Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
ada.d wrote:Ja też już tak bardzo nie moge się doczekać. Mnie ten maluch teraz przy zdrowych zmysłach trzyma, gdyby nie on to chyba nie byłabym taka twarda jak jestem.
A jeszcze tyle trzeba czekać, potwornie mi się dłuży ten czas.) i nadal bardzo trzymam kciukasy za dobre samopoczucie, szybkie leczenie i efekty
Vilka, ada.d lubią tę wiadomość
-
Salea wrote:Ada.d a jak Ty się w ogóle czujesz jeśli mogę dopytać? Jak zniosłaś pierwszą dawkę chemii? Kiedy następna jeśli morfo wyjdzie w porządku? I czy będzie następna kontrola wielkości tego dziada w najbliższym czasie czy dopiero po dłuższym leczeniu? Wiesz, myślę o Tobie często (chociaż beztwarzowo
) i nadal bardzo trzymam kciukasy za dobre samopoczucie, szybkie leczenie i efekty
Ja po pierwszej chemii czuje się bardzo dobrze, dwa dni po byłam lekko osłabiona. Kolejna mam w poniedziałek. Nie wiem kiedy będę miała teraz USG, muszę dopytać o to lekarza. Włosy już mi garściami lecą, pewnie lada chwila będę musiała się z nimi pożegnać. Dziękuję bardzo za te kciuki! ❤
-
ada.d wrote:Ja po pierwszej chemii czuje się bardzo dobrze, dwa dni po byłam lekko osłabiona. Kolejna mam w poniedziałek. Nie wiem kiedy będę miała teraz USG, muszę dopytać o to lekarza. Włosy już mi garściami lecą, pewnie lada chwila będę musiała się z nimi pożegnać. Dziękuję bardzo za te kciuki! ❤
i to trochę dzięki chorobie mam super męża, a dzięki niemu mam tego małego człowieczka w brzuchu i jestem tu z Wami ❤️
ada.d, Vilka, Mamitka, adukow, Marrud88, Arjada lubią tę wiadomość
-
Salea wrote:Utrata włosów - wiem że to będzie trudne, choć można mieć super nastawienie to jednak dla nas kobiet, jest to w jakiś sposób raniące. Ale obiecuję Ci, że po wyleczeniu, wraz z nowymi włosami urośnie w Tobie ogrom siły, wdzięczności, i taka czysta, piękna miłość do życia. Choroby są okropne, ale gdybym miała znaleźć w nich jakiś pozytyw, to byłaby to właśnie ta nauka patrzenia na świat z nowej, moim zdaniem lepszej, dojrzalszej perspektywy. Ja do tej pory budzę się z wdzięcznością każdego dnia, nigdy nie narzekam na pierdoły, doceniam małe rzeczy, i choć to zabrzmi dziwnie, to dzięki temu rakowi patrzę na życie inaczej. I choć na początku był ogrom wątpliwosci i strachu to potem spotykały mnie tylko same dobre, piękne rzeczy i dobrzy ludzie
i to trochę dzięki chorobie mam super męża, a dzięki niemu mam tego małego człowieczka w brzuchu i jestem tu z Wami ❤️
Bardzo Ci dziękuję za ten komentarz! Staram się właśnie tak do tego podchodzić, już teraz mam wrażenie, że zaszła we mnie duża zmiana. Przestałam przejmować się rzeczami, które wcześniej spędzały mi sen z powiek, teraz wydają mi się takie blachę i nieistotne. Widzę, też jakiego cudownego mam męża i rodzinę. I bardzo wzrusza mnie to jakich wspaniałych mam przyjaciół, wcześniej chyba aż tak tego nie doceniałam.
A moge zapytać z jakim nowotowerem się mierzyłaś i jakie leczenie za Tobą?
Mamitka, Mellow, Arjada lubią tę wiadomość
-
Jesteśmy po połówkowych. Ufff jest wszystko super bez zastrzeżeń❤️ Mała oczywiście fikała jak zawsze i nie współpracowała ale i tak udało się wszystko sprawdzić i zmierzyć.
Waży już 394g. Zdjęcie 4D mamy ale przez to że się wierciła to takie sobie wyszło.
Co do 3 badań to doktor powiedziała że już nie będziemy musieli przychodzić bo dała mi z racji mojej cukrzycy jakieś jeszcze bardziej szczegółowe badania w szpitalu w 28tc. Nie że coś się dzieje tylko poprostu mi przysługują więc skorzystam 🙂
Ale ulgę czuje po tej wizycie❤️Vilka, ada.d, Krolinka, welonka, Marrud88, Mellow lubią tę wiadomość
-
Ja wizytuję o 16:30. Nie mogę się doczekać spotkania z Polą, ciekawa jestem czy już dobija do 500g klocuszek😀 U tego mojego lekarza prenetalne trwają ok. 1h na pacjentkę, więc trochę posiedzę 🙈
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Ja też po przebyciu mojej choroby mogę śmiało stwierdzic, że moje życie się zmieniło, przewartościowało. Czuję olbrzymią wdzięczność za każdy dzień i nauczyłam się cierpliwości. Ada wysyłam pozytywne myśli, dzielna Kobieto:*
Vilka, ada.d lubią tę wiadomość
-
ada.d wrote:Dziewczyny, pytanie z innej beczki.
