❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie chciała się pokazać na koniec jeszcze raz lekarz spróbował i się udało❤️
Dziewczyny dziś szalejącej nie mogę nadążyć z czytaniem pare stron po jednym dniu.
Kagu ładnie Ci w tyM kolorku💕
Ika śliczny kącik💕 to łóżeczko tak szybko przyszło ?
Gdzie zamawiałaś?
Iskierka czekam teraz na twoja wizytę💕
Iskierka87, i_ka, Kagu3, Kropka4 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Nadzieja777 wrote:Piękne! Właśnie takiego szukam ! Mogę wiedzieć gdzie kupiłaś ?
u nas zawsze są awanturki przy składaniu
Kagu super kolor, a pościel jest z color stories. Mam jeszcze od nich kocyk i ciuszki.
Dziewczyny piękne maluszki, m@rzenie u nas tez uparciuch ciagle ma raczki na buźce, ostatnio lekarka dość długo próbowała zrobić zdjęcie, nawet kazała mi się kłaść na bok i z powrotem na plecy, ale udało się tylko pol buźki zrobić. Może za tydzień uda się. U nas już można iść na wizytę z mężem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 21:25
Bela, m@rzenie, Kagu3 lubią tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Bela jakie słodkie malenstwo
Tez chce juz swoje zobaczyc
Kagu piekne wlosypodoba mi sie taki kolorek .
i_ka super kącik dla malucha . Tez mysle o takim baldachimie gdzie zamawialas ?Kagu3, Bela lubią tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Mam po raz kolejny rozkminkę - w czym będzie spało moje dziecko, gdy przywiozę je do domu. Mam rożek, ale jednak to sierpień i może być ciepły. Mam śpiworek ale nie ogarnęłam i jest na rozmiar 74, więc za duży na początek. Pościeli na początek nie chcę. Może otulony w pieluszkę bambusową lub muslinową przewiewną? Mam też bawełniano-bambusowy kocyk lullalove ale chyba taki też może sobie zarzucić na buźkę. Nie wiem co mu podpasuje, a przecież coś mu muszę dać do spania 🤔
Co macie przygotowane dla takich mikroczłowieków z brzucha do spania? -
Bela, cudny śpioszek 🙂 Też miałam tak z pierwszą córką, że myślałam, że ją głaszczę po główce, a to była pupcia
Fajne są już duże Wasze dzieciaczki, ja ciągle się tym martwię gdzieś z tylu głowy. Wizyta za tydzień, mam nadzieję, że przekroczy 2 kg.
Teraz za to czuję, że ma czkawkęŚmieszna uczucie, z pierwszą córką nie zwracałam na to w ogóle uwagi.
Bela lubi tę wiadomość
-
Zozo wrote:Bela jakie słodkie malenstwo
Tez chce juz swoje zobaczyc
Kagu piekne wlosypodoba mi sie taki kolorek .
i_ka super kącik dla malucha . Tez mysle o takim baldachimie gdzie zamawialas ?
https://swiatmaluszka.com.pl/zestaw-baldachim-wiszacy-mata-do-zabawy-z-falbanka-szary.html
Ja zamówiłam ten zestaw, ale można kupić sam baldachim.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
Ja szczerze mówiąc nie planuję niczego konkretnego do okrycia w nocy. Jeśli będzie ciepło to pewnie wystarczy na początku sam pajacyk, jak chłodniej to bodziak pod spód. Jeśli będzie taka potrzeba, to będę spowijała w otulacz lub Tulika i wtedy albo pajac albo body, w zależności od pogody. Na pewno nie idę w żadne śpiworki czy kołderki, za bardzo mnie stresuje możliwość naciągnięcia czegoś na siebie przez dziecko. W naszej sypialni jest też bardzo gorąco przez skosy, latem to najcieplejsze pomieszczenie w domu, a zimną najchłodniejsze.
Kindoll lubi tę wiadomość
-
U nas podobnie. Jak będzie chciała to będę otulać otulaczem bambusowym, jak nie to jakiś cienki pajacyk, bo u nas też raczej upały.
Ze starszą robiłam tak że kładłam ja w samym nogach łóżeczka / kołyski tak aby nie mogła zejść już niżej i przykrywałam kocykiem, który był zawinięty pod materacyk.
