X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja liczę czas do 30 lipca - 37 tydzień ciazy, ale będę wprowadzać masaż krocza i tabletki z wiesiołka i herbatkę z malin wcześniej koło 35-36 tydzien, oczywiście skonsultuje to z moim lekarzem. Coś czuję, że urodzę wcześniej. Brzuch non stop twardnieje dziś mam wizytę zobaczę co z moja szyjka i waga synka. Tak mi wygina brzuch młody, że cała prawa stronę brzucha mam większą od lewej. Leżę też ciągle na lewym boku to się młody usadowił tam gdzie nikt na niego nie ciśnie😉.

Ja mam 165 i startowałam z waga 63 kg, teraz 70-71 na wadze. Ja ogólnie jestem z tych chudszych wysportowanych, przed ciążą dużo biegałam ale mam ciężki kostki i mięśnie i stad te 63 kg. A teraz mam pyzata buźkę, wielka dupę, biodra i nie przejmuje się tym bo wiem , że po ciąży zrzucę szybko, tak mam plan.

Dziewczyny każda z was wygląda pięknie !!
    Jesteście w ciąży kochane i nosicie dzieciątko pod sercem i czy macie 70 czy 80 czy 90kg to nieważne jesteście piękne Mamusie ♥️

Kindoll, Nadzieja777 lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Kropka nie świruj 😉, z maluszkiem jest dobrze, wody owodniowe go chronią. Kobiety nawet w ciąży biegają, jeżdżą na rowerze, pływają, wykonują różne ćwiczenia ruchowe.
    Kobieto nie możesz myśleć że każdy ruch szybszy czy niedogotowane jedziecie czy lody lekko rozpuszczone mogę źle wpłynąć na dziecko, oszalejesz kochana.
    Nie można się nakręcać.
    Urodzisz piękne zdrowe dziecko ♥️♥️♥️

Aj bo zawsze coś. Mam dzisiaj to 3 USG w Poznaniu i z racji, że mąż pracuje zdecydowałam się na podróż pociągiem i jak zapowiedzieli pociąg to okazało się że peron z którego ostatnio jechałam jest wyłączony z eksploatacji przez wiecznie trwający remont i musialam lecieć na drugą stronę taki kawał i żeby zdążyć to trochę biegłam trochę szlam szybszym krokiem. Już siedzę w pociągu a synek szaleje jak nigdy. Mam nadzieję, że wszystko okej ale tak jak mówisz... Jeszcze trochę i oszaleje 🤦‍♀

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Flara Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam naprawdę liczę na to że zacznie się jak z pierwsza w 37 tc, ale jak to z takim liczeniem bywa obym się nie przeliczyła bo wtedy tylko pioruny będą latać :)

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Aga ja tez mam % i to są centyle :) super ze wszystko w porzadku i jaka piękna już waga :)

Nadzieja beznadziejna sytuacja 😔

Dziewczyny kupujecie rogal do karmienia? Ja sama nie wiem🤔 widziałam że w ikei są w miarę w rozsądnej cenie, nie wiem czy to się przydaje czy poduszka wystarczy..🤷‍♀️
    Ja mam taką poduchę po synku:
    https://allegro.pl/oferta/poduszka-do-karmienia-rogal-gratis-7521954868?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
    Nie wyobrażam sobie teraz karmienia bez niej 😊

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę nikogo martwić czy psuć planow, ale ja z pierwszą córką też miałam częste twardnienia brzucha, naprawdę, a mój lekarz dwa tygodnie przed terminem już się ze mną żegnał, bo byłam już wtedy gotowa, żeby rodzić. Jak mnie zobaczył dzień przed terminem to się zapytał co ja tu robię ;) Ogródek miałam wtedy wypielony co do jednego chwasta, codziennie długie spacery no i urodziłam w terminie, także i tym razem się nie nastawiam na szybszą akcję ;) Ale każda z nas jest inna, na pewno sporo urodzi troszkę wcześniej :) Byle szczęśliwie i tak jak sobie tego życzymy :)

