Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Megi93 wrote:Salea w pierwszej ciąży ruchy się czuje podobno od 20 tygodnia dopiero lub później ale fajnie by było już czuć ja już czekam na połówkowe a mam dopiero 4 kwietnia więc jeszcze ponad 2 tygodnie
Vilka, Megi93 lubią tę wiadomość
-
Dlatego już nie mogę się doczekać połówkowych w najbliższą środę 🥰
-
My połówkowe mamy w czwartek 😊
Ja ze względu na chorobę mam wizyty z USG co dwa tygodnie i to jest chyba jedyny plus tej sytuacji.
Wczoraj w ciągu dnia też ruchów nie czułam i juz się martwiłam, że może coś nie tak, ale wieczorem mały tak fikał, że zasnąć nie mogłam 🥰 -
Usiasia wrote:Witajcie dziewczyny, ile czekałyście na wynik nifty? Ja właśnie pytałam lekarza czy już jest wynik i okazało się że musieli powtórzyć bo coś im nie wyszło ale podobno po to jest pobierana tak duża próbka żeby mogli w razie czego wykonać ponownie. Teraz to już zupełnie jestem zestresowana że wyszedł wynik nieprawidłowy i dlatego powtarzają..
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Ja ruchy raz czuje raz nie, a pierwszy raz poczułam je ok
19 tygodnia wiec tez niby dosc późno. Nie ma co się stresować na zapas, można to w dowolnym momencie poczuć, cześć moich znajomych w ciąży czuła wcześniej, cześć mowila ze zaczęła czuć ok. 20-22 tygodnia 🤷🏻♀️ ja kolejne Usg mam dopiero 5 kwietnia, wizyty mam co miesiąc i to się naprawdę tak dłuży straszliwie
Przede mną już decyzja o wyborze szpitala w jakim chce rodzic, aż trudno uwierzyc ze to już ten moment 😳 w przyszły weekend idę na szkole rodzenia. Cały czas myślałam ze z powodu wady wzoru będę miała cesarkę (mam -6,5) a tu mi lekarz mówi ze mam iść do okulisty na badanie ciśnienia w oczach bo sama wysoka wada nie jest wskazaniem samym w sobie i można rodzic naturalnie. Ma ktoras z Was może takie doświadczenie?
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Keglemegle wrote:Ja ruchy raz czuje raz nie, a pierwszy raz poczułam je ok
19 tygodnia wiec tez niby dosc późno. Nie ma co się stresować na zapas, można to w dowolnym momencie poczuć, cześć moich znajomych w ciąży czuła wcześniej, cześć mowila ze zaczęła czuć ok. 20-22 tygodnia 🤷🏻♀️ ja kolejne Usg mam dopiero 5 kwietnia, wizyty mam co miesiąc i to się naprawdę tak dłuży straszliwie
Przede mną już decyzja o wyborze szpitala w jakim chce rodzic, aż trudno uwierzyc ze to już ten moment 😳 w przyszły weekend idę na szkole rodzenia. Cały czas myślałam ze z powodu wady wzoru będę miała cesarkę (mam -6,5) a tu mi lekarz mówi ze mam iść do okulisty na badanie ciśnienia w oczach bo sama wysoka wada nie jest wskazaniem samym w sobie i można rodzic naturalnie. Ma ktoras z Was może takie doświadczenie?
