❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mildred, my dostałyśmy sterydy na rozwój płuc, dwie dawki 😊06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Mildred nie
zdziwiło mnie to ale , że ufam mu najbardziej na świecie to wiedziałam , ze wie co robi. Widocznie faktycznie duże nadzieje pokładał w tym pessarze. I wczoraj na wizycie był szczęśliwy . Normalnie widziałam po nim, ze mu kamien spadł z serca , ze jego plan poskutkował. Nawet pozwolił mi na troszkę większa aktywność niż do tej pory. Ja oczywiście będę sobie grzecznie odpoczywać , bo miałam już wyrzuty sumienia po tym wyjeździe nad morze ale dobrze wiedzieć , ze spacer mi nie zaszkodzi.
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Ja też mam 167 i wczoraj na wadze zobaczyłam 81 kg. Nie przejmuję się tym specjalnie, ale trochę szok zobaczyć 8 z przodu... Ale ja sporo przytyłam już podczas starań o ciążę, jak byłam na hormonach, więc już się nie biczuję z tytułu dużych wartości na wadze. Urodzi się synek, zamykam interes rozrodczy i wracam do swojej ulubionej wagi, czyli gdzieś w przedziale 60-65 kg. Mam spory biust i przy mniejszej wadze zaczynają być dziwne proporcje, za to powyżej tych 65 kg już mi niewygodnie.
Co do pessarów i szyjek, to trzeba pamiętać, że szyjka może mieć różny kształt - niektóre idą po prostej, inne są bardziej lub mniej zakrzywione. W krzywizny lubią się "wpasowywać" naczynia, pęcherz, z drugiej strony część jelita, bo jak brzuszek rośnie i to wszystko musi sobie znaleźć jakieś miejsce, to jest tam na prawdę gęsto. W związku z tym czasami pessara się po prostu założyć nie da, mimo, że szyjka jest dłuższa niż u innej kobiety, u której się da. Jak jest skończony 30 tc to czasami lepiej zalecić oszczędny lub leżący tryb życia i liczyć, że maluch posiedzi, niż ryzykować zakładanie pessara z ryzykiem uszkodzenia czegoś, co zmusi nas do natychmiastowego cięcia. Więc to nie są proste wybory i dlatego lekarze tak różnią się w opiniach, bo każda z nas jest inna.
3 cm szyjka na tym etapie jest na prawdę spoko, no chyba, że się lejek robi, albo nie trzyma. Ale jak nic się nie dzieje takiego to na prawdę chill
Co do pakowania torby do szpitala, to tylko taki mini tip. Jak planujecie kangurować to nie bierzecie kosmetyków zapachowych, a ciuchy sobie wypierzcie w dzieciowym proszku. Generalnie tak jak dla malucha tak dla siebie. Moja przyjaciółka leżała w szpitalu z młodym tydzień dłużej, bo wysypało go dziwną wysypką, a potem okazało się, że ma chłopak alergie po prostu na dorosły proszek i jak dotykał jej ubrań ciałkiem to mu alergia wyskoczyła w postaci wysypki. Niepotrzebny stres i dodatkowe nerwy na starcieNadzieja777 lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Tym Janek jak zwykle fachowa opinia 😁 to teraz już wszystko rozumiem
tym_janek lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
Na sierpniowkach widze ogromny wysyp problemow szyjkowych. Ale znajac zycie wszystkie donosimy do bezpiecznego terminu i to tylko takie straszaki
Trzymajcie sie dziewczyny.
Aczkolwiek tez nie rozumiem tego podejscia ze nie chca zalozyc pessara. Minuta roboty dla lekarza a komfort psychiczny od razu inny. Sisi u Ciebie sie juz wpukla pecherz do pochwy, no to nieciekawie. A wlasnie pessar mechanicznie zamyka szyjke i nawet jak sie robi rozwarcie wewnetrzne to trzyma zeby ten pecherz sie nie wpuklal. No ale teraz to juz duze ryzyko to ruszac. Dziwne to wszystko.
