnienia brzucha, naprawdę, a mój lekarz dwa tygodnie przed terminem już się ze mną żegnał, bo byłam już wtedy gotowa, żeby rodzić. Jak mnie zobaczył dzień przed terminem to się zapytał co ja tu robię
Ogródek miałam wtedy wypielony co do jednego chwasta, codziennie długie spacery no i urodziłam w terminie, także i tym razem się nie nastawiam na szybszą akcję
Ale każda z nas jest inna, na pewno sporo urodzi troszkę wcześniej
Byle szczęśliwie i tak jak sobie tego życzymy
-
nick nieaktualnyNadzieja ja kiedyś też tym swoim wzrostem się przejmowałam ale teraz to się nawet cieszę i tak jak AgaAgnieszka napisała małe jest piękne 🌹 mój mąż ma 186cm i przy nim czuje się taka malutka ale i zaopiekowana 🤗 co do butów to ja trampki po prostu ubóstwiam. Jesienią noszę sneakersy na koturnie i też jest git mam takie trampkowe właśnie nawet pod kolor wózka będą 😄 a i sandałki na koturnie też mam wygodne chociaż teraz wolę całkiem płaskie bądź balerinki. Ważne jest to jak się czujesz we własnym ciele a ja tam czuje się świetnie 😁
-
Ufffff.... skończyłam 😁 i z przykrością stwierdzam, że ubranek ma za dużo i już nic nie powinnam kupować 😭 A wyprzedaż dopiero przed nami 😂 jedna szuflada 56 i dwie na 62
Jutro się biorę za torbę do szpitala
I cały czas czekam na swoje zamówienie z jednego sklepu. Zamówiłam na dzień dziecka, prześcieradło, przewijak, rożek i otulacz i nadal w realizacji. Daje im czas do końca tygodnia na wysyłkęAsasa, m@rzenie, Kindoll, Kropka4, tym_janek, megson91, Kagu3, Bela, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Patrzcie jaka słodycz 🥰 tak , wiem, poduszki odpadaja przy noworodku ale była w zestawie wiec wykorzystam ja jak mała będzie już większaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 15:35
Starająca, m@rzenie, AgaAgnieszka1989, Kindoll, i_ka, MartitaS, Iskierka87, Asasa, Kagu3, Kropka4, ticia9, Namyria, megson91, agniecha2101 lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
nick nieaktualny
-
Kurcze zazdroszcze Wam dziewczyny tej organizacji. Ja niby wszystko mam już kupione ale muszę wszystko wyprac i wyprasować i jeszcze ogarnąć i wyczyścić wózek bo jest brudny bo dostałam go od narzeczonego rodziny ale leżał w kanciapie. Co do wagi i wzrostu przed ciąża ważyłam 56.7 i ostatnimi czasy taka trzymałam wagę przez ostatnie 2lata przy wzroście 164cm i jakoś w sumie nie narzekałam na tą wagę bo jak miałam wcześniej bardziej fizyczna pracę to moja waga trzymała się koło 54kg i to było ciut za mało bo się śmiał że mnie narzeczony ze kości mi widac
-
Mildred wrote:A ja liczę czas do 30 lipca - 37 tydzień ciazy, ale będę wprowadzać masaż krocza i tabletki z wiesiołka i herbatkę z malin wcześniej koło 35-36 tydzien, oczywiście skonsultuje to z moim lekarzem. Coś czuję, że urodzę wcześniej. Brzuch non stop twardnieje dziś mam wizytę zobaczę co z moja szyjka i waga synka. Tak mi wygina brzuch młody, że cała prawa stronę brzucha mam większą od lewej. Leżę też ciągle na lewym boku to się młody usadowił tam gdzie nikt na niego nie ciśnie😉.
Ja mam 165 i startowałam z waga 63 kg, teraz 70-71 na wadze. Ja ogólnie jestem z tych chudszych wysportowanych, przed ciążą dużo biegałam ale mam ciężki kostki i mięśnie i stad te 63 kg. A teraz mam pyzata buźkę, wielka dupę, biodra i nie przejmuje się tym bo wiem , że po ciąży zrzucę szybko, tak mam plan.
Dziewczyny każda z was wygląda pięknie !!
