X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Salea Autorytet

Wysłany: 18 marca 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi93 wrote:
    Salea w pierwszej ciąży ruchy się czuje podobno od 20 tygodnia dopiero lub później ale fajnie by było już czuć :) ja już czekam na połówkowe a mam dopiero 4 kwietnia więc jeszcze ponad 2 tygodnie :)
    Ja też 4-go :-) przed ciążą te częste wizyty wydawały mi się straszne, a teraz trzy tygodnie ciężko wytrzymać :-) dzieciaczki rosną coraz szybciej i coraz więcej widać na usg, strasznie to rozczulające jak dziecko w brzuchu macha łapką do rodziców 🥰

Vilka, Megi93 lubią tę wiadomość

• Vilka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2023, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego już nie mogę się doczekać połówkowych w najbliższą środę 🥰

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My połówkowe mamy w czwartek 😊
    Ja ze względu na chorobę mam wizyty z USG co dwa tygodnie i to jest chyba jedyny plus tej sytuacji.
    Wczoraj w ciągu dnia też ruchów nie czułam i juz się martwiłam, że może coś nie tak, ale wieczorem mały tak fikał, że zasnąć nie mogłam 🥰

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2023, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Witajcie dziewczyny, ile czekałyście na wynik nifty? Ja właśnie pytałam lekarza czy już jest wynik i okazało się że musieli powtórzyć bo coś im nie wyszło ale podobno po to jest pobierana tak duża próbka żeby mogli w razie czego wykonać ponownie. Teraz to już zupełnie jestem zestresowana że wyszedł wynik nieprawidłowy i dlatego powtarzają..
    Usiasia nie martw się na zapas. Ja miałam powtarzane NIFTY bo w tej konkretnej próbce nie było wystarczająco DNA dziecka. Na druga próbkę czekałam ok. 7 dni i wynik już wyszedł ok. Zawsze się coś może trafić, ze badania im nie wyjdą. Głowa do góry. A lekarz ci powiedział co konkretnie im nie wyszło? Bo mi np. na początku mówił ze wynik niejednoznaczny i dopiero jak go dopytalam szczegółowo o co chodzi, co nie wyszło go wtedy się w końcu ujawnił ze mało DNA było 🤷🏻‍♀️

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy raz czuje raz nie, a pierwszy raz poczułam je ok
    19 tygodnia wiec tez niby dosc późno. Nie ma co się stresować na zapas, można to w dowolnym momencie poczuć, cześć moich znajomych w ciąży czuła wcześniej, cześć mowila ze zaczęła czuć ok. 20-22 tygodnia 🤷🏻‍♀️ ja kolejne Usg mam dopiero 5 kwietnia, wizyty mam co miesiąc i to się naprawdę tak dłuży straszliwie :(

Przede mną już decyzja o wyborze szpitala w jakim chce rodzic, aż trudno uwierzyc ze to już ten moment 😳 w przyszły weekend idę na szkole rodzenia. Cały czas myślałam ze z powodu wady wzoru będę miała cesarkę (mam -6,5) a tu mi lekarz mówi ze mam iść do okulisty na badanie ciśnienia w oczach bo sama wysoka wada nie jest wskazaniem samym w sobie i można rodzic naturalnie. Ma ktoras z Was może takie doświadczenie?

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Arga Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Ja ruchy raz czuje raz nie, a pierwszy raz poczułam je ok
    19 tygodnia wiec tez niby dosc późno. Nie ma co się stresować na zapas, można to w dowolnym momencie poczuć, cześć moich znajomych w ciąży czuła wcześniej, cześć mowila ze zaczęła czuć ok. 20-22 tygodnia 🤷🏻‍♀️ ja kolejne Usg mam dopiero 5 kwietnia, wizyty mam co miesiąc i to się naprawdę tak dłuży straszliwie :(

Przede mną już decyzja o wyborze szpitala w jakim chce rodzic, aż trudno uwierzyc ze to już ten moment 😳 w przyszły weekend idę na szkole rodzenia. Cały czas myślałam ze z powodu wady wzoru będę miała cesarkę (mam -6,5) a tu mi lekarz mówi ze mam iść do okulisty na badanie ciśnienia w oczach bo sama wysoka wada nie jest wskazaniem samym w sobie i można rodzic naturalnie. Ma ktoras z Was może takie doświadczenie?
    Mi też lekarz kazał zbadać ciśnienie w oczach w pierwszej ciąży. I gdyby nie wysłał mnie do neurologa jeszcze to pewnie nie miałabym cc bo jednak guz przysadki nie jest takim przeciwskazaniem do porodu naturalnego.