Co kupić na roczek dla córeczki sąsiadki? Budżet +/- 350 zł? -
Ja po wizycie, Polusia to 100% panienka, zdrowa jak rydz, odpowiada idealnie wymiarami wiekowi ciąży👌 Waży 390g i ma cudną buźkę z małym noskiem i dużymi oczkami 🥰 Tetno 150 bpm, więc standardowe, juz nie muszę sie tym martwić. Wielkie uff, że nie rośnie w tak szalonym tempie jak siostra, moze tym razem urodzę naturalnie 🙏
Vilka, eweljina, welonka, Arga, Marrud88, adukow, Krolinka, Arjada, ada.d lubią tę wiadomość
-
Mamitka wrote:Dziewczyny czy któraś z Was ma może w morfologii podwyższone segmenty?
Dziś dostałam wyniki i oczywiście się zaczęłam stresować.Mamitka lubi tę wiadomość
-
Arga wrote:Jakie segmenty? W ciąży morfologia trochę odbiega od normy więc zależy co masz podwyższone a co nie.
-
A propos wyprawki, poza ubrankami, czy ktoś dysponuje lista potrzebnych rzeczy/ przyborów/ gadżetów/ kosmetyków ? Zarówno dla mamy jak i dzidziusia. Od kwietnia chcemy zacząć kompletować wyprawkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2023, 16:46
👰🤵 2017
👶🩷 08.2023
18.10.2024 ⏸️
Niedoczynność tarczycy - letrox 100
Wizyta 7.11 0,5cm
Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
Wizyta 26.11 2,25cm
Wizyta 21.12 6,74cm
Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
07.01 wizyta 9,79cm🩷
04.02 wizyta 295g🩷
17.02 połówkowe 388g🩷
04.03 wizyta 590g🩷
25.03 wizyta 965g
22.04 wizyta 1800g
23.04 prenatalne 1600g🩷
22.05 wizyta
-
My dzis z kolei kupiliśmy fotelik dla Polusi - Britax Baby Safe 5Z z bazą. A dla starszej wzięliśmy Britax Kidfix III S.
Jak je oba wsadziłam do auta, to poczułam się taką matką polką 😂
adukow lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,ostatnio mam trochę cięższy czas i dlatego mnie tutaj mniej.
Połówkowe mi przełożyli na poniedziałek wiec lada dzień.
Jak ktoś ma listę wyprawkowa to wrzućcie tutaj pliss bo nie jestem na grupie fejsbukowej.
Miłego weekendu10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, wpadam już w jakaś depresję...
Non stop coś złapie, teraz mam zapalenie spojówek konkretne, boli mnie gardło, gdzie żadne tabletki które nogę brać nie pomagają, lekarz twierdzi że gardło tylko delikatnie czerwone i nic więcej a boli na wieczór bardzo. Dodatkowo pobolewa mnie ząb który w sumie nie powinien bo mam go zatrutego xD juz się poddaje. Boję się że to szkodzi dziecku a nie wiem co już robić aby to minęło.
Was też bolą zęby? -
Ciąża2023 wrote:Cześć dziewczyny, wpadam już w jakaś depresję...
Non stop coś złapie, teraz mam zapalenie spojówek konkretne, boli mnie gardło, gdzie żadne tabletki które nogę brać nie pomagają, lekarz twierdzi że gardło tylko delikatnie czerwone i nic więcej a boli na wieczór bardzo. Dodatkowo pobolewa mnie ząb który w sumie nie powinien bo mam go zatrutego xD juz się poddaje. Boję się że to szkodzi dziecku a nie wiem co już robić aby to minęło.
Was też bolą zęby?
Ja mam caly czas katar do tego w nosie szybko pekaja mi naczynka i co troche krew z nosa. Ja dzisiaj tez poczulam ze zaraz zlapie jakiegos dola . Polowa ciazy a ja ciagle wymiotuje i teraz to chlustam ciezko mi zdarzyć do lazienki , przy wymiotach dochodzi nietrzymanie moczu , zmienialam rano posciel zmeczylam sie przy tym okropnie ja nie wiem jak bedzie dalej na sama mysl chce mi sie plaakac..
Vika ja bym z kometykami nie szala im mniej tym lepiej wybierz jakis plyn do mycia dla dzidziusia albo olejek migdalowy ,krem do pupy np Bepanthen i w sumie tyle jesli bedzie mial problem ze skora to dopiero cos kupisz . Nie wiesz jaka bedzie mial skore czy wrazliwa czy nie wiec nie ma co kupowaz zbyt wiele,. A i jescze krem uv dla malucha. Dla mamy krem na brodawki ale mi najlepiej sprawdzal sie na poranione piersi wlasnie Bepanthen (polecil mi pediatra) tam tum rose po porodzie naturalnym .