Jesteście w ciąży kochane i nosicie dzieciątko pod sercem i czy macie 70 czy 80 czy 90kg to nieważne jesteście piękne Mamusie ♥️
Tez juz kupilam liscie malin 🤣 ale mam wrazenie ze znow będzie po terminie -
Nadzieja777 wrote:
Piekne mi przyciolka (przyszla chrzestna) zamowila taki szary zestaw Zakochalam siw w tym ❤Nadzieja777 lubi tę wiadomość
-
Ja mam za to 178 cm i na codzien nie narzekam na wzrost, ale jak idę na jakąś imprezę to chciałbym założyć wysokie szpilki a z takim wzrostem to nie za bardzo 🥴 ja najlepiej czuje się jak mam 60 kilo, chociaż mój mąż woli jak mam trochę więcej 😉 teraz zaczynałam z wagą 70 kg bo przed ciążą mocno przytyłam i niestety u mnie już 8 z przodu 😢
-
Mirabelka02 wrote:Nie chcę nikogo martwić czy psuć planow, ale ja z pierwszą córką też miałam częste twardnienia brzucha, naprawdę, a mój lekarz dwa tygodnie przed terminem już się ze mną żegnał, bo byłam już wtedy gotowa, żeby rodzić. Jak mnie zobaczył dzień przed terminem to się zapytał co ja tu robię
Ogródek miałam wtedy wypielony co do jednego chwasta, codziennie długie spacery no i urodziłam w terminie, także i tym razem się nie nastawiam na szybszą akcję
Ale każda z nas jest inna, na pewno sporo urodzi troszkę wcześniej
Byle szczęśliwie i tak jak sobie tego życzymy
Mialam tak samo, tez mi lekarka wcześniejszy porod wrozyla, spacery 3 godziny codziennie,mycia okien, wchodzenia do siebie na piętro A maly rowno tydzien po terminie. Teraz wole sie nie nastawiam -
U mnie znowu nic a nic nie wskazywało na wcześniejszy poród, byłam u lekarza w piątek a w pon odeszły mi wody w środku nocy. I po za wodami organizm nie był w ogóle gotowy na poród, bo szyjka długa i zamknięta.
Także ciężko przewidzieć, to takie wróżenie z fusów. Ale naprawdę nie pogniewam się za powtórkętylko fajnie by było żeby po za wodami, szyjka też współpracowała a nie stawiała opory.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 16:01
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Ja 160cm startowałam z wagą 63kg. Najlepiej się czułam jak ważyłam 56-57kg, no ale niestety brak ruchu zrobił swoje.
Trenowałam przez 8 lat karate, wiec dużo mojej masy to mięśnie i jak tylko zaczynam znów chodzić na siłownie to waga właściwie stoi w miejscu bo mięśnie przyrastają a tkanka tłuszczowa się zmniejsza.
Teraz ważę jakieś 71kg (no może już 72 po tym obżarstwie nadmorskim 😂), dupa mi schudła (przynajmniej tak mąż mówi), trochę niestety poszło w uda (widzę nadmiar celulitu), obwód pod biustem się nie zmienił no i niestety nadal nic nie poszło w cycki 😭😭😭
Przy tym moim małym biuście który mam od zawsze to moja sylwetka przypomina trochę jakbym trenowała pływanie, bo barki są szerokie a potem nic, no i te piękne suknie bez ramiączek u mnie nie wchodzą w grę bo mam kompleks rozpiętek 😂
-
nick nieaktualnyLeżę pod ktg po wizycie ❤️ od teraz co tydzień ktg
Lili waży 2008 g i wszystko mieści się w absolutnych normach (brzusio też i nadgonił )👍💛💛💛
Jest bardzo kudłata, ma długie rzęsy i ssała kciuka całe badanie 😅 a zdjęcie pipki mi zrobił takie, że widać obie wargi 😅
Szyjka mi się skróciła znowu lekko do 3 cm i jest krótsza ponoć niż powinna być na tym etapie ale trzyma
Doktor idzie na urlop, mnie przejmuje jego koleżanka i widzimy się na darmowe USG po urlopie jego 22.07, kolejna wizytę umówił na 28.07 a 4.08 kładziemy się na wywoływanie jak nie urodzę i obiecał, że max następnego dnia urodzę 😍
Jezu nie mogę się doczekać
Kindoll, Asasa, MartitaS, Evli, m@rzenie, Iskierka87, Madzko, MomOfBoys, pati_zuzia83, Nadzieja777, ticia9, tym_janek, megson91, Zozo, Bela, mommy, agniecha2101 lubią tę wiadomość