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Usiasia nie martw się na zapas. Ja miałam powtarzane NIFTY bo w tej konkretnej próbce nie było wystarczająco DNA dziecka. Na druga próbkę czekałam ok. 7 dni i wynik już wyszedł ok. Zawsze się coś może trafić, ze badania im nie wyjdą. Głowa do góry. A lekarz ci powiedział co konkretnie im nie wyszło? Bo mi np. na początku mówił ze wynik niejednoznaczny i dopiero jak go dopytalam szczegółowo o co chodzi, co nie wyszło go wtedy się w końcu ujawnił ze mało DNA było 🤷🏻‍♀️
    Uspokoiłaś mnie trochę.
    Lekarz nie powiedział właśnie co konkretnie nie wyszło. Tylko tyle że wynik będzie z opóźnieniem bo coś im nie wyszło, ale po to bierze się tej krwi te 10ml żeby mogli badanie wykonać ponownie. I że on już miał tę informację ale nie dzwonił żeby mnie nie stresować i właśnie po tych słowach pomyślałam że coś mogło być nie tak. Teraz już mówił że będzie monitorował i da znać jak będzie wynik. Staram się o tym nie myśleć ale już wczoraj stwierdziłam że chyba niepotrzebnie robiłam to nifty 🙃

Arga ja też mam guza przysadki i właśnie do neurologa mam się udać żeby ocenił czy poród SN czy CC. Myślałam że w takiej sytuacji będzie możliwość wizyty na nfz ale jednak muszę prywatnie, mój dr nie może skierowania na NFZ wystawić.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak spędzacie ten piękny dzień?

Ja dziś ostatecznie pożegnałam się z włosami, mąż mnie rano ogolił.
    Ogromna ulga, widok wychodzących włosów garściami to koszmar. Bardzo się cieszę, że mam to już za sobą.

My wracamy właśnie z 2h spaceru z psem i jedziemy na obiad.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 13:50

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2023, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Ogromna ulga, widok wychodzących włosów garściami to koszmar. Bardzo się cieszę, że mam to już za sobą.

Życzę zdrowia :) a włosy odrosną :)
    Piękna dziś pogoda, też byłam z psem na spacerze a zaraz idę na budowę bo kupiłam 2 lata temu mieszkanie i dopiero wykańczamy a chciałabym jak najszybciej już skończyć te wykończenie póki jeszcze ciąża nie jest uciążliwa :)

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Piękna pogoda u nas! Tylko, że Córka I Maż chorzy...mnie gardło boli, ale jestem na chodzie. Też byłam na spacerze:) ale sama;p

preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie macie sposoby na ból gardła? Płuczę solanką ale może polecicie coś jeszcze?

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś pojechaliśmy pospacerować w Kazimierzu Dolnym i na lody poszliśmy. Teraz powrót, ogarniecie ich do spania i chyba padnę

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Dziewczyny, jakie macie sposoby na ból gardła? Płuczę solanką ale może polecicie coś jeszcze?

Mi bardzo pomaga płukanie szałwia.

Marrud88 lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    My dziś pojechaliśmy pospacerować w Kazimierzu Dolnym i na lody poszliśmy. Teraz powrót, ogarniecie ich do spania i chyba padnę

Dużo ludzi? Zastanawialiśmy się rano czy nie jechać, ale obawialiśmy się tłumów w taką pogodę.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Dużo ludzi? Zastanawialiśmy się rano czy nie jechać, ale obawialiśmy się tłumów w taką pogodę.
    Sporo ludzi było, jak się ma możliwość to lepiej jechać na tygodniu. Przejeżdżaliśmy przez Nałęczów i też tłumy. Ale pogoda była fajna i jak poszło się dalej promenadą w stronę kamieniołomów to już było trochę luźniej ale rynek i początek promenady to tłok straszny

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊
    Miłego poniedziałku🥰
    My dziś znów na kontrolę to prawie dowiem się co z tą moją morfologią.
    Cały weekend narobiłam się w ogrodzie i o 18 byłam już nieprzytomna. Padam jak dziecko dosłownie.
    Czy Wy też teraz odczuwacie większe zmęczenie pod koniec dnia?

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Cześć dziewczyny 😊
    Miłego poniedziałku🥰
    My dziś znów na kontrolę to prawie dowiem się co z tą moją morfologią.
    Cały weekend narobiłam się w ogrodzie i o 18 byłam już nieprzytomna. Padam jak dziecko dosłownie.
    Czy Wy też teraz odczuwacie większe zmęczenie pod koniec dnia?
    Hej :) tak, ja w pierwszym trymestrze i w zasadzie tez przez cały 4 miesiąc o 20 już byłam gotowa do spania, ale od niedawna czuje, że mam już więcej energii wieczorem i później zasypiam. Duże znaczenie też ma o której godzinie rano wstajesz, ja wstaje najczęściej między 7:30 a 8 także nie za wcześnie :)

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod koniec? 🤣 Ja już wstaję zmęczona 🙈

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 18 juz jestem nieprzytomna zazywczaj usypiam razem z corka 20 ,ale wstaje 5.40 6.30. Ale nie jest zle w piwrwszej ciazy caly dzien bylam zmeczona caly dzien moglam spax a i tak 20 -21 spalam juz:d

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę spać ok. 24:00-1:00, wstaję ok. 7:00. Jestem pod koniec dnia zmęczona. Ale daję radę.

Mam ból nadgarstka od rana, naczytalam sie już o zespole cieśni nadgarstka w ciąży i jestem pokichana, bo jak mnie to złapie, to nie będę mogła pracować na kompie 😐

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