-
Keglemegle wrote:Usiasia nie martw się na zapas. Ja miałam powtarzane NIFTY bo w tej konkretnej próbce nie było wystarczająco DNA dziecka. Na druga próbkę czekałam ok. 7 dni i wynik już wyszedł ok. Zawsze się coś może trafić, ze badania im nie wyjdą. Głowa do góry. A lekarz ci powiedział co konkretnie im nie wyszło? Bo mi np. na początku mówił ze wynik niejednoznaczny i dopiero jak go dopytalam szczegółowo o co chodzi, co nie wyszło go wtedy się w końcu ujawnił ze mało DNA było 🤷🏻♀️
Lekarz nie powiedział właśnie co konkretnie nie wyszło. Tylko tyle że wynik będzie z opóźnieniem bo coś im nie wyszło, ale po to bierze się tej krwi te 10ml żeby mogli badanie wykonać ponownie. I że on już miał tę informację ale nie dzwonił żeby mnie nie stresować i właśnie po tych słowach pomyślałam że coś mogło być nie tak. Teraz już mówił że będzie monitorował i da znać jak będzie wynik. Staram się o tym nie myśleć ale już wczoraj stwierdziłam że chyba niepotrzebnie robiłam to nifty 🙃
Arga ja też mam guza przysadki i właśnie do neurologa mam się udać żeby ocenił czy poród SN czy CC. Myślałam że w takiej sytuacji będzie możliwość wizyty na nfz ale jednak muszę prywatnie, mój dr nie może skierowania na NFZ wystawić. -
Hej dziewczyny, jak spędzacie ten piękny dzień?
Ja dziś ostatecznie pożegnałam się z włosami, mąż mnie rano ogolił.
Ogromna ulga, widok wychodzących włosów garściami to koszmar. Bardzo się cieszę, że mam to już za sobą.
My wracamy właśnie z 2h spaceru z psem i jedziemy na obiad.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 13:50
-
ada.d wrote:Hej dziewczyny, jak spędzacie ten piękny dzień?
Ogromna ulga, widok wychodzących włosów garściami to koszmar. Bardzo się cieszę, że mam to już za sobą.
My wracamy właśnie z 2h spaceru z psem i jedziemy na obiad.
Piękna dziś pogoda, też byłam z psem na spacerze a zaraz idę na budowę bo kupiłam 2 lata temu mieszkanie i dopiero wykańczamy a chciałabym jak najszybciej już skończyć te wykończenie póki jeszcze ciąża nie jest uciążliwaada.d lubi tę wiadomość
-
ada.d wrote:Hej dziewczyny, jak spędzacie ten piękny dzień?
My wracamy właśnie z 2h spaceru z psem i jedziemy na obiad.
-
Marrud88 wrote:Dziewczyny, jakie macie sposoby na ból gardła? Płuczę solanką ale może polecicie coś jeszcze?
Mi bardzo pomaga płukanie szałwia.Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Arga wrote:My dziś pojechaliśmy pospacerować w Kazimierzu Dolnym i na lody poszliśmy. Teraz powrót, ogarniecie ich do spania i chyba padnę
Dużo ludzi? Zastanawialiśmy się rano czy nie jechać, ale obawialiśmy się tłumów w taką pogodę.
-
ada.d wrote:Dużo ludzi? Zastanawialiśmy się rano czy nie jechać, ale obawialiśmy się tłumów w taką pogodę.
-
Cześć dziewczyny 😊
Miłego poniedziałku🥰
My dziś znów na kontrolę to prawie dowiem się co z tą moją morfologią.
Cały weekend narobiłam się w ogrodzie i o 18 byłam już nieprzytomna. Padam jak dziecko dosłownie.
Czy Wy też teraz odczuwacie większe zmęczenie pod koniec dnia? -
Mamitka wrote:Cześć dziewczyny 😊
Miłego poniedziałku🥰
My dziś znów na kontrolę to prawie dowiem się co z tą moją morfologią.
Cały weekend narobiłam się w ogrodzie i o 18 byłam już nieprzytomna. Padam jak dziecko dosłownie.
Czy Wy też teraz odczuwacie większe zmęczenie pod koniec dnia? -
Ja chodzę spać ok. 24:00-1:00, wstaję ok. 7:00. Jestem pod koniec dnia zmęczona. Ale daję radę.
Mam ból nadgarstka od rana, naczytalam sie już o zespole cieśni nadgarstka w ciąży i jestem pokichana, bo jak mnie to złapie, to nie będę mogła pracować na kompie 😐