W ten sposób starałam się minimalizować ryzyko że dziecko zsunie mi się pod kocyk. Jak coś mogła migrować tylko w górę łóżeczka a tam już kocyka nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 22:41
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Bela wrote:Melduje się po wizycie III trymestru. Wszystkie pomiary są w normie. Z usg wychodzi na 31,1hbd i termin na 17.08 ale lekarz stwierdził, że będziemy się trzymać daty z OM 26.08. Oliwcia wazy już 1703 g😳 obróciła się i leży teraz w położeniu podłużnym główkowym🥰nie wiem kiedy to zrobiła dwa tyg. temu była główką do góry. Dziś mi wystawiała coś okrągłego byłam pewna że to główka a to była pupcia☺️
Bardzo śpiące dzieciątko było tarło oczka😍💖
Ale ładnie zapozowała, super pamiątka 😍 i spora dziewczynka, mój synek starszy ale Twoja córcia go prawie wyprzedza z wagą, ładnie rośnie dziewczyna 🙂
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Iskierka87 wrote:Ja tak samo od zawsze chciałam żeby moje dziecko miało brązowe oczy i czarne włosy. Teraz jest duża szansa na to no mój mąż właśnie tak ma i liczę że mała pójdzie jednak w tatę z tym 😉 tak pieguski nam absolutnie nie przeszkadzają wręcz przeciwnie. No i mamy tak delikatnie na twarzy nie że cali w piegach hihi 😁
Jeśli będzie miała brązowe oczy i ciemne włosy to będzie śliczna i tatuś będzie musiał pilnować córki bo będzie rozchwytywana 😄mnie się delikatne piegi podobają, mają swój urok ☺Iskierka87 lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Ja mam pościel, ale to zdecydowanie na później. Na początek tez planuje pajacyk, ewentualnie mam otulacz bambusowy. Mam tez śpiworek z SH, pewnie wypróbuje, ale jakoś te śpiworki nie podobają mi sie, no ale jak mała będzie chciała spać w spiworku to wtedy jej kupię jakiś ładny, bo na pewno jest to bezpieczne.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
nick nieaktualnyKropka4 wrote:Jeśli będzie miała brązowe oczy i ciemne włosy to będzie śliczna i tatuś będzie musiał pilnować córki bo będzie rozchwytywana 😄mnie się delikatne piegi podobają, mają swój urok ☺
Liczę na to hihi 😉 zawsze sobie wyobrażałam taką małą cyganeczke 😄
Co do okrycia to ja w sh wyszperałam całkiem fajny śpiworek i myślę że na sierpień właśnie się nada bo jest cienki, miły w dotyku i na długi rękawek. Wygląda jak bodziak u góry tylko bez nogawek 😉 chce go wziąć do szpitala dla małej co by w nim spała. -
My oboje z mężem blondasy o niebieskich oczach, wiec pewnie synek tez taki będzie, chyba, ze rudzielec, bo u mnie w rodzinie raz na jakiś czas pojawiają się rudzielce fajne z piegami
corka na poczatku miala rude włoski, ale potem jej sie wytarły i odrosły już blond.
Cudowne te zdjecia bobaskowmoj sie wtulil w pepowine i tyle go bylo widac. Moze na nastepnej wizycie uda sie zrobic jakies zdjecie. Teraz jak wizyty co 2 tygodnie to wieksza szansa, ze za ktoryms razem sie uda.
Ja musialam schowac swoj komfort psychiczny do kieszeni i zaprosilismy moja tesciowa do pomocy z mloda, wiec przyjedzie do nas na 2 tygodnie. Jednak chcac nie chcac, slodkie 13 kg trzeba czasem podniesc, do tego niewyspanie i latanie caly dzien, i bez pomocy nie bardzo wiem jak mialabym sie "oszczedzac" zgodbie z zaleceniami aktualnymi. No nic... bede musiala odnalezc w sobie nowe poklady cierpliwoscimegson91, AgaAgnieszka1989, Nadzieja777, madziab, Madzko, Bela, Kropka4 lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek wrote:My oboje z mężem blondasy o niebieskich oczach, wiec pewnie synek tez taki będzie, chyba, ze rudzielec, bo u mnie w rodzinie raz na jakiś czas pojawiają się rudzielce fajne z piegami
corka na poczatku miala rude włoski, ale potem jej sie wytarły i odrosły już blond.
Cudowne te zdjecia bobaskowmoj sie wtulil w pepowine i tyle go bylo widac. Moze na nastepnej wizycie uda sie zrobic jakies zdjecie. Teraz jak wizyty co 2 tygodnie to wieksza szansa, ze za ktoryms razem sie uda.
Ja musialam schowac swoj komfort psychiczny do kieszeni i zaprosilismy moja tesciowa do pomocy z mloda, wiec przyjedzie do nas na 2 tygodnie. Jednak chcac nie chcac, slodkie 13 kg trzeba czasem podniesc, do tego niewyspanie i latanie caly dzien, i bez pomocy nie bardzo wiem jak mialabym sie "oszczedzac" zgodbie z zaleceniami aktualnymi. No nic... bede musiala odnalezc w sobie nowe poklady cierpliwosci
Powodzenia z tesciowa, moje pokłady cierpliwości koncza sie max po godzibie jak moja przyjezdza:/tym_janek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
Ja budzę mojego śpiocha i jedziemy nabić klimatyzację bo się ugotujemy w tym samochodzie, a jeszcze trzeba było ponaprawiać w niej części..
A wczoraj zrobiłam jeszcze ostatni ważny zakup wyprawkowy- nową snuzę. No i nie mogłam się powstrzymać przed kupnem tego kocyka bambusowego. Wielkością mógłby służyć i dla starszej 😉
Miłego ☀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 07:37
ticia9, Nadzieja777, Kindoll, Madzko, MartitaS, AgaAgnieszka1989, Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej
Cxy wy na bierząco kontrolujecie swoje ciśnienie ? cały czas mialam niskie poniżej 110/80 a od kilku dni mam w okolicach 130-140/ 80-95, puls tez wysoki bo od 85 do 110. Nawet jak leżę. Zastanawiam się w razie czego to na pogotowie się jedzie dopeiro jak sie utrzymuje dłużej powyzej 140 ?
Zauważyłyście u siebie takie skoki ciśnienia teraz już na późniejszym etapie ciązy czy to mój organizm coś szaleje ?