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja kiedyś też tym swoim wzrostem się przejmowałam ale teraz to się nawet cieszę i tak jak AgaAgnieszka napisała małe jest piękne 🌹 mój mąż ma 186cm i przy nim czuje się taka malutka ale i zaopiekowana 🤗 co do butów to ja trampki po prostu ubóstwiam. Jesienią noszę sneakersy na koturnie i też jest git mam takie trampkowe właśnie nawet pod kolor wózka będą 😄 a i sandałki na koturnie też mam wygodne chociaż teraz wolę całkiem płaskie bądź balerinki. Ważne jest to jak się czujesz we własnym ciele a ja tam czuje się świetnie 😁

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufffff.... skończyłam 😁 i z przykrością stwierdzam, że ubranek ma za dużo i już nic nie powinnam kupować 😭 A wyprzedaż dopiero przed nami 😂 jedna szuflada 56 i dwie na 62
    c8572baf61fc.jpg
    7d050eadad59.jpg

Jutro się biorę za torbę do szpitala

I cały czas czekam na swoje zamówienie z jednego sklepu. Zamówiłam na dzień dziecka, prześcieradło, przewijak, rożek i otulacz i nadal w realizacji. Daje im czas do końca tygodnia na wysyłkę

Asasa, m@rzenie, Kindoll, Kropka4, tym_janek, megson91, Kagu3, Bela, agniecha2101 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5bf476029091.jpg

Patrzcie jaka słodycz 🥰 tak , wiem, poduszki odpadaja przy noworodku ale była w zestawie wiec wykorzystam ja jak mała będzie już większa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 15:35

Starająca, m@rzenie, AgaAgnieszka1989, Kindoll, i_ka, MartitaS, Iskierka87, Asasa, Kagu3, Kropka4, ticia9, Namyria, megson91, agniecha2101 lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, sliczny jagodowy kolor 😍

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zazdroszcze Wam dziewczyny tej organizacji. Ja niby wszystko mam już kupione ale muszę wszystko wyprac i wyprasować i jeszcze ogarnąć i wyczyścić wózek bo jest brudny bo dostałam go od narzeczonego rodziny ale leżał w kanciapie. Co do wagi i wzrostu przed ciąża ważyłam 56.7 i ostatnimi czasy taka trzymałam wagę przez ostatnie 2lata przy wzroście 164cm i jakoś w sumie nie narzekałam na tą wagę bo jak miałam wcześniej bardziej fizyczna pracę to moja waga trzymała się koło 54kg i to było ciut za mało bo się śmiał że mnie narzeczony ze kości mi widac

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    A ja liczę czas do 30 lipca - 37 tydzień ciazy, ale będę wprowadzać masaż krocza i tabletki z wiesiołka i herbatkę z malin wcześniej koło 35-36 tydzien, oczywiście skonsultuje to z moim lekarzem. Coś czuję, że urodzę wcześniej. Brzuch non stop twardnieje dziś mam wizytę zobaczę co z moja szyjka i waga synka. Tak mi wygina brzuch młody, że cała prawa stronę brzucha mam większą od lewej. Leżę też ciągle na lewym boku to się młody usadowił tam gdzie nikt na niego nie ciśnie😉.

Ja mam 165 i startowałam z waga 63 kg, teraz 70-71 na wadze. Ja ogólnie jestem z tych chudszych wysportowanych, przed ciążą dużo biegałam ale mam ciężki kostki i mięśnie i stad te 63 kg. A teraz mam pyzata buźkę, wielka dupę, biodra i nie przejmuje się tym bo wiem , że po ciąży zrzucę szybko, tak mam plan.

Dziewczyny każda z was wygląda pięknie !!
    Jesteście w ciąży kochane i nosicie dzieciątko pod sercem i czy macie 70 czy 80 czy 90kg to nieważne jesteście piękne Mamusie ♥️

Tez juz kupilam liscie malin 🤣 ale mam wrazenie ze znow będzie po terminie

m3sxqqmz9ufod68y.png

Wysłany: 16 czerwca 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    5bf476029091.jpg

Patrzcie jaka słodycz 🥰 tak , wiem, poduszki odpadaja przy noworodku ale była w zestawie wiec wykorzystam ja jak mała będzie już większa :)

Piekne mi przyciolka (przyszla chrzestna) zamowila taki szary zestaw Zakochalam siw w tym ❤

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to 178 cm i na codzien nie narzekam na wzrost, ale jak idę na jakąś imprezę to chciałbym założyć wysokie szpilki a z takim wzrostem to nie za bardzo 🥴 ja najlepiej czuje się jak mam 60 kilo, chociaż mój mąż woli jak mam trochę więcej 😉 teraz zaczynałam z wagą 70 kg bo przed ciążą mocno przytyłam i niestety u mnie już 8 z przodu 😢

