Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Szyharku wrote:mój gin umówił mi usg połówkowe na 17 kwietnia, to będzie równe 23 tygodnie, czy któraś też ma tak późno ? Czy to nie za późno? Poprzednie miałam koło 20 tygodnia już i tak teraz dumam...
Ja mam połówkowe 18t6d wg OM, a wg pierwszych prenatalnych to będzie 19t6d. Z tego co wiem połówkowe odbywają się między 18-22 tyg. Może dopytaj? Lekarze też się mylą czasem.
-
Szyharku wrote:Hej, ja dziś po wizycie, kamień z serca bo po tych wszystkich grypach, lekach, gorączkach wszystko okej. Zuzia zostaje Zuzią, waży 280 gram, a ja wróciłam do pracy, na ostatnie 2 tygodnie ale mam pytanie - mój gin umówił mi usg połówkowe na 17 kwietnia, to będzie równe 23 tygodnie, czy któraś też ma tak późno ? Czy to nie za późno? Poprzednie miałam koło 20 tygodnia już i tak teraz dumam...
-
My dziś po połówkowych- Lena nadal jest Leną, waży 369g i jest cudna. A mnie wielki kamień spadł dziś z serca.
Dziewczyny umiecie się targować? Sklep w którym chcemy kupić wózek ma taką praktykę, że możesz zaproponować cenę za jaką chcesz go kupić. Ale ja się na tym nie znam. Ile wypada obniżyć? Jaki procent np będzie ok?🙈Marrud88 lubi tę wiadomość
-
zasada wrote:
Dziewczyny umiecie się targować? Sklep w którym chcemy kupić wózek ma taką praktykę, że możesz zaproponować cenę za jaką chcesz go kupić. Ale ja się na tym nie znam. Ile wypada obniżyć? Jaki procent np będzie ok?🙈
Ja wiem tylko tyle, że należy zaczynać z wysokiego pułapu 😁😁
zasada, adukow lubią tę wiadomość
-
zasada wrote:My dziś po połówkowych- Lena nadal jest Leną, waży 369g i jest cudna. A mnie wielki kamień spadł dziś z serca.
Dziewczyny umiecie się targować? Sklep w którym chcemy kupić wózek ma taką praktykę, że możesz zaproponować cenę za jaką chcesz go kupić. Ale ja się na tym nie znam. Ile wypada obniżyć? Jaki procent np będzie ok?🙈
Zdradź proszę co to za sklep 😊
-
nick nieaktualnyTo się chyba nigdy nie skończy, zapalenie spojówek minęło, gardło minęło, a dziś się pojawił katar z gorączką 38stopni....
Czy mam się czym martwić? Miałyście temperature przy przeziębieniu? Jak zbijalyscie? Byłam u lekarza twierdzi że osłuchowo i gardło czyste. -
zasada wrote:My dziś po połówkowych- Lena nadal jest Leną, waży 369g i jest cudna. A mnie wielki kamień spadł dziś z serca.
Nie wstydź się i walnij z grubej rury (40, 50% rabatu od ceny katalogowej). Zobaczysz jaką da kontrofertę. Następnie spróbuj od tej jego kontroferty coś jeszcze stargować poczuj się jak w Turcji na straganie!
My również po połówkowych baby girl ❤️ 381 gram i ładny nosek :d leżała niestety pleckami i lekarz zaprosił mnie za 2-3 tygodnie, żeby bardziej szczegółowo opisać serduszko, bo przy tej pozycji ciężko mu byłozasada, welonka, Arga, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
My jesteśmy po wizycie. Maja waży 500g 😊 dopiero co byliśmy na prenatalnych więc wiemy że wszystko jest dobrze. Co do morfologii to mam anemie dostałam żelazo do zażywania i mam jeść więcej mięsa 😶 kurcze za mięsem to tak średnio jestem w sensie takim że zjem ale nie przepadam 😬
welonka, Arga, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
Ciąża2023 wrote:To się chyba nigdy nie skończy, zapalenie spojówek minęło, gardło minęło, a dziś się pojawił katar z gorączką 38stopni....
Czy mam się czym martwić? Miałyście temperature przy przeziębieniu? Jak zbijalyscie? Byłam u lekarza twierdzi że osłuchowo i gardło czyste.
mi pomógł Apap - wzięłam tylko jedną tabletkę. Następnie leżałam, dużo piłam i wypociłam tę chorobę. Mąż mi jeszcze przynosił zimne okłady na kark -
Mamitka wrote:My jesteśmy po wizycie. Maja waży 500g 😊 dopiero co byliśmy na prenatalnych więc wiemy że wszystko jest dobrze. Co do morfologii to mam anemie dostałam żelazo do zażywania i mam jeść więcej mięsa 😶 kurcze za mięsem to tak średnio jestem w sensie takim że zjem ale nie przepadam 😬
A jakie masz wyniki hemoglobiny, Hematokrytu, żelaza?