I jeszcze to lezeie Wam zalecaja... No super dla lekarza to tylko kilka tygodni, a dla nas te kilka tygodni lezenia to masakra. Fizycznie i psychicznie. W imie czego to wszystko... Juz nie mowie o sytuacji gdzie trzeba jeszcze sie starszakiem zajac, nic tylko sie zalamac
TymJanek ja biore luteine od 4 tygodnia, 2x200 i teraz juz powoli schodze z dawki zeby odstawic do konca 36 tygodniaOprocz wkurzajacego wyciekania leku i zycia na wkladkach w niczym mi to nie przeszkadza. Aplikuje palcem. Mam fizia na punkcie mycia rak przez to i pilnowania krotkich paznokci
Przed kazda aplikacja szoruje 2 minuty heh. No ale przez obie ciaza zero infekcji wiec chyba warto. Trzymam kciuki za Twoja blizne. Musi byc dobrze!
Nadzieja, Kagu, duze dziewczyki Wam rosnaJejku 2 kg to juz taki fajny etap...
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Zazu skorzystając z okazji, ze jesteś a wiesz , ze jesteś moim osobistym mentorem , bo wiem, ze boisz się równie mocno co ja - myślisz , ze te jej 2kg to już taki bezpieczniejszy czas ?7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
tym_janek, kochana jak się tylko dowiesz, to dawaj znać 😘
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Mildred wrote:Dzięki dziewczyny, boje się ale jestem dobrej myśli. Moja mama jak już tutaj kiedyś pisałam leżała z kazdym z nas z rozwarciem i skrócona szyjka i zawsze rodzila w terminie. Leżę cicho i staram się nie stresować.
Nadzieja a ty miałaś podane sterydy na płucna ?
A ty ticia9 mialas podane sterydy ?
W pierwszej ciąży w 32tc miałam sterydy podane, a teraz chyba nie będę miała ich podawanych. Wydaje mi się, że moja gin tak jak Nadzieja napisała też pokłada duże nadzieje na donoszenie ze szwem, a wcześniej nie miałam niczego na szyjce.
Swoją drogą w życiu nie powiedziała bym, że te szyjki to taki częsty problem 😲 niestety..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 18:29
-
Mildred będzie dobrze, ja w poprzedniej ciąży od 28 tyg z pessarem, miałam szyjkę 2 cm i lejek od wewnątrz i donosilam do 38 tyg. Teraz tez szyjka jest miekka i lejek zewnętrzny, z tego co twierdzi lekarz to pewnie będzie podobnie jak ostatnio. I wtedy i teraz dostałam 2 dawki sterydów.
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
Nadzieja taki 2 kg bobasek to już raczej spoko 😉 wiadomo, że każdy dzien jest ważny, a te maluszki teraz super szybko przybierają na wadze.
Ciekawe, która pierwsza się rozpakuje (oczywiście w donoszonej, nie wazcie się wychodzić przed szereg!)
Co do wagi to ja miałam wyjściowa taka, jak poprzednio na finiszu - 64 kg przy wzroście 165. Teraz mam 67 ale brzuch mega wielki, jak wtedy porodowy. Pocieszam się że w ostatnim miesiącu już tak nie rosnie, chyba że teraz będzie inaczej. Ogarniemy się jak dzieciaczki będą już na świecie 💪
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
Kagu3 wrote:Leżę pod ktg po wizycie ❤️ od teraz co tydzień ktg
Lili waży 2008 g i wszystko mieści się w absolutnych normach (brzusio też i nadgonił )👍💛💛💛
Jest bardzo kudłata, ma długie rzęsy i ssała kciuka całe badanie 😅 a zdjęcie pipki mi zrobił takie, że widać obie wargi 😅
Szyjka mi się skróciła znowu lekko do 3 cm i jest krótsza ponoć niż powinna być na tym etapie ale trzyma
Doktor idzie na urlop, mnie przejmuje jego koleżanka i widzimy się na darmowe USG po urlopie jego 22.07, kolejna wizytę umówił na 28.07 a 4.08 kładziemy się na wywoływanie jak nie urodzę i obiecał, że max następnego dnia urodzę 😍
Jezu nie mogę się doczekać
Piękna data dla mnie i męża bo mamy rocznicę ślubu 😍 super, ze wszystko dobrze z Tobą i córcią 🙂Kagu3 lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Nadzieja pomysl sobie ze jak rodza sie wczesniaki to zwykle czeka sie az osiagna w szpitalu 2 kg zeby mogly wyjsc do domu
Oczywiscie jesli nie maja innych problemow zdrowotnych.