3i499vvjv3ex36x6.png

Wysłany: 16 czerwca 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Nie chcę nikogo martwić czy psuć planow, ale ja z pierwszą córką też miałam częste twardnienia brzucha, naprawdę, a mój lekarz dwa tygodnie przed terminem już się ze mną żegnał, bo byłam już wtedy gotowa, żeby rodzić. Jak mnie zobaczył dzień przed terminem to się zapytał co ja tu robię ;) Ogródek miałam wtedy wypielony co do jednego chwasta, codziennie długie spacery no i urodziłam w terminie, także i tym razem się nie nastawiam na szybszą akcję ;) Ale każda z nas jest inna, na pewno sporo urodzi troszkę wcześniej :) Byle szczęśliwie i tak jak sobie tego życzymy :)

Mialam tak samo, tez mi lekarka wcześniejszy porod wrozyla, spacery 3 godziny codziennie,mycia okien, wchodzenia do siebie na piętro A maly rowno tydzien po terminie. Teraz wole sie nie nastawiam

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z porodem to ja też się nie nastawiam, że będzie przed terminem... Pierwsza córka urodziła się w 37 ale była wywoływana. Druga za to w 41 😉 byłam bardzo aktywna do samego końca ciąży i niestety nic to nie dało 🤪

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu nic a nic nie wskazywało na wcześniejszy poród, byłam u lekarza w piątek a w pon odeszły mi wody w środku nocy. I po za wodami organizm nie był w ogóle gotowy na poród, bo szyjka długa i zamknięta.
    Także ciężko przewidzieć, to takie wróżenie z fusów. Ale naprawdę nie pogniewam się za powtórkę :) tylko fajnie by było żeby po za wodami, szyjka też współpracowała a nie stawiała opory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 16:01

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 160cm startowałam z wagą 63kg. Najlepiej się czułam jak ważyłam 56-57kg, no ale niestety brak ruchu zrobił swoje.
    Trenowałam przez 8 lat karate, wiec dużo mojej masy to mięśnie i jak tylko zaczynam znów chodzić na siłownie to waga właściwie stoi w miejscu bo mięśnie przyrastają a tkanka tłuszczowa się zmniejsza.
    Teraz ważę jakieś 71kg (no może już 72 po tym obżarstwie nadmorskim 😂), dupa mi schudła (przynajmniej tak mąż mówi), trochę niestety poszło w uda (widzę nadmiar celulitu), obwód pod biustem się nie zmienił no i niestety nadal nic nie poszło w cycki 😭😭😭

Przy tym moim małym biuście który mam od zawsze to moja sylwetka przypomina trochę jakbym trenowała pływanie, bo barki są szerokie a potem nic, no i te piękne suknie bez ramiączek u mnie nie wchodzą w grę bo mam kompleks rozpiętek 😂

oar89n739mpxwn5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę pod ktg po wizycie ❤️ od teraz co tydzień ktg

Lili waży 2008 g i wszystko mieści się w absolutnych normach (brzusio też i nadgonił )👍💛💛💛
    Jest bardzo kudłata, ma długie rzęsy i ssała kciuka całe badanie 😅 a zdjęcie pipki mi zrobił takie, że widać obie wargi 😅
    Szyjka mi się skróciła znowu lekko do 3 cm i jest krótsza ponoć niż powinna być na tym etapie ale trzyma

Doktor idzie na urlop, mnie przejmuje jego koleżanka i widzimy się na darmowe USG po urlopie jego 22.07, kolejna wizytę umówił na 28.07 a 4.08 kładziemy się na wywoływanie jak nie urodzę i obiecał, że max następnego dnia urodzę 😍

Jezu nie mogę się doczekać

Kindoll, Asasa, MartitaS, Evli, m@rzenie, Iskierka87, Madzko, MomOfBoys, pati_zuzia83, Nadzieja777, ticia9, tym_janek, megson91, Zozo, Bela, mommy, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Kindoll Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu, a z jakiej przyczyny takie wczesne wywołanie? My jakoś podobnie miałyśmy termin chyba (11.08-14.08?)

ckai3e3kbk0ms415.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    5bf476029091.jpg

Piękne i cudny kolor! 😍

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