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Mamitka wrote:My jesteśmy po wizycie. Maja waży 500g 😊 dopiero co byliśmy na prenatalnych więc wiemy że wszystko jest dobrze. Co do morfologii to mam anemie dostałam żelazo do zażywania i mam jeść więcej mięsa 😶 kurcze za mięsem to tak średnio jestem w sensie takim że zjem ale nie przepadam 😬
Mamitka lubi tę wiadomość
-
ada.d wrote:Zdradź proszę co to za sklep 😊
To babyland.pl, w sumie przypadkiem na nich trafiłam ale to dość ciekawa opcja- negocjuj cenę więc rozważam to, zwłaszcza że ja muszę ogarnąć dostawę do Niemiec i chcę adaptery do fotelika dokupić więc liczę, że przy negocjacji udałoby się za cenę wózka ogarnąć wszystko. Ale pewnie jestem naiwna
😅🙈 -
Ciąża2023 wrote:To się chyba nigdy nie skończy, zapalenie spojówek minęło, gardło minęło, a dziś się pojawił katar z gorączką 38stopni....
Czy mam się czym martwić? Miałyście temperature przy przeziębieniu? Jak zbijalyscie? Byłam u lekarza twierdzi że osłuchowo i gardło czyste.
Ja w tej ciąży cały czas jestem przeziębiona. Nawet jak nie mam chwiliowo temp, kaszlu itp to nos zatkany ciagle przez spuchnięte śluzówki i ogólnie uczucie jak przy "katarze życia". Mnie lekarz powiedział, że mam dwie opcje przy moich ciągłych przeziębieniach- albo przyjdzie wiosna i uda mi się jakimś cudem trochę wyluzowac gdy zrobi się cieplej i naturalnie ilość zachorowań spadnie albo zostaje tylko jedno- urodzić, wtedy minie.🙈 -
adukow wrote:Nie wstydź się i walnij z grubej rury (40, 50% rabatu od ceny katalogowej). Zobaczysz jaką da kontrofertę. Następnie spróbuj od tej jego kontroferty coś jeszcze stargować poczuj się jak w Turcji na straganie!
My również po połówkowych baby girl ❤️ 381 gram i ładny nosek :d leżała niestety pleckami i lekarz zaprosił mnie za 2-3 tygodnie, żeby bardziej szczegółowo opisać serduszko, bo przy tej pozycji ciężko mu było
Gratulacje! Same dobre wiadomości po połówkowych póki co, więc super.😁 Dzieciaczki to potrafią się teraz tak ułożyć, że głowa mała, moi chłopcy zwykle jak miałam wizytę to akurat akrobacje itp, a potem lekarz miał nielada wyzwanie.🙈
Co do targowania cholerka, myślisz, że to nie za dużo? Bo ja się dziś do męża śmiałam, że jak obniżę o 200 zł.to nam nawet nie odp.🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2023, 04:14
-
adukow wrote:Też mi przełożyli na poniedziałek. Czyżby poznański Medicover? :>
Miłego!
Tak.Ale terminu nie zaproponowali tylko dostalam skierowanie i umówiłam się z placówka współpracująca i jestem mega zadowolona.
Dostalam zdjęcia 3d,widziałam piękna,słodka twarzyczke🥰
Wszystkie parametry i narządy w normie, mlody waży 431g. Wyszłam przeszczesliwa.
Mellow.. my zakupulismy poki co farby tylko😁
Czyli mam kilka ciuszków i farby do pokoju haha.
Od kwietnia mam zamiar troche ruszyć z tym tematemadukow lubi tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
nick nieaktualnyzasada wrote:Ja w tej ciąży cały czas jestem przeziębiona. Nawet jak nie mam chwiliowo temp, kaszlu itp to nos zatkany ciagle przez spuchnięte śluzówki i ogólnie uczucie jak przy "katarze życia". Mnie lekarz powiedział, że mam dwie opcje przy moich ciągłych przeziębieniach- albo przyjdzie wiosna i uda mi się jakimś cudem trochę wyluzowac gdy zrobi się cieplej i naturalnie ilość zachorowań spadnie albo zostaje tylko jedno- urodzić, wtedy minie.🙈
Taki katar i temperatura 38 stopni nie szkodzi dziecku? Co mówili Wasi lekarze.?
Ja się mogę męczyć byleby bombelek tego nie odczuwał -
zasada wrote:Gratulacje! Same dobre wiadomości po połówkowych póki co, więc super.😁 Dzieciaczki to potrafią się teraz tak ułożyć, że głowa mała, moi chłopcy zwykle jak miałam wizytę to akurat akrobacje itp, a potem lekarz miał nielada wyzwanie.🙈
Co do targowania cholerka, myślisz, że to nie za dużo? Bo ja się dziś do męża śmiałam, że jak obniżę o 200 zł.to nam nawet nie odp.🤣
jak byliśmy w bobowózkach to przy pierwszym spotkaniu już nam zszedł 1 tys. zł :d wiadomo, ze to tez zależy od ceny wózka, od marży itp. My kupowaliśmy zestaw: gondola, spacerówka, fotelik do auta.zasada lubi tę wiadomość