Ale te 2 kg to juz naprawde spokoNadzieja777, megson91, tym_janek lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
A to mój synek na III USG :
Czy mi się wydaje czy ma duży nosek? 🤣
Dzisiejsza waga 1787 gram 😍💙 i jeśli będzie tak rósł i urodze w 40 tc to może ważyć ok 3600-3800 gram ale też nie wiem po kim 😁 ma małą czuprynkę ale lekarz mówił, że mogą mu jeszcze wypaść te włoski i albo urosną następne do porodu albo nie. Ogólnie wszystko dobrze, ładnie rośnie i oby tak dalej no i żeby się chłopak odwrócił ☺ jedną rączką i pępowiną się zasłaniał, a drugą rączką trzymał się za stopę 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 19:26
Evli, Mildred, Iskierka87, Madzko, Kindoll, MomOfBoys, ticia9, Loczek:), megson91, Mirabelka02, kasia_pra, MartitaS, i_ka, m@rzenie, Bela, pati_zuzia83, Kagu3, to_tylko_ja, Namyria, darkestfear, mommy, Asasa, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Kropka4 wrote:A to mój synek na III USG :
Czy mi się wydaje czy ma duży nosek? 🤣
Dzisiejsza waga 1787 gram 😍💙 i jeśli będzie tak rósł i urodze w 40 tc to może ważyć ok 3600-3800 gram ale też nie wiem po kim 😁 ma małą czuprynkę ale lekarz mówił, że mogą mu jeszcze wypaść te włoski i albo urosną następne do porodu albo nie. Ogólnie wszystko dobrze, ładnie rośnie i oby tak dalej no i żeby się chłopak odwrócił ☺ jedną rączką i pępowiną się zasłaniał, a drugą rączką trzymał się za stopę 😅
Śliczny jest, a ten nosek słodki 🥰Kropka4 lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualnyKropka ale słodki dzidziuś ☺️ aż zazdraszczam Wam tych fotek bo mój gin niechętnie je robi 😒 Obiecał mi na ostatniej wizycie że na kolejnej postara się zrobić zdj więc liczę że w piątek też jakąś fotkę małej dostanę. Tak długo jej już nie widziałam...
Kropka4 lubi tę wiadomość
-
Zozo wrote:Śliczny jest, a ten nosek słodki 🥰
Dziękuję Zozo 🥰 ciekawi mnie jak będzie wyglądał, w ogóle jak nasze forumowe dzieciaczki będą wyglądać bo czasami dziecko jest mocno podobne do jednego z rodziców, a czasami ich mieszanką albo w ogóle podobne do dziadków 🤔 u synka zapowiadają się długie nogi więc na pewno nie po mnie bo mam 158 cm 🤣 ale to faktycznie trochę nie fair jak dziecko jest wypisz wymaluj tatuś, chociaż żeby było grzeczne po mnie to się będę cieszyć 😄Nadzieja777, Iskierka87, Zozo, Madzko lubią tę wiadomość
-
Iskierka87 wrote:Kropka ale słodki dzidziuś ☺️ aż zazdraszczam Wam tych fotek bo mój gin niechętnie je robi 😒 Obiecał mi na ostatniej wizycie że na kolejnej postara się zrobić zdj więc liczę że w piątek też jakąś fotkę małej dostanę. Tak długo jej już nie widziałam...
Dziękuję Iskierka 😘 Ja z prywatnych wizyt mam kiepskie zdjęcia i przeważnie dwa. Jedno z wymiarami, a drugie z bicia serduszka bo przeważnie synek się zakrywa no i tak by były te zwykle wiec średnio widać. A te są z USG III trymestru i cieszę się że jednak je zrobiłam bo mogę być spokojna i mamy pamiątkę. A z USG I i II trymestru nie mam w ogóle zdjęć bo miałam je NFZ.Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny